Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

η συμβουλή που έχω να δώσω σε κάποιον που θέλει άυλη πηγή στο ηχοσυστημα του

έχεις ένα budget 1000 ευρω?
οκ πάρε ένα dac με 1000 ευρω , και επειδή θεωρώ ότι για να μπει εδώ μέσα να ρωτήσει με υπολογιστή μπήκε , αν δεν είναι κανένα χρεπι pentium3 με 256Mb και win98 ότι πιο σύγχρονο είναι άριστο για να τρέχει ένα foobar με ks streaming

το ΜΟΝΟ που θα απαιτούσα σε ένα pc/mac που παίζει τον ρόλο του transport θα ήταν πεντακάθαρο από format win7/macsox 10.6 και πάνω
και να μην έχει κανένα άλλο software και antivirus ,να μην μπαίνει στο net με αυτό ,
με λίγα λόγια να είναι dedicated σε αυτό , αυτό ναι είναι κόστος , να έχεις 2 δλδ υπολογιστές
αυτό κάνω εγώ , το μακ μινι ειναι μόνο για transport ,και σας γράφω από ένα fujitsu laptop

Προς τον αγαπητό Πέτρο (Totsipaki) που ανέφερε για το wifi πριν κάποια posts αλλά και σε όλους...

Εγώ προσωπικά όταν κάνω προσεκτική ακρόαση και απενεργοποιήσω το wifi στο MacMini ακούω μια σαφής βελτίωση την οποία βιώνω σαν ένα σταδιακό σβήσιμο (fade out) θορύβου; παραμόρφωσης; "jitter";; (μη βαρέσετε έβαλα " και ; ), κόκου; να το πώ... τον οποίο -οτι και αν είναι αυτό- σαφώς και δεν το αντιλαμβάνομαι στην ακρόαση με ενεργό wifi αλλά όταν φύγει το ακούω. Με μουσικούς όρους νιώθω μια ομαλοποίηση στις χροιές, πιο ξεκούραστο - φυσικό άκουσμα!!
Αυτό!

A-19334-1380620756.jpg

(ελπίζω να μην χρειάζεται να πω ποιός είναι ποιός... ειναι φανερό... :music-smiley-005:

Πήρε περίεργη τροπή το κόλπο της Κυριακής...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιας και η συνταγή είναι πολύπλοκη (βρε γατάκια...) γιατί δεν βγάζουμε σιγά σιγά μερικούς παράγοντες έξω?
Φαγωθήκατε με τους δίσκους...

Να τα πιάσουμε απο την αρχή, μπας και?
hardware, να πούμε
για το λειτουργικό έναν 60άρι ssd σε win ή 120άρι ssd σε mac (για dual boot γούστα) να τελειώνουμε?
Επεξεργαστή έναν οικονομικό με χαμηλή κατανάλωση/θερμοκρασίες είμαστε οκ? ι3 και πολύ είναι έτσι?
βάζουμε και μια f/w να ησυχάσετε? Να βάλουμε.
Πάμε... τι κοιτάμε στο mobo?

Προς τον αγαπητό Πέτρο (Totsipaki) που ανέφερε για το wifi πριν κάποια posts αλλά και σε όλους...

Εγώ προσωπικά όταν κάνω προσεκτική ακρόαση και απενεργοποιήσω το wifi στο MacMini ακούω μια σαφής βελτίωση την οποία βιώνω σαν ένα σταδιακό σβήσιμο (fade out) θορύβου; παραμόρφωσης; "jitter";; (μη βαρέσετε έβαλα " και ; ), κόκου; να το πώ... τον οποίο -οτι και αν είναι αυτό- σαφώς και δεν το αντιλαμβάνομαι στην ακρόαση με ενεργό wifi αλλά όταν φύγει το ακούω. Με μουσικούς όρους νιώθω μια ομαλοποίηση στις χροιές, πιο ξεκούραστο - φυσικό άκουσμα!!
Αυτό!
και εγώ το ακούω ,γενικώς τις εκπομπές , και το μπλε δόντι
να φανταστείς έχω ανοιχτή την τηλεόραση για να πλοηγούμε στο μακ μινι , ενώ έχω και ipad και θα μπορούσα να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη

το ΜΟΝΟ που θα απαιτούσα σε ένα pc/mac που παίζει τον ρόλο του transport θα ήταν πεντακάθαρο από format win7/macsox 10.6 και πάνω
και να μην έχει κανένα άλλο software και antivirus ,να μην μπαίνει στο net με αυτό ,
με λίγα λόγια να είναι dedicated σε αυτό , αυτό ναι είναι κόστος , να έχεις 2 δλδ υπολογιστές
αυτό κάνω εγώ , το μακ μινι ειναι μόνο για transport ,και σας γράφω από ένα fujitsu laptop

+1..
και εγώ για αυτό πήρα το laptop ώστε να φορμαρω το mini και να είναι αποκλειστικά transport!
Να δουμε πότε θα το κάνω ομως.. :)

Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Πολύ σωστά.
Αν και μερικές φορές είναι και τι θα κάτσει.
Εγώ πριν λίγο τα κάρφωσα όλα στο μεγάλο PC και έτρεξα ότι βαριά εφαρμογή έχω μέσα ενώ έπαιζε.
Μόνο όταν έβαλα το πρόγραμμα της Gigabyte (DES 2) που διαχειρίζεται και εξοικονομεί ενέργεια (κι ανάβει και τις ledοταινίες της μητρικής για να δείχνει τι δουλειά κάνει) έγινε ο αχταρμάς και υποβαθμίστηκε πολύ ακουστά η αναπαραγωγή.
Πανάθεμα το για ρεύμα,κι εδώ μετράει και μετράει άσχημα...

*Εξυπακούεται πως όποια διαχείριση ή εξοικονόμηση ενέργειας την έχουμε off για off,νόμος αυτός.
Το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να αλλάζει ρολόγια και συχνότητες την ώρα που παίζει.

Last edited:
και εγώ το ακούω ,γενικώς τις εκπομπές , και το μπλε δόντι
να φανταστείς έχω ανοιχτή την τηλεόραση για να πλοηγούμε στο μακ μινι , ενώ έχω και ipad και θα μπορούσα να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη

δυστυχως το btooth δεν μπορώ να το αποφύγω... χρησιμοποιώ το ασύρματο πληκτρολόγιο και το trackpad της Apple!
Εσυ χρησιμοποιείς ενσυρματα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

νιαου
2 κομπιουτερια θες , ένα για βλέπεις τσ@ντες και ένα για transport
τώρα που το ξανασκέφτομαι αυτό για τρανσπορτ δεν είναι και τόσο απαραίτητο :flipout::flipout::flipout:

+1
Αφού όλο από το Oppo παίζει,τον έχω συλλάβει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

κανόνισε να κάνεις καμιά μ@κ@κια να δώσεις το dac αναφοράς που έχεις για να πάρεις κανένα που να παίζει dsd και λοιπές βλακείες :twoguns:

Αντώνη τό κακό είναι οτι δέν μπορώ να βρώ τήν αναβαθμιση σε mk3 ,οπου πέρα από τήν είσοδο i2s πού διαθέτει ,έχει 8 1704 στο dac .Η αλλαγή άν βρεθει η πλακέτα είναι σχετικά απλή,βγάζεις τήν υπάρχουσα καί συνδεεις τήν mk3 .Δέν ξέρω αν δουλεύει στη Sonic Frontiers[στη σημερινή της μορφη εννοειται] ένας Ελληνας ο Νίκος ,που μέ είχε βοηθήσει αρκετά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

....δέν μπορώ να βρώ τήν αναβαθμιση σε mk3 ,οπου πέρα από τήν είσοδο i2s πού διαθέτει ,έχει 8 1704 στο dac .Η αλλαγή άν βρεθει η πλακέτα είναι σχετικά απλή,βγάζεις τήν υπάρχουσα καί συνδεεις τήν mk3....
Ε ρε γλέντιαα!! Εύχομαι να την βρείς!!
Να υποθέσω πως τώρα για συνδεση σε κομπιούτερ χρησιμοποιείες usb-spdif;

Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Σωκ πήγαινε σπάσε καμιά πέτρα ρε...

Κυριακάτικο βρε;
Και σε κάτεργο να με καταδίκαζαν,λιγότερες θα έσπαγα..
Το μακ το απομάκρυνες από το ντακ να μας κάνεις review;

Θέλω να στρώσει λίγο ακόμα...

Να συνηθίσει τη μοναξιά!
Γλυκαίνει τις υψηλές. Αχαχχαχχαχααχα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Ε ρε γλέντιαα!! Εύχομαι να την βρείς!!
Να υποθέσω πως τώρα για συνδεση σε κομπιούτερ χρησιμοποιείες usb-spdif;

Αυτό κι αν είναι προς διερεύνηση...
Σε υπολογιστή που έχει spdif,παίζουμε από αυτή ή από την USB;
Κι αν το δεύτερο,πως και δεν χάνουμε απ' την διπλή μετατροπή;