Mιχάλη αυτό το νήμα αρχικά άνοιξε για να κάνει την υπόθεση computer audio πιο προσιτή νοητά στους χαιφιντελάδες που ακόμα το φοβούνται.
....200 Posts μετά είναι σίγουρο οτι θα έχουν κατατρομοκρατηθεί....
....Εδώ εγώ που ασχολούμαι εντατικά δεώ και ένα χρόνο τρόμαξα...
...................
Εσύ Πέτρο μου είσαι ένας μετανοημένος αμαρτωλός. :smile:
Και μάλιστα με ορμή νεοφωτίστου! :Banane0:
Χωρίς παρεξήγηση, ξέρω πολύ καλά πως αισθάνεσαι, έχω περάσει τα ίδια πολύ πριν από σένα. Προερχόμενος από το αναλογικό Hi-Fi/Hi-End βούτηξα στα βαθιά νερά των ψηφιακών και όχι μόνο για ακρόαση. Η επαφή και με τους δύο κόσμους φέρνει ένα είδος διχασμού, μία αναστάτωση, ώσπου κάποια στιγμή να κατασταλάξουμε, να συμφιλιώσουμε τις αντιλήψεις μας. Σιγά-σιγά...
Στο θέμα μας: Οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το Computer Audio χρειάζεται:
-Μία στοιχειώδη εμπειρία από τη χρήση υπολογιστών, τα βασικά.
-Ένα οποιοδήποτε (σχεδόν) υπολογιστή PC ή Mac. Εφ' όσον προορίζεται για αποκλειστικά ή κυρίως για μουσική αναπαραγωγή όλοι οι υπολογιστές τελευταίας πενταετίας (από Pentium 4 κι' έπειτα) είναι κατάλληλοι. Κάποια προβλήματα με θέματα συμβατότητας ή συνδέσεων μπορεί να υπάρξουν, αλλά λύνονται.
-Ένα καλό ντακάκι ή (ημι)/επαγγελματική κάρτα ήχου και ιδού, έτοιμος!
Έχει αμέσως ένα αξιοπρεπέστατο Computer Audio σύστημα, που για να εξασφαλίσει αντίστοιχη ποιότητα σε συμβατικές αυτόνομες συσκευές πρέπει να δώσει πολλά-πολλά χρήματα.
Αυτό είναι το minimum. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος αρχίζει να ψάχνει καλώδια USB, SSD vs. HDD κι' όλα τ' άλλα που έχουν αναφερθεί εδώ πέρα, αυτό είναι ξεψείρισμα. Που αφορά διαφορές -αν τελικά αποδειχθεί ότι υπάρχουν- της τάξης του 0,1-0,3%.
Οι διαφορές πάντως στα προγράμματα αναπαραγωγής είναι πιο σημαντικές.
Να επαναλάβω πως μπορεί να είναι μεγαλύτερες των διαφορών μεταξύ κορυφαίων DAC's.
Τούτο αποτελεί κοινή εμπειρία πολλών εδώ μέσα.
