COSMOTE TV Kaonmedia KTSF-B3202NSO (combo)

Ρυθμισεις KAON για ληψη Hotbird & Eurobird

Παιρνω την πρωτοβουλια να ανοίξω ξεχωριστό topic για να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το πρόβλημα... Διότι περί προβλήματος πρόκειται μάλλον. Ο τεχνικός του ΟΤΕ που μου εκανε την εγκατασταση δεν ειχε καποιο προβλημα να μου βαλει και 2ο lnb το οποιο στοχευει Hotbird 13 και μαλιστα με το "μαραφετι" του μου εδειξε οτι λαμβανει σημα και σε πολυ καλη ποιοτητα.

Ως εδω καλα. Στον ΚΑΟΝ ομως δεν καταφερε ουτε αυτος, ουτε εγω να βγαλουμε ακρη. Παρολο που -με τη δικη σας βοηθεια- τον καθοδηγησα να μου βαλει στο diseqc 1 τον Hotbird και στο diseqc 2 τον Eurobird, ενω κεντραρισμενος ειναι ο Eurobird και παρακεντρο ο Hotbird.

Στον ΚΑΟΝ λοιπο, παω και του λεω lnb1->diseqc1->user sat 1, lnb2->diseqc2->Eurobird 9.

Παω μετα στα FTA καναλια και ενω ως Eurobird 9 τα πιανω ολα, ως user sat 1 βαζοντα διαφορες συχνοτητες FTA καναλιων του Hotbird 13 (6/8/9), πατώντας το μπλε κουμπακι για χειροκινητη αναζητηση, δεν πιανει μπίτι...

Θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν από κάποιον που του δουλεύει το μαραφέτι, να μας πει πώς ακριβώς το σέταρε. Τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που θα πάρουν στο εγγύς μέλλον ΟΤΕ TV.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Απάντηση: Ρυθμισεις KAON για ληψη Hotbird & Eurobird

Επειδή φίλε μου ακριβώς το ίδιο πρόβλήμα έχω και εγώ από τότε που έβαλα otetv (εδώ και ένα μήνα) σου μεταφέρω τα γραφόμενα του φίλου AlexT μήπως σε βοηθήσουν.Εγω ακόμη το προβλημά μου πάντος δέν το έχω λύσει. . .Και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δημήτρη απο Λάρισα για την πολύτιμη βοήθεια του.

Αν και έχουν απαντηθεί οι σχετικές ερωτήσεις συνοψίζω:
Ο ΚΑΟΝ HD είναι σε θέση να συνεργαστεί με άλλα 3 lnb και συνολικά με 4.
Δυστυχώς στην παραμετροποίηση (ορισμό δορυφόρων/Diseqc) δεν έχει καταχωρημένη λίστα δορυφόρων για να επιλέξεις τον κατάλληλο και να τον αντιστοιχήσεις στην είσοδο του διακόπτη Diseqc.
Ο χρήστης λοιπόν θα πρέπει να θυμάται δορυφόρο και είσοδο στον διακόπτη.
Δευτερο μεγάλο πρόβλημα. Αφού δεν έχει λίστες δορυφόρων δεν έχει και τις συχνότητες (πομπούς). Πάλι πρέπει ο χρήστης να εισάγει με το χέρι μία - μία τις συχνότητες που τον ενδιαφέρουν.

Παράδειγμα.
Εστω ότι θέλουμε να δηλώσουμε
lnb 1 -> Hotbird
lnb 2 -> Astra
lnb 3 -> Eurobird

πάμε μενου/ρυθμίσεις εγκατάστασης/ρυθμίσεις δορυφόρου
και καταχωρούμε:
user sat 1 -> diseqc 1
user sat 2 -> diseqc 2
user sat 3 -> diseqc 3

και θέλουμε να κατεβάσουμε το γερμανικό ZDF από τoν Astra.
Πάμε από το μενού/ελεύθερα κανάλια/δορυφορικά κανάλια και στη φόρμα αναζήτησης δηλώνουμε:
user sat 2
συχνότητα 11956 Η, S.R.27500, FEC 3/4

και επιλέγουμε με το κατάλληλο έγχρωμο πλήκτρο (χειροκίνητη) αναζήτηση. (νομίζω είναι το πράσινο)
Η αυτόματη αναζήτηση δε λειτουργεί.

Μπορεί να υπάρχει κάποιο λαθάκι στην περιγραφή γιατί γίνεται από μνήμης.

Re: Απάντηση: Ρυθμισεις KAON για ληψη Hotbird & Eurobird

Ναι Γιαννη. Το εχω δει αυτο το post, ομως οπως κι εσυ γραφεις "Εγω ακόμη το προβλημά μου πάντος δέν το έχω λύσει. . ." δεν πιανει ουτε σε εμενα αυτο...

Γι´αυτο θα ηθελα να ακουσω καποιον ο οποιος να του εχει δουλεψει το συστημα. Να μας πει ακριβως ποιες ρυθμισεις εχει...

Α ρε προβληματα που εχει ο κοσμος...!

Απάντηση: Ote Tv Kaonmedia HD

Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να πάρω τον δέκτη παραμάσχαλα και να πάω σε ένα oteshop για να μου τον βάλουν να δουλέψει. . .Έλα όμως που δεν υπάρχει κατάστημα που να έχει εγκατάσταση παραπάνω από ένα lnb.Άσε που θα με περάσουν και για γραφικό.Στο τηλεφωνικό τους κέντρο πάντος τους μιλάς για diseqc και κάνουν πάυση για να πάνε να ρωτήσουν. . .

Παίδες εγώ δεν είχα πρόβλημα να σετάρω τον δέκτη με την πρώτη.
Για να βοηθήσω παραπάνω θα βγάλω φωτογραφίες από τα μενού.
Αυτή τη στιγμή συντονίζει κανάλια από Astra 19.2, Hotbird 13 και Eurobird 9, με τον τελευταίο στη θέση Diseqc 3.

Οντως το σετάρισμα του δέκτη για λήψη 4 δορυφόρων είναι μανίκι.
Οι τεχνικοί που σας λένε διάφορα πράγματα είτε ανήκουν στην κατηγορία που δεν γνωρίζουν πως πρέπει να το κάνουν, είτε στην κατηγορία που αδιαφορούν για τον καημό του πελάτη λόγω έλλειψης οικονομικού κινήτρου! Ποιος τεχνικός θα χάσει τον χρόνο του να συντονίσει χειροκίνητα κάθε συχνότητα σε εγκατάσταση με 4 lnb?

Re: Ote Tv Kaonmedia HD

Αλέξη κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και να ξέρεις ότι την περιμένουμε με μεγάλη αναμονή. Προσωπικά, δε μιλάω για 4 lnb αλλά για 2. Ένα στο κέντρο που πιανει Eurobird 9 και ενα διπλα που πιανει Hotbird 13.

Ο δικός μου τεχνικός, πολύ απλά ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ και μου το παραδέχτηκε. Εγω έχω κάνει δοκιμές πολλές, αλλά τζίφος μέχρι στιγμής...

Αλεξη, σε περιμένουμε..!

Και μια ερωτηση ακομη -του ασχετου-.

Ως lnb 1 πρεπει να δηλωσω το lnb που στοχευει στο κεντρο του πιατου? -εν προκειμενω Eurobird 9- ή το lnb 1 παει στο diseqc 1, το lnb 2 στο diseqc 2 και ουτω καθ εξης?

Και μια ερωτηση ακομη -του ασχετου-.

Ως lnb 1 πρεπει να δηλωσω το lnb που στοχευει στο κεντρο του πιατου? -εν προκειμενω Eurobird 9- ή το lnb 1 παει στο diseqc 1, το lnb 2 στο diseqc 2 και ουτω καθ εξης?
εννοειται πως οχι φιλε μου.
lnb1-diseqc1 eurobird και ας ειναι και παρακεντρα στο πιατο...δηλαδη ας εχεις κεντρο τον hotbird...με λιγα λογια για να μην σε μπερδευω δεν εχει καμια σημασια πιο lnb εχεις για κεντρο σε σχεση με την αριθμηση τον lnb

Απάντηση: Re: Ote Tv Kaonmedia HD

lnb1-diseqc1 eurobird και ας ειναι και παρακεντρα στο πιατο...δηλαδη ας εχεις κεντρο τον hotbird...με λιγα λογια για να μην σε μπερδευω δεν εχει καμια σημασια πιο lnb εχεις για κεντρο σε σχεση με την αριθμηση τον lnb
Ακριβώς. Η είσοδος στον διακόπτη diseqc μετράει και όχι η θέση του lnb στο πιάτο.

Αλέξη κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και να ξέρεις ότι την περιμένουμε με μεγάλη αναμονή. Προσωπικά, δε μιλάω για 4 lnb αλλά για 2. Ένα στο κέντρο που πιανει Eurobird 9 και ενα διπλα που πιανει Hotbird 13.

Ο δικός μου τεχνικός, πολύ απλά ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ και μου το παραδέχτηκε. Εγω έχω κάνει δοκιμές πολλές, αλλά τζίφος μέχρι στιγμής...

Αλεξη, σε περιμένουμε..!
Ετοιμες οι φωτογραφίες.
Ελπίζω να τα καταφέρεις.

Οι ρυθμίσεις των lnb
Προσωπικά στο lnb 1 έχω Astra 19.2, στο 2 Hotbird και στο 3 Eurobird 9.
(οι φωτογραφίες είναι από κινητό οπότε και η ποιότητα είναι ανάλογη)

Attachments

• IMAG0064_1_1.jpg
    IMAG0064_1_1.jpg
    72.1 KB · Views: 283
  • IMAG0065_1_1.jpg
    IMAG0065_1_1.jpg
    71.8 KB · Views: 274
  • IMAG0066_1_1.jpg
    IMAG0066_1_1.jpg
    73.1 KB · Views: 271

Η χειροκίνητη ανίχνευση
Στην πρώτη φωτό συχνότητα από Hotbird, στη δεύτερη από Astra

Attachments

• IMAG0068_1_1.jpg
    IMAG0068_1_1.jpg
    74.6 KB · Views: 288
  • IMAG0067_1_1.jpg
    IMAG0067_1_1.jpg
    74.4 KB · Views: 272

Το αποτέλεσμα:

Attachments

• IMAG0062_1_1.jpg
    IMAG0062_1_1.jpg
    75.4 KB · Views: 270
  • IMAG0063_1_1.jpg
    IMAG0063_1_1.jpg
    73.9 KB · Views: 263
  • IMAG0069_1_1.jpg
    IMAG0069_1_1.jpg
    71.7 KB · Views: 269
  • IMAG0070_1_1.jpg
    IMAG0070_1_1.jpg
    75.1 KB · Views: 263

:grinning-smiley-043Ωραίος stivi. Να 'σαι καλά! Οπότε λοιπόν, αφού ο εγκαταστάτης μου εβαλε στο diseqc1 τον Hotbird, θα πρέπει ως lnb1 να βαλω τον user sat 1 δορυφόρο... Για να δουμε λοιπον... -το απόγευμα-.

Αλέξη δεν έχω λόγια. Η αλήθεια είναι ότι την έχω δοκιμάσει αυτή τη ρύθμιση και δε μου έχει δουλέψει το μαραφέτι. Αλλά θα του κάνω ένα restart και θα το ξανακάνω.

Αλέξη και μια ακόμη ερώτηση. Ως αναμεταδότη, ποιον έχεις επιλέξει? Τον 1, τον 2 ή τον 3?

Re: Απάντηση: Ote Tv Kaonmedia HD

Πραγματικα Αλεξη σε ευχαριστουμε πολυ. Για να δουμε τι θα δουμε το απογευμα...