Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Ο δέκτης ενω έπαιζε για δύο ώρες, έβαλα εξωτερικό σκληρό για να κάνω εγγραφή. 'Υστερα από 40 λεπτά εγγραφής, έσβησε τελείως ο δέκτης. Δεν άναβε κανένα λαμπάκι. Μετά από ένα λεπτό ο δέκτης επανήλθε σε κατάσταση stand by, (κόκκινο λαμπάκι).

Υποθέτω ότι ήταν προστασια από υπερθέρμανση....:chinscratch:

Η εγγραφή συνεχίστηκε για άλλα 20 λεπτά όπου και ξαναπαρουσιάστηκε το ιδιο πρόβλημα....

Μάλλον το καλοκαίρι θα υπάρχει θέμα με τις εγγαφές και γενικά με την αναπαραγωγή από εξωτερικό σκληρό..

πάρε το service να αναφέρεις το θέμα και ενημέρωσέ μας!

Ο δέκτης ενω έπαιζε για δύο ώρες, έβαλα εξωτερικό σκληρό για να κάνω εγγραφή. 'Υστερα από 40 λεπτά εγγραφής, έσβησε τελείως ο δέκτης. Δεν άναβε κανένα λαμπάκι. Μετά από ένα λεπτό ο δέκτης επανήλθε σε κατάσταση stand by, (κόκκινο λαμπάκι).

Υποθέτω ότι ήταν προστασια από υπερθέρμανση....:chinscratch:

Η εγγραφή συνεχίστηκε για άλλα 20 λεπτά όπου και ξαναπαρουσιάστηκε το ιδιο πρόβλημα....

Μάλλον το καλοκαίρι θα υπάρχει θέμα με τις εγγαφές και γενικά με την αναπαραγωγή από εξωτερικό σκληρό..

Φιλε μου, οντως ζεσταινεται αρκετα, αλλα δεν μου εχει παρουσιασει το προβλημα που εχεις αναφερει ,ουτε σε εγγραφες 2ωρες συνεχομενες (ταινιες-αγωνες) , ουτε σε σε αναπαραγωγη ταινιων HD....και να σημειωσω επισης οτι τον εχω τοποθετημενο σε "δυσκολο" σημειο δηλ ραφακι κλειστο γυρω-γυρω, υψους 13 εκ. πανω απο την τηλεοραση και διπλα απο το καλοριφερ.
Και εγω, νομιζω , οτι καλο θα ηταν να επικοινωνησεις με το σερβις και μετα να μας ενημερωσεις σχετικα...

Υπάρχει κανα νεοτερο σχετικα με τους αποσυγχρονισμους στις ταινιες? Ολο και σε περισοτερες ταινιες παρατηρω να αποσυγχρονιζεται ο ηχος σε avi και mkv. Μεχρι στιγμης το προβλημα διορθωνεται προχωροντας στιγμιαια τη ταινια με 2x οπου και ξανασυγχρονιζεται.

Το κοιτάμε να διορθωθεί όσο γίνεται με firmware update...

Το κοιτάμε να διορθωθεί όσο γίνεται με firmware update...
Define "Όσο γίνεται" αγαπητέ καθότι αυτόν τον δέκτη τον προορίζω για αντικαταστάτη του F&U που μου ... τα έσπασε ολίγον :) . Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να συνεχιστούν οι αποσυγχρονισμοί έστω κ με firmware update;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Med

Φίλε μου αυτό που περιγράφεις μου δίνει την εντύπωση πως το σήμα στην περιοχή σου δεν είναι σταθερό. Γιαυτό και η διαφορά στην ποιότητα και τα πιξελιάσματα. Μπορεί όμως και να εξαφανιστούν εάν στριψεις λίγο την κεραία.

Έχω δοκιμάσει να γυρίσω την κεραία όπως μου είπες και δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή μετά από αλεπάλληλα on-off :
1) Τα πιξελιάσματα και τα σπασίματα στον ήχο παραμένουν .
2) Τα έχει εμφανίσει και κατά την αναπαραγωγή αρχείων video , που δεν το είχα δοκιμάσει πριν .
3) Έχει πάντα σπάσιμο στον ήχο κατά το boot στην εικόνα της CA . Μήπως το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος και είναι λογικό να το κάνει .
Να υπενθιμήσω εκτός από το Νο 3 τα υπόλοιπα δεν τα παρουσιάζει συνέχεια , απλά όταν τα κάνει αρκετά συχνά είναι εκνευριστηκά . Στο προηγούμενο post κατόρθωσα τελικά να ανεβάσω και φωτογραφίες από καλές και κακές στιγμές θέσαεις , τις οποίες δεν είχα ανακοινώσει .
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας .

Τελικά σήμερα το πρωί πήγα τον αποκωδικοποιητή στο service σχετικά με το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω.

Ένα έχω να πω: τα συγχαρητήρια μου!!!! στην Crystal Audio.

Τους εξήγησα το πρόβλημα μου και χωρίς το παραμικρό, μου αντικατέστησαν το μηχάνημα. Μου έδωσαν ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα και μάλιστα το κουτί το άνοιξαν μπροστά μου. Και πάλι μπράβο στην εταιρεία.:award:

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω τον Διονύση από την εταιρεία ο οποίος μου έκανε την αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή....-bye-

Η αμεση αλλαγη του, σαφως και ειναι κατι θετικο, αν και εχω πολλες ενστασεις για το αν ηταν ολοκαινουργιο, αυτο που σου εδωσαν. Δεν υποννοω κατι για την CA, αλλα εχω την αισθηση πως ακολουθειται μια συγκεκριμενη πολιτικη ισως απο ολες τις εταιριες ηλεκτρονικων ειδων πανω στο θεμα service.
Καλο ομως θα ηταν να μαθαιναμε γιατι το εκανε αυτο; Τιθεται μηπως θεμα υπερθερμανσης;

Η αμεση αλλαγη του, σαφως και ειναι κατι θετικο, αν και εχω πολλες ενστασεις για το αν ηταν ολοκαινουργιο, αυτο που σου εδωσαν. Δεν υποννοω κατι για την CA, αλλα εχω την αισθηση πως ακολουθειται μια συγκεκριμενη πολιτικη ισως απο ολες τις εταιριες ηλεκτρονικων ειδων πανω στο θεμα service.
Καλο ομως θα ηταν να μαθαιναμε γιατι το εκανε αυτο; Τιθεται μηπως θεμα υπερθερμανσης;

Φίλτατε όταν γίνεται αντικατάσταση, πάντα δίνουμε καινούριο. Επισκευασμένο για αντικατάσταση ποτέ δεν έχει φύγει απ την εταιρεία. :)

αν και εχω πολλες ενστασεις για το αν ηταν ολοκαινουργιο, αυτο που σου εδωσαν

Όπως ανέφερα και παραπάνω το μηχάνημα ήταν ολοκαίνουριο και το κουτί του, μου το άνοιξαν μπροστά μου.

Δεν εχω απολυτως τπτ με την εταιρια σας, μαλιστα ηδη εχω παρει εναν δεκτη για μια φιλη και καποια στιγμη θα παρω δεκτες και για μενα :) Απλα αναρωτιεμαι το εξης: οι δεκτες που παρουσιαζουν καποιο προβλημα, μικρο ή μεγαλο, τι τους κανετε; Και το λεω αυτο, γιατι προσφατα, ειχα ενα προβλημα με μια οθονη μαρκας dell, και οταν πηρα το service, προθυμοποιηθηκαν να μου την αντικαταστησουν αμεσα. Μετα απο συζητηση ομως, διαπιστωσα οτι η ´καινουργια´που θα μου εφερναν θα ηταν κι αυτη απο επισκευη. Και οταν ρωτησα γιατι ετσι, μου ειπαν πως αυτη ειναι η πολιτικη της εταιριας. Σαφως και αυτο δεν ειναι μομφη για εσας :)

Δεν εχω απολυτως τπτ με την εταιρια σας, μαλιστα ηδη εχω παρει εναν δεκτη για μια φιλη και καποια στιγμη θα παρω δεκτες και για μενα :) Απλα αναρωτιεμαι το εξης: οι δεκτες που παρουσιαζουν καποιο προβλημα, μικρο ή μεγαλο, τι τους κανετε; Και το λεω αυτο, γιατι προσφατα, ειχα ενα προβλημα με μια οθονη μαρκας dell, και οταν πηρα το service, προθυμοποιηθηκαν να μου την αντικαταστησουν αμεσα. Μετα απο συζητηση ομως, διαπιστωσα οτι η ´καινουργια´που θα μου εφερναν θα ηταν κι αυτη απο επισκευη. Και οταν ρωτησα γιατι ετσι, μου ειπαν πως αυτη ειναι η πολιτικη της εταιριας. Σαφως και αυτο δεν ειναι μομφη για εσας :)

Δεν το θεώρησα ως μομφή αλλά σαν μια εύστοχη απορία που όντως έπρεπε να αποσαφηνιστεί. Οι χαλασμένοι δέκτες απλά αχρηστοποιούνται. :)

Αγόρασα πριν 3 εβδομάδες περίπου 3 αποκωδικοποιητές HD για μένα και 2 φίλους μου.Ως κάτοχος και του προηγούμενου μοντέλου πήγα από τα σπίτια τους και τους ρύθμισα εγώ.Ενώ με τους 2 πήγαν όλα οκ,στον 3ο όταν σύνδεσα ένα σκληρό δίσκο 2,5" hitachi δεν μπορούσε να τον δει.Σύνδεσα τον παραπάνω δίσκο στον δικό μου αποκωδικοποιητή και τον έβλεπε κανονικά,άλλαξα καλώδιο στον σκληρό και τον ξανασύνδεσα στον αποκωδικοποιητή του φίλου μου αλλά πάλι δεν τον βλέπει,υπάρχει περίπτωση η usb του να μην τροφοδοτείται με αρκετό ρεύμα ?Το επόμενο βήμα θα είναι (όταν πάω στο σπίτι του φίλου μου ) να δοκιμάσω τους δικούς μου σκληρούς για να δω αν φταίει ο αποκωδικοποιητής ή ο σκληρός του.

Καλησπέρα σε όλους στο forum.
Οντας κάτοχος και εγω του συγκεκριμένου δέκτη και μετα από αρκετή ενασχόληση μαζί του το τελευταίο 15 ημερο αποφάσισα να δημοσιοποιήσω και εγω τις εντυπώσεις μου από το μηχάνημα.Σκοπός μου δεν είναι να προτρέψω η να αποτρέψω κάποιον από την αγορά του αλλά να ενημερωθεί λίγο περισσότερο ο μελλοντικός αγοραστής που δεν εχει την δυνατότητα να τον δει πριν αγοράσει.
Πάμε λοιπόν…..
Παραγγελία από to site της CA παράδοση σε 3 εργάσιμες στο Περιστέρι-no complains
Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες για ενοχλητικούς ήχους σε stand by mode,για μεγάλες θερμοκρασίες κ.τ.λ
ΔΕΝ διαπίστωσα κάτι από αυτά.Ο δέκτης είναι αθόρυβος είτε σε stand by είτε σε on mode,και δεν ζεσταίνεται υπερβολικά ουτε μετα από εξαντλητική χρήση σε βαριά αρχεία mkv ούτε φυσικά σε χρήση ως απλός TV δέκτης.Βεβαίως δεν τον θάβουμε κάτω από βιβλία,σεμενεδάκια και άλλα τέτοια αντικείμενα.
Από ποιότητα εικόνας πολύ καλά.Καλή ευκρίνεια (για SD μιλάμε βέβαια) και πλούσια χρώματα
Η ευαισθησία του δέκτη μέτρια προς κακή.Σε μέτρια εγκατάσταση και κεραία πιάνει οριακά τα ψηφιακά της ΕΡΤ και πιο άνετα αυτά της DIGEA αλλά μιλάμε για εύκολη περιοχή φάτσα με Υμηττό (Περιστέρι).Σε πιο δύσκολες περιοχές για λήψη χωρίς προβλήματα θα χρειαστείτε ΚΑΛΗ κεραία και καλωδίωση.
Ταχύτητα ζάπινγκ ανεκτή για εμάς τους κοινούς χρήστες.Oι μανιώδεις ζάπερς μάλλον θα εκνευριστούν λίγο αλλά –τώρα που το σκέπτομαι- θα έχουν εκνευριστεί περισσότερο με το τηλεχειριστήριο (θα πάω σε αυτό αργότερα ) οπότε………Καλύτερη σε mpeg2 (EΡΤ)-πιο αργή σε DIGEA.Ενδεικτικά δέκτης γνωστής αλυσίδας είναι 1 sec γρηγορότερος.(Βέβαια αυτός δεν παίζει αρχεία video)
Σαν media player:
Διάβασε αμέσως ότι σκληρό η usb stick του έβαλα είτε σε fat32 είτε σε ntfs γρήγορα και άνετα.
H κίνηση στα διάφορα μενού είναι γρήγορη καθώς και η απόκριση στις εντολές του χρήστη.
Επαιξε το 99 % των αρχείων που δοκίμασα αλλά το μεγάλο προβλημά μου είναι το πώς τα έπαιξε. Mε stuttering (κομπιάσματα) σε σκηνές που έχουμε pan (κίνηση,είτε οριζόντια είτε κάθετη) της κάμερας και πολύ blur (θόλωμα) ακριβώς σε αυτές τις σκηνές. (Αφού το πρόσεξε και η σύζυγος καταλαβαίνεται για τι πράγμα μιλάω)
Επίσης υφίστανται τυχαίοι αποσυγχρονισμοί εικόνας-ήχου (οι οποίοι εξαλείφονται τις περισσότερες φορές με stop-start η γρήγορη κίνηση εμπρός πίσω) καθώς και μη υποστήριξη RESUME σε μερικά αρχεία(δεν έχω καταλάβει ακόμα σε ποια)
Βέβαια από την άλλη η σύγκριση με dedicated media players της διπλάσιας τιμής σίγουρα δεν είναι δίκαιη.Για την κατηγορία τιμής του είναι τίμιο μηχάνημα και σε σύγκριση με δέκτες της κατηγορίας του,από αυτούς που έχουν κατά κόρο κυκλοφορήσει, θεωρώ ότι υπερέχει.
Τελειώνω με το –απαράδεκτο- τηλεκοντρόλ του το οποίο και ουσιαστικά χαλάει όλη την εικόνα του. Αν δεν είστε κυνηγός η ράμπο,εξασκηθείτε στο σημάδι γιατί θα το χρειαστείτε.Αν το τηλεχειρηστήριο σας δεν σημαδεύει ΑΚΡΙΒΩΣ τον δέκτη απλά ΔΕΝ λειτουργεί.Επίσης αν ανάμεσα σε εσάς –που βρίσκεστε αναπαυτικά καθισμένος στην αγαπημένη σας πολυθρόνα-και στον δέκτη παρεμβάλονται τραπεζάκια με βαζάκια, κεράκια, τασάκια, μπολάκια με άνθη και άλλα τέτοια συμπαθή αντικείμενα εξαφανίστε τα γιατί και πάλι το τηλεκοντρόλ ΔΕΝ δουλεύει.Βέβαια όσοι είναι παντρεμένοι θα έχουν μια κάποια διαφωνία με το έτερο ήμιση αλλά τι να κάνουμε,δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Τα πλήκτρα δεν έχουν καλή αίσθηση,ψιλοκολάνε και η εργονομία επίσης δεν είναι καλή (πχ τα πλήκτρα fast forward-back είναι σε άλλη θέση από τα πλήκτρα start-stop).Αλλάξτε το αμέσως με universal learning για να βρείτε την υγειά σας.
Αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Θα συμφωνήσω με τον mkar1965.

Εγώ σκέφτομαι να βάλω ακτίνα λέιζερ έτσι ώστε να βρίσκω στόχο! Δεν αστειεύομαι, αλλά κάτι πρέπει να κάνω με το απαράδεκτο τηλεκοντρόλ (μπαταρίες έχω αλλάξει).

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Να ρωτήσω κάτι που δεν βρήκα καμιά 12 σελίδες πίσω που κοίταξα...

τους εξωτερικούς σκληρούς που είναι συνδεδεμένοι πάνω του όταν το σβήνουμε (ουσιαστικά στο standby δλδ που κάνει) σε εσάς τους κλείνει? Δοκίμασα σήμερα με δύο, και παρέμεναν και οι δύο ενεργοί όταν του έδινα off...

Έφαγε και μια κόμπλα όταν πήγα να σβήσω μαζικά πολλά αρχεία από τον έναν, έσβησε μέχρι και το led του από μπροστά, και για λίγη ώρα παρέμενε εντελώς κλειστό χωρίς να ξανανοίγει... Μετά από λίγο άνοιξε κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτα...

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Να ρωτήσω κάτι που δεν βρήκα καμιά 12 σελίδες πίσω που κοίταξα...

τους εξωτερικούς σκληρούς που είναι συνδεδεμένοι πάνω του όταν το σβήνουμε (ουσιαστικά στο standby δλδ που κάνει) σε εσάς τους κλείνει? Δοκίμασα σήμερα με δύο, και παρέμεναν και οι δύο ενεργοί όταν του έδινα off...

δεν έχω αντίστοιχο προβλημα. Ο σκληρός κλείνει κανονικά.

εχω ενα προβλημα με τον δεκτη η εικονα καμια φορα χανεται για 2-3" και μετα επανερχεται μονη της μπορει να το κανει 2-3 καπακι και μετα να κανει 1 ωρα να το ξανακανει τον εχω συνδεσει με hdmi στην tv τι μπορει να φταιει?και με hdmi της c.audio το ιδιο κανει τον εχω βαλει σε ολα τα hdmi της tv μα παλι το ιδιο

εχω ενα προβλημα με τον δεκτη η εικονα καμια φορα χανεται για 2-3" και μετα επανερχεται μονη της μπορει να το κανει 2-3 καπακι και μετα να κανει 1 ωρα να το ξανακανει τον εχω συνδεσει με hdmi στην tv τι μπορει να φταιει?και με hdmi της c.audio το ιδιο κανει τον εχω βαλει σε ολα τα hdmi της tv μα παλι το ιδιο

Δοκίμασε και ένα άλλο hdmi καλώδιο!

Καλησπέρα, Tek_Killa και λοιποί, στον προγραμματισμό εγγραφών έχει δυνατοτήτα για

ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΡΑ,
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ (μια φορά τη βδομάδα, έτσι κάτι που παίζει Δευτέρα 9-10 θα το γράφει μέχρι τη δευτέρα παρουσία..)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
;