Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Έκανα την ίδια ερώτηση και σε άλλο thread αλλά με στείλανε εδώ..

Πως γίνεται να ταξινομήσω τα κανάλια με τη σειρά που θέλω εγώ στον micro HD; Τον έχω συνδεδεμένο στην HDMI της tv..
δες post #227

Μιας και για περίπου ένα μήνα ανήκω πλέον κι εγώ στους ιδιοκτήτες του Micro-HD, είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου, θετικές και αρνητικές. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η ποιότητα εικόνας στην ψηφιακή είναι πολύ καλή, ιδιαίτερα στα κανάλια που έχουν υψηλότερη ποιότητα εκπομπής, όπως Skai και ΕΡΤHD. Βέβαια, η σύγκριση είναι άνιση γιατί γίνεται με τον προηγούμενο αποκωδικοποιητή μου, την κάρτα της Neotion, η οποία έκανε μετατροπή του σήματος Mpeg4 σε Mpeg2 με σημαντική απώλεια ποιότητας εικόνας.
Η εύρεση συχνοτήτων είναι πανεύκολη και γίνεται απροβλημάτιστα. Μέσα από την επιλογή "Διαμόρφωση Προγράμματος" γίνεται η ταξινόμηση των καναλιών σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης καθενός, με την προϋπόθεση ότι η επιλογή για LCN είναι "Εκτός".
Η μετάβαση από κανάλι σε κανάλι είναι γρήγορη, ιδιαίτερα μετά την τελευταία αναβάθμιση του firmware από την Crystal Audio (v. 611.12, 11-6-2012). Ο χρόνος εμφάνισης των πληροφοριών του EPG, πλέον ρυθμίζεται μέσα από το Menu.

Στα αρνητικά τώρα, ή ας τα πούμε καλύτερα "προβληματάκια":

Το τηλεχειριστήριο έχει μικρή γωνία στόχευσης και πρέπει να "κοιτάει" απ' ευθείας το Micro-HD για να δουλέψει.
Ο ήχος έχει χαμηλότερη στάθμη σε σχέση με άλλες πηγές εισόδου (τουλάχιστον σε σύνδεση HDMI την οποία χρησιμοποιώ). Η αυξομείωση του ήχου από το χειριστήριο του Micro-HD δεν φαίνεται να κάνει κάποια διαφορά και χρειάζεται η ρύθμιση του απ' ευθείας από την τηλεόραση ή τον ενισχυτή, ανάλογα τι χρησιμοποιεί ο καθένας.

Ένα σημαντικό πρόβλημα, που περισσότερο θα το έλεγα bug, είναι το ότι σε τυχαία χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 4 φορές στο μήνα που το χρησιμοποιώ) χάνεται η σειρά των καναλιών, όπως την έχω διαμορφώσει στην "Διαμόρφωση Προγράμματος". Μάλιστα, όχι μόνο χάνεται η σειρά των καναλιών, αλλά εμφανίζονται κανάλια τα οποία έχω διαγράψει κατά την διαμόρφωση ενώ χάνονται κανάλια που έχω κρατήσει και βλέπω. Έτσι, αναγκαστικά, κάνω εύρεση καναλιών και διαμόρφωση από την αρχή. Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για bug, το οποίο θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση firmware.

Για την αναπαραγωγή αρχείων δεν έχω να πω κάτι, μιας και το NMT που διαθέτω με καλύπτει πλήρως και δεν χρειάστηκα τις υπηρεσίες του Micro-HD για αυτή τη δουλειά.

Αυτά τα ολίγα.

Ελπίζω τα παιδιά της Crystal Audio (οι οποίοι, να το πούμε αυτό, είναι εξυπηρετικότατοι και ευγενέστατοι) να παρακολουθούν το θέμα και να επιληφθούν άμεσα της λύσης των προβλημάτων.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Ένα σημαντικό πρόβλημα, που περισσότερο θα το έλεγα bug, είναι το ότι σε τυχαία χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 4 φορές στο μήνα που το χρησιμοποιώ) χάνεται η σειρά των καναλιών, όπως την έχω διαμορφώσει στην "Διαμόρφωση Προγράμματος". Μάλιστα, όχι μόνο χάνεται η σειρά των καναλιών, αλλά εμφανίζονται κανάλια τα οποία έχω διαγράψει κατά την διαμόρφωση ενώ χάνονται κανάλια που έχω κρατήσει και βλέπω. Έτσι, αναγκαστικά, κάνω εύρεση καναλιών και διαμόρφωση από την αρχή. Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για bug, το οποίο θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση firmware.

Επιβεβαιώνω και εγώ με τη σειρά μου το συγκεκριμένο bug. Έχω τον δέκτη λιγότερο από μήνα και το παραπάνω μου έτυχε συγκεκριμένα πριν δύο μέρες.

Υ.Γ. Ακόμη προσπαθώ να βγάλω άκρη με το ελαφρά μετακινημένο κάδρο...:chinscratch:

μη μου λετε τετοια οτι χανει τα καναλια , γιατι εγω και 3 με 4 μηνες ταλαιπωρούmουν με 2 F&U 2313 που χαναν τα καναλια αμεσως σχεδον καθε μερα , ωσπου καταφερα μετα απο χιλιους κοπους και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταλαιπωρια να τους αλλαξω και πηρα 2 crystal audio Micro-HD .
Aλιμονο αν συμβαίνει κατι τετοιο και στους c.a. Micro-HD !!!!! θα φουνταρω απο την ακροπολη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και αντε βρες και αντιπρόσωπο της crystal audio , ασε που δεν αντεχω αλλη ταλαιπωρια με τα παλιοservice !!!

Τον παρήγγειλα. Θα τον πάρω το απόγευμα. 37 ευρώ από κωτρσόβολο. Σύντομα θα σας πω αποτελέσματα

Σε μένα, 2-3 φορές δεν ανοίγει από το τηλεκοντρόλ, λες και είναι κολλημένο με το κόκκινο φωτάκι μόνιμο.
Ξεκολλάει αν βγάλω-βάλω ρεύμα.
Στην αντιπροσωπία γνωρίζουν άλλες ανάλογες περιπτώσεις άραγε;

Σύνδεσα χτες το καινούριο μηχανάκι σε παλιά Hd Ready 26άρα Philips μέσω HDMI.
Δυστυχώς ήχος γιοκ. Το μόνο που άκουγα ήταν κάτι σαν συνεχιζόμενος βόμβος. Αναγκάστηκα να βάλω καλώδιο ήχου στον ομοαξονική.
Παίζει να φταίει που είναι παλιά η TV και δεν περνάει ήχος μαζί με την εικόνα στο HDMI?

Παιδιά καλησπέρα...είμαι νέος στο site και σκέφτομαι την αγορά του Crystal Audio Micro-HD.
Έχω μια philips 32'' HD ready και το sony DAV S888 για 5.1
Τελικά αγοράζοντας τον δέκτη θα μπορώ να βλέπω ταινίες με ήχο?..(δηλαδή κάνει downscaling to home cinema που έχω και αν ναι..που και πως πρέπει να το συνδέσω?)
Παραθέτω το link για το manual http://pdf.crse.com/manuals/4246867111.pdf
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

Παιδιά καλησπέρα...είμαι νέος στο site και σκέφτομαι την αγορά του Crystal Audio Micro-HD.
Έχω μια philips 32'' HD ready και το sony DAV S888 για 5.1
Τελικά αγοράζοντας τον δέκτη θα μπορώ να βλέπω ταινίες με ήχο?..(δηλαδή κάνει downscaling to home cinema που έχω και αν ναι..που και πως πρέπει να το συνδέσω?)
Παραθέτω το link για το manual http://pdf.crse.com/manuals/4246867111.pdf
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Ο DAV S888 έχει οπτική είσοδο ψηφιακού ήχου, οπότε δεν μπορείς να συνδέσεις τον Micro-HD.

Μιας και χαλασε ο προηγουμενος, (CDVB-HD) μου τον αντικατεστησαν με τον micro σημερα.
Λιγο καλυτερη αποκριση τηλεκοντρολ, λιγο ταχυτερο μενου, υποστηριζει 1080p, μου δινει την αισθηση λιγακι πιο τσιμπημενου sharpness απο τον προηγουμενο, δεν εχει οθονη που να δειχνει τον αριθμο καναλιων, ισως ζεσταινεται λιγοτερο απο τον παλιο.

Δυστυχως, η μη υποστηριξη πλεον AC3 αποκωδικοποιησης, μου αφαιρει το πλεονεκτημα για αναπαραγωγη ταινιων με AC3 (σαν φορητο player χωρις τη χρηση του AV ενισχυτη μου)

Last edited:
OK το εβαλα. Το τηλεκοντρολ εχει καλύτερη ποιότητα από ότι περίμενα, αλλά μάλλον θα το αλλάξω με ένα All in one. Και δεν πιάνει "μακριά". Ελπίζω να είναι θέμα τηλεκοντρόλ και όχι αισθητήρα.
Η εικόνα είναι πολύ καλή, παίζω σε 1080p. Το upscaling είναι ικανοποιητικό, αλλά όσο και να το κάνεις το SD με upscaling έχει θέματα. Περιμένω να δω εκπομπή HD από ΕΡΤ.
Συντόνισε αλλά δε βλέπω το SportTV και μερικά άλλα κανάλια. Με τη Neotion κάρτα που έχω τα βλέπω. Η εναλλαγή των καναλιών είναι αργή, αλλά δεν έχω βάλει ακόμα τελευταίο firmware έχει έρθει με αυτό του Απριλίου. Τακτοποίησα και τα κανάλια στη σωστή σειρά, έγινε εύκολα. Με μερικά κλεισίματα δε μου τα έχασε, ίδωμεν αν θα τα χάσει στο μέλλον.
Ο ήχος είναι "χαμηλά" σεταριμένος πρέπει να βάζω την τηλεόραση δυνατά για να έρθει σωστά.
Επίσης θα ήθελα μια οθόνη με λίστα όλων των καναλιών σε μια οθόνη όπως έχει η τηλεόρασή μου. Παίζω σε μια Samsung LE40M86BD.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

28 ευρω για online αγορα τον εχει ο κωτσοβολος παιδια!!

Το είδα και εγώ το πρωί, αλλά μάλλον δεν ισχύει πια. Η τιμή τώρα είναι στα 39,90

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

28 ευρω για online αγορα τον εχει ο κωτσοβολος παιδια!!
φιλε μου στο τσακ δεν προλαβα να παραγγείλω ελπιζω να την ξαναβαλουν τη προσφορα.

12.30 εκανα την παραγγελια και στις 2 πηγα και τον πηρα!! ποτε την εβγαλαν κιολας!!!!