Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Μπράβο στα παιδιά της CA που παρακολουθούν τις εξελήξεις και στον φίλο κώστα που κατάφερε να βρεί τι φταίει.Ελπίζω με το update να λυθεί επιτέλους το πρόβλημμα γιατί έχω βάλει δέκτες σε όλους τους δικούς μου και όπως καταλαβένεται τα ακούω εγω.

Δεν ανακάλυψα και τίποτα, κάποιες υποθέσεις έκανα βασισμένες σε όσα διαβάζω στο δίκτυο. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι στα κομμάτια κάνει αυτό το ΡMT :p

Δεν ανακάλυψα και τίποτα, κάποιες υποθέσεις έκανα βασισμένες σε όσα διαβάζω στο δίκτυο. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι στα κομμάτια κάνει αυτό το ΡMT :p

είναι αυτό που σου σπάει τα νευρα

Απο Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG_transport_stream

"Program Map Tables (PMTs) contain information about programs. For each program, there is one PMT. While the MPEG-2 standard permits more than one PMT section to be transmitted on a single PID, most MPEG-2 "users" such as ATSC and SCTE require each PMT to be transmitted on a separate PID that is not used for any other packets. The PMTs provide information on each program present in the transport stream, including the program_number, and list the elementary streams that comprise the described MPEG-2 program. There are also locations for optional descriptors that describe the entire MPEG-2 program, as well as an optional descriptor for each elementary stream. Each elementary stream is labeled with a stream_type value."

Μια ημέρα είχα να μπω και βλέπω δραματικές εξελίξεις όσον αφορά την ταξινόμηση των καναλιών.

Μπράβο στα παιδιά από το forum αλλά και στην εταιρεία που κατάφερε να αναπαράγει ταχύτατα το πρόβλημα στο εργαστήριο κι απ ότι φαίνεται η λύση δεν θα αργήσει να έρθει. Είναι κρίμα ένα τόσο αξιόλογο μηχάνημα να πάσχει από ένα τέτοιο πρόβλημα.

Αναμένουμε εξελίξεις. :-)

Αυτό που υποπτευόμουν τις τελευταίες μέρες. Ίσως να φταίει η δυνατότητα Auto Update που έχουν οι Mstar αλλα δεν είναι ενεργοποιημένη στα περισσότερα firmware. Αν κάποιο κανάλι ή η Digea εκπέμπει σήμα οτι υπάρχουν νέα κανάλια, μπορεί να ξεκινάει update χωρίς να βρει βέβαια νέο κανάλι αλλα επαναφέροντας τη σειρά καναλιών.
Το auto update υπάρχει στο λογισμικό Strong 8110 που είναι για M-Star 7828. Τον παλιότερο M-Star. Έχω δέκτη M-Star 7828 που του έχω βάλει αυτό το λογισμικό και έχω ενεργή την επιλογή auto update. Όταν δει αλλαγή σε κάποιο κανάλι μου βγάζει παράθυρο και μου λέει "Το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Θέλετε να κάνετε νέα σάρωση; " Και έχει δύο επιλογές, Ναι Όχι. Δεν μου έχει χάσει ποτέ την σειρά των καναλιών, αλλά όπως είπα είναι ο M-Star 7828. Δεν κάνει από μόνος του πάντως καμία κίνηση. Τους τελευταίους μήνες το έκανε συνέχεια όταν έβαζα το Euronews ή το TV5. Είναι στην συχνότητα 22 μαζί με τα δύο της NOVA. Μερικές φορές δεν έβρισκε τίποτα και μερικές φορές μου έβρισκε ψεύτικα κανάλια που ήταν λάθος σήμα από τους πομπούς όπως πληροφορήθηκα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94557-%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1?p=1056428897&highlight=#post1056428897
Μου το έκανε πάνω στο zapping όταν έμενα στο κανάλι για πάνω από 4-5 δευτερόλεπτα.
Τώρα χρησιμοποιώ τον δέκτη μόνο σαν media player και καμιά εγγραφή και δεν ξέρω τι κάνει. Χθες πάντως που έκανα ένα zapping με αυτόν επίτηδες μήπως μου βγάλει μήνυμα για καμιά αλλαγή σε κανάλι, μήπως υπήρχε καμία διόρθωση σε περιφερειακό κανάλι, δεν μου έβγαλε τίποτα.

Αυτό διάβασα αλλα ακόμα να καταλάβω που χρησιμεύει το ΡΜΤ και περισσότερο, γιατί μπερδεύει το 7818.
Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνει, αρκεί να το φτιάξουν :smile:

Το auto update υπάρχει στο λογισμικό Strong 8110 που είναι για M-Star 7828. Τον παλιότερο M-Star. Έχω δέκτη M-Star 7828 που του έχω βάλει αυτό το λογισμικό και έχω ενεργή την επιλογή auto update. Όταν δει αλλαγή σε κάποιο κανάλι μου βγάζει παράθυρο και μου λέει "Το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Θέλετε να κάνετε νέα σάρωση; " Και έχει δύο επιλογές, Ναι Όχι. Δεν μου έχει χάσει ποτέ την σειρά των καναλιών, αλλά όπως είπα είναι ο M-Star 7828. Δεν κάνει από μόνος του πάντως καμία κίνηση. Τους τελευταίους μήνες το έκανε συνέχεια όταν έβαζα το Euronews ή το TV5. Είναι στην συχνότητα 22 μαζί με τα δύο της NOVA. Μερικές φορές δεν έβρισκε τίποτα και μερικές φορές μου έβρισκε ψεύτικα κανάλια που ήταν λάθος σήμα από τους πομπούς όπως πληροφορήθηκα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94557-%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1?p=1056428897&highlight=#post1056428897
Μου το έκανε πάνω στο zapping όταν έμενα στο κανάλι για πάνω από 4-5 δευτερόλεπτα.
Τώρα χρησιμοποιώ τον δέκτη μόνο σαν media player και καμιά εγγραφή και δεν ξέρω τι κάνει. Χθες πάντως που έκανα ένα zapping με αυτόν επίτηδες μήπως μου βγάλει μήνυμα για καμιά αλλαγή σε κανάλι, μήπως υπήρχε καμία διόρθωση σε περιφερειακό κανάλι, δεν μου έβγαλε τίποτα.

Φαίνεται οτι το πρόβλημα δεν υπήρχε στο 7828, μάλλον κάτι ξέφυγε στο firmware του 7818 και προκαλεί ολο αυτό το ζήτημα. Αν έρχεται το σήμα και το firmware είναι "ξεκλείδωτο", δεν δίνει δηλαδή επιλογή για update, τότε κάνει κατευθείαν ανακατάταξη. Το παράξενο είναι οτι οι περισσότεροι αναφέρουν οτι η σειρά χάνεται όταν ανοίγουν τον δέκτη. Δεν θα έπρεπε να γίνεται κατα τη διάρκεια του zapping, όταν παίρνει δηλαδή το σήμα ο δέκτης; Εκτός κι αν ο δέκτης περιμένει επανεκκίνηση ή επηρεάζεται απο το ΡΜΤ ακόμα και σε stand-by.

Η Ferguson και κάποιες άλλες το έχουν διορθώσει, ο Αriva T65 δεν έχει χάσει τη σειρά αλλα τον χρησιμοποιώ λίγες μονο μέρες.

Φαίνεται οτι το πρόβλημα δεν υπήρχε στο 7828, μάλλον κάτι ξέφυγε στο firmware του 7818 και προκαλεί ολο αυτό το ζήτημα. Αν έρχεται το σήμα και το firmware είναι "ξεκλείδωτο", δεν δίνει δηλαδή επιλογή για update, τότε κάνει κατευθείαν ανακατάταξη. Το παράξενο είναι οτι οι περισσότεροι αναφέρουν οτι η σειρά χάνεται όταν ανοίγουν τον δέκτη. Δεν θα έπρεπε να γίνεται κατα τη διάρκεια του zapping, όταν παίρνει δηλαδή το σήμα ο δέκτης; Εκτός κι αν ο δέκτης περιμένει επανεκκίνηση ή επηρεάζεται απο το ΡΜΤ ακόμα και σε stand-by.

Η Ferguson και κάποιες άλλες το έχουν διορθώσει, ο Αriva T65 δεν έχει χάσει τη σειρά αλλα τον χρησιμοποιώ λίγες μονο μέρες.

Γίνεται και κατά την διάρκεια του zapping αλλά και στην επανεκκίνηση ανάλογα σε ποιο κανάλι ήταν ο δέκτης πριν μπει σε standby.
Από περιέρχεια ψάχνω να βρω από ποιον δίαυλο παίρνει την ενημέρωση.

Αφού πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται σε όλους τους Micro-HD;
Τον δικό μου τον έχω 1,5 μήνα με το τελευταίο firmware και δεν έχει χάσει τη σειρά.
Μπορεί να μην έτυχε ακόμα βέβαια αφού δεν τον χρησιμοποιώ συνέχεια.

Αφού πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται σε όλους τους Micro-HD;
Τον δικό μου τον έχω 1,5 μήνα με το τελευταίο firmware και δεν έχει χάσει τη σειρά.
Μπορεί να μην έτυχε ακόμα βέβαια αφού δεν τον χρησιμοποιώ συνέχεια.

Αυτό είναι. Πρέπει να πετύχεις την στιγμή που θα έρθει το ΡΜΤ.
Εγώ ας πουμε που χρησιμοποιώ τον Lifeview κυρίως ως media player σπάνια χάνω τη σειρά.

Πήρα φορά να ρωτήσω αν συμβαίνει και σε εσάς η αναταξινομηση και βλέπω ότι δρομολογείται η λύση. Έτσι είναι τα σωστά φόρουμ.

Για το πρόβλημα της αλλαγής της σειράς των καναλιών δοκιμάστε το εξής:
Αφού ταξινομήσετε τα κανάλια με τη σειρά που θέλετε,
Στο μενού επιλέξτε
Ταξινόμηση Με ONID
LCN Εκτός

Last edited:
Αυτό διάβασα αλλα ακόμα να καταλάβω που χρησιμεύει το ΡΜΤ και περισσότερο, γιατί μπερδεύει το 7818.
Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνει, αρκεί να το φτιάξουν :smile:

Είναι περίεργο γιατί σε άλλους το κάνει με κλειστό τον δέκτη και σε άλλους όταν είναι ανοιχτός. Πάντως όντως φαίνεται να έχει σχέση με κάποιον έλεγχο που κάνει ο δέκτης για αλλαγή στα κανάλια. Στον 7828 (όπου υπάρχει η επιλογή για αυτόματη ανανέωση) απλά βγάζει παράθυρο που επισημαίνει αλλαγή σε κανάλια και ρωτάει τι θέλεις να κάνεις. Στον 7818 φαίνεται ότι δρα πιο αυθαίρετα και κάνει μόνο του σάρωση. Αυτό πιθανών να έχει σχέση με το PMT που φαίνεται αποστολή του είναι να εποπτεύει τα κανάλια. Όλο αυτό συνοδεύεται και με αυτό που γράφεται στο thead που προανέφερα, που δείχνει ότι κάποιοι πομποί της ΕΡΤ λόγω λάθος ρύθμισης δίνουν συνεχώς λάθος πληροφορίες για αλλαγές στα κανάλια. Όλο αυτό το έφαγα στην μάπα όλον τον χειμώνα που όταν έβαζα Euronews και TV5 μου έβγαζε αμέσως παράθυρο ότι υπάρχει αλλαγή στην συχνότητα. Τουλάχιστον στον 7828 με ρώταγε τι να κάνω. Μερικές φορές έκανα αναζήτηση στην συχνότητα και ή δεν μου έβρισκε κανένα νέο κανάλι (παρόλο το παράθυρο για αλλαγή στην συχνότητα) ή μου εμφάνιζε νέο κανάλι που όμως δεν ήταν πραγματικό κανάλι. Φυσικά μου ανακάτευε τα κανάλια. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα τι παίζεται, απέρριπτα την προτροπή για νέα σάρωση, και δεν με ξαναενοχλούσε μέχρι την επόμενη φορά που θα άνοιγα τον δέκτη που με ξαναρώταγε. Απλά φαίνεται ότι στον 7818 δεν ρωτάει τίποτα και δρα μόνος του ο δέκτης.
Πάντως είναι θετικό που ασχολήθηκε μία ελληνική εταιρία που είναι στην πηγή του προβλήματος. Η ξένη εταιρία πως να βρει το λάθος σήμα που στέλνει ο ελληνικός πομπός;

Έτσι εξηγήται κάπως το μυστήριο. Εχω τον συγκεκριμένο πάνω απο 8 μήνες (πάνω σε μια Philips και πια με το τελευταίο fw) και ποτε δεν έχει χάσει την σειρά των καναλιών απο μόνος του. Και zapping κάνω και τον κλείνω / ανοίγω καθημερινά. Επίσης διαβάζω το forum και το συγκεκριμένο thread απο το 1ο ποστ και το όλο θέμα με το χάσιμο των καναλιών προέκυψε μετά το νέο fw που έπεσε πάνω στην μετάβαση του Υμηττού. Πιο πριν δε το είχε κανεις...

Είναι περίεργο γιατί σε άλλους το κάνει με κλειστό τον δέκτη και σε άλλους όταν είναι ανοιχτός. Πάντως όντως φαίνεται να έχει σχέση με κάποιον έλεγχο που κάνει ο δέκτης για αλλαγή στα κανάλια. Στον 7828 (όπου υπάρχει η επιλογή για αυτόματη ανανέωση) απλά βγάζει παράθυρο που επισημαίνει αλλαγή σε κανάλια και ρωτάει τι θέλεις να κάνεις. Στον 7818 φαίνεται ότι δρα πιο αυθαίρετα και κάνει μόνο του σάρωση. Αυτό πιθανών να έχει σχέση με το PMT που φαίνεται αποστολή του είναι να εποπτεύει τα κανάλια. Όλο αυτό συνοδεύεται και με αυτό που γράφεται στο thead που προανέφερα, που δείχνει ότι κάποιοι πομποί της ΕΡΤ λόγω λάθος ρύθμισης δίνουν συνεχώς λάθος πληροφορίες για αλλαγές στα κανάλια. Όλο αυτό το έφαγα στην μάπα όλον τον χειμώνα που όταν έβαζα Euronews και TV5 μου έβγαζε αμέσως παράθυρο ότι υπάρχει αλλαγή στην συχνότητα. Τουλάχιστον στον 7828 με ρώταγε τι να κάνω. Μερικές φορές έκανα αναζήτηση στην συχνότητα και ή δεν μου έβρισκε κανένα νέο κανάλι (παρόλο το παράθυρο για αλλαγή στην συχνότητα) ή μου εμφάνιζε νέο κανάλι που όμως δεν ήταν πραγματικό κανάλι. Φυσικά μου ανακάτευε τα κανάλια. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα τι παίζεται, απέρριπτα την προτροπή για νέα σάρωση, και δεν με ξαναενοχλούσε μέχρι την επόμενη φορά που θα άνοιγα τον δέκτη που με ξαναρώταγε. Απλά φαίνεται ότι στον 7818 δεν ρωτάει τίποτα και δρα μόνος του ο δέκτης.
Πάντως είναι θετικό που ασχολήθηκε μία ελληνική εταιρία που είναι στην πηγή του προβλήματος. Η ξένη εταιρία πως να βρει το λάθος σήμα που στέλνει ο ελληνικός πομπός;

Η λειτουργία auto update on pmt change είναι χρήσιμη.Σε γλιτώνει από σαρώσεις για να βρεις νέα κανάλια.
Εδώ στην Ελλάδα αυτό δημιούργει τεράστιο πρόβλημα λόγω:
  1. false or unneeded pmt change indications από πλευράς παρόχου
  2. οι δέκτες θα έπρεπε να μην ξανασορτάρουν τα κανάλια όταν κάνουν νέα σάρωση ( πχ όπως κάνουν όλες οι τηλεοράσεις )

Είναι προφανές ότι αν δεν ίσχυε έστω μία από τις δύο παραπάνω προυποθέσεις δεν θα εμφανιζόταν αυτό το θέμα.
Είμαι σε επικοινωνία με το τμήμα multiplexing της digea για να πάρω περισσότερες πληροφορίες για το (1) αφού μας επηρεάζει άμεσα σε εφαρμογές δεδομένων που διατηρούμε.
Για το (2) πέρα από την ενσωμάτωση της επιλογής PMT Monitor off/on σε όλους τους δέκτες θα πρέπει τα νέα firmware να μην επαναταξινομούν τα κανάλια κατά LCN σε κάθε νέα αναζήτηση είτε αυτόματη είτε χειροκίνητη. Εντύπωση μου προκαλεί ότι δεν υπάρχει η επιλογή Sort By : None ή Sort By : User. Το Sort by LCN άσχετα αν το LCN είναι κλειστό δηλώνει ότι η ταξινόμηση των καναλιών θα γίνει κατά LCN κατά την αναζήτητηση.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Για το πρόβλημα της αλλαγής της σειράς των καναλιών δοκιμάστε το εξής:
Αφού ταξινομήσετε τα κανάλια με τη σειρά που θέλετε,
Στο μενού επιλέξτε
Ταξινόμηση Με ONID
LCN Εκτός

To ONID σημαίνει Original Network IDentifier
Δηλώνει το ID του δικτύου που αρχικά δημιούργησε αυτό το Transport Stream (πχ BBC )
και η διαφορά του από το NID είναι ότι το τελευταίο δηλώνει το ID του δικτύου που κάνει broadcast το stream ( πχ BSkyB )
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ONID και NID είναι τα ίδια.
Καμία λοιπόν επίπτωση δεν έχει αυτή η ρύθμιση στο να κρατήσει την ταξινόμηση του χρήστη.
Επιμένω ότι θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή Ταξινόμηση ->ΝΟΝΕ ή USER

service_si.gif

Πράσινο = Video TP ( Transport Packet )
Κίτρινο = Audio TP
Κόκκινο = Data TP ( πχ Teletext )
Άσπρο = PAT
Μπλε = PMT

To TP με PID 0 είναι το PAT ( Program Access Table ) το οποίο δηλώνει πόσα services υπάρχουν στο Transport Stream ( 2 κανάλια στο παράδειγμα)
Σε κάθε εγγραφή στο PAT φαίνεται ποιο PMT έχει το κάθε service ( κανάλι )
Κάθε κανάλι έχει δικό του PMT το οποίο δηλώνει ποια PIDs του ανήκουν.

O δέκτης από το PMT μαθαίνει ποια εικόνα, ποιος ήχο και ποιο teletext ανοίκει στο κανάλι που συντονίζεται κάθε φορά.

Last edited:
Νομίζω το τεχνικό επίπεδο είναι στα ουράνια!
ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!

Επανέρχομαι στο θέμα της αυτόματης αναγνώρισης του aspect ratio, μιας και θα γίνει αναβάθμιση του firmware:

Καταρχήν αν το πρόβλημα έχει λυθεί και δεν το αντιμετωπίζει κανείς άλλος, ας γράψει την λύση που βρήκε.
Εκτός βέβαια από την χειροκίνητη αλλαγή του aspect ratio της TV ανάλογα με το τι παίζει.

Αυτό που εννοώ ως πρόβλημα είναι να αλλάζει το aspect ratio στην TV ανάλογα με το υλικό που παίζεται (αν υπάρχει βέβαια η πληροφορία, γιατί μερικά κανάλια δεν την στέλνουν, ή σε μερικά βίντεο μπορεί να μην υπάρχει).

Στον CDVB αυτό γινόταν αυτόματα, με μόνιμη ρύθμιση της τηλεόρασης (samsung) σε 16:9 και του CDVB σε 16:9 επίσης. Βέβαια σε αυτόν δεν γινόταν το ίδιο στις δικές του εγγραφές.

Γιώργος

Επανέρχομαι στο θέμα της αυτόματης αναγνώρισης του aspect ratio, μιας και θα γίνει αναβάθμιση του firmware:

Καταρχήν αν το πρόβλημα έχει λυθεί και δεν το αντιμετωπίζει κανείς άλλος, ας γράψει την λύση που βρήκε.
Εκτός βέβαια από την χειροκίνητη αλλαγή του aspect ratio της TV ανάλογα με το τι παίζει.

Αυτό που εννοώ ως πρόβλημα είναι να αλλάζει το aspect ratio στην TV ανάλογα με το υλικό που παίζεται (αν υπάρχει βέβαια η πληροφορία, γιατί μερικά κανάλια δεν την στέλνουν, ή σε μερικά βίντεο μπορεί να μην υπάρχει).

Στον CDVB αυτό γινόταν αυτόματα, με μόνιμη ρύθμιση της τηλεόρασης (samsung) σε 16:9 και του CDVB σε 16:9 επίσης. Βέβαια σε αυτόν δεν γινόταν το ίδιο στις δικές του εγγραφές.

Γιώργος

Δοκίμασε την επιλογή 16:9 Pillarbox στο μενού της εικόνας