Αφιέρωσα σήμερα την μέρα μου για χάρη της επιστήμης.
Οι δύο multiplexers της Digea που δημιουργούν το πρόβλημα της απώλειας της σειράς ταξινόμησης από Υμηττό είναι:
- Multiplex ATTIKI 02 - C 63 - F 810 MHz (06 TV,MAD TV,MTV GREECE,SPORT TV,SUNNY,Body in Balance)
- Multiplex ATTIKI 03 - C 65 - F 826 MHz (C9,KONTRA,BLUE SKY,ΤΗΛΕΑΣΤΥ)
Μπορείτε να το επαληθεύσετε ως εξής:
Επιλέξτε Μεταπήδηση ( Skip ) σε όλα τα κανάλια που εκπέμπονται από τους 2 προαναφερόμενους multiplexers.
Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να συντονιστεί το tuner του δέκτη μας στις συχνότητές τους.
Άρα δεν θα λάβουν σε καμία περίπτωση το PMT Update flag.
Με αποτέλεσμα να μην χάνεται η σειρά των καναλιών.
Αν έστω 1 από αυτό είναι στην λίστα μας χωρίς να είναι Skipped και συντονιστούμε σε αυτό για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα λαμβάνει το PMT Update flag και μόλις θέσουμε τον δέκτη μας σε standyby και μετά τον ξανά ανοίξουμε θα έχει χαθεί η σειρά των καναλιών.
Έτσι εξηγείται γιατί σε κάποιους χρήστες δεν εμφανίζεται τόσο συχνά όσο σε άλλους και σίγουρα εμφανίζεται σε όσους κάνουν συχνό zapping.
Φυσικά αυτή δεν είναι η λύση αλλά η εύρεση των "ελλαττωματικών multiplexers" οι οποίοι άρχισαν να εκπέμπουν μετά τις 20/7 οπότε και άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα που πριν δεν υπήρχε.
Θα ενημερώσω την Digea για τα σχετικά ευρήματα που πιστεύω θα τους βοηθήσουν να λύσουν το πρόβλημα από την πλευρά τους καθώς πάντα αναμένουμε αναβαθμίσεις για τους δέκτες μας.
Συγγνώμη αν το έγραψα εδώ, αυτό το θέμα, αλλά εδώ είχαμε αναλύσει διεξοδικά το θέμα με το PMT.
Ελπίζω να μην έχασα σήμερα τζάμπα την μέρα μου και να έχω προσθέσει ένα λιθαράκι στην οριστική λύση του προβλήματος.