Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
MicroHD δεν έχω αλλα μια χαρά ταίριαξε το καινούριο firmware στον δέκτη μου! :2thumb22sup:

Μια παρατηρησούλα: ενω έχω επιλέξει διαφάνεια 40%, η infobar επιμένει να μην είναι διαφανής. Συμβαίνει και σε εσάς αυτό;

και στον micro η infobar (και το epg και οι ρυθμίσεις της φωνής) δεν επηρεάζονται από τη ρύθμιση για διαφάνεια. Μόνο το menu.
Σε ποιον δέκτη το φόρεσες και παίζει (αν επιτρέπεται);

Χαίρεται :ernaehrung004:

Θα μπορούσε να γίνει κάτι σχετικά με το stretching που γίνεται σε ταινίες που δεν είναι 16:9; Εννοώ πως αν η ανάλυση ενος αρχείου δεν είναι ακριβώς 16:9 (αρκετές ταινίες έχουν άλλο crop) να μην κάνει stretch σε όλη την οθόνη αλλά απλό fill, διατηρώντας το aspect ratio της ταινίας (με φυσικό επακόλουθο μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από αυτή)

Ζητάω πολλά; :ADFADF1:
και στον micro η infobar (και το epg και οι ρυθμίσεις της φωνής) δεν επηρεάζονται από τη ρύθμιση για διαφάνεια. Μόνο το menu.
Σε ποιον δέκτη το φόρεσες και παίζει (αν επιτρέπεται);

Τελικά δεν υπάρχει firmware που να τα κάνει όλα σωστά...

Το ένα έχει διαφανές μενου αλλα όχι infobar, ρυθμιζόμενη διάρκεια της δεύτερης, goto με τα αριθμητικά πλήκτρα και και κρατάει την σειρά των καναλιών. Δεν κρατάει όμως το aspect ratio και δεν εμφανίζει υποτίτλους ενσωματωμένους σε ματρόσκες.

Ο άλλος έχει διαφάνεια παντού αλλα χωρις ρυθμιζόμενη διάρκεια εμφάνισης, έχει σωστούς υπότιτλους και aspect ratio, αλλα χάνει τα κανάλια κάθε τρεις και λίγο.

Ο τρίτος έχει σχεδόν τα πάντα αλλα δεν παίζει καθόλου υπότιτλους ενω το μενου του δεν κρύβει μόνο εικόνα αλλά και ήχο!
dash2.gif
ireful.gif

...Ο τρίτος έχει σχεδόν τα πάντα αλλα δεν παίζει καθόλου υπότιτλους ενω το μενου του δεν κρύβει μόνο εικόνα αλλά και ήχο!
dash2.gif
ireful.gif

Ποιός είναι αυτός;

Μπορεί κάποιος να ελέγξει αν το νέο λογισμικό διαθέτει κίτρινο χρώμα υποτίτλων και background υποτίτλων που παίρνει τις διαστάσεις της κάθε γραμμής υποτίτλων αντί να είναι ένα τεράστιο παραλληλόγραμμο πλαίσιο;
Γράφουμε ένα mail προς F&U και θα ήταν χρήσιμο αν ξέραμε τα παραπάνω.

Κίτρινο χρώμα δεν υπάρχει και το background παραμένει το σταθερό απαίσιο παραλληλόγραμο.

Ο Fergie, ντε! ;)

Δεν θυμόμουν ότι έχει ρύθμιση διαφάνειας και διάρκειας της Infobar... :smile:

Druid, μήπως θα μπορούσε στην επόμενη αναβάθμιση να περιληφθεί κίτρινο χρώμα υποτίτλων που βοηθάει να διακρίνονται οι υπότιτλοι σε φωτεινές σκηνές, και το καλό background;

Μπορώ να το φωτογραφίσω και στα ελληνικά αν χρειαστεί, όπως επίσης και στο μεγάλο μέγεθος (που είναι όντως μεγάλο, ότι πρέπει για μικρές TV).

Last edited:

Διαφάνεια σε μενου και infobar έχει, ρύθμιση διάρκειας όμως όχι. Γι' αυτό έγραψα "Ο τρίτος έχει σχεδόν τα πάντα" :smile:

Καλησπέρα. Έχω δύο micro-hd και προσπαθώ να γλιτώσω τους γονείς μου από την χρήση δύο τηλεκοντρόλ για τηλεόραση και δέκτη. Αγόρασα δύο one-for-all urc 7557 αλλά δεν κατάφερα να τα προγραμματίσω με επιτυχία.
Έχει κανείς αυτό το τηλεκοντρολ πάνω στον HD;
Γνωρίζει κανεις τον κωδκό που πρέπει να βάλω;
To learning δεν δουλεύει για όλα τα πλήκτρα και κάποια από αυτά είναι απαραίτητα. Οι μακροεντολές πάντως δούλεψαν και τηλεόραση και δέκτης ανοιγοκλείνουν ταυτόχρονα, όπως και η αντικατάσταση της ρύθμισης της φωνής του δέκτη με αυτή της τηλεόρασης.

Μήπως απλά δεν πέτυχαν κάποιες αντιστοιχήσεις; Αν κάποια δεν πέτυχε μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις την ίδια αντιστοίχηση.

Druid, μήπως θα μπορούσε στην επόμενη αναβάθμιση να περιληφθεί κίτρινο χρώμα υποτίτλων που βοηθάει να διακρίνονται οι υπότιτλοι σε φωτεινές σκηνές, και το καλό background;

Μπορώ να το φωτογραφίσω και στα ελληνικά αν χρειαστεί, όπως επίσης και στο μεγάλο μέγεθος (που είναι όντως μεγάλο, ότι πρέπει για μικρές TV).

Να προσθέσω και την επιλογή για 16:9 Pillarbox, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την αναλογία της εικόνας.

Να προσθέσω και την επιλογή για 16:9 Pillarbox, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την αναλογία της εικόνας.

Να προσθέσω κι εγώ υποστήριξη υποτίτλων ενσωματωμένων σε MKV. Εκτος κι αν μόνο σε μένα δεν εμφανίζονται.

Να προσθέσω κι εγώ υποστήριξη υποτίτλων ενσωματωμένων σε MKV. Εκτος κι αν μόνο σε μένα δεν εμφανίζονται.
+1 Είναι ίσως τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει το μηχανηματάκι ως media player και είναι κρίμα γιατί λογικά πρέπει να διορθώνονται σχετικά εύκολα με ένα firmware update... Crystal Audio κάνε το θαύμα σου και σε αυτήν την περίπτωση!

+1 Είναι ίσως τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει το μηχανηματάκι ως media player και είναι κρίμα γιατί λογικά πρέπει να διορθώνονται σχετικά εύκολα με ένα firmware update... Crystal Audio κάνε το θαύμα σου και σε αυτήν την περίπτωση!

Αν τα κάνουν αυτά σύντομα, θα κάψω τον BOXHD στην πλατεία! ;)

Πάντως σε σύγκριση με τον BOX, στο σπίτι της αδελφής μου που μένει σε μια παλιά πολυκατοικία 30+ ετών με κακή εγκατάσταση κεραίας (οπότε και κακή λήψη-πριν στα αναλογικά είχε πολύ χιόνι)
ο micro-HD έπιασε περίπου το διπλά κανάλια από ότι ο BOX (με ακριβώς το ίδιο καλώδιο κεραίας, ίδια πρίζα τοίχου).

Έτσι ενημερωτικά.

Πάντως σε σύγκριση με τον BOX, στο σπίτι της αδελφής μου που μένει σε μια παλιά πολυκατοικία 30+ ετών με κακή εγκατάσταση κεραίας (οπότε και κακή λήψη-πριν στα αναλογικά είχε πολύ χιόνι)
ο micro-HD έπιασε περίπου το διπλά κανάλια από ότι ο BOX (με ακριβώς το ίδιο καλώδιο κεραίας, ίδια πρίζα τοίχου).

Έτσι ενημερωτικά.
Περίεργο, καθώς έχουν ίδιο demodulator.
Με ποιό λογισμικό ήταν ο ΒΟΧ;

Με ποιό λογισμικό ήταν ο ΒΟΧ;

Δεν είμαι σίγουρος γιατί ήταν η περίοδος που τα άλλαζα 2-3 φορές την μερα για να δω διαφορές.
Νομίζω πάντως το μαμάτο.

Αφιέρωσα σήμερα την μέρα μου για χάρη της επιστήμης.
Οι δύο multiplexers της Digea που δημιουργούν το πρόβλημα της απώλειας της σειράς ταξινόμησης από Υμηττό είναι:
  • Multiplex ATTIKI 02 - C 63 - F 810 MHz (06 TV,MAD TV,MTV GREECE,SPORT TV,SUNNY,Body in Balance)
  • Multiplex ATTIKI 03 - C 65 - F 826 MHz (C9,KONTRA,BLUE SKY,ΤΗΛΕΑΣΤΥ)

Μπορείτε να το επαληθεύσετε ως εξής:
Επιλέξτε Μεταπήδηση ( Skip ) σε όλα τα κανάλια που εκπέμπονται από τους 2 προαναφερόμενους multiplexers.
Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να συντονιστεί το tuner του δέκτη μας στις συχνότητές τους.
Άρα δεν θα λάβουν σε καμία περίπτωση το PMT Update flag.
Με αποτέλεσμα να μην χάνεται η σειρά των καναλιών.

Αν έστω 1 από αυτό είναι στην λίστα μας χωρίς να είναι Skipped και συντονιστούμε σε αυτό για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα λαμβάνει το PMT Update flag και μόλις θέσουμε τον δέκτη μας σε standyby και μετά τον ξανά ανοίξουμε θα έχει χαθεί η σειρά των καναλιών.

Έτσι εξηγείται γιατί σε κάποιους χρήστες δεν εμφανίζεται τόσο συχνά όσο σε άλλους και σίγουρα εμφανίζεται σε όσους κάνουν συχνό zapping.
Φυσικά αυτή δεν είναι η λύση αλλά η εύρεση των "ελλαττωματικών multiplexers" οι οποίοι άρχισαν να εκπέμπουν μετά τις 20/7 οπότε και άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα που πριν δεν υπήρχε.

Θα ενημερώσω την Digea για τα σχετικά ευρήματα που πιστεύω θα τους βοηθήσουν να λύσουν το πρόβλημα από την πλευρά τους καθώς πάντα αναμένουμε αναβαθμίσεις για τους δέκτες μας.

Συγγνώμη αν το έγραψα εδώ, αυτό το θέμα, αλλά εδώ είχαμε αναλύσει διεξοδικά το θέμα με το PMT.
Ελπίζω να μην έχασα σήμερα τζάμπα την μέρα μου και να έχω προσθέσει ένα λιθαράκι στην οριστική λύση του προβλήματος.

Καλησπέρα. Έχω δύο micro-hd και προσπαθώ να γλιτώσω τους γονείς μου από την χρήση δύο τηλεκοντρόλ για τηλεόραση και δέκτη. Αγόρασα δύο one-for-all urc 7557 αλλά δεν κατάφερα να τα προγραμματίσω με επιτυχία.
Έχει κανείς αυτό το τηλεκοντρολ πάνω στον HD;
Γνωρίζει κανεις τον κωδκό που πρέπει να βάλω;
To learning δεν δουλεύει για όλα τα πλήκτρα και κάποια από αυτά είναι απαραίτητα. Οι μακροεντολές πάντως δούλεψαν και τηλεόραση και δέκτης ανοιγοκλείνουν ταυτόχρονα, όπως και η αντικατάσταση της ρύθμισης της φωνής του δέκτη με αυτή της τηλεόρασης.
Δεν υπάρχει κωδικός. Με learning και macro το έκανα και εγώ