Crystal Audio Premium-HD

Εμ... :smile:

Αν θες απλώς να ακούς τον ήχο απο τον ενισχυτή και τα ηχεία του, η μόνη λύση είναι καλώδιο SCART<>RCA. Συνδέεις το λευκό και κόκκινο βύσμα στις αντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή και τελείωσες. Το κίτρινο είναι για εικόνα, δεν μας ενδιαφέρει.

Εμ... :smile:

Αν θες απλώς να ακούς τον ήχο απο τον ενισχυτή και τα ηχεία του, η μόνη λύση είναι καλώδιο SCART<>RCA. Συνδέεις το λευκό και κόκκινο βύσμα στις αντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή και τελείωσες. Το κίτρινο είναι για εικόνα, δεν μας ενδιαφέρει.

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου

talos απο την CA είχες καμιά απάντηση?
Καμία...

Αυτό είναι για τους SD δέκτες της Crystal. Aναμένονται νέα learning remotes για CA SD αλλά και HD δέκτες, τις επόμενες μέρες. :)
Νέα προγραμματιζόμενα σημαίνει έρχονται και νέα τηλεχειριστήρια με διαφορετικούς κωδικούς, άρα νέος κατασκευαστής, άρα νέοι δέκτες.
Άρα ο Premium-HD δεν έχει πιθανότητα νέας αναβάθμισης.

Re: Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Ο Premium HD δε βρίσκεται πολύ εύκολα, στα περισσότερα μαγαζιά έχει εξαντληθεί. Λέτε να αντικατασταθεί από καινούριο μοντέλο;

Απάντηση: Re: Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Πως βλέπουμε ποια ειναι η έκδοση Firmware που έχει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οκ! Το βρήκα !

Model: MSD7818
SW Ver: HDVT117010-121146/0-2012-12-3
HW Ver: CA_K1_HW_V1

Γνωρίζετε αν είναι η τελευταία?
Ευχαριστώ

To πιο πρόσφατο (και ελπίζω όχι τελευταίο) έχει ημερομηνία 21-06-2013.
Στην προηγούμενη σελίδα έδωσα το link για το site της εταιρίας.

Καλημέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν σας φαίνεται φυσιολογικό να καθυστερει ο δεκτης να αποκριθεί στις εντολες του τηλεχειριστηρίου όταν τον χρησιμοποιώ σαν media player. Τί εννοω;
Παιζει η ταινία, παταω fastforward. Όταν θέλω να ξαναπατήσω play αργεί να εκτελέσει την εντολή και η ταινία τρέχει. Μου δίνει την εντύπωση πως δεν την εχει λάβει καν, οπότε ξαναπατάω play και τελικά γίνεται ενας μικρος χαμός:) καθώς συγχέει τις εντολές.
Λέτε να είναι θέμα του control, οπότε με ένα προγραμματιζόμενο θα λύσω το πρόβλημα ή θέμα δεκτη οπότε καμμιά ελπίδα σωτηρίας;
ΥΓ είναι updated στο τελευταίο firmware

Καθυστερεί και όταν αλλάζεις κανάλια;

Αν το κάνει μόνο στον media player και σε όλα τα βιντεο, τότε κάτι γίνεται με το λογισμικό ή την ταχύτητα του USB stick.

Απάντηση: Re: Crystal Audio Premium-HD

To πιο πρόσφατο (και ελπίζω όχι τελευταίο) έχει ημερομηνία 21-06-2013.
Στην προηγούμενη σελίδα έδωσα το link για το site της εταιρίας.
Προσπάθησα να τον αναβαθμίσω σύμφωνα με τις οδηγίες με σκαρτ αλλά δεν τα κατάφερα.
Θα δοκιμάσω με HDMI όπου φαίνετε ποιο εύκολο.
Κατά τη γνώμη μου ποιοτικά είναι πολύ καλός με πολύ καλό και εύχρηστο χειριστήριο.
Υπάρχει αισθητή καθυστέρηση στην αλλαγή των καναλιών.
Πιστεύω με την αναβάθμιση όταν την καταφέρω να βελτιωθεί (και ελπίζω κι εγώ να μην είναι το τελευταίο).

:)

Αν αλλάζεις κανάλια με τα αριθμιτικά πλήκτρα, είναι λογικό. Περιμένει μήπως πατήσεις και 2ο αριθμό για να σχηματίσεις διψήφιο, π.χ. 13.
Το κακό είναι ότι παραείναι μεγάλος αυτό ο χρόνος στα 5". Τους το ζήτησα εδώ και πάνω από ένα έτος, αλλά τίποτα. Για αυτό αλλά και για λόγους που έγραψα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβάθμιση.

Η σύντομη διάρκεια υποστήριξης είναι και ο λόγος που ζητάω να τις εντυπώσεις όσων έχουν κάποιον δέκτη, αλλά και που έχω κάνει την λίστα της υπογραφής μου. Να τα προλαβαίνουμε και να έχουμε διορθώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επεξεργασία: Βεβαιώσου ότι έχεις διαμορφώσει το στικάκι σου σε FAT.

Last edited:

Καλημέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν σας φαίνεται φυσιολογικό να καθυστερει ο δεκτης να αποκριθεί στις εντολες του τηλεχειριστηρίου όταν τον χρησιμοποιώ σαν media player. Τί εννοω;
Παιζει η ταινία, παταω fastforward. Όταν θέλω να ξαναπατήσω play αργεί να εκτελέσει την εντολή και η ταινία τρέχει. Μου δίνει την εντύπωση πως δεν την εχει λάβει καν, οπότε ξαναπατάω play και τελικά γίνεται ενας μικρος χαμός:) καθώς συγχέει τις εντολές.
Λέτε να είναι θέμα του control, οπότε με ένα προγραμματιζόμενο θα λύσω το πρόβλημα ή θέμα δεκτη οπότε καμμιά ελπίδα σωτηρίας;
ΥΓ είναι updated στο τελευταίο firmware
Αυτό το θέμα με ενοχλούσε στον πρώτο μου δέκτη με M-Star 7828 που είχα τότε. Μετακινιόμουν σε βίντεο ή εγγραφή με ff ή fb, αλλά όταν πάταγα play ο δέκτης ξεκίναγε την προβολή αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα από την στιγμή που πάταγα το play. Πήγαινα ανάποδα αλλά πάλι ο δέκτης ξεκίναγε με καθυστέρηση, ανάποδη αυτή την φορά. Φαντάσου να βλέπω μία αθλητική εκπομπή και να θέλω να ξαναδώ μία φάση. Η μετακίνηση ήταν μεγάλος μπελάς.
Αργότερα που βγήκαν οι M-Star 7818 ρώτησα και μου είπαν ότι και στους 7818 γινόταν το ίδιο.
Αλλά είχα εισχωρήσει στο στρατόπεδο των ALI, 3601 και τώρα 3801. Και οι M-Star και οι ALI έχουν τα δικά τους προτερήματα, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα είναι καλύτεροι οι ALI γιατί όταν πατάς το play ξεκινάει η προβολή στο καρέ που το πάτησες.
Δηλαδή μάλλον είναι θέμα επεξεργαστή και δεν θα κάνει τίποτα το τηλεκοντρόλ.
Εκτός και αν το τηλεκοντρόλ είναι προβληματικό ή με χαμηλές μπαταρίες και όντως δεν πιάνει την εντολή. Αλλά τότε εγώ είχα δει ότι το play με πήγαινε 20 περίπου δευτερόλεπτα παρακάτω από την στιγμή (ή το καρέ) που το πάταγα. Στην μεγαλύτερη ταχύτητα βέβαια, με μικρότερη ταχύτητα ήταν μικρότερη η καθυστέρηση.

Νομίζω οτι είναι ζήτημα επεξεργαστή όπως λες. Δεν μου το κάνει όταν αλλάζω κανάλια κλπ. Μόνο στη χρήση ως player. Άλλωστε είναι καινούργιο το μηχάνημα (2 εβδομάδων) με καινούργιες μπαταρίες.
Συμπέρασμα .....υπομονή

ΥΓ. Κάποιος που τον έχει μπορεί να μας πεί πως συμπεριφέρεται το δικό του μηχάνημα;

Αν αλλάζεις κανάλια με τα αριθμιτικά πλήκτρα, είναι λογικό. Περιμένει μήπως πατήσεις και 2ο αριθμό για να σχηματίσεις διψήφιο, π.χ. 13.
Το κακό είναι ότι παραείναι μεγάλος αυτό ο χρόνος στα 5". Τους το ζήτησα εδώ και πάνω από ένα έτος, αλλά τίποτα. Για αυτό αλλά και για λόγους που έγραψα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβάθμιση.

Η σύντομη διάρκεια υποστήριξης είναι και ο λόγος που ζητάω να τις εντυπώσεις όσων έχουν κάποιον δέκτη, αλλά και που έχω κάνει την λίστα της υπογραφής μου. Να τα προλαβαίνουμε και να έχουμε διορθώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επεξεργασία: Βεβαιώσου ότι έχεις διαμορφώσει το στικάκι σου σε FAT.

Εντάξει τον αναβάθμισα!
Όταν αλλάζεις κανάλι περιμένει περίπου 5´´ για το αν θα πατήσεις άλλο ψηφίο και περίπου άλλα 3´´ για να φορτώσει το κανάλι.
Μεγάλη καθυστέρηση. Ο SD που έχω δεν είναι έτσι. Αλλάζει ποιο γρήγορα.
Κρίμα και ήθελα να πάρω άλλους δύο.

Νομίζω οτι είναι ζήτημα επεξεργαστή όπως λες. Δεν μου το κάνει όταν αλλάζω κανάλια κλπ. Μόνο στη χρήση ως player. Άλλωστε είναι καινούργιο το μηχάνημα (2 εβδομάδων) με καινούργιες μπαταρίες.
Συμπέρασμα .....υπομονή

ΥΓ. Κάποιος που τον έχει μπορεί να μας πεί πως συμπεριφέρεται το δικό του μηχάνημα;

Δοκίμασε να κάνεις format μέσω του δέκτη την συσκευή USB που έχεις.

Εντάξει τον αναβάθμισα!
Όταν αλλάζεις κανάλι περιμένει περίπου 5´´ για το αν θα πατήσεις άλλο ψηφίο και περίπου άλλα 3´´ για να φορτώσει το κανάλι.
Μεγάλη καθυστέρηση. Ο SD που έχω δεν είναι έτσι. Αλλάζει ποιο γρήγορα.
Κρίμα και ήθελα να πάρω άλλους δύο.
Τα 5" που περιμένει ο δέκτης για το δεύτερο κανάλι δεν θα με πείραζε. Η τηλεόραση μου όταν υπήρχαν τα αναλογικά είχε ελάχιστο περιθώριο για να πατήσω το δεύτερο πλήκτρο. Και πολλές φορές δεν προλάβαινα να το πατήσω, και έπρεπε να ξανακάνω την προσπάθεια.
Τα άλλα 3" δεν χρειάζεται να περιμένεις να περάσουν. Αν πατήσεις το ΟΚ μετά το πάτημα του δεύτερου πλήκτρου, όλοι οι δέκτες πηγαίνουν αμέσως στο κανάλι χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις τα 3".
Αν δηλαδή μέσα σε 2" προλαβαίνεις να πατήσεις και τα δύο ψηφία του καναλιού που θέλεις, και το ΟΚ, τότε η αλλαγή θα γίνει σε 2" και δεν θα χρειάζεται να περιμένεις τα 8" που θέλει κανονικά.

Δεν βλεπω να υπαρχουν πλεον δεκτες στο σαιτ της εταιρείας και εχουν εξαφανιστει απο πολλα καταστηματα. Συμβαινει κατι; Ενδιαφερομαι να αγορασω ενοψει της νεας ψηφιακης μεταβασης