Crystal Audio Prime-HD

Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Mufasa, σ' ευχαριστώ πολύ! Ίσως ο mevan δεν έχει αναβαθμίσει τον Prime-HD του στην έκδοση Μαρτίου ακόμη.

Για τους υπότιτλους, θα συμφωνήσω ότι το μαύρ background του Τ65 βοηθάει πολύ κι αν δεν γίνεται να αποκτήσει μαύρο περίγραμμα η γραμματοσειρά είναι μια ικανοποιητική λύση.

Άρα έχουμε:
Η ημερομηνία αναγράφεται σε μορφή μήνας/ημέρα/έτος, αντί ημέρα/μήνας/έτος.
Υποψία αλλά όχι επαλήθευση:
Δεν ρωτάει για διατήρηση της εγγραφής Timeshift αν διακοπεί πριν ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της, απλώς την κρατάει
Ασυνέπεια στην έναρξη προβολής πλήρους οθόνης μεταξύ εγγραφών και αρχείων βίντεο.
Και μάλλον επαλήθευση:
Οι υπότιτλοι srt με κάποιες κωδικοποιήσεις UTF-8 παύουν να εμφανίζονται μετά από μερικά λεπτά.

Άρα για να γίνει μια απλή ρύθμιση πρέπει κάποιος να βγει από την ταινία και απο το μενού πολυμεσων για να κάνει την όποια ρύθμιση -- εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι οπότε my bad.
Νομίζω είναι από τους περιορισμούς που έχουν από την φύση τους αυτές οι συσκευές. Κάποτε είχα ρωτήσει για κάτι λίγο προχωρημένο (δεν θυμάμαι για ποιόν δέκτη, ίσως τον Τ65 ή τον 8300) και μου είπαν ότι η πολυπλοκότητα που θα πρόσθετε στο λογισμικό θα δημιουργούσε πιθανότατα πολλά νέα Bugs και δεν αξίζει.
Προσωπικά δέχομαι ότι είναι απλές συσκευές και προσιτές, οπότε οι λειτουργίες τους (τουλάχιστον οι επιπλέον, π.χ. Media player, παιχνίδια) θα παραμένουν στο πιο απλό επίπεδο.

Γνωστό "κουσούρι" των δεκτών με Mstar, είχα όμως την εντύπωση οτι διορθώθηκε στον Prime.
Πρέπει να αλλάξει η κωδικοποίηση του αρχείου σε ANSI.
Κι εγώ νόμιζα είχε λυθεί στην προτελευταία (του Φεβρουαρίου νομίζω ήταν) αναβάθμιση.
Δεν χρειάζεται ANSI, που «τρώει» και κάποιους χαρακτήρες όπως το κεφαλαίο άλφα, αλλά αν ξανασωθούν σε UTF-8 με το «Σημειωματάριο» των Windows, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον κάτι συμβαίνει με το BOM του UTF-8.

Όλα διαβιβάζονται.
:-)
Γι' αυτό γράφονται τα καλύτερα για την υποστήριξή σας και είμαστε υπερήφανοι για μια ελληνική εταιρία :a0210:

Last edited:
Φίλε Talos
Έχω δυο prime, ένα με λογισμικό 2012-8-9 και ένα με αναβάθμιση 2013-3-14
Παρόλο που δεν ασχολήθηκα στο παρελθόν με τα σημεία που αναφέρεις προσπάθησα να τα συγκρίνω στους δυο δέκτες.
1) Καμία διαφορά
2) Καμία διαφορά
3) Καμία διαφορά
4) Παρακαλώ δώσε μου λεπτομέρειες πως θες να ελέγξω αυτό
5) Καμία διαφορά. Το κόκκινο πλήκτρο δίνει απευθείας τις εγγραφές. Έτσι ικανοποιείται η προτίμηση σου όπως στο ερώτημα σου 7.
6) To Πρώτο δίνει επιλογή PCM-RAW HDMI ON. Αυτό με αναβάθμιση δίνει PCM-RAW. Τώρα ποια η διαφορά ,υποθέτω ότι εσύ γνωρίζεις.
7) Καμία διαφορά. Προσωπικά το προτιμώ.
8) Είναι με βάση το όνομα και τα δυο! Καμία διαφορά

Το δικό μου ερώτημαείναι πως βάζεις άλλο λογισμικό? Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμισηεφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό.

-=Επεξεργασία=-
Το άσχημο είναι ότι ούτε ο prime δεν παίζει τα αρχεία του micro που είναι των 4 Gb , διότι κολλά στα 28 λεπτά που προφανώς θα τελείωνε το πρώτο δικό του αρχείο του 0.5 Gb και ψάχνει μάταια για το επόμενο.
Ο δε micro όταν παίζει τα αρχεία του prime πάλι , όπως ειπώθηκε, έχει πρόβλημα στο ίδιο σημείο διότι δε γνωρίζει πώς να προχωρήσει στο επόμενο αρχείο του 0.5 Gb.
Και να φανταστείτε ότι πήρα 2 prime άπλα και μόνο για να αντικαταστήσω 2 crypto για να έχω πλήρη συμβατότητα με τους micro που ήδη κατέχω (προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αν είχα πάρει άλλους 2 micro, αν υπήρχαν ).
Για αυτό διερωτήθηκα καταποσον μπορώ να εγκαταστήσω και πως (χωρίς πρόβλημα) το λογισμικό του Micro στα prime.

Last edited by a moderator:

Κι εγώ νόμιζα είχε λυθεί στην προτελευταία (του Φεβρουαρίου νομίζω ήταν) αναβάθμιση.
Δεν χρειάζεται ANSI, που «τρώει» και κάποιους χαρακτήρες όπως το κεφαλαίο άλφα, αλλά αν ξανασωθούν σε UTF-8 με το «Σημειωματάριο» των Windows, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον κάτι συμβαίνει με το BOM του UTF-8.

Αυτό πρέπει να το γράψω σε ένα post-it και να το κολλήσω στην οθόνη μου μήπως και το θυμηθώ σωστά την επόμενη φορά :p

Με ANSI είχα 100% επιτυχία στον Τ65 αλλά μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Το δικό μου ερώτημαείναι πως βάζεις άλλο λογισμικό? Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμισηεφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό.

Δες εδώ για τις πρώτες οδηγίες: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98274-Δοκιμές-firmware-από-διαφορετικούς-δέκτες

Το άσχημο είναι ότι ούτε ο prime δεν παίζει τα αρχεία του micro που είναι των 4 Gb , διότι κολλά στα 28 λεπτά που προφανώς θα τελείωνε το πρώτο δικό του αρχείο του 0.5 Gb και ψάχνει μάταια για το επόμενο.
Αυτό δεν μου φαίνεται φυσιολογική λειτουργία. Τα 0,5GB είναι γύρω στα 14-15 λεπτά εγγραφής, εκεί θα έπρεπε να σταματάει αν ισχύει αυτό που υποπτεύεσαι.

Mufasa, σ' ευχαριστώ πολύ! Ίσως ο mevan δεν έχει αναβαθμίσει τον Prime-HD του στην έκδοση Μαρτίου ακόμη.....
:

Παρεξήγησις, αναβαθμισμένος είναι!
Στο 5 απάντησα για τα πολυμέσα, δεν κατάλαβα ότι εννοούσες τις εγγραφες.
Τις επιλογές του ψηφιακού ήχου τις έχει όντως απλά εγώ έψαχνα για κάτι που να λέει HDMI :hmmmm2:

Τα υπόλοιπα ισχύουν, δεν εχουν λυθεί.

Μέχρι τώρα ποτέ δεν ασχολήθηκα με αρχεία πλην srt, μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετιικά με τα ANSI και τί πρέπει να κάνω?

Γι' αυτό γράφονται τα καλύτερα για την υποστήριξή σας και είμαστε υπερήφανοι για μια ελληνική εταιρία :a0210:
:-)

Kostas_Y
Έχεις δίκαιο. Κάποτε κόλλα στα 14 λεπτά. Και αυτό διότι έχω προσέξει ότι κάποτε 1 ώρα εγγραφής παίρνει 1Gb και άλλοτε 2Gb. Το γιατί δεν το έψαξα. Ίσως διότι προήρθε από δυο διαφορετικούς δέκτες με διαφορετικά settings ή διότι η εγγραφή ήταν από διαφορετικούς σταθμούς ή πλατφόρμες.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βάλω το λογισμικό του micro στο prime και πως ? Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμιση εφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό. Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμιση εφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό. Υπάρχει κίνδυνος, αν το δοκιμάσω, ο δέκτης να μην ξαναδουλέψει. Απλά θέλω όλοι οι δέκτες μου να είναι πλήρως συμβατοί έστω και αν στερηθώ τυχόν πλεονεκτήματα του!

Last edited by a moderator:

Kostas_Y
Έχεις δίκαιο. Κάποτε κόλλα στα 14 λεπτά. Και αυτό διότι έχω προσέξει ότι κάποτε 1 ώρα εγγραφής παίρνει 1Gb και άλλοτε 2Gb. Το γιατί δεν το έψαξα. Ίσως διότι προήρθε από δυο διαφορετικούς δέκτες με διαφορετικά settings ή διότι η εγγραφή ήταν από διαφορετικούς σταθμούς ή πλατφόρμες.
Οι εγγραφές απο "μεγάλα" κανάλια πιάνουν κατα κανόνα ~1,8GB ανα ώρα. Τα τοπικά ίσως έχουν αρκετά χαμηλότερο bitrate και βγάζουν μικρότερες εγγραφές.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βάλω το λογισμικό του micro στο prime και πως ? Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμιση εφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό. Αυτό γίνεται με μια απλή αναβάθμιση ή μια αναβάθμιση εφαρμόζεται μόνο σε δέκτη που έχει το ίδιο πιο παλιό λογισμικό. Υπάρχει κίνδυνος, αν το δοκιμάσω, ο δέκτης να μην ξαναδουλέψει. Απλά θέλω όλοι οι δέκτες μου να είναι πλήρως συμβατοί έστω και αν στερηθώ τυχόν πλεονεκτήματα του!

Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι αν έχεις τηλεκοντρόλ συμβατό με το λογισμικό που θα βάλεις. Απο εκεί και πέρα, στους δέκτες με MStar η αλλαγή γίνεται κάνοντας απλά αναβάθμιση με το λογισμικό του άλλου δέκτη.
Τι μπορεί να πάει στραβά; Αρκετά πράγματα. Απο το να μην πιάνει κανάλια ο δέκτης μέχρι να κλειδώσει το νέο λογισμικό και να μην αλλάζει. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις.

Η γνώμη μου πάντως είναι οτι αν το μόνο πρόβλημα είναι η αναπαραγωγή εγγραφών, είναι προτιμότερο να τις μετατρέψεις σε MKV π.χ. παρά να ρισκάρεις αλλαγή λογισμικού.

Σημερα αγορασα τον prime αλλα οταν του εβαλα μια ταινια (mkv 10gb) κολλαγε συνεχεια και δεν μπορουσε να την παιξει. Την ιδια ταινια την εβαλα και στον media player της τηλεορασης και επαιζε μια χαρα (περιεργο γιατι ο media player της τηλεορασης ειναι της πλακας). Τι λετε να φταιει; Να τον παω πισω;

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Δε νομίζω ότι υπάρχει επίγειος δέκτης ικανός να αναπαραγάγει τόσο απαιτητικό αρχείο!

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Εξαρτάται από το αρχείο , ο δικός μου έπαιξε transformers 18gb mkv , αλλά μου έβγαλε μη υποστηριζόμενο αρχείο ένα άλλο mkv των 8gb.

Απο εδω που διαβασα και απ'οτι μου ειπε ενας φιλος μου που τον εχει, μπορει να παιξει τετοια αρχεια. Ξεχασα να πω ομως οτι του εβαλα και ενα μικροτερο απο ενα επεισοδιο μιας σειρας (mkv 1080p παλι) αλλα και παλι μου το επαιξε με κολληματα.
Τα αρχεια μου τα παιζει, δεν λεει οτι δεν τα υποστηριζει.

Last edited:

Σημερα αγορασα τον prime αλλα οταν του εβαλα μια ταινια (mkv 10gb) κολλαγε συνεχεια και δεν μπορουσε να την παιξει. Την ιδια ταινια την εβαλα και στον media player της τηλεορασης και επαιζε μια χαρα (περιεργο γιατι ο media player της τηλεορασης ειναι της πλακας). Τι λετε να φταιει; Να τον παω πισω;

Στείλε μας εάν θέλεις το link της ταινίας να την κατεβάσουμε και να την δοκιμάσουμε, να δούμε τι παίζει.
:-(

Δοκίμασε διαφορετική συσκευή αποθήκευσης. Ίσως δεν συμπαθεί για κάποιον λόγο το φλασάκι/δίσκο σου και οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί.

Αν θέλεις, κάνε ένα μικρό δείγμα του (μισό με ένα λεπτό μάλλον είναι αρκετό) με το Mkvmerge και ανέβασέ το κάπου (sendspace, yousendit, wetransfere κτλ) για να μπορούν να δοκιμάσουν κι άλλοι το αρχείο σου.

Τελικα πρεπει να φταιει ο σκληρος μου γιατι δοκιμασα το απογευμα να βαλω ενα φλασακι με μια mkv ταινια και μου την επαιξε μια χαρα ενω με τον σκληρο (500 gb της western digital) που δοκιμασα την ιδια ειχε τα κολληματα που ειπα. Ομως μου φαινεται περιεργο γιατι τα mp4 αρχεια που βαζω απο τον σκληρο τα παιζει μια χαρα. Και στην τηλεοραση απο το σκληρο παιζουν χωρις κολληματα (εχει πολλα προβληματα στην τηλεοραση αλλα κολληματα δεν εχει).
Δεν μου το κανει με καποια συγκεκριμενη ταινια αλλα με ολες τις mkv. Μπορω να κανω κατι για να παιξουν? και αν ναι τι?
Ευχαριστω για την βοηθεια! :a0210:

Πρώτα κάνε ένα έλεγχο στο δίσκο για bad sectors ή άλλα προβλήματα. Αν είναι υγιής, υποπτεύομαι οτι υπάρχει θέμα με τον ελεγκτή του και δεν στέλνει τα δεδομένα με το ρυθμό που περιμένει ο δέκτης.

Τα MP4 είναι πιο ελαφριά αρχεία, είναι σπάνιο να συναντήσεις προβλήματα με αυτά.

Μα φανταζομαι οτι αν ειχε καποιο προβλημα ο σκληρος δεν θα επαιζε ουτε στην τηλεοραση, ετσι δεν ειναι?