CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Τα αγόρασα σήμερα τα TX-T2-12 !:firstprize:
Ευχαριστώ πολύ και για την έκπτωση. :ernaehrung004:

Ανυπομονώ να τα ακούσω!
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Υπάρχει ειδική έκπτωση για το AVClub?

Υπάρχει ειδική έκπτωση για το AVClub?

Ισχύει και είναι και πολύ καλή.
Δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη και δεν ξέρω γιατί δεν ανακοινώθηκε και επίσημα, αλλα μπράβο και στo avclub και στην crystal audio γι' αυτή την πολύ σημαντική προσφορά προς τα μέλη.:grinning-smiley-043

Ο μόνος είμαι που τα παρήγγειλα μέχρι στιγμής απο δω μέσα?

Αύριο κατα πάσα πιθανότητα πρέπει να τα έχω στο σπίτι μου.

Με μια μικρή καθυστέρηση αναφέρω ότι πράγματι υπάρχει μια πολύ καλή προσφορά αποκλειστικά για τα μέλη του avclub. H προσφορά έχει ήδη αναρτηθεί και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την crystal audio για την προσφορά της και να διαβεβαιώσω τα μέλη μας ότι οι εκπλήξεις δεν θα τελειώσουν εδώ.

Τα ηχεία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ! Δεν έχω λόγια πραγματικά!

Ευτυχώς που τα προτίμησα και δεν άκουσα άλλες γνώμες εδώ μέσα για αγορά ηχείων βάσης και μόνο.

Η δε υποστήριξη απ' την εταιρεία άψογη σε ένα προβληματάκι που προέκυψε.

Μπράβο και στο αvclub και στην crystal audio για την προσφορά προς τα μέλη.

Τα ηχεία είναι πραγματικά value for money! Είναι δε πανέμορφα!

2rh6aly.jpg

θα ήθελα να μάθω αν το σετ Crystal Audio THX-3D12 SPECIAL EDITION μπορώ να το ακουσώ σε κάποιο κατάστημα στη Θεσ/νικη, και διεύθυνση αυτού. Ευχαριστώ

εγώ θέλω να ρωτήσω αν θα δω κάποια αισθητή διαφορά με 2πλοκαλωδίωση των μπροστινών ηχείων που υποστηρίζει ο onkyo608.

Tώρα τα έχω με μονό καλώδιο, αλλα για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τρέχοντας το audyssey sτον onkyo, αν τα δηλώσεις μονοκαλωδιομένα δε σε αφήνει να ολοκληρώσεις το setup αν δεν ακούσει 7.1 set.
Μόνο αν δηλώσω διπλοκαλωδιωμένα τα μονοκαλωδιωμένα ηχεία με αφηνει να τρέξω 5.1 set.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εχω την εντύπωση ότι δεν είναι το καλύτερο να δουλεύουν μονοκαλωδιωμένα και δηλωμένα 2πλοκαλωδιωμένα...

Επίσης για κάποιο λόγο τα πίσω ηχεία ακούγονται πολύ χαμηλά σε ένταση, παρ' όλο που έπρεπε λογικα το audyssey να τα ρυθμίσει σωστά.
Πρεπει σχεδόν να κολλήσω το αυτί μου πάνω τους για να τα ακούσω...

Δεν ξέρω επίσης αν πρέπει να πειράξω τίποτα χειροκίνητα στα hz των ηχείων.

Επίσης για κάποιο λόγο τα πίσω ηχεία ακούγονται πολύ χαμηλά σε ένταση, παρ' όλο που έπρεπε λογικα το audyssey να τα ρυθμίσει σωστά. Πρεπει σχεδόν να κολλήσω το αυτί μου πάνω τους για να τα ακούσω...

Κι άλλοι έχουν αναφέρει παρόμοιο πρόβλημα αφού έτρεξαν το Audyssey. Τόσο με τις στάθμες όσο και με τις αποστάσεις των ηχείων. Τα αποτελέσματα του Audyssey ήταν τελείως λάθος.

Πρέπει να υπάρχει και χειροκίνητη ρύθμιση για τις στάθμες των ηχείων. Δοκίμασε να ανεβάσεις χειροκίνητα κάποια dΒ την στάθμη των surround.

Last edited:
Περίεργο, γιατί στον 606 (που είναι πάλι 7.1) που έχω εγώ, με μονή καλωδίωση σε 5.1 ηχεία, το Audyssey τα ρυθμίζει πολύ καλά (από όσο μπορώ να αντιληφθώ). Δηλαδή αν δεν τρέξεις audyssey και ρυθμίσεις τις στάθμες χειροκίνητα τα ηχεία παίζουν κανονικά και με audyssey όχι;

Αν τα έχεις δηλώσει διπλοκαλωδιωμένα και δουλεύουν μονοκαλωδιωμένα, λογικά θα έπρεπε στο speaker test να σου βγάλει error.

Τα πίσω ηχεία δεν έχουν συνήθως πολύ "δουλειά" σε ταινίες και ιδίως σε σειρές, οπότε θα πρέπει να τα testάρεις με υλικό που ξέρεις ότι παίζει δυνατά τα πίσω.

τα 2πλοκαλωδίωσα τελικά και έχω την εντύπωση ότι τα tweeters ακούγονται πολύ καλύτερα.

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το audyssey του onkyo608 κάνει τόσο λάθος ρυθμίσεις.
Κατ' αρχην τα πίσω ηχεία δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου στις ταινίες αν δεν φτιάξω την ένταση χειροκίνητα.

Το subwoofer το ρυθμίζει τόσο χαμηλά σε μπάσο που πρακτικά δεν ακούγεται επίσης.

Τα δε μπροστινά τα ορίζει επίσης ως small και όχι full range.

Ολα λάθος δηλαδή. Πιο άχρηστο πράγμα δεν έχω δει.

Μια ερώτηση κυρίως προς τον Crystal_Druid.
Στα πόσα Ohm να ρυθμίσω τα ηχεία στον ενισχυτή?
Μου δίνει επιλογή για 4 και 6.
Στο φυλλάδιο της crystal audio βλέπω ότι το woofer και το κεντρικό ειναι στα 4ohm οπότε με βάση τις οδηγίες του ενισχυτή, αν κάποιο ηχείο είναι στα 4 πρέπει όλα να ρυθμιστούν στα 4.
Βασικά εγώ διαφορά δεν παρατήρησα μεταξύ 4 και 6...

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το audyssey του onkyo608 κάνει τόσο λάθος ρυθμίσεις.
Κατ' αρχην τα πίσω ηχεία δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου στις ταινίες αν δεν φτιάξω την ένταση χειροκίνητα.

Το subwoofer το ρυθμίζει τόσο χαμηλά σε μπάσο που πρακτικά δεν ακούγεται επίσης.

Τα δε μπροστινά τα ορίζει επίσης ως small και όχι full range.

Ολα λάθος δηλαδή. Πιο άχρηστο πράγμα δεν έχω δει.

Το έχω πεί και εδω ότι είναι για πέταμα το audyssey που έχουν οι ολοκληρωμένοι.

Μια ερώτηση κυρίως προς τον Crystal_Druid.
Στα πόσα Ohm να ρυθμίσω τα ηχεία στον ενισχυτή?
Μου δίνει επιλογή για 4 και 6.
Στο φυλλάδιο της crystal audio βλέπω ότι το woofer και το κεντρικό ειναι στα 4ohm οπότε με βάση τις οδηγίες του ενισχυτή, αν κάποιο ηχείο είναι στα 4 πρέπει όλα να ρυθμιστούν στα 4.
Βασικά εγώ διαφορά δεν παρατήρησα μεταξύ 4 και 6...

Καλημέρα και καλώς επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές... (τουλάχιστον εμείς...) -bye-

Ως προς τη ρύθμιση των ηχείων που αναφέρετε, τα πράγματα είναι απλά. Βάσει ΤΗΧ, η ιδανική τιμή είναι τα 4Ω. Γενικά, η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή από τον ενισχυτή, είναι και αυτή που θα πρέπει να αναζητάτε όταν τα ηχεία σας είναι πιστοποιημένα κατά ΤΗΧ.

Ως προς το κατά πόσο είναι αισθητή ή μη η διαφορά μεταξύ των 4 και των 6Ω για την περίπτωση των ΤΧ-Τ2SΕ, υπεισέρχεται ο παράγοντας της ευαισθησίας τους. Καθότι λοιπόν είναι πολύ ευαίσθητα ηχεία, «τραβούν» το ρεύμα πολύ εύκολα, ακόμη και ρυθμισμένα στα 8Ω.

Τονίζουμε και πάλι όμως, πως η ρύθμιση κατά ΤΗΧ θέτει ως ιδανική τιμή τα 4Ω σε κάθε περίπτωση.

ευχαριστώ Crystal_Druid.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο:
To switchάκι στο woofer για να κάνει reverse το bass reflex έχει κάποια ένδειξη?
πχ αν το ηχείο απέχει στο πίσω μέρος του λίγα σχετικά εκατοστά απ' τον τοίχο? Μήπως θα έπρεπε δηλαδή να το αλλάξω γιατί το έχω περίπου στα 10cm απ' τον τοίχο. Πόση απόσταση πρέπει να έχει κανονικά το μινιμουμ?

Τέλος κάποιες φορές παρατηρώ κάποιον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο απ' το woofer. Aν αλλάξω για λίγο την πηγή και το επαναφέρω σταματάει αλλα μπορεί και να ξαναξεκινήσει. Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς μπορεί να φταίει ή πότε ακριβώς το κάνει.

Το έχω συνδεδεμένο σε έναν onkyo608 και ως πηγή έχω ένα WD live media player.

Tέλος δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κάτι με τα crossovers. Tα άφησα όπως τα έβαλε το audyssey αλλα δεν είμαι σίγουρος αν έκανε τις καλύτερες ρυθμίσεις. πχ τα μπροστινά ηχεία τα έχω ορίσει ως full range ενώ το audyssey μου τα οριζε ως ηχεία βάσης

Ευχαριστώ και πάλι.

Last edited:
Καλησπέρα και απο εμένα.Είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα την συμβουλή σας.Έχω δεί τα THX-Τ2 και μπορώ να πώ οτι με έχουν καλύψει απο πολλές αποψείς...Το θέμα μου είναι οτι λογώ χαμηλού Budget σκεφτόμουνα να πάρω για αρχή τα 2 μπροστινά και μετά να ολοκληρώσω το 5,1 η 7,1 ανάλογα...Τί ενισχυτή να πάρω? (περίπου 600-700max) καί αν βέβαια θα εχώ καποιο προβλημα με τούς πολυκάναλους να παίξουν για αρχή τα δύο ηχεία?

Φίλε automaniac καλώς ήρθες.

Θα πρότεινα να ανοίξεις ένα νέο νήμα στην κατηγορία Αγορά ενισχυτών - ηχείων κ.λ.π. για να σου γίνουν οι αντίστοιχες προτάσεις.

Το παρόν νήμα αφορά αποκλειστικά τα ηχεία της Crystal Audio.

ΟΚ,απλά επειδή έχω καταλήξει στα ηχεία γιαυτό ειπά να γράψω εδώ....

ευχαριστώ Crystal_Druid.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο:
To switchάκι στο woofer για να κάνει reverse το bass reflex έχει κάποια ένδειξη?
πχ αν το ηχείο απέχει στο πίσω μέρος του λίγα σχετικά εκατοστά απ' τον τοίχο? Μήπως θα έπρεπε δηλαδή να το αλλάξω γιατί το έχω περίπου στα 10cm απ' τον τοίχο. Πόση απόσταση πρέπει να έχει κανονικά το μινιμουμ?

Τέλος κάποιες φορές παρατηρώ κάποιον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο απ' το woofer. Aν αλλάξω για λίγο την πηγή και το επαναφέρω σταματάει αλλα μπορεί και να ξαναξεκινήσει. Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς μπορεί να φταίει ή πότε ακριβώς το κάνει.

Tέλος δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κάτι με τα crossovers. Tα άφησα όπως τα έβαλε το audyssey αλλα δεν είμαι σίγουρος αν έκανε τις καλύτερες ρυθμίσεις. πχ τα μπροστινά ηχεία τα έχω ορίσει ως full range ενώ το audyssey μου τα οριζε ως ηχεία βάσης

Ευχαριστώ και πάλι.

Kαλημέρα!

Λοιπόν, ας τα δούμε ένα-ένα.

Πρώτα από όλα με προβλημάτισε λίγο το πρώτο ερώτημα (switch αναστροφής bass reflex). Λοιπόν, κάτι τέτοιο απλά δεν υπάρχει. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι, είναι προφανώς ο διακόπτης αναστροφής φάσης. Το bass reflex, γνωστό και ως "ανάκλαση χαμηλών" αφορά στο σχεδιασμό του υπογούφερ, το οποίο σημαίνει πως διαθέτει οπές εξόδου του αέρα από την εκτόνωση της μονάδας του στο εσωτερικό της καμπίνας. Αντίθετα, θα μπορούσε να είναι κλειστής καμπίνας και άρα να μη διαθέτει τις οπές (τύπου ακουστικής ανάρτησης δηλαδή).

Η επέμβαση στο διακόπτη αναστροφής φάσης του υπογούφερ, δεν θα έχει αποτέλεσμα ως προς την ηχητική του συμπεριφορά σε συνάρτηση με την απόστασή του από τον τοίχο. Απλά θα αναστρέψει τη φάση σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία. Μιας όμως και μιλάμε για ενισχυτή με Audyssey (το οποίο ασχολείται και με την ορθότητα της φάσης ανά ηχείο στο σύστημα) η θέση της φάσης θα πρέπει να μείνει στο "0" . Επίσης, ο διακόπτης επιλογής τύπου λειτουργίας, θα πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση THX.

Η απόσταση minimum και maximum από τον τοίχο για τη θέση του υπογούφερ, είναι κάτι το υποκειμενικό. Η σωστή θέση του υπογούφερ είναι αυτή στην οποία αυτό ακούγεται καλύτερα, ανάλογα με το δικό σου χώρο. Αυτό είναι ένα αρκετά εκτενές θέμα και θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά εδώ. Υπάρχουν όμως πολλά σχετικά άρθρα για τη σωστή τοποθέτηση του υπογούφερ που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Ένα πολύ καλό άρθρο μπορείς να βρεις εδώ: http://www.audioholics.com/tweaks/speaker-setup-guidelines/subwoofer-placement-guidelines

Ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος προέρχεται πιθανότατα από κάποια παρεμβολή. Μπορεί να είναι κάποιο καλώδιο ρεύματος που περνάει πολύ κοντά στο καλώδιο του υπογούφερ. Μπορεί επίσης το καλώδιο του υπογούφερ να μην είναι θωρακισμένο. Αντίστοιχα, μπορεί να πρόκειται για παρεμβολή που συμβαίνει κάπου πίσω από τον ενισχυτή, αν κατά λάθος περνά κάποιο καλώδιο κοντά σε αυτό του υπογούφερ. Με κάποια καλώδια καλής ποιότητας και ενδεχομένως αξοπλισμένα με φερίτες, το πρόβλημα - λογικά - θα πάψει να υπάρχει.

Ως πρός το Audyssey και τη θέση των crossover, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε. Πρώτα από όλα, αν έχει οριστεί στο setup του ενισχυτή πως τα ηχεία είναι τύπου THX, τότε ο Onkyo θα τα θέσει αυτομάτως ως Small, ώστε να μπορεί να θέσει το crossover στα 80Hz.

Το Αudyssey βέβαια - από τα όσα γνωρίζω - θέτει την τιμή του crossover σε κάποιο σημείο έτσι κι άλλιώς, ακόμα κι αν τα ηχεία έχουν οριστεί ως Large. Έχει να κάνει με το πως θέλει να τα διαχειρίζεται, ανάλογα με το τι sound mode λειτουργεί την εκάστοτε στιγμή στον ενισχυτή.

Π.χ. αν μιλάμε για ΤΗΧ Cinema, τότε τα ηχεία θα τεθούν στα 80Hz ανεξαιρέτως. Στην περίπτωση αντίστοιχα ενός DTS-HD απευθείας, τότε ενδεχομένως τα Front να έχουν τεθεί στα 40Hz, το κεντρικό στα 60Hz κ.λ.π. ακόμη κι αν στο setup του ενισχυτή φαίνονται ως Large. Έχει τύχει να το παρατηρήσω σε ενισχυτές με Audyssey που είχα στο παρελθόν. Τέλος πάντων, ασχέτως αυτού θα ξαναπώ πως αν ο αρχικός τύπος των ηχείων έχει δηλωθεί ως ΤΗΧ στον Onkyo, τότε σωστά έχει θέσει τα Front ως Small (ραφιού). Επίσης, το Audyssey 2EQ του 608 ας μην ξεχνάμε πως είναι και η πλέον απλή εκδοχή του συστήματος. Διαθέτει αρκετά πιο "φτωχά" φίλτρα σε σχέση με τις ανώτερες εκδόσεις του Audyssey () και άρα - ίσως - αυτό να δικαιολογεί και κάποια σφάλματα.

Θα ήθελα πάντως να έχω μια πληρέστερη εικόνα για το τι τελικά έχει κάνει το Audyssey στο όλο setup και επίσης, να επιβεβαιωθεί αν στον Onkyo έχουν οριστεί ως THX τα ηχεία.

Ευχαριστώ και είμαι εδώ για όποιες άλλες απορίες! -bye-

Επ! Παραπάνω ξέχασα ένα link για τις βαθμίδες του συστήματος Audyssey που μπορείτε να δείτε εδώ μαζί με σχετικό πινακάκι(http://www.audyssey.com/technology/multeq.html) καθώς επίσης και να συμπληρώσω πως το 2EQ είναι η απλούστερη εκδοχή του Audyssey που ενσωματώνεται σε ενισχυτές AV. Yπάρχει και το απλό EQ, που όμως αφορά σε τηλεοράσεις και έτοιμα συστήματα HTiB (Home Theater in a Box)
-bye-

ευχαριστώ Crystal_Druid.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Ευχαριστώ και πάλι.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, παρέχονται μερικές ακόμη διευκρινήσεις στο τμήμα FAQ της ελληνικής σελίδας μας στο http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx

Σχετικά με το Bass Reflex: http://www.crystalaudio.gr/Faq2.asp...ναι οι διαφορετικοί τύποι υλοποιήσεων ηχείων;

Σχετικά με την τοποθέτηση του υπογούφερ: http://www.crystalaudio.gr/Faq2.aspx?NoteID=ART-00327&PageTitle=Τοποθέτηση του Υπογούφερ

Status
Not open for further replies.