- 17 June 2010
- 663
Συμπλήρωσα χθες βράδυ τη φόρμα για την απόσυρση, τώρα περιμένω να με καλέσετε?
Καλημέρα!
Θα έχετε τηλέφωνημα από εμένα, μέχρι το απόγευμα!
Συμπλήρωσα χθες βράδυ τη φόρμα για την απόσυρση, τώρα περιμένω να με καλέσετε?
Ερώτηση: Δεδομένου οτι δεν μπορώ να βάλω τα δίπολα αριστερά και δεξιά αλλά μόνο πίσω στον τοίχο σε θέση όμως πιο περιφερική (όπως το σχήμα με το μπλε χρώμα) , μήπως θα ήταν καλύτερα (για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα) να τα στρέψω προς το "listening spot" (πράσινο χρώμα στο σχεδιάγραμμα) παρά να τα κρεμάσω απλά στον τοίχο ;Τοποθέτηση δίπολων ηχείων:
![]()

Ερώτηση: Δεδομένου οτι δεν μπορώ να βάλω τα δίπολα αριστερά και δεξιά αλλά μόνο πίσω στον τοίχο σε θέση όμως πιο περιφερική (όπως το σχήμα με το μπλε χρώμα) , μήπως θα ήταν καλύτερα (για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα) να τα στρέψω προς το "listening spot" (πράσινο χρώμα στο σχεδιάγραμμα) παρά να τα κρεμάσω απλά στον τοίχο ;
Uploaded with ImageShack.us
Ερώτηση: Δεδομένου οτι δεν μπορώ να βάλω τα δίπολα αριστερά και δεξιά αλλά μόνο πίσω στον τοίχο σε θέση όμως πιο περιφερική (όπως το σχήμα με το μπλε χρώμα) , μήπως θα ήταν καλύτερα (για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα) να τα στρέψω προς το "listening spot" (πράσινο χρώμα στο σχεδιάγραμμα) παρά να τα κρεμάσω απλά στον τοίχο ;
Θα ηθελα να ευχαριστησω την Crystal audio και πιο συγκεκριμενα το κ. Βαλιμιτη για την αψογη εξυπηρετηση και την αναλογη τηρηση της προσφορας για τα μελη του φορουμ.
Αγορασα ενα ζευγαρι T2SE , 1 x BPS, 1x THX Central speaker, 1x THX10SUB(και νομιζα οτι ηταν μικρο!!!!!) Ακομα ρυθμιζω και στρωνω αλλα πιστευω οτι για πρωτη φορα ΑΚΟΥΣΑ ταινια και ΑΚΟΥΣΑ μουσικη. Βασιλη σε ευχαριστω πολυ
Αρης
Uploaded with ImageShack.us
1) Εαν αγορασω ενα ντεσιμπελομετρο(και ποιο?) πως ακριβως γινεται η μετρηση?
2) Επισης τα Τ2 τα εχω δηλωσει στα 40hz, το κεντρικο στα 60 και τα BPS στα 120(ετσι και αλλιως οταν εχω THX mode τα παει στα 80 απο μονο του, νομιζω )
3) το LFE στα ποσα να το βαλω?
4) τις αποστασεις τις δηλωσα με το μετρο εκτος απο το sub που το αφησα οσο το ειδε το Audysse. Σωστα?
Ευχαριστω
Γεια σου και πάλι Άρη! :smile:
Λοιπόν, ντεσιμπελόμετρο να πάρεις, φυσικά! Απέφυγε τα φθηνά ψηφιακά και προτίμησε ένα συμβατικό αναλογικό που μπορείς να προμηθευτείς π.χ. από το "Ακτίνιο" (αν θυμάμαι σωστά το όνομα του καταστήματος) στην αρχή της Πατησίων (δεξιά από Πανεπιστημίου). Weighting στο "A" και απόκριση στο "Slow".
Τα ηχεία είναι γενικά δηλωμένα σωστά, αλλά μόνο για αναπαραγωγή μουσικής σε ψευδο-πολυκάναλη απόδοση (π.χ. με Dolby ProLogicII). Σε THX mode, όντως, όλα θα πάνε στα 80Hz αυτόματα. Μπορείς - ακόμα καλύτερα - να τα δηλώσεις όλα στα 80Hz και τα BPS στα 120Hz και επίσης, να βγάλεις OFF το Audyssey. Πίστεψέ με, μάλλον θα ακούσεις καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να πειραματιστείς. Το Audyssey πολλές φορές οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Κι εγώ σε εκτίμηση το είχα αλλά...
Για το κανάλι LFE (κανάλι χαμηλών) το σωστό είναι στα 80Hz το crossover και η στάθμη του καναλιού να είναι ίδια με αυτή των υπολοίπων.
Τις αποστάσεις καλά έκανες και τις δήλωσες με το μέτρο, όπως πολύ καλά έκανες και άφησες και το υπογούφερ έτσι όπως το "άκουσε" ο ενισχυτής, μιας και τα ηλεκτρονικά του υπογούφερ, εισάγουν πάντα μια καθυστέρηση στο σήμα.
Για ότι άλλο θέλεις - φυσικά - μη διστάσεις να ρωτήσεις ή να μας καλέσεις!
Να είσαι καλά!![]()
Καλησπέρα .Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το εν λόγω σύστημα : http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/33186539-3974-4ada-b82e-fdd99779e02d.aspx και μετα λύπης διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει πλέον το 12ίντσο Woofer. Σταματήσατε την παραγωγή του ή θα επανέλθει σύντομα?
Ευχαριστώ!
Να σε ρωτησω γιατι μονο σε ακροαση μουσικης?Σε ταινια σε Dolbyprologic2 δεν ειναι σωστα στα 40?.
Και επισης εαν κλεισω το audysse ρυθμισεις για εκουαλαιζερ και τα λοιπα πρεπει να τα κανω με το χερι. Τεσπα θα δοκιμασω αρκετες και διαφορετικες ρυθμισεις!!
Καλημέρα!
Θα συμφωνίσω και εγώ με τον φίλο Κώστα και θα σε συμβουλέψω να αποφύγεις τα δίπολα για τις "πράσινες" θέσεις. Ειδικά το δεξί ηχείο, θα περιορίζεται και θα "χρωματίζεται" έντονα από την γωνία μέσα στην οποία θα βρίσκεται.
Καλύτερα λοιπόν να κινηθείς προς ένα ζεύγος TX-B1 που θα τοποθετήσεις σε βάσεις και θα τα στρέψεις προς τη θέση ακρόασης.
![]()
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις , Βασίλη έχω είδη πάρει δίπολα (Γιάννης από Κρήτη) , οπότε να τα κρεμάσω απλά στον τοίχο χωρίς να τα περιστρεψω σε γωνία , έτσι ?
Έχω επίσης τον lx73 που υποστηρίζει διπλοενίσχυση και διπλοκαλωδιοση για τα μπροστινά ηχεία , διάβασα διάφορα στο φόρουμ , η δική σου γνώμη;
Επίσης ο lx73 έχει δυο υποδοχές για front speakers , αυτές για σύστημα "εμπρός υψηλών ηχείων" η "σύστημα με εμπρός ηχεία μεγάλου πλάτους" , έτσι τουλάχιστον τα ονομάζει sτο manual , και τα "normal" (ηχεία .....
http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/SC_LX73_ARB7448_SC_LX83_manual/GetPDF.ashx
(Σελίδα 24)
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις , Βασίλη έχω είδη πάρει δίπολα (Γιάννης από Κρήτη) , οπότε να τα κρεμάσω απλά στον τοίχο χωρίς να τα περιστρεψω σε γωνία , έτσι ?
Έχω επίσης τον lx73 που υποστηρίζει διπλοενίσχυση και διπλοκαλωδιοση για τα μπροστινά ηχεία , διάβασα διάφορα στο φόρουμ , η δική σου γνώμη;
Επίσης ο lx73 έχει δυο υποδοχές για front speakers , αυτές για σύστημα "εμπρός υψηλών ηχείων" η "σύστημα με εμπρός ηχεία μεγάλου πλάτους" , έτσι τουλάχιστον τα ονομάζει sτο manual , και τα "normal" (ηχεία .....
http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/SC_LX73_ARB7448_SC_LX83_manual/GetPDF.ashx
(Σελίδα 24)
οπότε δηλαδή για το 5.1 σετακι μου αιναι οκ να χρησιμοποιήσω τις δυο υποδοχές για το σύστημα "εμπρός υψηλών ηχείων" η "σύστημα με εμπρός ηχεία μεγάλου πλάτους" για να συνδεσω τα μπροστινα ηχεια του TX-T2-12 , έτσι ;Καλησπέρα!
Λοιπόν, οι υποδοχές για τα επιπλέον ηχεία, αφορούν αποκλειστικά στο Dolby ProLogicIIz. Αν επιθυμείς να το αξιοποιήσεις, αξίζει τον κόπο, αλλά αν δεν μπορείς να προσθέσεις τα επιπλέον ηχεία στο σύστημά σου, δεν θα χάσεις και πολλά.
Ως προς τα πίσω δίπολα, ναι, θα πρέπει να τα κρεμάσεις ως έχουν. Θεωρώ πως το κακό θα είναι μικρό, δεδομένης της απόστασης από τη γωνία σε συνδυασμό με το ότι η πληροφορία που πηγαίνει στα εν λόγω κανάλια δεν είναι "τεράστια". Και το σύστημα βαθμονόμησης του Pioneer (ΜCACC) από την άλλη, θα βάλει κι αυτό τα δυνατά του...
Ως προς τη διπλοενίσχυση, θα έλεγα πως αξίζει να δοκιμάσεις, δεδομένων των ψηφιακών τελικών σταδίων του LX73. Διαφορετικά θα έλεγα πως ένας συμβατικός ενισχυτής ίσως να "κουραζόταν" εύκολα. Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι όμως αρκετά ευαίσθητα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, για σοβαρή διπλοενίσχυση, αναφερόμαστε μόνο στη χρήση τελικών ενισχυτών.
Μη διστάσεις να με ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο επι του θέματος.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.