DAC για Squeezebox Touch

Αυτό εδώ λέει τίποτα? http://www.audio-gd.com/Pro/dac/NFB3-2011/NFB3.1EN.htm
Μαζί με μεταφορικά έρχεται γύρω στα 320 ίδια τιμή δηλαδή με το Arcam .
Επίσης ένα άλλο που λένε γενικά καλά λόγια από Αμερική http://www.6moons.com/audioreviews/schiit2/1.html
Και μία mini σύγκριση μεταξύ του bifrost και του αμέσως μεγαλύτερου μοντέλου audio-gd 2.1 http://www.tonepublications.com/review/the-schiit-bifrost-dac/

πάντως σε αυτή τη τιμή δεν νομίζω ότι θα έχεις σημαντική (και ακουστή) διαφορά από τις αναλογικές εξόδους του SBT. Καλύτερα να έμενες με ότι έχεις μέχρι να βρεις κάτι σε μεταχειρισμένο, της τάξεως του MDAC και πάνω

καλό φαίνεται
με wolfson.
Με βουβάλι δεν έχει κανένα φτηνό?

Δεν κατέχω από βουβάλια δηλώνω άγνοια :rolleyes: υπάρχουν έτοιμα ? Κάτι σε μεταχειρισμένο δηλαδή?

πάντως σε αυτή τη τιμή δεν νομίζω ότι θα έχεις σημαντική (και ακουστή) διαφορά από τις αναλογικές εξόδους του SBT. Καλύτερα να έμενες με ότι έχεις μέχρι να βρεις κάτι σε μεταχειρισμένο, της τάξεως του MDAC και πάνω

Mdac σίγουρα είναι από πιο πάνω κατηγορία αλλά είναι και καινούριο μοντέλο δύσκολα να βρω μεταχειρισμένο σε λογική τιμή.
Απλά είδα διαφορά μεταξύ squeezebox και του εισαγωγικού yamaha που έχω , ίσως δε μου άρεσε ο χαρακτήρας του ήχου του. Με κάποιο από αυτά τα dac δε θα φτάσω σε επίπεδα κάποιου αξιοπρεπούς cd player ?

Το θέμα ειναι ότι το SBT δεν θα έπρεπε να διαφέρει ηχητικά απο ένα εισαγωγικό CD. Δοκιμασες με τα ίδια ic του cd;

εχω το touch και στελνω ψηφιακο σημα σε ενα musical fidelity v-dac (mki) αλλα με τροφοδοσια απο το v-psu. Η βελτιωση ειναι ευκολα ακουστη ακομα και με αυτο το προσιτο dac με τη δικη του απλη τροφοδοσια και με την εξτρα. Αν θελεις να παρεις καινουργιο νομιζω οτι το v-dac (mkii) ή το arcam και λιγο πιο πανω το cambridge audio dacmagic 100 ειναι η πιο ασφαλης επιλογες.

Το θέμα ειναι ότι το SBT δεν θα έπρεπε να διαφέρει ηχητικά απο ένα εισαγωγικό CD. Δοκιμασες με τα ίδια ic του cd;
Ναι με τα ίδια κάτι απλά IXOS . Τώρα περιμένω και τα blue jeans να τα ξαναδοκιμάσω. Δεν ξέρω δε λέω ότι δεν είναι καλός ο ήχος από το sbt απλά από το cdp είναι πιο φυσικός και δεν έχει τραχύτητα .

εχω το touch και στελνω ψηφιακο σημα σε ενα musical fidelity v-dac (mki) αλλα με τροφοδοσια απο το v-psu. Η βελτιωση ειναι ευκολα ακουστη ακομα και με αυτο το προσιτο dac με τη δικη του απλη τροφοδοσια και με την εξτρα. Αν θελεις να παρεις καινουργιο νομιζω οτι το v-dac (mkii) ή το arcam και λιγο πιο πανω το cambridge audio dacmagic 100 ειναι η πιο ασφαλης επιλογες.

Ισχύει όλα αυτά πρέπει να είναι value for money και είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές. Απλά ψάχνω και τις εναλλακτικές απέξω σε παραπλήσια λεφτά που έχουν πολύ καλά reviews.
Επίσης αυτό που μου έχει κινήσει πολύ την περιέργεια σε πιο πάνω λεφτά και λένε ότι είναι ότι πιο αναλογικό στην κατηγορία του είναι το Rega dac αλλάδε βρίσκω κάποια τιμή από ελλάδα

το rega ειναι συσκευη ανωτερης κατηγοριας τιμης,αν εχει ερθει στη χωρα μας δεν το γνωριζω αλλα η τιμη του θα ειναι απο 600-700 ευρω (500 λιρες στην αγγλια) και εκει υπαρχουν και αλλες επιλογες. Απλα δεν ξερω αν αξιζει να πας εκει και αν η διαφορα θα ειναι εμφανης με το συστημα που εχεις ή αν εστω ειναι αισθητα εμφανης που να δικαιολογει το χ2 στην τιμη. Θα μπορουσες να ριξεις τα παραπανω 300 τοσα ευρω που κοστιζει απο ενα απλο dac και πουλωντας και τον sony καποια χρηματα και να πας σε εναν πιο "μουσικο" ενισχυτη. Τοτε μαλλον θα ειχες πιο καλο αποτελεσμα συνολικα. Παντως κοιτα και τα μεταχειρισμενα,εκει μπορει να βρεις dac 4-5 ετων ανωτετης κατηγοριας που μπορει να μην εχει usb (δεν σε ενδιαφερει) αλλα σιγουρα θα εχει πολυ καλο ηχο. Ειχαν περασει απο τις αγγελιες εδω αρκετα καλα κομματια,παρακολουθησε το και κατι θα βρεθει.

Τραχυτητα?
για πες μας λιγο πως εχεις ριπαρει τα cd σου?

Με eac έχω αρχίσει να ριπάρω τα cd με βάση τον οδηγό εδώ στο forum και στο site με τον πλήρη οδηγό. Αλλά το έχω βάλει να στρώσει το sbt ,θα τα ξανακούσω προσεκτικά και θα επανέλθω με νέες εντυπώσεις!Πάντως ένα dac αξίζει τον κόπο μιας και θα είναι η αποκλειστική μου πηγή απο δω και πέρα!

το rega ειναι συσκευη ανωτερης κατηγοριας τιμης,αν εχει ερθει στη χωρα μας δεν το γνωριζω αλλα η τιμη του θα ειναι απο 600-700 ευρω (500 λιρες στην αγγλια) και εκει υπαρχουν και αλλες επιλογες. Απλα δεν ξερω αν αξιζει να πας εκει και αν η διαφορα θα ειναι εμφανης με το συστημα που εχεις ή αν εστω ειναι αισθητα εμφανης που να δικαιολογει το χ2 στην τιμη. Θα μπορουσες να ριξεις τα παραπανω 300 τοσα ευρω που κοστιζει απο ενα απλο dac και πουλωντας και τον sony καποια χρηματα και να πας σε εναν πιο "μουσικο" ενισχυτη. Τοτε μαλλον θα ειχες πιο καλο αποτελεσμα συνολικα. Παντως κοιτα και τα μεταχειρισμενα,εκει μπορει να βρεις dac 4-5 ετων ανωτετης κατηγοριας που μπορει να μην εχει usb (δεν σε ενδιαφερει) αλλα σιγουρα θα εχει πολυ καλο ηχο. Ειχαν περασει απο τις αγγελιες εδω αρκετα καλα κομματια,παρακολουθησε το και κατι θα βρεθει.
Χμμ δεδομένου και του χώρου δε νομίζω να αλλάξω τώρα ενισχυτή . Οπότε κάτι μέχρι τα 400 θα ήταν πιο λογική επιλογή για το σύστημά μου. Όντως και τα μεταχειρισμένα έχουν ενδιαφέρον τις τσεκάρω και τις αγγελίες μήπως προκύψει τίποτα καλό.
Κρίμα πάντως για το rega αν ήταν μέχρι το 500ρικο θα το σκεφτόμουν μου έχουν κάνει εντύπωση αυτά που διαβάζω για τον αναλογικό του χαρακτήρα

Last edited:
Να κοιτάξεις οπωσδήποτε και το audio nemesis απο τον Κοσμα
Το κοίταξα φαίνεται ενδιαφέρον αλλά ίσως να περιμένω να βγει πουθενά σε μεταχειρισμένο.θα τσεκάρω τα μεταχειρισμένα μέχρι να βρω κάτι καλό αν δε βρω θα πάω στις δοκιμασμένες λύσεις.Συνεχίζεται η διαδικασία του ψαξίματος :D

Δες και αυτό:
http://www.avmentor.gr/reviews/teac_ud_h01_0.htm

Δεν το έχω ακούσει αλλά φαίνεται ΠΟΛΥ ενδιαφέρον...

Thx για το tip και γω το είχα κοιτάξει αλλά τώρα που το προσέχω πιο πολύ φαίνεται πολύ ενδιαφέρον από θέμα κατασκευής. Θα προσπαθήσω να το ακούσω κιαυτό για να σχηματίσω άποψη

ας τσεκαριστεί η τιμή του.
είχα την εντύπωση ότι ήταν παραπάνω.

Το καλό είναι ότι δίνει έμφαση στο πολύ καλό soundstage και ότι είναι ξεκούραστο αυτά που με ενδιαφέρουν δηλαδή . Εδώ είναι στα 370 . Να ρωτήσω κάτι άσχετο το διπλό dac τι πλεονέκτημα έχει σε σχέση με το μονό?