DAC κι εγώ!

επειδή, χωρίς παρεξήγηση, δεν μου αρέσει να αγοράζω γουρούνι στο σακί, παρότι δεν διαφωνώ ότι κάτι που λέγεται raindrop hui μπορεί να παίζει καλύτερα από τα επώνυμα dacmagic, musical fidelity v-dac κτλ, με το dac ποιου player θα το θεωρούσε κάποιος εφάμιλλο; Διαβάζω και για Behringer, TC και διάφορα άλλα και δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα με τόσον όγκο πληροφοριών. Και έχει σε ένα απλώς ικανοποιητικό σύστημα hi-fi μεγάλη, πραγματικά ακουστή, διαφορά το 24/96 από το 24/192 ή το 32/384; Θέλω να πω, ένα ας πούμε 'ανώνυμο' 32/384 των 250 ευρώ, παίζει καλύτερα από ένα 'επώνυμο' 24/96 των 400 ευρώ; μετράει μόνο η μετατροπή του σήματος ή μέχρι το line-out της συσκευής μεσολαβούν και άλλες παράμετροι; Δεν το λέω καχύποπτα, να καταλάβω θέλω

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι όλα μετράνε, τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει. Να ξέρεις ότι ουσιαστικά ότι και να αγοράσεις, θα το αγοράσεις στα τυφλά εχτός αν μπορείς να το ακούσεις σε κάποιο φίλο / γνωστό. Έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, οι αντιπρόσωποι και τα καταστήματα δε θα στο παραχωρήσουν για ακρόαση σπίτι σου, οπότε πας στα τυφλά και με ότι διαβάσεις στο διαδίκτυο που ο καθένας λέει τη γνώμη του, η οποία όμως μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από τη δική σου!

Βασικά αυτό ρωτάω γιατί να πάει κάποιος σε αυτή την υλοποίηση αντί να πάρει το dac magic. Θέλω να μάθω γιατί εσύ πήγες σε αυτή την υλοποίηση όλο και κάτι θα είδες καλύτερο, εχτός από τα 2 έξτρα chips.
Η μόνη διαφορά που θα πάρεις με τα 2 έξτρα chips είναι η περαιτέρω μείωση του jitter ή κάνω λάθος;

Εγώ το επέλεξα διότι :

1. Το ένα κάνει USD 250 ενώ το άλλο EURO 350
2. To άκουσα στο σύστημά μου και μου άρεσε
3. Το πήραν και παιδιά στην DIY που το χέριασαν και τα εμπιστεύομαι και δίνοντας άλλα 150Ε έβαλα 4 dac chips 8741, άλλαξα 4 τελεστικούς

Εν κατακλείδι πήρα με 350Ε ήχο καλύτερο του dac magic.

οι διαφορές στις αναλύσεις ακουγονται... τουλάχιστον στο συστημά μου.. και βασικά μιλάω για red book σε σχέση με 24/96
το θεμα ειναι αλλου.. πόσες τέτοιες ηχογραφήσεις υπάρχουν με τις μουσικές που σε ενδιαφέρουν;
24/96 γενικότερα υπάρχουν, 24/192 πολύ λιγότερες, 32/384 αστο... ασε που ενα τέτοιο flac μπορέι να είναι και 1gb...
Θεωρώ οτι μέχρι 24/96 πρέπει να έχει κανεις,
24/192 καλό θα ειναι αλλά όχι και οτι δεν μπορέις να κάνεις χωρις αυτό
32/384 εντελώς υπερβολή... τουλάχιστον σε συτήματα μέσοχαμηλου κόστους οπως το δικό μου!

Οπως και να εχει ο κυριος όγκος μουσικής που ακουμε ειναι 16/44.1

Εγώ το επέλεξα διότι :

1. Το ένα κάνει USD 250 ενώ το άλλο EURO 350
2. To άκουσα στο σύστημά μου και μου άρεσε
3. Το πήραν και παιδιά στην DIY που το χέριασαν και τα εμπιστεύομαι και δίνοντας άλλα 150Ε έβαλα 4 dac chips 8741, άλλαξα 4 τελεστικούς

Εν κατακλείδι πήρα με 350Ε ήχο καλύτερο του dac magic.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση :2thumb22sup:

Είδες διαφορά με την αναβάθμιση; Κάπου διάβασα ότι το 8741 είναι κλινικό και όχι μουσικό. Βέβαια τη χρήση της λέξης "κλινικό" να σου πω την αλήθεια δεν την καταλαβαίνω. Εσύ πως το βλέπεις το 8741 ως προς την ανάλυση - διαχωρισμό των οργάνων;

P.s Sorry σε έχω πρήξει :motz:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση :2thumb22sup:

Είδες διαφορά με την αναβάθμιση; Κάπου διάβασα ότι το 8741 είναι κλινικό και όχι μουσικό. Βέβαια τη χρήση της λέξης "κλινικό" να σου πω την αλήθεια δεν την καταλαβαίνω. Εσύ πως το βλέπεις το 8741 ως προς την ανάλυση - διαχωρισμό των οργάνων;

P.s Sorry σε έχω πρήξει :motz:

Διάβασε εδώ καλύτερα και όλο το νήμα που είναι πάνω από ένα χρόνο ζωντανό....

Απάντηση: Re: DAC κι εγώ!

Συμφωνώ απόλυτα!!
(Bεβαια αν μπορεί να πάει στα 350 το Αrcam είναι καλή περίπτωση... το έχω ακουσει -οχι στο συστημά μου- και μου αρεσε)

Με το καλό να το πάρεις... πιστευω οτι θα εκπλαγεις πολύ ευχάριστα!! -bye-

+1

για το tascam δεν ξερω τπτ

εχω την us-144mkii της tascam και φοραει καποιο dac της ΑΚ. Μεχρι πριν απο ενα μηνα δεν θα το συνηστουσα, ειχαν κανει τα παντα για να μαμισουν τους driver. Τον Ιουνη φαινεται να το πέτυχαν. Σαν usb-spdif καλο ειναι σαν dac μια χαρα, αν βαλεις ολα τα καλουδια που εχει πανω συμφερει, αλλα μονο για entry level μουσικους.

Last edited:
Η cube, την οποία έχω, δεν ειναι ακριβως dac (θα μου πεις ουτε η Impact Twin ειναι ... τέλος πάντων) αλλά κάρτα ηχου υπολογιστή πράγμα που σημαίνει οτι έχει μόνο usb in κ τιποτα άλλο! Επίσης ΔΕΝ παίζει 88.2 kHz .. αν υπάρχουν τέτοια αρχεία χρειάζονται resampling (για 'μενα μειονέκτημα).
Επίσης αν η πηγη ειναι laptop πιθανώς να μην μπορεί να την τροφοδοτήσει σωστά και ακούγονται κάποια "παράσιτα" στον ήχο... (το δικό μου δεν μπορουσε πχ κ εννοιοτε είχα αυτό το πρόβλημα.. όχι πάντα)
Mε εξωτερική τροφοδοσία ο ήχος της βελτιώνωται πολύ.
Tέλος σε καμια περίπτωση δεν συγκρίνεται με το wolfson+hiface

Φιλε swter θα σου έλεγα να κάνεις μια ακρόαση στον DAC της Arcam... μπορεί να σε βγάζει λίγο εκτός budget αλλά πιστευω οτι αξιζει...

Last edited:
με αυτά που ακούω, κι εγώ σε κάτι τέτοιο καταλήγω... Σκεφτόμουν για κάτι «χαμηλότερο» για αρχή, το οποίο αργότερα να χρησιμεύσει ως USB-SPDIF ή ως φορητή λύση για τα πάρτι φίλων όπου παίζω με Hercules και λάπτοπ

για πάρτυ και τέτοια (και αν έχεις χαμηλές βλέψεις, που μάλλον έτσι καταλαβαίνω) η behringer uca 202 θα σου είναι ταμάμ...

Πάντως, απ' όσο έχω καταλάβει, μέχρι τα 250 ευρώ, οι λύσεις είναι είτε κάτι που δεν είναι ακριβώς DAC αλλά περισσότερο κάρτα ήχου ή κάτι που έχει μέσα του, εκτός των άλλων, και DAC, είτε κάτι που μπορεί να μην μπορώ να ακούσω πιο πριν, πιθανότατα «ανώνυμο» κινεζικό από το e-bay, είτε κάτι DIY με βάση το κύκλωμα της Wolfson (έλα όμως που δεν είμαι τεχνικός) ή κάτι μεταχειρισμένο (που δεν θέλω) «παλαιάς» τεχνολογίας

μη με παρεξηγήσεις, τό είπα λίγο απ έξω, απ έξω πριν, θα στο πω ξανά τώρα πιό ίσια....
θεωρώ ότι στο θέμα αυτό,
αφ ενός δεν έχεις ψάξει - εμπειρία
αφ ετέρου αναζητάς τελειότητες και πράγματα και σε λάθος μέρη ή χωρίς καν να ξέρεις πως να τις εκμεταλλευτείς.

Αν κάνεις πάρτυ, αρκεί και υπεραρεκεί η χέρκουλες
και η πρόντιτζυ καλή είναι και όλα.

κάνε έναν κόπο να πειραματιστείς λίγο ή να διαβάσεις τα θέματα που έχουν γραφτεί εδώ.

με όλο το σεβασμό, δεν σε καταλαβαίνω. ψάχνω για ένα οικονομικό dac που να παίζει πιο καλά από ένα εισαγωγικό cdp όταν συνδεθεί πάνω του το dvd-p και ταυτόχρονα να αρχίζω να εκμεταλλεύομαι τα φλακ μου. τα περί πάρτι και χέρκουλες είναι σπάνια και δευτερεύουσα οψιόν. Δεν μίλησε κανείς για τελειότητες. Το σε «λάθος μέρη» τι υπονοεί; Σόρι που δεν πιάνουν τα χέρια μου και σόρι που θα προτιμήσω κάτι πιο εγγυημένο από κάτι άγνωστο που φαντάζει ως ευκαιρία, αν το πρώτο παίζει αξιοπρεπώς. Αλλά αποκλείοντας μεταχειρισμένο και DIY, βλέπω ότι το φθηνότερο είναι το arcam dac με hiface, δηλ. στα 450 περίπου.

αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι αρκετός κόσμος εδώ έχει εμπιστευτεί τους άγνωστους κινέζους.
450 γιά το άρκαμ +hf για μένα ...δεν
κουβαλάει βαρύ ...όνομα κάπως και δεν λεει.
έχουμε ξεφύγει πολύ απο αυτό που λέμε οικονομικό.

σίγουρα ένα έστω δεύτερο χέρι λυκάκι είναι πιό βολικό.
Επίσης δεν χρειάζεται να πιάνει το χέρι σου.
πολλές κινέζικες λύσεις είναι έτοιμες.

ακόμα και το πρώτο φτηνό κινέζικο τύπου lampucera των 70 ευρώ του ρίχνει στ αυτιά του άρκαμ...
και φυσικά και εκεί μπαίνει το hf.