Dali Spektor 6

Αλλά μέχρι εκεί. Να "πηδήξει" δύο τρείς κατηγορίες προς τα πάνω ΔΕΝ γίνεται. Άλλωστε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν τα μοντέλα τους σε σειρές, ώστε να καλύψουν τις επιμέρους κατηγορίες.

Παιδια πρωτα απ'ολα τι λεμε κατηγοριες ; Κατηγοριες τιμης... συμφωνοι ;
Οποτε παιρνετε σαν δεδωμενο οτι μια εταιρια με τα αλφα ποιοτικα υλικα εχει κοστος συγκεκριμενο με μια εταιρια β με τα ιδια ποιοτικα υλικα...
Πραγμα που ειναι τελειως λαθος.
Για μια εταιρια το επερχομενο κοστος μιας παραγωγης μπορει να ειναι και τριπλασιο η πενταπλασιο μιας αλλης. Και ξεκινοντας απο την στρατηγικη και την rationnalisation de Logistique μιας εταιριας... Μην βαλουμε παραμετρους οπως εκμεταλευση ιδιωτικης τεχνολογιας σε βαθος χρονου ( amortissement du cout de recherche), Retour d'investissement en chaine.... PUBLICITέ ( Διαφημηση ΤΕΡΑΣτΕΙΟ ποσο στο τελικο προϊον) και να μην μιλησουμε και για δωρακια στον τυπο και τους ρηβιουβερς γιατι ουσιαστικα μπαινει στο προηγουμενο.

Ετσι μια εταιρια με πολυ στοχευμενη πολιτικη στην κατοχυρωμενη πνευματικη της ιδιοκτησια, στρατηγικη επιλογη της logistic της, φημη και μεγαλη γραμμη παραγωγης μπορει να προσφερει ενα πολυ καλυτερο προϊον σε λιγοτερα χρηματα απο μια αλλη. Υπαρχουν μαρκες που πουλανε "μουρη" και μαλιστα ακριβα.
Οποτε ναι καποιος μπορει να μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο ενα φτηνοτερο συστημα και υπαρχει και περιπτωση αν γινουν και κοντρες με καποιον φιλο του που εχει πληρωσει πολυ περισσοτερο να εχουμε στεναχωριες...

Υπαρχει η περιπτωση να πληρωσει καποιος ενα πολυ ακριβο και καλο ηχειο που επισης να του ειναι αχρηστο λογο χωρου και διαθεσιμοτητας. Θυμαμαι εδω καποιον συμφορουμητη που καθε τρεις και λιγο αλλαζε ηχεια και μαλιστα ακριβα και καλα και ποτε δεν του καθονταν (γιαυτο μαλλον τα αλλαζε).

Οποτε, κανονικα τα ακριβοτερα μηχανηματα ειναι καλυτερα, σε χωρους που αυτα ειναι αμεσα ελεγχομενα βλεπε αεροναυπηγικη, κομπιουτερς κλπ...
Στο Hi Fi δεν μπορει να υπαρξει τετοιος ελεγχος αντικειμενικα. H ακροαση ειναι πολυ υποκειμενικο πραγμα. Οποτε και καποιοι το εκμεταλευονται. Γιαυτο βλεπουμε και 1102 μαρκες τη σημερον ημερα...και οι περισσοτερες Hi End. Πηραν μυρωδια.

Οι καλες κι εμπιστες εταιριες εχουν μοντελα διαφορετικων κατηγοριων τιμης ναι...αλλα προτινοντας διαφορετικες δυνατοτητες αυτος που εχει ενα Manor με 400 τμ2 χωρου απαιτει αλλες δυνατοτητες χωρις να προυποθετει καλυτερη ποιοτητα βεβαια απο μια υλοποιηση για 20τμ2.

Για να επανελθουμε στην Dali που ειναι και το θεμα του συμφορουμιτη μας...Ειναι απο τις εταιριες τις σημερινες που πουλανε προϊοντα υψηλου βαθμου ανταποδοτικοτητας του κοινου (ποσοστα δεδηλωμενης ευχαριστησης σε εξακριβωμενες πωλησεις),σε τιμες συχνα μισες απο αυτες του ανταγονισμου η ακομα πιο χαμηλες. Σκεφτομαι και καποιες αλλες....αλλα δεν ειναι του αντικειμενου. Υπαρχουν οντως τετοιες μαρκες ηχειων (ακομα και Αγγλικες :award: flame )
Και υπαρχουν και αυτες που ειτε δεν εχουν κανει ορθολογικοποιηση της παραγωγης τους ειτε υπερκοστολογουν επιτηδες δημιουργοντας "φημη" στα σαλονια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Ναι αλλα αυτο δεν σημαινει πρωτον οτι ενα φτηνο ηχειο δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο αλλα ακριβοτερα και οτι ο ιδιωκτητης του μπορει να το ακουει καλυτερα.
Τελος παντων ο ανθρωπος βαζει εδω τον ηχειο του που του αρεσει και βλεπω σχολια απαραδεκτα, απο υπεροψια μεχρι ειρωνια.
Οποιον δεν τον ενδιαφερουν γιατι "ειναι φτηνα" να μην μπουν στον κοπο.

χανεις την ουσια της κουβεντας και πιανεσαι απο λεπτομερειες που ειναι η εξαιρεση κι οχι ο κανονας.
Μπορω να καταλαβω,οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα,τον ενθουσιασμο του Μακη για τα ηχεια του,
σε ολους μας εχει τυχει να παρουμε κατι καινουριο και να ''πεταμε'' απ'τη χαρα μας και να λεμε και καμμια υπερβολη πανω στον ενθουσιασμο μας.
Καινουριο κοσκινακι μου και που να σε κρεμασω τωρα!
Μακαρι με 500 να ειχαμε το εντ γκειμ,θα γλυτωνα και γω τα 4000 που εδωσα για τα ηχεια μου!

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Η λύση για να έχετε ηχο πολλαπλάσιας ποιότητας στη ίδια τιμή μεταξύ συσκευών ,υπάρχει και ονομάζεται :
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ .
Εκεί δεν τους παίρνει για μαγκιές και φιδέλαια.

Και να σας πω και ένα μεγάλο μυστικό?
Από αυτές τις συσκευές παράγεται ο ήχος που απολαμβάνετε ,από τα μονάκριβα και πολύτιμα συστήματα σας!-bye-

Μιχαλη με τα επαγγελματικα μηχανηματα στα οποια αναφερεσαι,ακους συχνοτητες κι οχι μουσικη.
Δυνατα μπασα,δυνατα πριμα,μεχρι εκει.

Χαίρομαι που μπήκε επιτέλους μια τάξη .
Χρήσιμες πληροφορίες κσι σεβαστή η κάθε άποψη .

Προσωπικά δεν προσπάθησα να βγάλω το συγκεκριμένο ηχείο το καλύτερο του κόσμου υπάρχουν και καλύτερα τα οποία δε κατεβαίνουν ακόμη πιο χαμηλά αλλά να φιλτράρει για το τι θα ακούσει σε αυτήν την κατηγορία τιμής .

Όταν μάλιστα θα το συγκρίνει με ένα άλλο ηχείο αρκεί να υπάρχουν ρεύματα εκεί πίσω ...
Για τον απλούστατο λόγο μπορούμε να αδικήσουμε κάποιο άλλο όταν δεν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό .

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε εμείς γιατί επέλεξε αυτά τα υλικό ο κατασκευαστής ειδικότερα όταν υπάρχει τεχνογνωσία -μηχανήματα αλλά και κέντρο ερευνών των μεγαφώνων που διαθέτουν κάποιοι κατασκευαστές .

Αλλά να δεν μπορείς να αγνοήσεις και να μην γράψεις ότι ακόμη και σε αυτήν την κατηγορία τιμής υπάρχει συνοχή των χαμηλών μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων ,δεν μπορείς να αγνοήσεις το πόσο φιλικό είναι στο περιβάλλον ειδικότερα αν μιλάμε για ηχείο δαπέδου ,δεν μπορείς να αγνοήσεις ότι ακούς τον χαρακτήρα -ηχόχρωμα των ενισχυτικών -πηγών .
Ότι έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν μεγάλη σκηνή και να παίξουν off axis .

Είναι το πιο audiophile όχι φυσικά υπάρχουν καλύτερα από αυτό αλλά και πάλι ...
Όταν είχες τρέλα με την Rock σκηνή σε μικρότερη ηλικία και παρακολουθούσες συναυλίες επικρατούσε η ζωντάνια και η λέξη Διαφάνεια .

Ελπίζω τα παρακάτω video να ακουστούν γιατί μας ζητήσανε πνευματικά δικαιώματα ...Τρομάρα τους .

Ο καλύτερος δρόμος όμως είναι πάντα η ακρόαση από κοντά .
https://youtu.be/Ju2cQLc3_R4
https://youtu.be/PVgLWNRlnUs

Δεν ξερω ποσα μπορει να αντιληφθει κανεις, ηχητικά, απο βιντεο του You-Tube, αλλα μάλλον πρέπει παιζουν πάρα πολύ καλα.
Το δευτερο βιντεο στο εκοψε το You-Tube :(

Πολύ ωραίος χώρος Μακη.

Ευχαριστώ .
Ο ήχος αδικείτε Χρήστο ειδικότερα όταν το ακούσεις από κοντά .
Από κινητό του 2014 τραβάω και το ανεβάζω έτσι όπως είναι ,μια γεύση όμως την παίρνεις ειδικότερα για αυτούς που μπορούν να αντιληφθούν κάποια πράγματα .

Ναι μου ζητήσανε πνευματικά δικαιώματα έκανα ένσταση στο πρώτο αλλά δεν νομίζω να προβληθεί παγκόσμια .
Θα επιχειρήσω να κάνω και στο δεύτερο .

Τα επαγγελματικά PA από τα οποία μάλλον έχεις εμπειρία, δεν έχουν και πολύ σχέση με τα επαγγελματικά ενός στούντιο ηχογραφήσεων, τα οποία είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο"!

Σ' αυτά η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει σχέση τιμής προς απόδοση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Consumer από 1 προς 3 έως 1 προς 5. Δηλαδή για να λάβεις την ίδια ηχητική ποιότητα με ένα επαγγελματικό μηχάνημα από ένα Consumer πρέπει να δώσεις τα τριπλάσια έως πενταπλάσια χρήματα!
Αλλά καλύτερα να μην το πολύλέμε διότι στο τέλος θα χαλάσουμε την πιάτσα!

Αλλά και στα PA υπάρχουν πανάκριβα μηχανήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα φτηνιάρικα που ξέρουμε. Μη μου πείτε ότι μία συναυλία των Pink Floyd έχει κακό ήχο. Κουβαλάνε όπως μαζί τους εξοπλισμό εκατομμυρίων.

Άλλο πραγμα τα επαγγελματικα ηχεια που παιζουν σε μπαρ,και καφετεριες και αλλα τα στουντιακα καμια σχεση !!!! η χρηση που προοριζεται το καθενα και οι ανάγκες είναι τελειως διαφορετικες , το ιδιο ισχυει και για τα hi-fi μηχανήματα !!!

Έχουν μπει ένα σωρό πληροφορίες για άσχετα πράγματα εδώ, οπότε θα επικεντρωθώ μόνο στα dali.
Όταν αγοράζεις ένα ηχείο πληρώνεις
Τα κόστη μεταφορικών
Το κέρδος του μεταπωλητή
Το κέρδος του αντιπροσώπου
Το κέρδος του κατασκευαστή
Και τελικά τα υλικά κατασκευής του ηχείου που αν τελικά σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι το 20% της τιμής του μιλάμε για vfm.
Άλλο βάρος έχει το 30% κέρδος για τον πωλητή για ένα ηχείο των 5.000, άλλο για ένα των 500 .
Βάλε μέσα και τη φορολογία, μιλάμε για ηχείο με κόστος υλικών πολύ κάτω των 100 ευρώ.
Θα ήταν έκπληξη αν ο έμπορος το αγοράζει πιο ακριβά από 300 ευρώ + ΦΠΑ και βγάζει μόνο 70 με 80 ευρώ στο ζευγάρι δεδομένου ότι πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του ένα για demo.
Και μιλάμε για ογκώδες και βαρύ ηχείο που η μεταφορά του και μόνο κοστίζει πολύ!
Βάλε και αυτό στην εξίσωση και καταλαβαίνεις γιατί το κόστος κατασκευής δεν σηκώνει κάτι καλύτερο από τσίγκο στις επαφές.

Από εκεί και πέρα, κάθε εταιρία που βγάζει ηχείο σε αυτή την τιμή αποφασίζει τι θα κόψει και εκεί είναι οι διαφορές στον ήχο.
Και είναι ο λόγος γιατί το να δώσεις αυτά τα λεφτά σε έναν εγχώριο κατασκευαστή απευθείας είναι μία σοφή λύση.
Είμαι σίγουρος ότι ένα ηχείο της geometric harmony π.χ. ( sorry, αυτό μου ήρθε στο μυαλό αυτή τη στιγμή, βάλτε κάποια άλλη αν θέλετε) στα 500 ευρώ θα ξεφτιλίσει οποιασδήποτε ξένης εταιρίας.

Όταν όμως μια εταιρεια πριν από 8 χρονια σου πουλαει ένα ηχειο που κοστιζει 500 ευρω και το ιδιο ηχειο το 2020 κοστιζει 1000 ευρω σε τι ποιοτητα ανεβηκε το ιδιο προιον δεν είναι ?? το λεω αυτό διοτι πολλες εταιρειες εχουν κανει μεγαλες αυξησεις που σε καμια περιπτωση δεν εχει να κανει με την ποιοτητα !!! σαφως ένα ηχειο των 500 ευρω δεν μπορει να είναι ποιοτικοτερο από ένα που κανει 1000!! αλλα όταν το ηχειο των 500 ευρω φαει αυξηση και παει στα 1000 εκει συγνωμη δεν παιρνεις ποιοτητα παραπανω !!!! για αυτό λεμε ότι όλα είναι σχετικα !!!!

όπως ξεφτίλιζαν οι παλιοί έλληνες κατασκευαστές τον ξένο ανταγωνισμό απο την εποχή της Dynasonic!
μην πω και πιο παλιά.. condore πχ... τα θυμάται κανείς;;
(ή condor... δεν θυμάμαι καλά)

Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Μιχαλη με τα επαγγελματικα μηχανηματα στα οποια αναφερεσαι,ακους συχνοτητες κι οχι μουσικη.
Δυνατα μπασα,δυνατα πριμα,μεχρι εκει.

Καλά ,τραγούδα τραγούδια Ρουμελιώτικα:silly:
Δεν το προχωράω, γιατί δεν έχει νόημα, εφόσον δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.
Έχετε μείνει στα Μπέρυ και στα πλαστικά ηχεία από τα μπαρ.
Πάνε στο Sonus να ακούσεις τα στουντιακά Focal και το Prism και το ξανασυζηταμε!
Να σου θυμίσω από που πηγάζουν τα atc, που είναι και της μοδός?
Για διαβάσε λίγο, να δεις τι είχες πριν λίγο καιρό σπιτι σου
https://en.antelopeaudio.com/products/zodiac-platinum/
Λάκη θα σε μαλώσω!:grinning-smiley-043

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι κατασκευαστές αγοράζουν ηχεία για να αντιγράψουν πχ την σύνθεση χαρτιού και ξύλου στα μεγάφωνα η τοπολογίες ενισχυτικών αμ δε ... μένουν στην προσπάθεια .

Έχουν μπει ένα σωρό πληροφορίες για άσχετα πράγματα εδώ, οπότε θα επικεντρωθώ μόνο στα dali.
Όταν αγοράζεις ένα ηχείο πληρώνεις
Τα κόστη μεταφορικών
Το κέρδος του μεταπωλητή
Το κέρδος του αντιπροσώπου
Το κέρδος του κατασκευαστή
Και τελικά τα υλικά κατασκευής του ηχείου που αν τελικά σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι το 20% της τιμής του μιλάμε για vfm.
Άλλο βάρος έχει το 30% κέρδος για τον πωλητή για ένα ηχείο των 5.000, άλλο για ένα των 500 .
Βάλε μέσα και τη φορολογία, μιλάμε για ηχείο με κόστος υλικών πολύ κάτω των 100 ευρώ.
Θα ήταν έκπληξη αν ο έμπορος το αγοράζει πιο ακριβά από 300 ευρώ + ΦΠΑ και βγάζει μόνο 70 με 80 ευρώ στο ζευγάρι δεδομένου ότι πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του ένα για demo.
Και μιλάμε για ογκώδες και βαρύ ηχείο που η μεταφορά του και μόνο κοστίζει πολύ!
Βάλε και αυτό στην εξίσωση και καταλαβαίνεις γιατί το κόστος κατασκευής δεν σηκώνει κάτι καλύτερο από τσίγκο στις επαφές.

Από εκεί και πέρα, κάθε εταιρία που βγάζει ηχείο σε αυτή την τιμή αποφασίζει τι θα κόψει και εκεί είναι οι διαφορές στον ήχο.
Και είναι ο λόγος γιατί το να δώσεις αυτά τα λεφτά σε έναν εγχώριο κατασκευαστή απευθείας είναι μία σοφή λύση.
Είμαι σίγουρος ότι ένα ηχείο της geometric harmony π.χ. ( sorry, αυτό μου ήρθε στο μυαλό αυτή τη στιγμή, βάλτε κάποια άλλη αν θέλετε) στα 500 ευρώ θα ξεφτιλίσει οποιασδήποτε ξένης εταιρίας.

-Ναι αλλα της geometric harmony (η οποιασδηποτε αλλης) ο δημιουργος ποσες ωρες θα αφιερωσει στην κατασκευη ενος ηχειου ; Και ποσες η Dali ?
-Tα υλικα και απαρτια θα τα αγορασει απεξω, σε τι τιμες κι σε τι ποσοτητες (αυτα τα δυο πανε μαζι) Ενω η Dali εχει δικη της παραγωγη και με προοπτικη αριθμου και χρονου.
-Για να επιζησει μια εταιρια που πουλαει 500 ζευγαρια τον χρονο τι περιθωριο πρεπει να εχει και τι μια που πουλαει χιλιαδες ;

Οχι ουτε Dali ηχεια εχω, ουτε μετοχες της, ουτε σκεφτομαι να αγορασω ηχια της μαρκας. Και οχι τα δικα μου ηχεια δεν ειναι απο τα φτηνα (στην εποχη τους τουλαχιστον).Απλα θελω να δειξω διαφορετικες εμπορικες προσεγγισεις στον τομεα.
Οπου ο καθενας "μπορει να βρει την ευτυχια του" με μικρο κοστος.
Εγω απο το νημα του Μακη καταλαβα οτι αυτα τα ηχεια αξιζει να τα ακουσει κανεις. Γιατι οχι ; Και μπορει να τα βρει πολυ ενδιαφεροντα αν δεν κολησει στην χαμηλη τιμη. Μεσω αυτου του νημτος εψαξα και Feedback σε μεγαλες εταιριες εδω. Και ειδα ικανοποιηση σχεδον 100%.
Γιατι να το κοροϊδευουμε το ηχιακι ;
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερα. Παντα υπαρχει κατι καλυτερο.

Δεν νομίζω ότι κορόιδεψα κάποιο ηχείο. :smile:
Δεν το έχω ακούσει το συγκεκριμένο, αλλά την dali την έχω για καλή εταιρία, άσχετα του ότι δεν είναι του γούστου μου.
Αλλά ούτε B&W θα αγόραζα. Τα κάνει αυτό κακά ηχεία ή τα κοροϊδεύω;
Μην ξεχνάς ότι οι μικρές εταιρίες για να πουλήσουν πρέπει να αποδείξουν στους αγοραστές ότι είναι σοβαρές, ότι αξίζουν τα λεφτά τους.
Η κάθε dali, focal, B&W δεν έχει αυτή την ανάγκη!

Ο Μάκης παθιάζεται με τα μηχανήματα του και τα εξυμνεί σε σημείο παρεξηγήσεως.
Αν δεν ξέραμε ότι δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την εταιρεία, είμαι σίγουρος οτι θα είχε φύγει μόνιμα από το φόρουμ για αθέμιτη διαφήμιση.
Αυτό προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει .....λίγη ψυχραιμία και προσεκτική χρήση μερικών όρων.
Ακόμα προσπαθεί να βρει τον γήινο ήχο του Μακη, ένα παλικάρι από δω μέσα.
Ολοι ξερουμε ότι κατά τα άλλα,είναι χρυσό παιδί!

Βρε κανένας ανταγωνισμός ,άλλος την βρίσκει με τα dali άλλος με την ATC και πάει λέγοντας .
Το θέμα είναι να ακούς και να αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα ,μακάρι να υπάρχουν και άλλες παρουσιάσεις ηχείων ενισχυτικών κτλ από όλα τα μέλη του avclub.gr.

Θυμάμαι ένα συγκεκριμένο post ενός μέλους του δικού μας forum όταν κάναμε παρουσίαση για την καινούργια γενιά πικαπ της Technics ,γουστάρω το mk2 να το παίρνω αγκαλιά και να του δίνω δυο φιλάκια πριν κοιμηθώ .:flipout:
Δεν πρόσβαλε κανένα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Καλά ,τραγούδα τραγούδια Ρουμελιώτικα:silly:
Δεν το προχωράω, γιατί δεν έχει νόημα, εφόσον δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.
Έχετε μείνει στα Μπέρυ και στα πλαστικά ηχεία από τα μπαρ.
Πάνε στο Sonus να ακούσεις τα στουντιακά Focal και το Prism και το ξανασυζηταμε!
Να σου θυμίσω από που πηγάζουν τα atc, που είναι και της μοδός?
Για διαβάσε λίγο, να δεις τι είχες πριν λίγο καιρό σπιτι σου
https://en.antelopeaudio.com/products/zodiac-platinum/
Λάκη θα σε μαλώσω!:grinning-smiley-043

εκεινη την εποχη ρε Μιχαλη ολα τα ντακ ηταν για τα πανηγυρια.
Οι διαφορες μεταξυ τους ηταν πολυ μικρες,ακομα κι οταν εδινες ενα φορτηγο λεφτα.
Θυμαμαι συγκριτικα με ντακ πολλων χιλιαδων με ντιουικα και με το ζορι αντιλαμβανοσουν διαφορες.
Απο τοτε εχουν αλλαξει πολλα πραγματα,εχουμε μια εκρηξη στα ψηφιακα.
Η αντιλοπη στοιχιζε τοτε 2.300 ,αν τη βαλεις να παιξει κοντρα μ'ενα σημερινο ντακ των 1.000 ,θα κλαψουνε μανουλες!

Και για να μην ειμαι οφτοπικ,να πω οτι,ο Μακης ειναι τυχερος οσον αφορα το χωρο του.
Τον βοηθαει παρα πολυ στο να παιζει καλα και με μεγαλες εντασεις.
Τουλαχιστον αυτο μπορω να αντιληφθω απ'τις φωτο και τα βιντεο.

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Δεν το έχω ακούσει το συγκεκριμένο, αλλά την dali την έχω για καλή εταιρία, άσχετα του ότι δεν είναι του γούστου μου.

Ο Κύριος Μάκης έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση στο σπίτι του για τα μέλη του avclub. :smile:
Να η ευκαιρία. :idea:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

εκεινη την εποχη ρε Μιχαλη ολα τα ντακ ηταν για τα πανηγυρια.
Οι διαφορες μεταξυ τους ηταν πολυ μικρες,ακομα κι οταν εδινες ενα φορτηγο λεφτα.
Θυμαμαι συγκριτικα με ντακ πολλων χιλιαδων με ντιουικα και με το ζορι αντιλαμβανοσουν διαφορες.
Απο τοτε εχουν αλλαξει πολλα πραγματα,εχουμε μια εκρηξη στα ψηφιακα.
Η αντιλοπη στοιχιζε τοτε 2.300 ,αν τη βαλεις να παιξει κοντρα μ'ενα σημερινο ντακ των 1.000 ,θα κλαψουνε μανουλες!

Και για να μην ειμαι οφτοπικ,να πω οτι,ο Μακης ειναι τυχερος οσον αφορα το χωρο του.
Τον βοηθαει παρα πολυ στο να παιζει καλα και με μεγαλες εντασεις.
Τουλαχιστον αυτο μπορω να αντιληφθω απ'τις φωτο και τα βιντεο.

και εγώ τον θεωρώ τυχερό όσον αφορά τον χώρο του, ο ίδιος όμως όχι. :laugh:
και κάτι λίγο off topic.. όταν λέτε επαγγελματικά μηχανήματα, τι μηχανήματα εννοείτε;