Dali Spektor 6

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

και εγώ τον θεωρώ τυχερό όσον αφορά τον χώρο του, ο ίδιος όμως όχι. :laugh:
και κάτι λίγο off topic.. όταν λέτε επαγγελματικά μηχανήματα, τι μηχανήματα εννοείτε;

PA συνήθως. Πολλά SPL και αντοχή. Για εξωτερικούς χώρους, συναυλίες, club κλπ.

57297873_2549314631809796_6739401297763500032_o.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

PA συνήθως. Πολλά SPL και αντοχή. Για εξωτερικούς χώρους, συναυλίες, club κλπ.

57297873_2549314631809796_6739401297763500032_o.jpg
Υπάρχουν και επαγγελματικά μηχανήματα εσωτερικού χώρου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Υπάρχουν και επαγγελματικά μηχανήματα εσωτερικού χώρου.

Ένα πράγμα για κάθε θέση και κάθε πράγμα στη θέση του. :beatnik2:

Τη φτιάχνεις την ηχοδέσμη με array αν θες. Και το πως θα είναι το pattern στο μπάσο.

Τα 140 dB SPL continuous σε αυτό που βλέπεις με τα 8 γούφερ είναι σοβαρό νούμερο. Βάζεις άλλο ένα από πάνω και είσαι ΟΚ.... Θέλεις και 2x8000W peak ενισχυτή. Για το καθένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Ένα πράγμα για κάθε θέση και κάθε πράγμα στη θέση του. :beatnik2:

Τη φτιάχνεις την ηχοδέσμη με array αν θες. Και το πως θα είναι το pattern στο μπάσο.

Τα 140 dB SPL continuous σε αυτό που βλέπεις με τα 8 γούφερ είναι σοβαρό νούμερο. Βάζεις άλλο ένα από πάνω και είσαι ΟΚ.... Θέλεις και 2x8000W peak ενισχυτή. Για το καθένα.

Μακάρι να κατάλαβα τι εννοείς. Εγώ έχω 2 επαγγελματικά μηχανήματα 2 ΕΜΤ, 2 Studer και προσφάτως τα ATC. Εσύ (μάλλον και άλλοι πριν) αναφέρεσαι σε κάτι περί Ολυμπιακού Σταδίου πράγμα που ξεφεύγει από τα του φόρουμ... 140dB λες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Μακάρι να κατάλαβα τι εννοείς. Εγώ έχω 2 επαγγελματικά μηχανήματα 2 ΕΜΤ, 2 Studer και προσφάτως τα ATC. Εσύ (μάλλον και άλλοι πριν) αναφέρεσαι σε κάτι περί Ολυμπιακού Σταδίου πράγμα που ξεφεύγει από τα του φόρουμ... 140dB λες.

Τόσα δίνει το μεγάλο sub σε continuous. Εκεί προτείνει 2x2000W. Σε peak λέει 146dB αλλά το peak σε ισχύ που θέλει ο ενισχυτής είναι στα 8000W. Ε λογικό είναι αφού μιλάμε για +3dB που θέλουν 4000W και +6dB που θέλουν 8000W.

Εξαρτάται τι εννοείς από το αν φεύγουν από τα όρια του forum αυτά. To ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα studio monitors. Εξαρτάται από τη χρήση που θέλει να κάνει κάποιος, σχετικά είναι όλα. Εμένα πάντως δίπλα μου είναι το καλλιμάρμαρο...

Τα PA είναι φτιαγμένα για να "μπλαστάρουν" ήχο σε μεγάλη απόσταση. Τα studio monitors το ακριβώς αντίθετο. Κανένα από τα δύο δεν κάνει για σαλόνι. Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί δεν παρεμβαίνει κανένας συντονιστής .
Με τα ειρωνικά σχόλια ,ΟΧΙ σε εμένα .
Για τον απλούστατο λόγο τα ίδια έκανες με άλλη παρουσίαση και τα φιλαράκια σου την έκαναν από το Av club gr ανοίγοντας μάλιστα δικό τους forum.

Ωχ τώρα το πρόσεξα αυτό με τα φιλαράκια μου που την έκαναν από το AV club. Καλά που παραμένεις εσύ και κρατάς το Δικάναλο στο επίπεδο που του αξίζει και τον ζήσαμε οι κάπως παλιότεροι. Καλά Κρασιά.-

Το χω ξαναγράψει,αλλά θυμάμαι τον συχωρεμένο Demi Rousso σε δοκιμαστικά συναυλίας το 1989,να μην δέχεται να βγει με την μεγάλη σειρά της JBL ,τότε,και παραγγέλθηκαν άλλα (ενοικίαση),για να μην ακυρωθεί...
Μεγάλη ιστορία ο 'ανοικτός' χώρος,ίσως πιο προβληματικός απ τον 'κλειστό'..sorry for the off topic.
Επειδή έγραψα για την εμπειρία μου με τα Hitachi 330 ,που μάζεψα (στο chat),η διαφορά με το Pmc και το Linn μου είναι η ακρίβεια στην προσέγγιση....

Ωραία. Αυτό σε σχέση με τη γήινη προσέγγιση του ήχου που ψάχνει ο topic starter σε σχέση με τα ηχεία του νήματος, πως συνδέεται με την ηχητική πιστότητα που θέλει κάποιος να απολαμβάνει σε οικιακές συνθήκες εσωτερικού χώρου;
Υπάρχει "οικογενειακή προσέγγιση" όπως το θέτεις στα Dali πάντως. Και δεν εννοώ μόνο τη σχεδίαση που αφήνει περιθώρια στις μοίρες σύγκλισης των ηχείων για να δημιουργήσουν στερεοφωνία. Εννοώ την τονικότητα και πως αυτή προκύπτει από τα υλικά που χρησιμοποιεί η Dali τα οποία εδώ δείχνουν... minimal.
Επειδή έχω καταλάβει τι ψάχνει ο Μάκης στον ήχο, καταλαβαίνω και τον όρο "γήινος ήχος". Προσέγγιση δια του less is more, διαφάνεια το αποκαλεί ο Μάκης. Αν και κατά τη γνώμη μου αυτό δεν θα ακουστεί εντυπωσιακά ποτέ από ένα τέτοιο ηχείο και θα επαφίεται μόνο στο τι μπορεί να κάνει ο ενισχυτής που εξ' ορισμού πρέπει να συμμετέχει λιγότερο, πρέπει να είναι διάφανος, κάνει μικρότερη διαφορά στην αλυσίδα κλπ.

Ο Κύριος Μάκης έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση στο σπίτι του για τα μέλη του avclub. :smile:
Να η ευκαιρία. :idea:

Ευχαρίστως να πάμε και να έρθει και στο δικό μου μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση!

Καλύτερο ακόμα θα ήταν ένα συγκριτικό στο χώρο του Μάκη με ηχεία δαπέδου πέριξ του κόστους των Spektor 6. Ιδέα δίνω.

Ο Κύριος Μάκης έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση στο σπίτι του για τα μέλη του avclub. :smile:
Να η ευκαιρία. :idea:
Ευχαρίστως να πάμε και να έρθει και στο δικό μου μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση!
Ας τελειώσει και θα βάλουμε πάρτυ!
:party:
Με Dali Spector, με BW 805, με Focal Utopia, με ηχεία υπολογιστή, με ότι θέλετε! :laugh:

παιδια.... στο chat πρέπει να κάνετε την κουβέντα για τα ΡΑ.
για τον west, τον geovar και τώρα τον Pleo το λέω...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Ζούμε ιστορικές στιγμές ένας νέος JOHN ATKINSON γεννιέται.

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί δεν παρεμβαίνει κανένας συντονιστής .
Με τα ειρωνικά σχόλια ,ΟΧΙ σε εμένα .
Για τον απλούστατο λόγο τα ίδια έκανες με άλλη παρουσίαση και τα φιλαράκια σου την έκαναν από το Av club gr ανοίγοντας μάλιστα δικό τους forum.

Ωχ τώρα το πρόσεξα αυτό με τα φιλαράκια μου που την έκαναν από το AV club. Καλά που παραμένεις εσύ και κρατάς το Δικάναλο στο επίπεδο που του αξίζει και τον ζήσαμε οι κάπως παλιότεροι. Καλά Κρασιά.-

Γιώργο και Μάκη
υπάρχει λόγος για τέτοια πράγματα;;;
ρε παιδιά,, κρασί έχετε (και έχουμε) πιει μαζί....
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

και εγώ τον θεωρώ τυχερό όσον αφορά τον χώρο του, ο ίδιος όμως όχι. :laugh:
και κάτι λίγο off topic.. όταν λέτε επαγγελματικά μηχανήματα, τι μηχανήματα εννοείτε;

αυτα που εννοεις και συ.
Εγραψες πιο πισω οτι,εχουν περασει απ'τα χερια καποια.
Ο Μιχαλης λεει για καποιους ενισχυτες,δεν θυμαμαι τωρα μαρκα,που ειναι μονο για παρτυ,κατι ''ψηφιακους'' που σου δινουν τα μεγαφωνα στο χερι.
Μ'αυτους ακους εσυ κι ολη η γειτονια.
Δεν ακους βεβαια ποτε μουσικη,αλλα αν εχεις βαλει καποιον στο ματι απ'τη πολυκατοικια,ειναι ταμαμ! :earmuffs:

Ο Μιχαλης λεει για καποιους ενισχυτες,δεν θυμαμαι τωρα μαρκα,που ειναι μονο για παρτυ,κατι ''ψηφιακους'' που σου δινουν τα μεγαφωνα στο χερι.
Δεν ακους βεβαια ποτε μουσικη,αλλα αν εχεις βαλει καποιον στο ματι απ'τη πολυκατοικια,ειναι ταμαμ! :earmuffs:
Προσέξτε τι γράφετε ρεμαλια:grinning-smiley-043
Ο.Crown K1 βγήκε μετά από πολλά χρόνια απο το ρακ και πάει για "φρεσκάρισμα ".
Πριν τον βάλω πίσω (αν τον βάλω και δεν πάρω να πάρω τα hs7) θα μπορώ να τον κάνω μια βόλτα.
Μαντίλια πάρτε.......μπορεί να σας χρειαστούν :aetsch:

αυτα που εννοεις και συ.
Εγραψες πιο πισω οτι,εχουν περασει απ'τα χερια καποια.

κάτι ενισχυτές πέρασαν για αλλαγή τρανζίστορς ισχύος.
και έχω ακούσει σε σπίτια συναδέρφων τα επαγγελματικά ηχεία τους.
απο μάρκες κάτι yamaha θυμάμαι.. τα άλλα ονόματα δεν τα συγκράτησα.
το μόνο που μου άρεσε στους ενισχυτές, ήταν η ευκολία επισκευής. στο "πιάτο" όλα!

Καλύτερο ακόμα θα ήταν ένα συγκριτικό στο χώρο του Μάκη με ηχεία δαπέδου πέριξ του κόστους των Spektor 6. Ιδέα δίνω.

Πολυ καλη ιδεα σαν ιδεα.

Εχεις καποια στο νου σου σε αυτη την τιμη ; Monitor Audio ας πουμε ; Triangle κατι αλλο ;

Δηλαδη ηχεια σε μια τιμη γυρω στα 1200 ευρω το ζευγαρι. Υπαρχουν πολλες και τιμιες προσφορες...

Παντως ψαχνοντας βρηκα οτι το συγκεκριμενο ηχειο εχει κερδισει το καθολου ευκαταφρονητο
spektor-6-eisa-logo.jpg

Πολυ καλη ιδεα σαν ιδεα.

Εχεις καποια στο νου σου σε αυτη την τιμη ; Monitor Audio ας πουμε ; Triangle κατι αλλο ;

Δηλαδη ηχεια σε μια τιμη γυρω στα 1200 ευρω το ζευγαρι. Υπαρχουν πολλες και τιμιες προσφορες...

Παντως ψαχνοντας βρηκα οτι το συγκεκριμενο ηχειο εχει κερδισει το καθολου ευκαταφρονητο
spektor-6-eisa-logo.jpg

1200 ευρώ το ζευγάρι ρε Γιώργο;
του Μάκη ενα 500ρικο έχουνε.. αδικία δεν είναι;