- 21 January 2007
- 21,629
Υποθέσεις κάνω Τάσο, δεν υποστηρίζω. Αν γνώριζα δεν θα ρώταγα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Άρα:
1) Διαχείριση πόρων
2) Προτεραιότητα διεργασιών
Μήπως εκεί έγκειται και η επιτυχία του daphile και του κάθε παρόμοιου λειτουργικού?
Κοίτα όταν λέμε Linux
Συνήθως εννοούμε τον Linux kernel μαζί με GNU βιβλιοθήκες εφαρμογές κ.ο.κ.
Εάν σκεφτείς ότι Linux kernel έχει
To android κινητό / ταμπλέτα στην τσέπη μας
Το σύστημα που ακούς μουσική
Πολλοί δορυφορικοί δέκτες & media players
Πολλοί routers/dsl/wifi hotspots
Και ακόμα και ο server μας εδώ στο avclub
Καταλαβαίνεις ότι είναι ένα ‛εργαλείο’ για χιλιάδες χρήσεις
Λ.χ. στο Gentoo που βασίζετε το daphile, σαν παλιός χρήστης έχω να σου πω ότι το χρησιμοποιούσα για flac server/player σε Pentium mmx @ 200MHz
Κανονικά, το πρώτο βήμα στο Gentoo , είναι να ορίσεις επακριβώς το cpu σου. Και μετά τα πακέτα τα κατεβάζεις σα souce, και τα κάνεις compile και optimize επακριβώς για την οικογένεια επεξεργαστή σου. Σε μια προσπάθεια να φτιάξεις το πιο Optimized σύστημα για εσένα.
Σε αντιδιαστολή τα περισσότερα linux distributions βγαίνουν μόνο σε δυο βασικές εκδώσεις για χ86 και amd64
Κάτω από Gentoo, κανείς διαφορετικό optimization λ.χ για τον Neo2 που έχει ο HP Microserver, και για atom. Τα εκτελέσιμα binaries που προκύπτουν, είναι διαφορετικά και ακόμα και μη συμβατά, δεν παίζουν δηλαδή σε άλλους επεξεργαστές που εμείς τους θεωρούμε «συμβατούς»
Μη νομίζεις δηλαδή ότι έχεις και το πιο optimized σύστημα που θα μπορούσες να έχεις
Φυσικά έχει κόπο να κατεβαίνεις χαμηλά και να φτάνεις σε τέτοια επίπεδα optimization.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
@ Tmjuju Τασο για δωσε ενα σχεδιαγραμμα δοκιμης. Εμεις αυτο που θελουμε ειναι στην οθονη να εχουμε την αναλυση bit x bit ενος μικρου sample (crop απο μουσικο κομματι 5 δευτερολεπτων), το οποιο αναλύουμε σαν αρχειο και συγκρίνουμε με αυτο που βγαζει το πρόγραμμα αναπαραγωγής πριν το στειλει στην καρτα ηχου/ντακ για μετατροπη σε ρευμα.
Δε ξέρω τι θές να κάνεις
Εάν θες να ελέγξεις εάν είναι Bit perfect
Μην εφευρίσκεις δύσκολα πειράματα
Αρκεί η πεπατημένη εύκολη διαδρομή
Βαλε DTS στείλτο σε HC amp
Παιζει?
Αν ναι είσε bit perfect.
Αν όχι δεν είσαι
(και είναι και end-to-end πείραμα , όχι tap στο ενδιάμεσο, θα σου ελέγξει και τα επόμενα και προηγουμενα στάδια)
(προσωπικά δεν έχω πια HC amp, αλλα φυσικά όσο είχα έπαιζα και DTS Και έχω κάνει αντιστοιχία πειράματα, και το πείραμα το έχουν επαναλάβει και χιλιάδες άλλοι στο διαδίκτυο)