Daphile Music Server

Front end εννοώ κουτί (hardware). Δεν αγοράζω τίποτα, βελτιστοποιώ το υπάρχον pc για χρήση μόνο ως music server.

Δοκίμασέ το και πες μας τις εντυπώσεις σου. Το απίστευτο στην όλη ιστορία με το daphile μέχρι στιγμής είναι ότι έχει σφαιράτη απόκριση στο διάβασμα της βάσης και στον έλεγχο της αναπαραγωγής από κινητό, απίστευτα καλύτερο ήχο συγκριτικά με τα προηγούμενα non-linux προγράμματα (Foobar, Pureplayer) και μηδέν αστοχίες μετά από 1+ βδομάδα χρήσης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και να σημειώσω ότι μέχρι πρότινος δεν έπαιζα bit perfect (για να ακριβολογούμε).

Μετά τα όσα γράψατε, αντιλαμβάνομαι τώρα:
1) για ποιο λόγο δεν υπάρχει υποστηρικτικό φόρουμ
2) για ποιο λόγο η επικοινωνία γίνεται μέσω κλειστής φόρμας
3) για ποιο λόγο δεν υπάρχει, ένας "οδηγός προβλημάτων"
4) για ποιο λόγο δεν αναφέρει με ποιες συσκευές υπάρχει ασυμβατότητα.

Είναι προφανές, ότι μαζεύει ανατροφοδότηση από τυχόν χρήστες γιατί ετοιμάζει καθαρά εμπορική έκδοση ή στοχεύει να πουλήσει τη δουλειά του.
Είναι προφανές, ότι δεν έχει τη λογική του "ανοιχτού κώδικα", όπως απλόχερα του δόθηκε για να στηριχθεί πάνω σε αυτή.

Κατ' εμέ, δεν ετοιμάζει εμπορική έκδοση software (αφού ήδη η τρέχουσα έκδοση δουλεύει επί το πλείστον σωστά) αλλά ετοιμάζει συνεργασίες με κατασκευαστές hardware.

Όπως και νά' χει, καλό είναι κανείς να αποκτήσει την εμπειρία χρήσης..

Εγώ πάντως αν ήμουν κατασκευαστής δε θα χρησιμοποιούσα software που βασίζεται σε δουλειά άλλου κατασκευαστή (βλέπε Logitech).

Οι κατασκευαστές ακριβών linux-based music servers χρησιμοποιούν δικό τους λειτουργικό?

Κοιτάξτε πως το παρουσιάζουν στο παρακάτω μοντέλο:

http://www.audiophilia.com/wp/?p=10180

"Antipodes uses ‛…a minimal Linux build based on the VortexBox operating system, and configured for optimum audio performance."

Δηλαδή, έχοντας σα βάση συγκεκριμένο software και πλατφόρμα, πετάς και ένα "λύση βελτιστοποιημένη σε όλα τα σημεία" και είσαι πλέον..... μοναδικός. :)

[/COLOR]...και να σημειώσω ότι μέχρι πρότινος δεν έπαιζα bit perfect (για να ακριβολογούμε).

:Banane0:

Οι κατασκευαστές ακριβών linux-based music servers χρησιμοποιούν δικό τους λειτουργικό?

Κοιτάξτε πως το παρουσιάζουν στο παρακάτω μοντέλο:

http://www.audiophilia.com/wp/?p=10180

"Antipodes uses ‛…a minimal Linux build based on the VortexBox operating system, and configured for optimum audio performance."

Δηλαδή, έχοντας σα βάση συγκεκριμένο software και πλατφόρμα, πετάς και ένα "λύση βελτιστοποιημένη σε όλα τα σημεία" και είσαι πλέον..... μοναδικός. :)

Καθένας ότι γουστάρει, άλλος τα βρίσκει με volumio
Άλλος απλά πληρώνει κάποιον sysadmin 2 μήνες
Άλλος έχει ένα φθηνό υπαλληλάκο
Άλλος το παίρνει έτοιμο από κάποιο γνωστό ανιψιό 16χρονο
Άλλος το αγοράζει μαζί με κάτι άλλο (λ.χ. το software της οθόνης και του μικροελεγκτή)
Κ.ο.κ.

Όποτε καθένας κάνει το δικό του

Το ίδιο που σου προτείνουμε και εσένα :-)

3,3v δεν χρειαζεται η μητρική σου ? Μονο 12 και 5?
μπροστά usb port ?

Γενικά δηλαδή, απο όσο βλέπω θαες να το κάνεις σε απλο κουτί και όχι κουτί έτοιμο για PC.
Σιγουρα το κοστος σου θα είναι μαγαλήτερο, τουλάχιστο υπολόγισε αυριο μεθαυριο να μπορείς να κανεις Upgrade, λ.χ έχε σωστές αποστασεις και για μελοντική ITX μικρή Motherboard

Χαϊφιντελάς με κουτί υπολογιστή? :)

Μουράτο χαϊενδ είναι (σαν αυτό που χρησιμοποίησα στο FSP Salas, αλλά στενότερο).

Μόνο τάσεις 12 & 5 υπάρχουν εσωτερικά. Συνολικό κόστος (νέων) υλικών 100 (κουτί και τροφοδοτικά).

Upgrade? Τι είναι upgrade? Μιά χαρά θα είμαι για τα επόμενα χρόνια...

:)

http://www.ebay.ie/itm/261648869446?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

2) είπα για να ακούσω λίγο....βλέπει την usb 2.0 κάρτα της CMedia, δείχνει ο player ότι αναπαράγει αλλά μούγκα στη στρούγκα! (βλέπε ρυθμίσεις Audio Device).

Επειδή εχω το ίδιο πρόβλημα με την Cmedia, τι ρυθμίσεις έκανες για να παίζει?

Επειδή εχω το ίδιο πρόβλημα με την Cmedia, τι ρυθμίσεις έκανες για να παίζει?

To παρακάτω του Σταύρου

Κανονικά η πρώτη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 10 λεπτά το πολύ!

SOS: τίκαρε το Mixer Controls: Speaker!!!!

Front end εννοώ κουτί (hardware). Δεν αγοράζω τίποτα, βελτιστοποιώ το υπάρχον pc για χρήση μόνο ως music server.

Δοκίμασέ το και πες μας τις εντυπώσεις σου. Το απίστευτο στην όλη ιστορία με το daphile μέχρι στιγμής είναι ότι έχει σφαιράτη απόκριση στο διάβασμα της βάσης και στον έλεγχο της αναπαραγωγής από κινητό, απίστευτα καλύτερο ήχο συγκριτικά με τα προηγούμενα non-linux προγράμματα (Foobar, Pureplayer) και μηδέν αστοχίες μετά από 1+ βδομάδα χρήσης.

...και να σημειώσω ότι μέχρι πρότινος δεν έπαιζα bit perfect (για να ακριβολογούμε).

- Σήμερα είχα λίγο χρόνο να ακούσω και να συγκρίνω με Synology.
Στην αρχή είχα ένα μικρό σοκ, γιατί υπήρχαν διαφορές μεταξύ τους, κοίταξα στα Settings του Daphile, είχα επιλεγμένο το Squeezelite Player.
Έκανα την αλλαγή σε SqueezePlay Player και ήρθαν και τα δύο στο ίδιο επίπεδο ή οι όποιες διαφορές τους δεν είναι σε σημαντικό επίπεδο.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως τελικά δύο προγράμματα του ίδιου κατασκευαστή, με επιλεγμένο το BitPerfect και στα δύο, διαφοροποιούν τον ήχο...τι είναι τελικά το bit-perfect και πόσο θέλουν να μας τρελάνουν!

Κατά την προσωπική μου γνώμη παίζει καλύτερα ο SqueezePlay Player σε αντιδιαστολή με Squeezelite Player, περιέχει βαθύτερη νότα με περισσότερες αρμονικές.
Για μένα δεν υπάρχει διαφορά για να προτιμήσει κάποιος Daphile SqueezePlay Player vs Synology Player, κάθεσαι κοιτάς τι έχεις διαθέσιμο και προχωράς.

Εν κατακλείδι, θεωρώ το Daphile, ως killer giant, στήνεις ένα μικρό pc με 2GB RAM εάν έχεις μεγάλη μουσική συλλογή (μιλάμε για > 45-50.000 tracks), σε μικρότερη πάει και με λιγότερη μνήμη - στην ανάγκη δεν βάζεις ούτε εσωτερικό δίσκο, μόνο με ένα εξωτερικό φλασάκι που θα έχει το daphile και θα ακούσεις πραγματικά μουσική.
Είναι στημένο καθαρά τύπου υλοποίησης: usb-dac->λοιπό ηχοσύστημα, όπου ρίχνεις επάνω στο daphile pc-άκι το usb-dac και διαχειρίζεσαι την πλοήγηση από μία φορητή συσκευή τύπου ταμπλέτας.

Τέλος, να αναφέρω ότι ακόμη όσο και να προσθαθεί δεν κατέστει το daphile, να σκανάρει όλη τη μουσική συλλογή από το Synology NAS. Σκάναρε γρήγορα, όλη τη δομή αρχείων και φακέλων...κοντά στα 47000, αλλά μόλις περνά στη δεύτερη φάση, μάλλον σάρωσης των αρχείων...σε κάποια τυχαία σημεία κάθε φορά κολλάει!

Μου είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή που ακούω με τα ακουστικά τι ήχο παίρνω από αυτό που βλέπετε στη φώτο (το στικάκι καρφωμένο αριστερά) - είναι η mobo της Asus προετοιμασμένη για "στέγαση":

(όλα εκτός: fan, σκληρός, wifi adapter disabled)

Attachments

• DSC_1164.jpg
    DSC_1164.jpg
    187.4 KB · Views: 149
Ερε φωτιές βραδιάτικο... Και σκεφτόμουν να κάνω σύγκριση με το squeezeplay και δεν το έκανα. Το ΣΚ τώρα.

Μου είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή που ακούω με τα ακουστικά τι ήχο παίρνω από αυτό που βλέπετε στη φώτο (το στικάκι καρφωμένο αριστερά) - είναι η mobo της Asus προετοιμασμένη για "στέγαση":

Πολλές φορές έχω σκεφτεί να στήσω έναν κικρό fanless υπολογιστή αλλά ο μεγάλος που έχω στήσει είναι εξαιρετικός και πάντα στο τέλος σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει λόγος.

Και τι είναι αυτό το καλούδι και πόσο πάει; Μοιάζει πολύ ενδιαφέρον. Έχει συζητηθεί σε κάποιο νήμα; Για δώσε πληροφορίες.

Από Laptop είναι;:rip:

Είναι το εσωτερικό του Asus b202 eee Box. Μινι pc 5ετίας (Atom N270, 2GB RAM).

Ο προσωπικός μου υπολογιστής μέχρι σήμερα. :)

Attachments

• images.jpg
    images.jpg
    5 KB · Views: 104
Αν το βρεις σε αγγελία δεν θα κοστίζει πάνω από 80 .

Με συνόδευσε πιστά τα τελευταία χρόνια, πριν τη πρόσφατη προαγωγή. :)

BTW: Δεν έχω ανοίξει συσκευή με τόση δυσκολία στη ζωή μου. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι τράβηξα για να αφαιρέσω τη mobo (χωρίς να σπάσω τίποτα).

Last edited:
Re: Απάντηση: Daphile Music Server

τι είναι τελικά το bit-perfect και πόσο θέλουν να μας τρελάνουν!

Είναι η αφετηρία, ο ελάχιστος κοινός διαιρέτης, από κάπου πρέπει να ξεκινάμε

Χαϊφιντελάς με κουτί υπολογιστή? :)

Μουράτο χαϊενδ είναι (σαν αυτό που χρησιμοποίησα στο FSP Salas, αλλά στενότερο).

Μόνο τάσεις 12 & 5 υπάρχουν εσωτερικά. Συνολικό κόστος (νέων) υλικών 100 (κουτί και τροφοδοτικά).

Upgrade? Τι είναι upgrade? Μιά χαρά θα είμαι για τα επόμενα χρόνια...

:)

http://www.ebay.ie/itm/261648869446?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

Σταύρο, εγώ στα λέω γιατί μπαίνεις σε κόπο, σαν καλή ιδέα, όχι σαν κάτι το απαραίτητο
Δες εδώ με 60 ευρώ τι παίρνεις http://www.anandtech.com/show/8595/...il-d-gigabyte-j1900n-d3v-asus-j1900i-c-review ,
Τυχαίο παράδειγμα από μαγαζί λιανικής http://www.e-gate.gr/asrock-q1900m.html
Αντίστοιχα και με AMD A1 !

Όποτε IMHO καλό είναι να αφήσεις σωστές διαστάσεις για mini-ITX, και τυπικό backplate.
Μόνο και μόνο για έξτρα πύρινες και το usb3 ΙΜΗΟ αξίζουν τα 60 ευρώ, μιας και όπως σου είπα μπαίνεις στον κόπο.

Τέλος, να αναφέρω ότι ακόμη όσο και να προσθαθεί δεν κατέστει το daphile, να σκανάρει όλη τη μουσική συλλογή από το Synology NAS. Σκάναρε γρήγορα, όλη τη δομή αρχείων και φακέλων...κοντά στα 47000, αλλά μόλις περνά στη δεύτερη φάση, μάλλον σάρωσης των αρχείων...σε κάποια τυχαία σημεία κάθε φορά κολλάει!

Αν είχες κονσόλα, θα βρίσκαμε τι φταίει
Εάν υπάρχει εύκολος τρόπος να την ενεργοποιήσεις
Τότε απλά κοιτάς το Log του mpd ( #tail /var/log/mpd )

Σε παλιότερες εκδώσεις mpd (και σχετικές libraries για τα υποστηριζόμενα φορμά media), είχα ένα δύο video κάπου ανάμεσα στη μουσική μου, Που κολλούσαν το mpd-db-scan.

Last edited:
Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Αν είχες κονσόλα, θα βρίσκαμε τι φταίει
Εάν υπάρχει εύκολος τρόπος να την ενεργοποιήσεις
Τότε απλά κοιτάς το Log του mpd ( #tail /var/log/mpd )

Σε παλιότερες εκδώσεις mpd (και σχετικές libraries για τα υποστηριζόμενα φορμά media), είχα ένα δύο video κάπου ανάμεσα στη μουσική μου, Που κολλούσαν το mpd-db-scan.

Δεν έχει mpd το daphile!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Daphile Music Server

lemon said:
...τι είναι τελικά το bit-perfect και πόσο θέλουν να μας τρελάνουν!
Είναι η αφετηρία, ο ελάχιστος κοινός διαιρέτης, από κάπου πρέπει να ξεκινάμε

- Η αφετηρία να είναι κανείς δεν αντιλέγει, αλλά οφείλουν τα λογισμικά όταν λένε για "bit-perfect" να είναι bit-perfect!
Εαν στην αλυσίδα το μόνο που αλλάζει είναι μόνο το λογισμικό (player) και προκύπτουν διαφορές, ενώ παραμετροποιούνται ως bit-perfect, κάποιο από αυτά ψεύδεται ασύστολα!
Εκτός και αν πίσω από το bit-perfect, κρύβεται κάποια άλλη μεταβλητή, που μας διαφεύγει.

Σε μένα πάντως όπου στο σύστημά μου δεν υπάρχει στο σήμα, πυκνωτής διέλευσης, μεταξύ SqueezePlay Player & Squeezelite Player υπήρξε ακουστή διαφορά αν και στα δύο ήταν ενεργοποιημένο το bit-perfect.