Daphile Music Server

To στικάκι είναι σε FAT?
(όχι FAT32! προσεξέτο αυτό. Κάνε δεξί κλικ φορματ πάνω του και αναγράφει το file system! Μην κάνεις φορματ φυσικά)

To στικάκι είναι καθαρό απο partitions?
(my computer > δεξί κλικ > properties/general -> το free και used space πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς...
Αν είναι είσαι οκ.
Αν δεν είναι, δεξί κλικ στο my computer > manage > storage > disc management > επέλεξε το usb και σβήσε ότι έχει να είναι 1 partition

Κάνε πάλι τη διαδικασία στο daphile. Στις ρυθμίσεις να μη ξεχνας πάνα save και restart!
Kαι δεν θα ακούς τίποτα όσο σκανάρει. Πρέπει να τελειώσει και μετά.

+++
Για το πρόβλημα που είχες με την μη συνεχή αναπαραγωγή, δοκίμασε να παίξεις ένα album απ'έξω.
Δηλαδή μη μπεις στο folder του album, αλλα κάνε κλικ στο play όταν βλέπεις το folder. Aν μπεις (σε μένα) δεν έχει συνεχόμενη αναπαραγωγή.

+++
Σούπερ Γκούφυ οβερ & αουτ
(αυτά που κάνετε εδώ μέσα σε 15λεπτά τα κάνω σε μια βδομάδα φίλε... χέστα...)

1. Μόνο αν το στικάκι ΔΕΝ έχει partition τότε το daphile σου λέει ότι είναι διαθέσιμο προς πλήρη εγκατάσταση.
2. Δεν είναι απαραίτητο όσο σκανάρει να μην ακούτε τραγούδια. Σε μένα τουλάχιστον δε συμβαίνει αυτό.
3. panos_adgr έφαγες να συνεχίσουμε? :)

ΥΓ. Το DAC μου (Daphile Aucio Computer) βγαίνει λουκούμι...

Συνέχεια...
Δοκιμή εγκατάστασης από ένα μικρό στικάκι που μέσω του UnetBootin είχε γίνει η εγκατάσταση του daphile.
Δεύτερο στικάκι μεγάλο, όπου του έσβησα όλα τα partition που είχε πάνω του.

Αφού έγινε η εγκατάσταση κανονικά, μέσω web UI, στην επιλογή Settings/Firmware...το daphile είδε κανονικά το μεγάλο στικάκι (άνευ partition) και προχώρησε την πλήρη εγκατάσταση κανονικά..
Δημιουργεί δύο partition από ότι είδα...που σίγουρα τα κάνει ext2 ή ext3 (γαρ linux).
Το πρώτο το φτιάχνει σε 1GB και βάζει το daphileBoot
Το δεύτερο είναι το υπόλοιπο στικάκι και εάν η βάση είναι μεγάλη θέλει 2GB ελεύθερα.

Υπόψη στο Advanced Settings, έχει ειδικό τσεκάρισμα για μεγάλες βάσεις άνω των 50.000tracks σε μηχανήματα με 2GB μνήμης.

Dalanik και κάτι άλλο. Όταν έσβησα partition από το δικό μου στικάκι 4 GB μου βρήκε 2 και όχι ένα partition! O φίλος πρέπει να το κάνει με τη σωστή εντολή / εργαλείο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άντε παιδιά θέλω να ακούσω καλά νέα σήμερα.....

1. Μόνο αν το στικάκι ΔΕΝ έχει partition τότε το daphile σου λέει ότι είναι διαθέσιμο προς πλήρη εγκατάσταση.
2. Δεν είναι απαραίτητο όσο σκανάρει να μην ακούτε τραγούδια. Σε μένα τουλάχιστον δε συμβαίνει αυτό.
3. panos_adgr έφαγες να συνεχίσουμε? :)

ΥΓ. Το DAC μου (Daphile Aucio Computer) βγαίνει λουκούμι...

Xαχαχα!

Έφαγα! Και όχι μόνο έφαγα αλλά έφτιαξα και το stickάκι!

Εμένα η όλη διαδικασία για το stick είχε ως εξής...

1.Τρέξιμο του Unetbootin και εγκατάσταση του iso στο ένα stick.

2.Μετά reboot και F8 (για την δική μου μητρική) για εκκίνηση από usb

3.Άνοιγμα μενού εντολών unetbootin και επιλογή daghile

4.Εκκίνηση Daphile και F1 για εκτέλεση οδηγού setup

5.Εκτέλεση οδηγού και ρυθμίσεων και εκεί που βγάζει το format για αποθηκευτικό μέσω έκανα erase το άλλο (δεύτερο) usb stick (7,7gb) και μετά continue

6.Ανοίγει ο Daphile πάω settings / firmware.... / select target..../ και στο dropdown μενού διάλεξα το stick που έκανα erase από το αρχικό setup του Daphile και τέλος!

Σταύρο, εννοείς το στικάκι που πρωτύτερα είχε κάνει φουλ εγκατάσταση το daphile?

Εάν ναι, φυσιολογικό σύμφωνα με αυτό που γράφω στο προηγούμενο μήνυμα. Φτιάχνει δύο partition στη φουλ εγκατάσταση.

Εάν ο φίλος έχει προβλήματα με το στικάκι, ας διαγράψει πλήρως τo ή τα partition με το προγραμματάκι "EaseUS Partition Master 10.1"

Και ένα capture από το σκανάρισμα του NAS, έτσι για το γαμώτο της επιτυχίας!

Attachments

• daphile.jpg
    daphile.jpg
    85.2 KB · Views: 60
Είδες? Νηστικό αρκούδι...
:)

Χαχαχα! Σωστά. Έτρωγα και έκανα σενάρια στο μυαλό για το τι μπορεί να φταίει. Δεν έχω συνηθίσει να με δυσκολεύει τίποτε από προγράμματα και υπολογιστές.

Τώρα που το έφτιαξα έχω μια απορία. Το stickάκι μπορώ να το χρησιμοποιώ για άλλα πράγματα ή τέλος; Πρέπει να το τσεκάρω μιας και τα άλλα δύο που έχω είναι 1gb και 512mb... Αλλά από την άλλη έχω και έναν 100άρι σκληρό σε θήκη για μεταφορές....

Θέλω να δω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ squeezeplay και squeezelite.

Επίσης θα δοκιμάσω και το κόλπο του Dalanik σχετικά με την αναπαραγωγή ολόκληρου άλμπουμ από το κινητό.

Stay tuned

Το στικάκι έχει τώρα δύο Partition διαμορφωμένα με ext2/ext3, αυτό τα Win δεν...
Αν κάποια στιγμή θέλεις να το επαναφέρεις σε FAT32/NTFS, κατέβασε το πρόγραμμα που γράφω στο προηγούμενο μήνυμά μου και σβήσε τα partition και κάνε μετά νέο partition με διαμόρφωση win

Στο στικάκι θα βάλεις μία ταμπέλα που θα λέει daphile. Δηλαδή... τέλος. :)

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο players, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι καλύτερος είναι ο Squeezeplay.

Πληροφοριακά, το orange squeeze είναι άπαιχτο...

Από τις 16.30 σήμερα έκανα συγκριτικές ακροάσεις μεταξύ daphile και foobar2000. Επίσης σήμερα ήμουν μόνος και είχα την ευκαιρία να ακούσω ήσυχα και σωστά. Στο δικό μου pc ο foobar2000 ακούγεται ξεκάθαρα καλύτερος. Τα συμπεράσματα τις προηγούμενης φοράς ήταν πολύ βιαστικά. Παίζει εξαιρετικά ο daphile αλλά στο δικό μου set up αποδίδει καλύτερα ο foobar2000. Είναι πιο δυναμικός έχει καλύτερο χαμηλό και το άκιυσμα έχει περισσότερη ενέργεια. Οπότε πίσω στο παλιό καλό foobar.

Έχεις όρεξη να φορτώσεις την προηγούμενη έκδοση 14.09? Ξέρω τι σου λέω...

(θυμάσαι που ανάφερα στο ποστ #74 ότι η 14.09 μου θύμισε το foobar - έχει πολύ κοντινή ηχητική υπογραφή)?

Αν επιθυμείς θα σου βρω το link...

Last edited:
Να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να την δοκιμάσω. Θα το βρω το λινκ. Νομίζω κάποια στιγμή ψάχνοντας πρέπει να το είχα βρει....

Δεν μας είπες με ποιον player έκανες τη δοκιμή.
Κάτι μου λέει ότι την έκανες με SqueezeLite....εάν ναι βάλε SqueezePlay και ξαναδοκίμασε!

Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Δεν μας είπες με ποιον player έκανες τη δοκιμή.
Κάτι μου λέει ότι την έκανες με SqueezeLite....εάν ναι βάλε SqueezePlay και ξαναδοκίμασε!

Με τον squeezelite είναι η αλήθεια πως έκανα τις ακροάσεις. Θα δοκιμάσω τον squeezeplay την επόμενη φορά. Πάντως υπήρχε καλή διαφορά.