Daphile Music Server

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Τάσο, νομίζω ότι παράγει logs κατά το ριπάρισμα...

Στο προτείνω για να έχεις και τα logs του eac, χρήσιμα για να θυμάσαι εσύ και για όλη την κοινότητα μιας και τα διαβάζουν πολλοί και τα εμπιστεύονται περισσότερο. Επίσης θα έχει και ένα κάρο ρυθμίσεις για ότι αυτοματισμό θές στα filenames etc.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι τα 5 cd που ρίπαρα το Σ/Κ πρέπει να τα ξαναριπάρω στο μέλλον "αν φύγω" από Linux!

Δεν μπορώ με απλό copy / paste να τα μεταφέρω στους usb σκληρούς μου. Σωστά?
Αυτό που περιγράφεις είναι κάποια ιδιοτροπια του daphile. Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τα κάνεις ότι θες.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι τα 5 cd που ρίπαρα το Σ/Κ πρέπει να τα ξαναριπάρω στο μέλλον "αν φύγω" από Linux!

Δεν μπορώ με απλό copy / paste να τα μεταφέρω στους usb σκληρούς μου. Σωστά?

Ναι , αλλά τα logs του EAC τα διαβάζουμε πολλοί, και τα εμπιστευόμαστε περισσότερο. Ακόμα και εάν το ρίπ σου είναι εξαίσιο, ένα ρίπ με EAC έχει μεγαλύτερη απήχηση πες μιας και είναι το στανταρ που χρησιμοποιεί η κοινότητα εκεί έξω.
Και ως συνήθως λέω: rip ‛ Μια φορά και καλά ‛ με EAC

Δεν αμφιβάλλω Τάσο. Απλά το σκέφτομαι περισσότερο ως προς τι είναι περισσότερο "βολικό".

Εγώ νόμιζα ότι η διαδικασία μέσω daphile είναι by-default (τεχνικά) ελαττωματική...

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Δεν αμφιβάλλω Τάσο. Απλά το σκέφτομαι περισσότερο ως προς τι είναι περισσότερο "βολικό".

Εγώ νόμιζα ότι η διαδικασία μέσω daphile είναι by-default (τεχνικά) ελαττωματική...

Πείσε τον εαυτό σου πως είναι μια χαρά.
Γιατί αν εσένα σου μπει αμφιβολία,είσαι ικανός να στήσεις κανα τούμπανο μόνο για να ριπάρεις!:flipout:

Κοίτα Σωκ. Το ότι είμαι ΤΟΣΟ ευχαριστημένος από το daphile (+ από το daphile computer που ετοίμασα) που ψάχνω για ΚΑΛΟ dac σου λέει κάτι?
:)

Εμένα βρε τι να μου πει;
Εσένα είναι το θέμα να σου λέει.
Οι υπόλοιποι περισσεύουμε.
Αν βρήκες εκεί την Νιρβάνα ΣΟΥ,χαίρομαι για λογαριασμό σου,δεν είναι εύκολο πράγμα...

Ευχαριστώ! Εύκολο πράγμα δεν είναι αλλά δε σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να δοκιμάσεις ότι λύση κυκλοφορεί και μετά να ... "καταλήξεις".

Αλλιώς δεν θα παντρευόμαστε (γυναίκα) ποτέ. :)

Από την άλλη, όταν κάτι δεν σου κάθεται καλά εδώ και καιρό (θυμάμαι χαρακτηριστικά τις προγούμενές μου πηγές + ενισχυτικά), δε θέλει πολύ να "λοκάρεις" σε μία λύση που πραγματικά ξεχωρίζει και φαίνεται να αντέχει στο χρόνο...

Παραδείγματα πολλά: Hifiman HE-6, ODAC/Salas, daphile, .....

Ερώτηση: μπορεί να αναπαραγχθεί αρχείο DSD (dsf) από απλό dac 24/96, χωρίς δυνατότητα DoP, μέσω του daphile?

Και αν ναι, τι ποιότητα αναμένεται?

Ερώτηση: μπορεί να αναπαραγχθεί αρχείο DSD (dsf) από απλό dac 24/96, χωρίς δυνατότητα DoP, μέσω του daphile?

Και αν ναι, τι ποιότητα αναμένεται?

μόνο με μετατροπή σε pcm.

Αν είχες mpd γίνεται και On the fly / real-tme.
Για daphile δε ξέρω, αλλά για δοκίμασε το να δεις τι κάνει?
Καταρχάς το βλέπει σαν αρχείο και το προσθέτει στο Library ?

Τάσο, βλέπει dsf, τα προσθέτει στο library αυτόματα(!), τα αναπαράγει, και τα αναπαράγει και καλά(!!!), με πολύ καθαρό άνω φάσμα / μεσαίες, αλλά με λίγο "λασπωμένο" χαμηλό.

Απλά δε καταλαβαίνω πως το κάνει.:nounder:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... α, και το dac μου ΔΕΝ αναπαράγει 88.2.

Τάσο, βλέπει dsf, τα προσθέτει στο library αυτόματα(!), τα αναπαράγει, και τα αναπαράγει και καλά(!!!), με πολύ καθαρό άνω φάσμα / μεσαίες, αλλά με λίγο "λασπωμένο" χαμηλό.

Άρα κάνει OnTheFly μετατροπή, το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα Plyers από foobar / jriver / mpd etc.

Αν δεν αναπαράγει το dac σου 88.2 , σημαίνει ότι το On the fly κάτι άλλο βγάζει λ.χ. 96
Πάντως μια ένδειξη από την πλευρά του dac σου θα βοηθούσε
(Εάν είχες κονσόλα θα βλέπες εύκολα τι γίνεται )

Τι εννοείς δεν αναπαράγει;
Μια χαρά τα αναπαράγει το 9023 και τα 88.2 και τα 176.4

Εδώ παίζει 32/352.8 και 32/384....

Αν τώρα περιορίζεται από το usb interface σου,είναι άλλο καπέλο...

Πιστεύω ότι κάνει downsample (44.1), εξ´ου και η "κάπως" αναπαραγωγή στις χαμηλές.

Γιατί το έχω ρυθμίσει να το κάνει για τις μη υποστηριζόμενες αναλύσεις.

Το αρχείο πάντως αναπαράγχθηκε απροβλημάτιστα, χωρίς κανένα κλικ / pop.

Μάλλον θα πάω σε αγορά Schiit Loki. Το πουλάει κανείς? :)

Σωκράτη, το ODAC αναπαράγει ΜΟΝΟ 44.1 + 96.

Τι εννοείς δεν αναπαράγει;
Μια χαρά τα αναπαράγει το 9023 και τα 88.2 και τα 176.4

Εδώ παίζει 32/352.8 και 32/384....

Αν τώρα περιορίζεται από το usb interface σου,είναι άλλο καπέλο...

[/COLOR]Σωκράτη, το ODAC αναπαράγει ΜΟΝΟ 44.1 + 96.

Και γι' αυτό σκας;
Πέτα το USB που έχει τώρα επάνω,βάλτου κάποιο που να παίζει μέχρι 32/384 κι έτοιμος.
Πως τα συνδέει εσωτερικά,το έχεις κοιτάξει;

Το ντακ δεν έχει θέμα,τα παίζει κανονικότατα.

Εκτός και είναι όλα σε μια πλακέτα,εκεί έχεις όντως θέμα....

odac.jpg

ODAC_PCB.jpg

690d1336988854-odac-465181_348880968499602_335776176476748_851334_1033521120_o.jpg