Daphile Music Server

Επόμενη κίνηση να κάνει ακροάσεις ισοσταθμισμένα και με κάποια βάση σύγκρισης - player - dac.
και ας επιλέξει ότι θέλει.
Aρκεί να μην παραμυθιαζόμαστε.

εδώ άλλοι ακούνε με audirvana και itunes κτλ...
μια χαρά λέω, αρκεί να μην επιμένουν ότι παίζουν "καθαρά" ;-)

Εγώ που ακούω και με Vox με κάνετε παρέα ή να ξαναπιάσω τις χιλιάρες; :flipout:

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Εγώ που ακούω και με Vox με κάνετε παρέα ή να ξαναπιάσω τις χιλιάρες; :flipout:

Λίγο το έχω ακούσει και μου άφησε καλύτερες εντυπώσεις απο τα υπόλοιπα που ανέφερα. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλα τίμιο.

Αλλά δεν είναι εκεί το θεμα, ειλικρινά.
Ο καθένας να ακούει με ότι θέλει και του αρέσει και τον βολεύει κτλ
Να μην λέμε ότι να ναι όμως χωρίς μία τυπική, εύκολη, πραγματική δοκιμή. Αυτό είναι όλο.

Απο λάθη φυσικά όλοι μας πολλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Όσο δοκιμάζουμε μαθαίνουμε.
Απο αυτούς που δεν κάνουν λάθη να προσέχουμε, imo.

Εγώ έφυγα απο το τρυπάκι των software players πάντως.
Το 99% της βιβλιοθήκης είναι στο jriver αλλά εξακολουθώ να χρησιμοποιώ πολύ το παλιό Audirvana+ και πιο αραιά και το Vox.
Δηλώνω πανευτυχής.

Σταύρο οι players που αναφέρω παραπάνω έχουν χαρακτήρα και διαφορές αλλά όχι στο βαθμό που έπαθες πλάκα με το daphile/foobar.

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν αξίζει να σκοτίζομαι για μικρές διαφορές, εγκατέλειψα το κυνήγι.

Πως ξέρεις τί ακούω εγώ βρε;
Μην μεταφέρεις/γενικεύεις την εμπειρία σου.

Εγώ μπορεί να είμαι κουφάλογο!!!
Δεν αξίζει να χάσω τη μπάλα με τους players σου λέωωωω... :firstprize:

Δηλαδή τώρα ο τελευταίος θα ρίξει και τις περισσότερες... φάπες?
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ξανασκέφτηκα. Όχι, δεν θα κλειδώσει το νήμα... :)

Θέλω κάποιον να μου τεκμηριώσει γιατί παρατηρήθηκαν όλα αυτά και που μπορεί να οφείλονται.

Κατσε να γυρισει ο μαεστρος απο το Ουαγκαντουγκου και βλεπουμε..

Το μόνο που λέχθηκε - συζητήθηκε (κατά καιρούς) είναι οι διαφοροποιήσεις ηχητικά από version σε version (από δύο - τρεις παράξενους χρήστες μόνο - ο ένας εγώ).

Γενικά, πολύ σιωπή στο diyaudio. Οι ερωτήσεις επικεντρώνονται κυρίως γύρω από το σετάπ και τις ευκολίες.

Στο ηχητικό κομμάτι, ο δημιουργός επέμενε / επιμένει στο bit perfect και στην ανυπαρξία ηχητικών διαφορών.

Το μεγάλο σφάλμα μου ήταν η "επανάπαυση". Και ότι στηρίχτηκα στο γεγονός ότι όλα τα linux είναι ίδια (πάνω - κάτω) ηχητικά.

Thanx Σωκ!

:a0210:
Σημειωτέον πως το foobar σου αυτή την στιγμή τρέχει σε ένα υπολογιστή με χίλια δυο επάνω.
Έχεις να δεις ακόμα περισσότερη βελτίωση με κάτι αφιερωμένο μόνο εκεί.
Κι αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα στησίματα,είτε με win είτε με linux,τα ξέρεις άλλωστε.

Αν ήμουν σίγουρος για το εγχείρημα,θα ανέβαζα έναν οδηγό για το πως κάποιος μπορεί να τρέχει win με κάτω από 20 διεργασίες στο background και με τις 18 από αυτές ουσιαστικά να μην καταναλώνουν πόρους.Και με τα του ήχου αποκλειστικά στον δικό τους επεξεργαστικό πυρήνα.
Αλλά πρέπει πρώτα να βεβαιωθώ για το rock-solid του στησίματος και μετά.

Στο θέμα διαφορών των music players έχω να παραθέσω και την δική μου άποψη, (αν και τα έχουμε ξανασυζητήσει), ότι παίζουν δύο πράγματα ρόλο...

αφενός το hardware (πρέπει να είναι επαρκώς "δυνατό" και με αρκετή μνήμη) και αφετέρου το λειτουργικό και τι σχέση έχει (κυρίως διαχείριση μνήμης) με το player.

Κάποιοι συνδυασμοί λειτουργικών/Players μπορεί να έχουν καλύτερο ήχο από άλλους ή στην καλύτερη περίπτωση "διαφορετικό" ήχο.

Έχω διαπιστώσει ότι το foobar θέλει δυνατό pc (i7 και μπόλικη μνήμη) αλλά παραταύτα (και υποκειμενικά) υπολείπεται σε σχέση με το (νεοαποκτηθέν) RasberryPi2/Moode(TCMods).

Σημειώστε ότι το foobar το έχω δοκιμάσει σε πολλά pc και φαίνεται να αποδίδει καλύτερα όσο πιο hiend είναι το pc.

Η διαφορά (pc/foobar και RasberryPi2/Moode(TCMods) και υπέρ του δεύτερου, είναι στον ελαφρά καλύτερο αέρα/ανάλυση και λίγο πιο ξεκάθαρο και σαφή προσδιορισμό της σκηνής... πέραν τούτου δεν έχω εντοπίσει "τεράστιες" διαφορές ανάμεσα τους και όπως πολύ σωστά λέει και ο Αντώνης, δεν αξίζει κανείς να ασχολείται και τόσο ψυχαναγκαστικά (αν βέβαια έχει στημένα σωστά το οποιοδήποτε σύστημα).

Από όλα αυτά που λέω θεωρώ ότι αξίζει να θυμάται κανείς ότι σημασία έχει να βλέπουμε το player ως "πάντρεμα" hardware/λειτουργικού ΚΑΙ player παρά να εξετάζουμε μόνο το ένα ή το άλλο.

Η διαφορά (pc/foobar και RasberryPi2/Moode(TCMods) και υπέρ του δεύτερου, είναι στον ελαφρά καλύτερο αέρα/ανάλυση και λίγο πιο ξεκάθαρο και σαφή προσδιορισμό της σκηνής... πέραν τούτου δεν έχω εντοπίσει "τεράστιες" διαφορές ανάμεσα τους και όπως πολύ σωστά λέει και ο Αντώνης, δεν αξίζει κανείς να ασχολείται και τόσο ψυχαναγκαστικά (αν βέβαια έχει στημένα σωστά το οποιοδήποτε σύστημα).

Από όλα αυτά που λέω θεωρώ ότι αξίζει να θυμάται κανείς ότι σημασία έχει να βλέπουμε το player ως "πάντρεμα" hardware/λειτουργικού ΚΑΙ player παρά να εξετάζουμε μόνο το ένα ή το άλλο.

Αυτό προσπαθούσα να πώ στον Σταύρο αλλά εκείνος νόμιζε για κάποιο λόγο ότι δεν έχω κάνει τις δοκιμές μου...
Εδώ και καιρό έχω δουλέψει στο Mac (στο δικό μου ταπεινό σύστημα βέβαια) iTunes, Vox, Amarra, Decibel, Audirvana και τελευταία το JRiver.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές δεν είδα σε κανένα από τα παραπάνω.
Φταίει το Mac? Δεν ξέρω.

Τις περισσότερες δοκιμές τις έκανα σε "καθαρά" συστήματα χωρίς να τρέχουν περίεργα πράγματα στο background ή άλλα softwares πέραν των audio.

Γι' αυτό κατέληξα πως θα δουλεύω με εκείνο που μου δίνει την μεγαλύτερη χρηστικότητα. Εμένα αυτό μου το δίνει το JRiver.
Και γι' αυτό δεν θα το ψάξω περισσότερο.

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Εγώ αυτές τις ημέρες δοκιμάζω ένα μικρό barebone,fanless (μετά από μόντες μου) και στήσιμο σαν αυτό που περιγράφω παραπάνω.
Επεξεργαστής Atom [email protected],4 gb DDR3 memory,πλήρες συνδέσεων (HDMI,DVI,USB2,USB3,card reader,κλπ) μικρού κόστους.

Όσο το έχω ακούσει αυτές τις ημέρες,αποδίδει ικανοποιητικότατα.
Θα πατηθεί κάτω φυσικά μέχρι να δω που μπορεί να φτάσει...

Ωραία, αποδίδει ικανοποιητικότατα... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές εντοπίζεις με το καλοστημένο PC/Foobar σου ?