DCB1 Βuffer (Salas)

Τα σκέπτομαι αυτά που γράφεις.
Προτιμήθηκε δηλ. το 0.22 με βάση τη σωστότερη αναπαραγωγή των γυναικείων φωνών...
Από ότι βλέπω δεν θα αποφύγω στο τελικό σετάπ να βάλω και τους μεγάλους 10uF.

Νίκο, καταλαβαίνω ότι η αλλαγή επιφέρει αλλαγή τονικότητας περισσότερο, στην περίπτωση που κάποιος πάει σε μπάφερ line level, υπάρχει κάποιο "κόλπο" για καλύτερο τιουνάρισμα στις χαμηλές; Αναφέρομαι σε hot rod hypnotize.

Άκου ένα καλό audio ηλεκτρολυτικό 100-1000uF στά 200 και 600mA hot-rod σε αντπαράθεση με ένα καλό φίλμ που σου βρίσκεται. Αν στο συγκεκριμένο σύστημα προτιμήσεις την μια η άλλη τεχνολογία πυκνωτή για όποια περιοχή συχνοτήτων εστιάζεις, τότε κοιτάς και παραλλαγές τελικής τιμής η ποιότητας εντός αυτής όποτε έχει κακό καιρό και δεν μπορείς να πας για ψάρεμα.:earmuffs:

Γενικά ότι και να βάλεις, κάθε DCB1 παίζει πάντα στά πλαίσια του αποδεκτού. Μην ξεχνάς, το Hypnotize σχεδιάστηκε ως η ανοιχτότερη κατασκευαστικά εκδοχή "χαρά του παιδιού".:Banane0:

@ Ulyseas = εδώ τα έχει όλα http://www.diyaudio.com/forums/diyaudio-store/213998-mezmerize-b1-buffer-preamp.html#post3050814 στο πρώτο μήνυμα. Εάν δεν έχει λογαριασμό να σου ανεβάσω το σχηματικό.

Σε μορφή αστεϊσμού ( ) = τελικά θα καταλήξω να βάλω ένα βαρβάτο ηλεκτρολυτικο για τους βαρύτονους, παράλληλα θα βάλω ένα Premium Obbligato γιατί προσδίδει κύρος τενόρου και παράλληλα wima 0.22 για να μη χάσω και τις γυναικείες φωνές!
Βέβαια κάποιος φίλος μου είπε ότι με τέτοιο πάντρεμα φωνών, μόνο ως πουστράλ θα :ears: ...λέτε να έχει δίκιο;

Να ρωτήσω, μπορεί το DCB1 να "σηκώσει" ταυτόχρονα 2 στέρεο εξοδους με παράλληλη συνδεσμολογία;
Για να τροφοδοτήσω ενεργα 2.1 ηχεία.

Μπορεί αν το σύνολο του παράλληλου φόρτου δεν είναι κάτω απο 10Κ.

Μήπως όμως το παράλληλο ανέβασμα σε sub, δεν ενδείκνυται, Νικήτα;

Λες; Γιατί; Το σαμπ έχει δικό του χαμηλοπερατό, αν και ο κατασκευαστής λέει να τα συνδέσω σε σειρά, όχι παράλληλα.
Το θέμα είναι δεν ξέρω τι παρεμβάλει μες το σαμπ και ηθελα να κάνω μια δοκιμή.
Λες να κάψω τίποτα;

Όχι άλλο εννοούσα, η σχέση λοιπού φάσματος και φάσματος που δουλεύουν τα σαμπ δεν είναι γραμμική δηλ. δεν ανεβάζεις την ίδια απολαβή στο μεν και το δε, γιατί μάλλον θα γίνει χαμός από μπουμάρισμα.
Συνήθως τα sub, σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε με άλλο κέρδος και οι περισσότεροι το ρυθμίζουν με το χέρι αναλόγως της στάθμης ακρόασης.

Δεν ασχολούμαι με τα ηχεία καθόλου, αλλά έχω την άποψη ότι δεν θα λειτουργήσει με σωστή κατανομή με το ίδιο κέρδος.

Ααα, έλα σε έπιασα :)
Κοίτα και τα τρία έχουν από ένα ανεξάρτητο ποτ, οπότε μπορώ να παίξω.
Βέβαια μπορεί να έχεις και δίκιο. Αυτή η συνδεσμολογία είναι λίγο πατέντα
και δεν συμβαδίζει με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Από την άλλη όμως δεν λέει και κάτι εναντίον.
Οπότε θα το επιχειρήσω και βλέπουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το μάθω αν γίνεται.

Δεν νομίζω να έχουν παίξει μέλη του νήματος με υλικά.
Ρώτησα, πρωτύτερα το Salas για ένα συγκεκριμένο πυκνωτή, μου έγραψε ο άνθρωπος μερικές χρήσιμες κατευθύνσεις.
Ήδη δοκίμασα 4-5 ζευγάρια...και νομίζω ότι καταλήγω και πάλι στους κόκκινους Wima και σε κάτι 1uF Rodherstein, θέλει περισσότερο ψάξιμο.

Στο diyaudio, στο http://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/252030-salas-hotrodded-dcb1-resistor-tryouts.html είναι κάποιος Καναδός Scorpion, ο οποίος το ψάχνει ιδιαίτερα, δεν ξέρω πόσο έχουν συμφωνήσει τα λοιπά μέλη, δεν το έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά μόνο περιστασιακά.

@Salas = Νικόλα, η είσοδος του DCB1 εάν βλέπω σωστά ειναι 220Κ.
Πόσο πιο κάτω μπορεί να κατεβάσει κάποιος την τιμή δίχως να αποσταθεροποιήσει το κύκλωμα...έχω ένα θέμα με το R2R Volume Controller που είναι αμέσως πριν από αυτό και δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι μου προτείνουν, μάλλον κατανοώ ότι πρέπει το επόμενο στάδιο να μην έχει μεγάλη τιμή εμπέδησης.

Ελέυθερα βάζεις ότι τιμή σε βολεύει. Τα 220Κ είναι η μικρότερη τιμή που δέν υπερφορτώνει μέχρι 20-22Κ ποτενσιόμετρο που προτείνω για παράδειγμα. Τα JFET σηκώνουν και MegOhm γιατί δεν έχουν ρεύμα πύλης (εκτός από το διαρροής όταν βρίσκονται κάτω από μεγάλο VDS).

Lemon, αναφέρεσαι στο ρ2ρ του tvicol? το πρόβλημα που αναφέρεις έχει σχέση με το ματσάρισμα εμπεδήσεων;
Αν δεν σου είναι κόπος μπορείς να γράψεις τι συμβαίνει; μόλις παρήγγειλα και γω το ρ2ρ του Ρουμάνου.

Edit: Αυτό είναι; http://avclub.gr/forum/showthread.p...roller?p=1057325734&viewfull=1#post1057325734

Καλημέρα! Το ρ2ρ έχει θέση για μπάφερ στην έξοδο, με LME49600 που είναι δοκιμασμένο και δουλεύει άψογα.
Δες για παράδειγμα το νήμα lpuhp του OPC. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό για ματσάρισμα.
Είναι υπερβολή (2 μπάφερ) αλλά από την άλλη έτοιμη λύση, πιάνει ελάχιστο χώρο και φτηνό.
Επίσης ΔΕΝ είναι τελεστικός.