dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

Για μένα μιλάω μάνα μου... Μην αρπάζεσαι...
Ο Κώστας θέλει να με βγάλει ντιούη, ενώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι τέτοιο... :)
Όχι πως έχω κάποιο πρόβλημα, απλά δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να φτιάξω κάτι από την αρχή.

μα δεν αρπαζομαι αφου ουτε εγω τις εχω.

απλως δινουμε διαφορετικη εννοια στον ορο.

με τι δικη σου λογικη οι ντιουηδες ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα στην ιστορια

του hifi αλλα δεν σημαινη αυτο η λεξη.

εσυ μιλας για σχεδιαστες.

Απάντηση: Re: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

Εχετε μπερδέψει τους σχεδιαστές των ερευνητικών κέντρων με τους ντιούηδες και τους συνταξιούχους.

Διαβάζοντας για τα "πλεονεκτήματα" του DSD και του upsampling, βρήκα κάτι που μου άρεσε και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Απλά πράγματα, απλοί άνθρωποι αλλά με σύνθετες πλακέτες .

http://www.avguide.com/blog/jv-visits-dcs-england

Κύριε Internet King κάποτε σας έγραψα, αλλά δεν το καταλάβατε (υποθέτω), ότι το ιντερνέτ πουλάει, γιατί υπάρχουν οι αντιπρόσωποι που επενδύουν στα προϊόντα, στη διαφήμισή τους, στους χώρους ακρόασης και λογικά, με το ύψος της επένδυσης που κάνουν (δε σταματά η επένδυση για ένα σοβαρό αντιπρόσωπο) προσθέτουν στο τελικό κόστος κάτι επιπλέον, λόγω του κόστους των παραπάνω.
Ο καταναλωτής, ακούει τα προϊόντα, αν του αρέσουν και χωρίς να συνυπολογίζει όλους τους παράγοντες για μία κοστολόγηση, αγοράζει από όπου το βρει φθηνότερα (Αν έχει μεγάλη διαφορά, είμαι μαζί του, το έχω ξεκαθαρίσει σε πολλά μηνύματα μου).
Αν οι αντιπρόσωποι «κλείσουν» την πόρτα των ακροάσεων στους ενδιαφερόμενους, να δω τότε πως θα πουλάνε τα ιντερνέτ καταστήματα.
Θα γυρίσουμε στην εποχή, που ότι διαβάζαμε από τον κάθε "γλυκομίλητο" δοκιμαστή μηχανημάτων, θα ήταν και η εμπορική κίνηση των καταστημάτων για τον επόμενο μήνα (δεν αναφέρομαι μόνο στα περιοδικά αλλά και στο ιντερνέτ).

Κύριε isoviths, τις αγορές μέσω του internet δεν τις ανακάλυψα εγώ. Γιατί διαρκώς μου επαναλαμβάνετε το ίδιο τροπάριο ;

Ό,τι μηχάνημα έχω στην κατοχή μου το αγόρασα στην Ελλάδα. Μονο ηλεκτρονικά εξαρτήματα και καλώδια αγοράζω μέσω internet.

Απάντηση: Re: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

...άλλη μία εξαιρετική παρουσία στην έκθεση του Μονάχου, 2 dCS Scarlatti με YG acoustics & Silbatone (ένα πολύδρομο και μια κόρνα..), 1 dCS Puccini+Uclock με Crystal cable Arabesque+VTL+Siltech...στο τέλος της έκθεσης η κυρία της Crystal cable και ο σύζυγος της (o ιδιοκτήτης της Siltech) το αγόρασαν!

Αμα πια, μ' αυτά τα παραδείγματα !

Εμ πως, τσάμπα θα το άκουγαν ;

(το αγόρασαν και μισό-μισό)

Last edited:
Αν ποτέ γίνει κάποιo συγκριτικό, αυτό θα γίνει κόντρα σε media player+1 ΤΒ σκληρό δισκο (ως transport) και DAC ας πούμε το buffalo επειδή είναι ένα κορυφαίο dac νέας γενιάς κι όχι για κανένα άλλο λόγο. Αλλωστε δεν υπάρχει αντιπρόσωπος για το buffalo στην Ελλάδα.
θα έχουμε τουλάχιστον δύο πολύ άκριβά ολοκληρωμένα CD players για σύγκριση A/B bind.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο λοιπόν ..

Υ.Γ. Τις μετρήσεις και τις ρυθμίσεις, ώστε κάθε πηγή να παίζει ακριβώς με την ίδια στάθμη, θα τις αναλάβω εγώ αλλά θα χρειαστώ ακόμα ένα άτομο για την επιβεβαίωση αυτών των μετρήσεων.

Last edited:
δεν το ξερω μεταφερω αυτα που εχω διαβαση τα οποια βεβαια ειναι υποθεσεις

βασιζομενες στα specs της sabre.

εχουμε γραψη 100 φορες οτι το ακριβοτερο dac που το συγκριναμε (το παλιο

buffalo) ηταν το dac1 και γραψαμε οτι ηταν πολυ καλυτερο.

που ειναι οι υπερβολες και οι ανακριβειες;

για ποια diy μιλας;

Nαι, αλλα εσεις δε γραψατε ?

"[Το "σκας" σε εισαγωγικά γιατί τι να πουν άλλοι που έσκασαν περισσότερα για ιδιοκατασκευές ή πολλά περισσότερα για συσκευές του εμπορίου και πήραν χειρότερο ήχο]"

Ποστ # 54

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45809&page=6

Αρα η λογικη ερωτηση ειναι ποια του "εμποριου" (εσυ ειπες μονο, ενα το dac 1)
και ποια diy ?

Mε συγχωρεις, αλλα εγω το βλεπω και υπερβολη και ανακριβεια...

EDIT: Φιλτατε Κοψ, μαλλον το χαλασαμε το θεμα σου, sorry, σταματαω εδω.

Last edited:
ειπα μονο το dac 1 ενα γιατι ειναι το καλυτερο απο οσα δοκιμασαμε.

ειναι διαφορα sony, pioneer,behringer,zero, και δε θυμαμαι τι αλλο.

τωρα για τα diy θα πρεπη να ρωτησεις αυτον που το εγραψε τι εννοει.

υ.γ.και κατι ακομα για να κρινης τον αλλο αν αυτα που λεει ειναι ανακριβειες

η οχι πρεπη πρωτα να κανης ο ιδιος τις δοκιμες σου.

μεχρι στιγμης οσοι το ακουσαν ουτε ενας δεν βρεθηκε να πη ειναι μαπα ειχατε

αδικο, ουτε αυτοι που γνωριζης και εμπιστευεσαι.

εσυ συνεχιζης το ιδιιο βιολι.

τραβα ακου ενα και μετα πες τη γνωμη σου.

Re: Απάντηση: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

Mε το esoteric ως transport κόντρα σε σκληρό δίσκο των 89 , έλεος !

Εγώ πάλι γιατί θεωρώ οποιονδήποτε σκληρό δίσκο πιο αξιόπιστο από οποιοδήποτε transport? :p

Δεν είσαι ο μόνος...

Κάποια στιγμή προς το βραδάκι που θα έχω χρόνο, θα σας μεταφέρω τα σχόλια του κ. Fremer από το τεύχος Αυγούστου του stereophile για το set Scarlatti της dCS.
Εχει πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι οφείλουμε να μεταφέρουμε ολόκληρη την εικόνα και όχι απλώς τους διθυράμβους του marketing και του αντιπροσώπου.

Δεν είσαι ο μόνος...

Κάποια στιγμή προς το βραδάκι που θα έχω χρόνο, θα σας μεταφέρω τα σχόλια του κ. Fremer από το τεύχος Αυγούστου του stereophile για το set Scarlatti της dCS.
Εχει πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι οφείλουμε να μεταφέρουμε ολόκληρη την εικόνα και όχι απλώς τους διθυράμβους του marketing και του αντιπροσώπου.

μιλάμε γιά 80000 δολάρια...

δυστυχώς οι απολαβές των μηχανικών - μελετητών στην χώρα αυτή δεν μου επιτρέπει ούτε την πολυτέλεια της σκέψης....

Αλλοίμονο αν αφήναμε ασχολίαστα τα σχόλια και τους διθυράμβους των αντιπροσώπων .
Όταν ένας αντιπρόσωπος ανοίγει θέμα στην High-End κατηγορία του AVCLUB οφείλει να σέβεται τους συμμετέχοντες και να δέχεται την κριτική.
Νομίζω ότι η high-end κατηγορία δεν είναι ο χώρος των αντιπροσώπων για διαφημίσεις.

Ποτέ δεν ήταν...
Η δουλειά του marketing είναι να εκθιάζει ένα προϊόν...
Φυσικά όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένο άτομο για το marketing αυτό το κάνει ο αντιπρόσωπος...
Το νόημα του AvClub είναι να συζητάμε και φυσικά όταν οι συζητήσεις είναι μέσα στα όρια της κοσμιότητας και των νόμων είναι ανοιχτές σε όλους...

:
Εγώ πάλι γιατί θεωρώ οποιονδήποτε σκληρό δίσκο πιο αξιόπιστο από οποιοδήποτε transport? :p

Να το κοιτάξεις αυτό βρε!Μην τ´αφήσεις και σου κάνει επιπλοκές αργότερα!:aetsch:

Αν ποτέ γίνει κάποιo συγκριτικό, αυτό θα γίνει κόντρα σε media player+1 ΤΒ σκληρό δισκο (ως transport) και DAC ας πούμε το buffalo επειδή είναι ένα κορυφαίο dac νέας γενιάς κι όχι για κανένα άλλο λόγο. Αλλωστε δεν υπάρχει αντιπρόσωπος για το buffalo στην Ελλάδα.
θα έχουμε τουλάχιστον δύο πολύ άκριβά ολοκληρωμένα CD players για σύγκριση A/B bind.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο λοιπόν ..

Υ.Γ. Τις μετρήσεις και τις ρυθμίσεις, ώστε κάθε πηγή να παίζει ακριβώς με την ίδια στάθμη, θα τις αναλάβω εγώ αλλά θα χρειαστώ ακόμα ένα άτομο για την επιβεβαίωση αυτών των μετρήσεων.

δεν είπες μόνο στα μέλη του avclub ποιού αντιπροσώπου τα συμφέροντα εξυπηρετείς και εξασφάλισες ήδη ακριβά players?

Απάντηση: Re: Απάντηση: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

:

Να το κοιτάξεις αυτό βρε!Μην τ´αφήσεις και σου κάνει επιπλοκές αργότερα!:aetsch:

σαν τι δηλαδη?
ν'αρχισει ν'ακουει απο πικαπ,ας πουμε?:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

μιλάμε γιά 80000 δολάρια...

δυστυχώς οι απολαβές των μηχανικών - μελετητών στην χώρα αυτή δεν μου επιτρέπει ούτε την πολυτέλεια της σκέψης....

Τα 80.000 ευρώ δεν είναι πολλά χρήματα για High-End. Αν το target group ήταν το professional τότε τα ίδια μηχανήματα ενδεχομένως να κόστιζαν και πολύ λιγότερα χρήματα, απλώς οι επαγγελματικές συσκευές δεν θα είχαν αυτή τη συνηθισμένη εμφάνιση που έχουν πλέον όλα τα μηχανήματα της dCS. Οι Κινέζοι κάπου δικαιολογούνται για την κακή τους αισθητική, αλλά όχι και οι Ευρωπαίοι.