Δείτε χάλι

Μεταφράζω "ελεύθερα"....

" Αυτός είναι ο Springsteen " σχολίασε ο Sosinksy (*) προσθέτοντας ότι ο Springsteen δεν εγκρίνει καμμία έκδοση μουσικού CD εάν δεν το ακούσει σε ένα boombox ( φορητό σύστημα ) ώστε να γνωρίζει πώς θα το ακούσουν οι ακροατες"

Hi-Fi News, Φεβρουάριος 2008, σελίδα 90.

(*) Sosinsky Adam, Αντιπρόεδρος τμήματος Νέων Τεχνολογιών, SONY-BMG Music Entertainment.

Re: Απάντηση: Re: Δείτε χάλι

.......................
Σαφώς και φταίνε οι "επαγγελματίες" DJ για αυτή την κατάσταση. Να σού θυμίσω λοιπόν τα πολύ δημοφιλή την 10ετία του '80 12" maxi single των 45 στροφών τα οποία έπαιζαν στην διπλή τουλάχιστον ένταση απ' ότι τα αντίστοιχα LPs. Aρα έχει πολύ παλιές ρίζες το πρόβλημα.
Διαβάζοντας το post νο_46 νομίζω πως συμφωνούμε...
Όσον αφορά την 'ευθύνη' των DJ'S θα διαφωνήσω...Ίσα ίσα οι επαγγελματίες θέλουν δυνατό μεν αλλά καθαρό και απαραμόρφωτο ήχο γιατί τρώνε τα db στ' αυτιά όλη νύχτα...Και ακόμα όσον αφορά τα βινύλια η αναλογική παραμόρφωση και το κλιπάρισμα δεν έχει καμία σχέση με το ψηφιακό...
Παράδειγμα...Τι ακούγεται πιο όμορφα από μια telecaster σ' έναν λαμπάτο fender ή μια Les Paul σ' έναν επίσης λαμπάτο marshall με το ποντεσιόμετρο στο τέρμα???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δείτε χάλι

Διαβάζοντας το post νο_46 νομίζω πως συμφωνούμε...
Όσον αφορά την 'ευθύνη' των DJ'S θα διαφωνήσω...Ίσα ίσα οι επαγγελματίες θέλουν δυνατό μεν αλλά καθαρό και απαραμόρφωτο ήχο γιατί τρώνε τα db στ' αυτιά όλη νύχτα...Και ακόμα όσον αφορά τα βινύλια η αναλογική παραμόρφωση και το κλιπάρισμα δεν έχει καμία σχέση με το ψηφιακό...
Παράδειγμα...Τι ακούγεται πιο όμορφα από μια telecaster σ' έναν λαμπάτο fender ή μια Les Paul σ' έναν επίσης λαμπάτο marshall με το ποντεσιόμετρο στο τέρμα???

Είμαι πραγματικά περίεργος πόσοι απ' αυτούς ακούν δουλεύοντας καθημερινά σε περιβάλλον με 110-115 db....
Πιστεύω απο ελάχιστοι έως κανένας.

Υψηλα στάνταρντς:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Δείτε χάλι

Μεταφράζω "ελεύθερα"....

" Αυτός είναι ο Springsteen " σχολίασε ο Sosinksy (*) προσθέτοντας ότι ο Springsteen δεν εγκρίνει καμμία έκδοση μουσικού CD εάν δεν το ακούσει σε ένα boombox ( φορητό σύστημα ) ώστε να γνωρίζει πώς θα το ακούσουν οι ακροατες"

(*) Sosinsky Adam, Αντιπρόεδρος τμήματος Νέων Τεχνολογιών, SONY-BMG Music Entertainment.

αυτή είναι αφοσίωση στον τελικό καταναλωτή. Ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάζει και στο σύστημα κανενός σουπερμάρκετ όμως. Μην αφήσει τις νοικοκυρές που τον λατρεύουν ξεκρέμαστες.

Πάντως τα παλιά του(Βorn in USA,Nebraska...),ακούγονται καλά.
Αλλοι καιροί και ήθη...

Απάντηση: Re: Δείτε χάλι

Εμ,καλα μας κανουν!!!Οταν λενε στα διαφορα φορα οτι δεν καταλαβαινεις διαφορα απο mp3,δηλαδη συμπιεσμενη μουσικη,τι περιμενεις δηλαδη????? Οταν ακομα και η krell βγαζει βαση για ipod,αντι να λεμε τι μιζερια ειναι αυτη ,τι κανουν για να πουλησουν,εμεις τα ισοπεδωνουμε ολα και λεμε οτι στα ψηφιακα ολα ειναι και ακουγονται ιδια(βλεπε blusky και ipod),τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια,Ε,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!Αφου δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε το μαυρο απο το ασπρο ,τι ζηταμε τωρα,ποιοτητα????? Τα χειροτερα ακομα δεν εχουν ερθει............................:grandpa:

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ

Εσύ που αγόρασες το CD γιατί δεν διαμαρτύρεσαι εγγράφως στην εταιρεία ?

Εύκολα βρίζεις, αλλά έχεις και το θάρρος να στείλεις επιστολή στην εταιρεία ?

Εδώ θέλω να σε δώ μάγκα μου.

Εγω θα επεστρεφα το CD εκει που τ αγορασα και θα ζηταγα τα λεφτα μου πισω .

Το εχω κανει με ταινια DVD που ειχε απιστευτα κακο ηχο . Αναφερομαι στο DTS του UNDERWORLD .

Πρεπει να κανουμε ακριβως οτι και σε ενα εστιατοριο η ταβερνα που σερβιρουν κακομαγειρεμενο φαγητο . Τι διαφορα εχει ;;;

εγω σας το είπα οτι ετσι δοκιμάζονται τα mastering και δεν με πιστευατε...:p:p

και δεν ήξερα καν για τον Bruce.

Τώρα, πλέον, ειμαι και εγώ επίσημα απογοητευμένος.

Οσο για τα mp3, ειναι ο'τι φέρνει την φθορά. οπου mass τελειώνει η μαγεία.

Εγω θα επεστρεφα το CD εκει που τ αγορασα και θα ζηταγα τα λεφτα μου πισω .

Το εχω κανει με ταινια DVD που ειχε απιστευτα κακο ηχο . Αναφερομαι στο DTS του UNDERWORLD .

Πρεπει να κανουμε ακριβως οτι και σε ενα εστιατοριο η ταβερνα που σερβιρουν κακομαγειρεμενο φαγητο . Τι διαφορα εχει ;;;
Ρένο...welcome...
Σωστή τοποθέτηση και με ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά όταν προέρχεται από έναν έμπορο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δείτε χάλι

Όσον αφορά την 'ευθύνη' των DJ'S θα διαφωνήσω...Ίσα ίσα οι επαγγελματίες θέλουν δυνατό μεν αλλά καθαρό και απαραμόρφωτο ήχο γιατί τρώνε τα db στ' αυτιά όλη νύχτα...

Καλως σας ξανα... βρηκα !

Δυστυχως επειδη πουλαω σε δεκαδες τετοιους επαγγελματιες , πιστεψε με οτι

1) οι ιδιοκτητες προσπαθουν να κανουν την δουλεια τους οσο γινεται πιο φτηνα , μα ...οσο γινεται !!!

2) οι DJs ειναι θεοκουφοι και παιζουν με πολυ παραμορφωση π.χ. Baraonda , Μαι Ται , Τεν , NV (απιστευτη παραμορφωση) , Central ( εχουν δυο ηχεια δαπεδου ! σε ..διαφορα φασης , τι και αν το ειπα στον κατ ευφημισμο "DJ" ) και τοοοοσα αλλα (οπως καταλαβατε δεν βαζω ποπο μεσα !! )

Προτεινω δε ν ανοιξουμε ενα θεμα οπου θ αξιολογουμε τα διαφορα ...."μαγαζια" οσον αφορα την ποιοτητα του ηχου !

Επισης και ενα αλλο οπου θα παρουσιαζουμε τα CD που αγορασαμε και την κριτικη μας σχετικα με την ηχητικη τους ποιοτητα μαζι μ ενα σχετικο γραφημα του PC .

Αν αρχισουμε να γραφουμε για αυτα που ακουμε στα διαφορα cd,θα χρειαστουν μηνες ,κακιστες παραγωγες ,ορισμενες μαλιστα εκει που δεν το περιμενεις

Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος.
Αν ξέρεις και αγγλικά -εκτός από το να βρίζεις- γράψε μια επιστολή και στείλε την στον εκδοτικό οίκο.
Ανέβασε εδώ ένα αντίγραφο της επιστολής που έστειλες.
Αν θέλεις, μην ανεβάζεις εδώ τα προσωπικά σου στοιχεία.

Εγώ λέω ότι δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα απ'όλα αυτά, εσύ τι λες ?

Και Γαλλικά ξέρω (εκτός από Αγγλικά) και Αραβικά.

Λοιπόν αν θέλεις να ξέρεις όλες οι εταιρίες ότι και αν εμπορεύονται φοβούνται πολύ περισσότερο μια ανοιχτή επιστολή δημοσιευμένη σε κάποια ειδικά έντυπα του χώρου (Ηχος, High-Fidelity, 4τροχοί, Car & Driver κλπ.) που θα την διαβάσει και θα επιρρεαστεί πολύ κόσμος παρά μία επιστολή που θα απευθύνεται στις ίδιες και θα την διαβάσει, ή όχι, κάποιος δυστυχής υπάλληλός τους, ο οποίος θα απαντήσει ευγενέστατα "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε" συνήθως με κάποιο τυπικό copy-paste κείμενο: "Ευχαριστούμε πολύ που μπήκατε στον κόπο να μάς ενημερώσετε... θα ερευνήσουμε το θέμα που μάς θέτετε μπλα μπλα μπλα..." και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.

Λοιπόν, γράφτην Αραβικά να τρομοκρατηθούνε και να επανορθώσουν ad hoc!!:flipout::flipout:

Σωστό αυτό δεν το είχα σκεφτεί. :Banane0: :a0210:

Θα νομίσουν ότι πρόκειται να τούς την πέσει η Αλ Κάϊντα και θα συνετιστούν αμέσως. :afro:

Μεταφράζω "ελεύθερα"....

Αυτό ανατρέπει όλα όσα έχουν γραφεί εδώ μέσα..Αν ο καλλιτέχνης έτσι θέλει..πάρε ένα boost 10 db και θ' ακούγεται μούρλια στο ΑΚΑΙ..
Εκείνο που γνωρίζω και που ενισχύει την παραπάνω θεωρία είναι πως και οι R.Stones τις παραγωγές τους τις ήθελαν 'ραδιοφωνικές'...Το 90% του κόσμου τότε άκουγε από 'τρανζιστοράκια'..
Άλλως τε δεν μπορώ να δεχθώ πως είναι τόσο μ@λ@κες οι παραγωγοί και boost_άρισαν έτσι για πλάκα τόσο πολύ το project!!!

αμα θες ριχνω και μια μεταφραση στα ρωσσικα να θυμιθουν την κοκκινη απειλη:)

communism.jpg

Εμ,καλα μας κανουν!!!Οταν λενε στα διαφορα φορα οτι δεν καταλαβαινεις διαφορα απο mp3,δηλαδη συμπιεσμενη μουσικη,τι περιμενεις δηλαδη????? Οταν ακομα και η krell βγαζει βαση για ipod,αντι να λεμε τι μιζερια ειναι αυτη ,τι κανουν για να πουλησουν,εμεις τα ισοπεδωνουμε ολα και λεμε οτι στα ψηφιακα ολα ειναι και ακουγονται ιδια(βλεπε blusky και ipod),τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια,Ε,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!Αφου δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε το μαυρο απο το ασπρο ,τι ζηταμε τωρα,ποιοτητα????? Τα χειροτερα ακομα δεν εχουν ερθει............................:grandpa:

Μην εμπλέκετε πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Η απωλεστική συμπίεση του όγκου ενός ψηφιακού αρχείου και η συμπίεση της δυναμικής περιοχής μιας ηχογράφησης είναι δύο πράγματα τελείως διαφορερικά μεταξύ τους.

Μια εξαιρετική ηχογράφηση μπορεί να συμπιεσθεί σε ένα εξαιρετικής ποιότητας ήχου αρχείο mp3, ή wma, ή flac. Η ίδια εξαιρετική ηχογράφηση, εάν υποστεί συμπίεση της δυναμικής περιοχής της προς τα επάνω, περί της οποίας το παρόν θέμα, θα καταντήσει μια άθλια ηχογράφηση, αλλά ο όγκος της θα παραμείνει ο ίδιος.

Μην εμπλέκετε πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Η απωλεστική συμπίεση του όγκου ενός ψηφιακού αρχείου και η συμπίεση της δυναμικής περιοχής μιας ηχογράφησης είναι δύο πράγματα τελείως διαφορερικά μεταξύ τους.

Μια εξαιρετική ηχογράφηση μπορεί να συμπιεσθεί σε ένα εξαιρετικής ποιότητας ήχου αρχείο mp3, ή wma, ή flac. Η ίδια εξαιρετική ηχογράφηση, εάν υποστεί συμπίεση της δυναμικής περιοχής της προς τα επάνω, περί της οποίας το παρόν θέμα, θα καταντήσει μια άθλια ηχογράφηση, αλλά ο όγκος της θα παραμείνει ο ίδιος.

συμφωνώ και επαυξάνω...