Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

ok το update φιλε TCC KILLA.Μια χαρά όλλα.Έστηλα και τ email με τα στοιχεία μου για να μου αντικαταστήσουν το τηλεχειρηστήριο.Μια ερώτηση μόνο.Τα τηλεκοντρόλ θα μας τα στήλουν η θα πρέπει να πάμε στο κατάστημα που αγοράσαμε τον δέκτη να τα παραλάβουμε;

ok το update φιλε TCC KILLA.Μια χαρά όλλα.Έστηλα και τ email με τα στοιχεία μου για να μου αντικαταστήσουν το τηλεχειρηστήριο.Μια ερώτηση μόνο.Τα τηλεκοντρόλ θα μας τα στήλουν η θα πρέπει να πάμε στο κατάστημα που αγοράσαμε τον δέκτη να τα παραλάβουμε;

Θα ειδοποιηθείτε λίγες ημέρες πριν την παράδοση ή με e-mail ή με τηλεφώνημα. Για σχετικές απορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στην εταιρεία.

Καλησπέρα,

ευχαριστούμε τον φίλο "Tek_Killa" και την CA για το After Sales Service που παρέχουν.

Να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου. Το EPG κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει όπως και στην SD version του player, δηλαδη με χρονομπάρα από πάνω και τα κανάλια σε παράλληλη διάταξη, αντί αυτού του HD, δηλαδή όλο το ημερήσιο πρόγραμμα.

Το αναφέρω διότι αν θέλω να δω τι παίζει ένα κανάλι παράλληλα πρέπει να αλλάξω αυτό που είδη παίζεται.

ευχαριστώ φίλε Tek_Killa προκαταβολικά.

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Καλησπέρα,

ευχαριστούμε τον φίλο "Tek_Killa" και την CA για το After Sales Service που παρέχουν.

Να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου. Το EPG κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει όπως και στην SD version του player, δηλαδη με χρονομπάρα από πάνω και τα κανάλια σε παράλληλη διάταξη, αντί αυτού του HD, δηλαδή όλο το ημερήσιο πρόγραμμα.

Το αναφέρω διότι αν θέλω να δω τι παίζει ένα κανάλι παράλληλα πρέπει να αλλάξω αυτό που είδη παίζεται.

Ναι αυτό είναι ένα θέμα.. Πολύ καλύτερο το EPG του SD, μια δυνατότητα επιλογής στο τρόπο του interface θα ήταν ότι πρέπει, ίδιος λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο HD θα πάει επί το πλείστον σε μεγαλύτερες tv με αρκετό χώρο στην οθόνη τους

Last edited:

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ TEK KILLA.ΕΣΥ ΚΑΙ Η CA ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ.ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΡΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΕΤΕ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΦΟΒΑ.ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΑΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ SD ΓΙΑ ΤΗΝ 20'' ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ CONFLICT ME LG ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η 20'' ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ SD LG ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΟΡΘΟΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ SD ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ TEK KILLA.ΕΣΥ ΚΑΙ Η CA ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ.ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΡΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΕΤΕ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΦΟΒΑ.ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΑΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ SD ΓΙΑ ΤΗΝ 20'' ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ CONFLICT ME LG ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η 20'' ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ SD LG ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΟΡΘΟΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ SD ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Φίλε μου σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Να ξέρεις πως το SD δεν έχει το θέμα με το remote και τις LG. Λειτουργεί κανονικά. :)

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Φίλε μου σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Να ξέρεις πως το SD δεν έχει το θέμα με το remote και τις LG. Λειτουργεί κανονικά. :)

Να υποθέσω ότι το remote του SD δεν λειτουργεί στον HD δηλαδή ?
Δεν είναι τα ίδια ? Αν και αγόρασα SD δεν πρόσεξα ποτε το remote του

Καλησπέρα,

Χαιρετώ και σε ευχαριστώ επίσης! :)
Ο SD με τον HD έχουν διαφορετικό hardware γεγονός που δεν μας επιτρέπει να πειράξουμε τόσο πολύ το λειτουργικό. Πάντως μπορείς να δεις άνετα epg διαφορετικών καναλιών όσο παρακολουθείς κάποιο άλλο (με τα < & >).

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Να υποθέσω ότι το remote του SD δεν λειτουργεί στον HD δηλαδή ?
Δεν είναι τα ίδια ? Αν και αγόρασα SD δεν πρόσεξα ποτε το remote του

Όχι δεν είναι ίδια. :)

Ο SD με τον HD έχουν διαφορετικό hardware γεγονός που δεν μας επιτρέπει να πειράξουμε τόσο πολύ το λειτουργικό. Πάντως μπορείς να δεις άνετα epg διαφορετικών καναλιών όσο παρακολουθείς κάποιο άλλο (με τα < & >).

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Καλησπερα σας,

εψηνα πριν το φυσικοθεραπευτη μου να αρει τον HD μιας που θελει ψηφιακο δεκτη και πλεον μπορει να βλεπει και τα .mkv που κατεβαζω (τωρα που λυθηκε το προβλημα με το μεγεθος των υποτιτλων) και μου πε πως σκαλιζε εναν SD (που πηρε η πεθερα του) και αντιμετωπιζε το εξης "προβλημα":
Στην τηλεοραση του σαλονιου που θελουν να τον εχουν οταν τον συνδεουν (με scart) ο δεκτης παιζει μονο τα 4 mpeg2 της ερτ.
Του ειπα πως μαλλον θελει στριξημο η κεραια, μα μου ειπε πως οταν συνδεθει στην αλλη τηλεοραση του σπιτιου τα παιζει κανονικα ολα (και τα mpeg4)
Tο μυαλο μου παει σε υπαρξη ενισχυτη στηνν τηλεοραση που δεν παιζουν τα mpeg4... δεν ηξερε αν εχει θα μου πει την αλλη φορα. Αν ειναι αυτο η λυση ειναι η αφαιρεση του ενισχυτη;
Τι αλλο μπορει να γινεται γιατι ομολογω πως δεν εχω πολυψαξει το θεμα καθως εγω δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα!

Ευχαριστω
Γιωργος

Καλησπερα σας,

εψηνα πριν το φυσικοθεραπευτη μου να αρει τον HD μιας που θελει ψηφιακο δεκτη και πλεον μπορει να βλεπει και τα .mkv που κατεβαζω (τωρα που λυθηκε το προβλημα με το μεγεθος των υποτιτλων) και μου πε πως σκαλιζε εναν SD (που πηρε η πεθερα του) και αντιμετωπιζε το εξης "προβλημα":
Στην τηλεοραση του σαλονιου που θελουν να τον εχουν οταν τον συνδεουν (με scart) ο δεκτης παιζει μονο τα 4 mpeg2 της ερτ.
Του ειπα πως μαλλον θελει στριξημο η κεραια, μα μου ειπε πως οταν συνδεθει στην αλλη τηλεοραση του σπιτιου τα παιζει κανονικα ολα (και τα mpeg4)
Tο μυαλο μου παει σε υπαρξη ενισχυτη στηνν τηλεοραση που δεν παιζουν τα mpeg4... δεν ηξερε αν εχει θα μου πει την αλλη φορα. Αν ειναι αυτο η λυση ειναι η αφαιρεση του ενισχυτη;
Τι αλλο μπορει να γινεται γιατι ομολογω πως δεν εχω πολυψαξει το θεμα καθως εγω δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα!

Ευχαριστω
Γιωργος

Χμ... Γιώργο δε θα σου απαντησω άμεσα γιατί δεν είμαι στο γραφείο για να ρωτήσω τεχνικό. Αύριο το πρωί θα τον συμβουλευτώ για το θέμα και θα έχεις νέα μου!

Δεν τον έχω πάρει ακόμη μόνο και μόνο λόγω της επιφύλαξης που είχα για το θέμα με τις LG. Αλλά επειδή με "τρώει" να κάνω άμεσα την αγορά ήθελα να μάθω τον χρόνο αντικατάστασης του Τ/Κ. Αν έχω πρόβλημα και άν υπάρχει διαθέσιμο μπορώ να περάσω και από την εταιρεία να παραλάβω καινούργιο ή μόνο μέσω αποστολής γίνεται η αντικατάσταση;
Tek_Killa ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και συγγνώμη για το "ζάλισμα" που σου κάνω,

• Πώς ακριβώς; Σ' εμένα αλλάζει και κανάλι. Πατάω το EPG (εμφανίζεται ο πίνακας με το πρόγραμμα του καναλιού που παρακολουθώ). Αν πατήσω < ή > τότε αλλάζει κανάλι και μου δείχνει το EPG του νέου καναλιού. Τι κάνω λάθος;
  • Επίσης, παρατήρησε κανείς το παρακάτω:
    Όταν βλέπω κανάλια της ΕΡΤ (πχ ΠΡΙΣΜΑ+) τότε με πάτημα του Info εμφανίζεται το τρέχον και επόμενο πρόγραμμα του καναλιού και με δεύτερο πάτημα ένας πιο λεπτομερής πίνακας με το τρέχον και επόμενο πρόγραμμα μαζί με την περιγραφή τους, πράγμα αρκετά βολικό! Στα κανάλια της digea, όμως, με δεύτερο πάτημα δίνει πάλι τον μεγάλο πίνακα αλλά στη θέση της περιγραφής φαίνεται πάλι μόνο ο τίτλος (άρα το feature πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί). Το είδε κανείς άλλος; Είναι θέμα του δέκτη ή της digea;

Μια ερωτησουλα και απο μενα:
Αγορασα τον SD για SRT τηλεοραση στο εξοχικο και ειπα μεχρι να τον παω να τον δοκιμασω.
Τον συνδεσα λοιπον με scart στην Panasonic G10 και συγκρινοντας την εικονα του με την αντιστοιχη του δεκτη της τηλεορασης παρατηρησα τα εξης ( με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις στην τηλεοραση ):

- Ελαφρα πιο εντονα χρωματα στη εικονα του CA
- Μια ελαφρια θαμπαδα στην εικονα του σε συγκριση με τηνG10

Πως μπορει να εξηγηθει αυτο;;

• Πώς ακριβώς; Σ' εμένα αλλάζει και κανάλι. Πατάω το EPG (εμφανίζεται ο πίνακας με το πρόγραμμα του καναλιού που παρακολουθώ). Αν πατήσω < ή > τότε αλλάζει κανάλι και μου δείχνει το EPG του νέου καναλιού. Τι κάνω λάθος;
  • Επίσης, παρατήρησε κανείς το παρακάτω:
    Όταν βλέπω κανάλια της ΕΡΤ (πχ ΠΡΙΣΜΑ+) τότε με πάτημα του Info εμφανίζεται το τρέχον και επόμενο πρόγραμμα του καναλιού και με δεύτερο πάτημα ένας πιο λεπτομερής πίνακας με το τρέχον και επόμενο πρόγραμμα μαζί με την περιγραφή τους, πράγμα αρκετά βολικό! Στα κανάλια της digea, όμως, με δεύτερο πάτημα δίνει πάλι τον μεγάλο πίνακα αλλά στη θέση της περιγραφής φαίνεται πάλι μόνο ο τίτλος (άρα το feature πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί). Το είδε κανείς άλλος; Είναι θέμα του δέκτη ή της digea;
1. Δε γινεται χωρις να αλλαξεις καναλι προφανως.

2. Και γιατι να πας απο αυτο το μενου? Πατας κατευθειαν το EPG (που ειναι και διπλα στον αντιχειρα σου οταν κρατας το τηλεκοντρολ) και βλεπεις την αναλυτικη περιγραφη και οχι μονο για τρεχον και το επομενο...

Μια ερωτησουλα και απο μενα:
Αγορασα τον SD για SRT τηλεοραση στο εξοχικο και ειπα μεχρι να τον παω να τον δοκιμασω.
Τον συνδεσα λοιπον με scart στην Panasonic G10 και συγκρινοντας την εικονα του με την αντιστοιχη του δεκτη της τηλεορασης παρατηρησα τα εξης ( με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις στην τηλεοραση ):

- Ελαφρα πιο εντονα χρωματα στη εικονα του CA
- Μια ελαφρια θαμπαδα στην εικονα του σε συγκριση με τηνG10
Πως μπορει να εξηγηθει αυτο;;

Ο καθε δεκτης εχει διαφορετικες default ρυθμισεις, οποτε αν και εσυ εβαλες τις ιδιες ρυθμισεις στην TV και για τους 2 δεκτες, οι ρυθμισεις στην πραγματικοτητα διαφερουν...

[/LIST]
1. Δε γινεται χωρις να αλλαξεις καναλι προφανως.

2. Και γιατι να πας απο αυτο το μενου? Πατας κατευθειαν το EPG (που ειναι και διπλα στον αντιχειρα σου οταν κρατας το τηλεκοντρολ) και βλεπεις την αναλυτικη περιγραφη και οχι μονο για τρεχον και το επομενο...
...

Ο φίλος Tek_killa είπε στο ποστ #848 οτι γίνεται να δω EPG άλλου καναλιού χωρίς να αλλάξω κανάλι. Αυτό γίνεται επίσης και στην Samsung τηλεόρασή μου αλλά και στον SD CA δέκτη (αυτόν δεν τον έχω, αλλά σύμφωνα με άλλες αναφορές από το φόρουμ αυτό, καταλαβαίνω ότι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει το EPG και στην Samsung τηλεόραση). Άρα προφανώς τεχνικά είναι εφικτό. Γιατί όχι και στον HD? Εκτός αν κάνω κάτι λάθος...

2. (α) προσφέρεται το feature, αλλά δεν λειτουργεί με τα digea (αν και λειτουργεί στα της ΕΡΤ).
(β) είναι πολύ βολικό αν το μόνο που θες είναι να δεις τι είναι πχ αυτή η ταινία που τώρα βλέπεις.
(γ) Το πλήρες EPG καλύπτει σχεδόν όλη την οθόνη και δεν βλέπεις τπτ άλλο
(δ) Η συμπεριφορά της samsung tv που ανέφερα παραπάνω δεν διαφοροποιείται ανάλογα με το αν βλέπω digea ή ΕΡΤ. Πατώντας info έχω την πλήρη περιγραφή του προγράμματος που βλέπω και όχι μόνο τον τίτλο. Άρα δεν θα έπρεπε να δουλεύει και αυτό στον δέκτη CA HD? Γιατί υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά; Εκτός αν φταίει η digea (αν και δεν το νομίζω), οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με αυτούς.

dtzgr προφανώς θυμόμουν λάθος πως το κανάλι δεν αλλάζει με τον τρόπο που περιέγραψα. Δεν χρειάζομαι κάποιον σπίτι γιαυτό και δεν έχω για να το τσεκάρω επιτόπου. Το γιατί δεν είναι εφικτό, δεν μπορω να το εξηγήσω γιατί είναι ένα από τα σύνθετα τεχνικά θέματα που δεν κατέχω (έχω αναφερθεί στην ιδιότητα μου στην εταιρεία, σε προηγούμενα post). :)

freeuse συγγνώμη για τη λάθος απάντηση...

paxman απο τη στιγμή που θα βρίσκονται τα remote στην εταιρεία (περίπου σε 15 μέρες), θα μπορείς να έρθεις οποιαδήποτε στιγμή να πάρεις.

Last edited:

dtzgr προφανώς θυμόμουν λάθος πως το κανάλι δεν αλλάζει με τον τρόπο που περιέγραψα. Δεν χρειάζομαι κάποιον σπίτι γιαυτό και δεν έχω για να το τσεκάρω επιτόπου. Το γιατί δεν είναι εφικτό, δεν μπορω να το εξηγήσω γιατί είναι ένα από τα σύνθετα τεχνικά θέματα που δεν κατέχω (έχω αναφερθεί στην ιδιότητα μου στην εταιρεία, σε προηγούμενα post). :)

Ευχαριστώ για την απάντηση! Τεχνικά είναι εφικτό, αφού υπάρχουν δέκτες που το κάνουν. Μπορεί να μην είναι εφικτό για τον CA HD, αλλά θα προτιμούσα μια και δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις, όπως λες, απλά να προωθήσεις το ζήτημα σε αυτούς που τις έχουν ώστε να πάρουμε μια επίσημη, ακριβή και τεχνικά έγκυρη απάντηση.

Θα ήταν καλό αν μπορούσες να κάνεις το ίδιο και για το άλλο θέμα με το EPG που περιέγραψα (το διπλό πάτημα του info δεν δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τα digea κανάλια, αν και δίνει κανονικά λεπτομέρειες για αυτά της ΕΡΤ)!

Το FW update, πάντως, μέχρι τώρα φαινεται να λειτουργεί κανονικά και πράγματι να διορθώνει αυτά που λέει ότι διορθώνει! Ευχαριστούμε!

Να ρωτησω κατι. Τα αναλογικα καναλια (NET-ET1) τα πιανει ή μονο τα ψηφιακα?