Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Πήρα εχθές και εγώ τον δέκτη, αλλά παρατηρώ ότι όταν είναι σε λειτουργία ο δέκτης, η τηλεόραση μου (Philips CRT) δείχνει τα αναλογικά κανάλια τέλεια. Όταν μπει ο δέκτης σε standby, τα αναλογικά κανάλια της τηλεόρασης δεν έχουν εικόνα παρά μόνο ήχο. Τι φταίει;

Καλημέρα!

Μπορείς σε παρακαλώ να μου περιγράψεις πως ακριβώς έχεις συνδέσει τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή σου, ώστε να δω πως μπορώ να βοηθήσω;

Αναμένω την απάντησή σου! Να είσαι καλά! -bye-

Το καλώδιο της εξωτερικής κεραίας είναι συνδεδεμένο στο RF in και στο loop through έχω συνδέσει το καλώδιο προς την τηλεόραση. Επίσης, έχω σύνδεση scart μεταξύ του δέκτη και της τηλεόρασης.

Το καλώδιο της εξωτερικής κεραίας είναι συνδεδεμένο στο RF in και στο loop through έχω συνδέσει το καλώδιο προς την τηλεόραση. Επίσης, έχω σύνδεση scart μεταξύ του δέκτη και της τηλεόρασης.

Μάλιστα...! Το έχουμε συναντήσει ξανά το περιστατικό και μάλλον έχεις να κάνεις με αντίστοιχη περίπτωση.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι πιθανότατα το Scart, σε συνδυασμό με την τηλεόραση η οποία - ως παλιά που είναι - «σκέφτεται» λίγο περίεργα.

Οι παλιές τηλεοράσεις και ειδικά οι CRT, έχουν μια ιδιαιτερότητα η οποία θέλει την είσοδο του Scart να επιβάλλεται ως είσοδος εικόνας σε κάθε περίπτωση, εφόσον «βλέπουν» συνδεδεμένο καλώδιο σε αυτή την είσοδο. Ακούς λοιπόν ήχο από RF αλλά λόγο του ότι ο δέκτης είναι σε standby, δεν εξάγεται εικόνα στο Scart φυσικά.

Αρχικά λοιπόν, δοκίμασε να βγάλεις το Scart από την τηλεόραση ή το δέκτη και δοκίμασε ξανά να επιστρέψεις στον αναλογικό δέκτη της τηλεόρασής σου.

Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα και τελικά τα αναλογικά κανάλια φαίνονται κανονικά, τότε η μόνη σου λύση είναι να συνδέσεις το δέκτη στην τηλεόραση με το καλώδιο Composite / Audio L-R (το κίτρινο - κόκκινο - λευκό κοινώς...).

Δοκίμασέ το και πες μου! -bye-

Μάλιστα...! Το έχουμε συναντήσει ξανά το περιστατικό και μάλλον έχεις να κάνεις με αντίστοιχη περίπτωση.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι πιθανότατα το Scart, σε συνδυασμό με την τηλεόραση η οποία - ως παλιά που είναι - «σκέφτεται» λίγο περίεργα.

Οι παλιές τηλεοράσεις και ειδικά οι CRT, έχουν μια ιδιαιτερότητα η οποία θέλει την είσοδο του Scart να επιβάλλεται ως είσοδος εικόνας σε κάθε περίπτωση, εφόσον «βλέπουν» συνδεδεμένο καλώδιο σε αυτή την είσοδο. Ακούς λοιπόν ήχο από RF αλλά λόγο του ότι ο δέκτης είναι σε standby, δεν εξάγεται εικόνα στο Scart φυσικά.

Αρχικά λοιπόν, δοκίμασε να βγάλεις το Scart από την τηλεόραση ή το δέκτη και δοκίμασε ξανά να επιστρέψεις στον αναλογικό δέκτη της τηλεόρασής σου.

Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα και τελικά τα αναλογικά κανάλια φαίνονται κανονικά, τότε η μόνη σου λύση είναι να συνδέσεις το δέκτη στην τηλεόραση με το καλώδιο Composite / Audio L-R (το κίτρινο - κόκκινο - λευκό κοινώς...).

Δοκίμασέ το και πες μου! -bye-

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις οποίες θα δοκιμάσω το απόγευμα όταν επιστρέψω σπίτι. Σε κάθε περίπτωση θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ναι. Έχουν αριστερή στοίχιση και όχι στο κέντρο. Είναι πρόβλημα.

Crystal_Druid, μηπως υπαρχει περιπτωση βελτιωσης της θεσης των υποτιτλων (προς το κεντρο) οσο αφορα το HD μοντελο με καποιο νεο firmware-update ;

Last edited:

Kαλησπέρα!
Τσεκάραμε το θέμα που λέτε πως υπάρχει με τη θέση των υποτίτλων και όντως είναι ελάχιστα πιο αρίστερά απ το κέντρο αλλά αριστερή στοίχιση δε έχουν σε καμία περίπτωση. Κεντρική στοίχιση είναι πάντα οι υπότιτλοι. Δε νομίζω πάντως είναι πρόβλημα μιας και δεν "τρώγεται" κείμενο. :)

Νεότερα για καινούριο HD μοντέλο ίσως σας έχω σε λίγες μέρες... ;)

Φίλε Tek_Killa, πως είσαι? Για τυχόν service του δέκτη να το φέρω σε εσάς? Δεν είναι σοβαρό, απλώς έχει καεί μία παύλα από την οθόνη με αποτέλεσμα να μην φαίνονται καλά τα νούμερα των καναλιών.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις οποίες θα δοκιμάσω το απόγευμα όταν επιστρέψω σπίτι. Σε κάθε περίπτωση θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.-bye-

Τελικά βγάζοντας το scart η τηλεόραση έπαψε να έχει προβλήματα λήψης των αναλογικών καναλιών όταν ο δέκτης ήταν σε standby. Έτσι ακολούθησα την συνδεσμολογία που πρότεινες και όλα καλά:FSGSFGS4:

Παρατήρησα επίσης ότι ο δέκτης πιάνει ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, MAD, MTV, 06 κλπ. Είναι και αυτά τα κανάλια ψηφιακά;

Επίσης, ποια είναι η ενδεδειγμένη ανάλυση για CRT; 576p;
Ανεβάζοντας την ανάλυση σε θέαση ταινιών έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά-bye-

Φίλε Tek_Killa, πως είσαι? Για τυχόν service του δέκτη να το φέρω σε εσάς? Δεν είναι σοβαρό, απλώς έχει καεί μία παύλα από την οθόνη με αποτέλεσμα να μην φαίνονται καλά τα νούμερα των καναλιών.

Aνοίξαμε και σε περιμένουμε! :)

Τελικά βγάζοντας το scart η τηλεόραση έπαψε να έχει προβλήματα λήψης των αναλογικών καναλιών όταν ο δέκτης ήταν σε standby. Έτσι ακολούθησα την συνδεσμολογία που πρότεινες και όλα καλά:FSGSFGS4:

Παρατήρησα επίσης ότι ο δέκτης πιάνει ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, MAD, MTV, 06 κλπ. Είναι και αυτά τα κανάλια ψηφιακά;

Επίσης, ποια είναι η ενδεδειγμένη ανάλυση για CRT; 576p;
Ανεβάζοντας την ανάλυση σε θέαση ταινιών έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα;

Γεια σου φίλε μου. Ναι έχουν γίνει και αυτά ψηφιακά κανάλια.
Για crt αυτή είναι η καλύτερη ανάλυση. Οπότε εκεί να την αφήνεις και στις ταινίες.

Aνοίξαμε και σε περιμένουμε! :)

Γεια σου φίλε μου. Ναι έχουν γίνει και αυτά ψηφιακά κανάλια.
Για crt αυτή είναι η καλύτερη ανάλυση. Οπότε εκεί να την αφήνεις και στις ταινίες.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.:HTEHEH56:
Με την ευκαιρία, ο δέκτης με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο έως τώρα, τόσο στη λειτουργία ως δέκτης όσο και στις multimedia δυνατότητες. Το μόνο αρνητικό έχει να κάνει με το ότι πρέπει να σημαδεύεις τον δέκτη για να πιάσει το τηλεχειριστήριο.-bye-

ΟΚ .Ευχαρηστώ.Αναμένω νεα για νεο μοντέλο HD γιατί πόλοι φίλοι και γνωστοί θέλουν να αγοράσουν

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Μας έχει κάψει πάντως η έλλειψη του HD από την αγορά...

Με έχουν ρωτήσει ένα σωρό φίλοι για άλλον και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να προτείνω... αναντικατάστατος... κρίμα.

Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ναι έτσι είναι.Εγω εχω ενα HD και ενα SD και η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ του HD.Και όποιος φίλος η γνωστός με ρωτάει του λέω υπομονή να έρθει καινούριο μοντέλο HD.Ελπίζω να μην αργήσει πολύ γιατί ο κόσμος θα στραφεί σε άλλα μοντέλα.

Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Μας έχει κάψει πάντως η έλλειψη του HD από την αγορά...

Με έχουν ρωτήσει ένα σωρό φίλοι για άλλον και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να προτείνω... αναντικατάστατος... κρίμα.

Πριν 1 εβδομαδα που τον αγορασα υπηρχαν κομματια HD στην Ηλεκρονικη Καλλιθεας κ Αγ.Παρασκευης....

Προσπαθώ να κάνω upgrade με το νέο firmware τον HD, αλλά αν και κάνω τα βήματα για την σύνδεση scart, βγαίνει ένα μήνυμα για λίγο ότι κάνει upload data και σε μισό λεπτό ο δέκτης δείχνει ξανά τα κανάλια. Παρατατύτα μετά από 2 και λεπτά τον βγάζω από την μπρίζα και τον ξαναβάζω, χωρίς όμως να έχει περαστεί το νέο firmware.

Καμία βοήθεια;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Πριν 1 εβδομαδα που τον αγορασα υπηρχαν κομματια HD στην Ηλεκρονικη Καλλιθεας κ Αγ.Παρασκευης....

Έστειλα Καλλιθέα άτομο και μου είπε πως είχε 3 κομμάτια με ταμπελάκι 79 Ευρώ, έφυγε τρέχοντας από το -άδειο- μαγαζί...

Πάνε καλά οι άνθρωποι;

Καλημέρα.
Αύριο-μεθαύριο θα ανεβάσω θέμα με παρουσίαση του καινούριου μοντέλου HD, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες βδομάδες με βελτιωμένα χαρακτηριστικά.
Stay tuned! :)

Να πωτησω κατι ?

Εχει κανεις το προβλημα που ο δεκτης του που και που χανει τα καναλια του
και πρεπει να ξανασκαναρεις να τα ξαναβρεις ?

Συνηθως θελει και reboot αλλιως δεν βρισκει ολες τις συχνοτητες.

Nα είσαι καλά! Χαίρομαι που το πρόβλημα λύθηκε εύκολα και απλά.

Στην ιστοσελίδα μας έχει προστεθεί σχετικό FAQ που μπορείτε να δείτε εδώ: Τεχνικά Θέματα

-bye-