Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Από εικόνα κορυφαία ποιότητα και στα 2 !
Δοκιμάστηκε σε 46άρα lcd samsung FullHD & προβολέα hd ready !

Το κυριοτερο: αναβαθμιζει σημαντικα την στανταρ τηλεοπτικη εικονα των καναλιων (οχι υψηλης ευκρινειας δηλ) και ιδιαιτερα της Νοβα, που εχει προβληματα!

Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Το κυριοτερο: αναβαθμιζει σημαντικα την στανταρ τηλεοπτικη εικονα των καναλιων (οχι υψηλης ευκρινειας δηλ) και ιδιαιτερα της Νοβα, που εχει προβληματα!

Αναβαθμίζει αλλά μην περιμένεις και θαύματα !

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Για να κανω και εγω μια ερωτηση σε ενα θεμα που με απασχολει.
Μου ειχε κανει εντυπωση που στην ανιχνευση ειτε απλη ειτε τυφλη στον αστρα 19,2 δεν μου ειχε βγαλει το καναλι anixe hd.
Ειχα υποθεσει οτι προφανως απο εδω που ειμαι και με την κεραια που εχω δεν γινεται να το πιασω.
Μεχρι που πηγα τον δεκτη σε αλλο σπιτι να τον δοκιμασει ενας συγγενης μου που εχει μεγαλο πιατο.
Ενω ο δεκτης που ειχε εβγαζε το anixe hd ο spiderbox και παλι με την μεγαλη κεραια δεν το εμφανιζε ουτε με τυφλο σκαναρισμα.
Πηγα λοιπον στην χειροκινητη ανιχνευση και εκει επρεπε να βαλω χειροκινητα την συχνοτητα του καναλιου και να αλλαξω και την διαμορφωση απο DVB-S QPSK σε DVB-S2 8PSK προκειμενου να βρει το καναλι.
Το ερωτημα μου ειναι το εξης.
Υπαρχουν και αλλα καναλια που δεν βγαζει.
Πρεπει να ξερω ποια ειναι αυτα και σε ποια συχνοτητα και να τα κατεβασω χειροκινητα αλλος τροπος αυτοματος δεν υπαρχει ;

Απάντηση: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Αν δεν στα βγάζει είτε αυτόματα είτε blind scan ,πας σε μια σελίδα ενημερωμένη π.χ kingofsat , lynksat βλέπεις τις συχνότητες και τα κανάλια που εκάστοτε βγαίνουν.
Αν δεν έχεις κάτι από ότι βλέπεις στην λίστα των καναλιών σου τσεκάρεις την βάση δεδομένων transporter του δέκτη και είτε περνάς χειροκίνητα κάποια είτε την κάνεις edit .
Παίζεις με την διαμόρφωση(modulation) και το pilot on/off και αν την βγάζεις θα την βρει.

χχχχχμμμμμμμ για να ρωτησω τωρα κατι αλλο.
Βρηκα που κανω εδιτ αυτες τις συχνοτητες και τις παραμετρους τους στον δεκτη.
Επισης εαν σωσω το αρχειο με τα καναλια του δεκτη σωζει μαζι και αυτες τις συχνοτητες για καθε δορυφορο.
Μεχρι εδω παμε καλα.
Στο setedit hd200 που κανει για τον spiderbox βλεπω και εκει να γινονται edit αυτες οι συνχοτητες να διαγραφεις να προσθετεις.
Το ερωτημα ειναι το εξης,
Δεν υπαρχει καποιο προγραμμα να φορτωνει το ini αρχειο που κατεβαζουμε απο τις ιστοσελιδες που περιεγραψες στο αρχειο των καναλιων και μετα να το φορτωνουμε παλι με τις νεες συχνοτητες αντι να τις περναμε χειροκινητα μια μια που και χρονοβορο ειναι και ευκολα μπορουμε να κανουμε λαθη;
Αλλωστε τους υπολογιστες για αυτο τους εχουμε για να κανουν τετιες διαδικασιες και να μαςδιευκολυνουν σε τετιες καταστασεις.

Δεν υπαρχει καποιο προγραμμα να φορτωνει το ini αρχειο που κατεβαζουμε απο τις ιστοσελιδες που περιεγραψες στο αρχειο των καναλιων και μετα να το φορτωνουμε παλι με τις νεες συχνοτητες αντι να τις περναμε χειροκινητα μια μια που και χρονοβορο ειναι και ευκολα μπορουμε να κανουμε λαθη;

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα , σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς υστερεί !
Περίμενε έχουν ανακοινώσει νέο editor σε λίγο καιρό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Ευχαριστω. Nα μου ελεγες (με πμ) και τι κανει...
Πως ζητάς να σου απαντήσουμε με ΠΜ αφού εχεις κάνει ρύθμιση να ΜΗΝ δεχεσαι ΠΜ !!!!!!!

Τέλος πάντων δεν νομίζω να ειναι απαγορευτικό το τι προσφέρει αυτό το patch.
1. Cccamd update make it stability ( 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3 and 2.1.4 )
2. Tivusat card support
3. Change SERVICE+ instead of CSNET

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Πως ζητάς να σου απαντήσουμε με ΠΜ αφού εχεις κάνει ρύθμιση να ΜΗΝ δεχεσαι ΠΜ !!!!!!!

Τέλος πάντων δεν νομίζω να ειναι απαγορευτικό το τι προσφέρει αυτό το patch.
1. Cccamd update make it stability ( 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3 and 2.1.4 )
2. Tivusat card support
3. Change SERVICE+ instead of CSNET

Eυχαριστω, αλλα πμ δεχομαι (τσεκαρισμενο το"Enable Private Messaging" !) - κι εχω παρει αρκετα

Ουφ ωρα 9:30 και τωρα τελειωσα με 2 spiderbox9000 που παρελαβα για την αδερφη μου και τον πατερα μου και τους παλευω απο το απογευμα.
Εκατσα να τους σεταρω και επαθα γερη πλακα.
Αφου περασα το τελευταιο firmware που γνωριζουμε παρουσιασαν προβληματα.
Ειτε οταν τους εκλεινα κολουσαν και δεν ανοιγαν με το τηλεκοντρολ ειτε δεν λειτουργουσαν τα κουμπια στο μπροστινο πανελ ειτε δεν κρατουσαν ρυθμισεις και καναλια.
Μου βγηκε η ψυχη να βαζω το ενα firmware μετα το αλλο προσπαθωντας να τους φτιαξω.
Μεχρι και με rs232 τους περασα το καταλληλο firmware σε bin αρχειο για να επανελθουν αλλα τιποτα.
Η καταληξη ηταν κατοπιν τηλεφωνηματος να μου στειλουν firmware αλλο μαλλον τελευταιο που δεν εχει κυκλοφορησει ακομα, και τωρα λειτουργουν μια χαρα.
Και απο οτι καταλαβα εχουν καποιες μικροδιαφορες στο hardware σε σχεση με τον δικο μου που πηρα τα χριστουγεννα για αυτο ολο το μπερδεμα και τα προβληματα.
Απο οτι βλεπω στους καινουργιους οταν τους κλεινω οι φωτεινες ενδειξεις στο μπροστινο πανελ εχουν μικροτερη ενταση στον φωτισμο.
Παροτι περασα το firmware και στον δικο μου δεν το κανει αυτο οποτε λογικο συμπερασμα οτι ειναι και θεμα hardware.
Αρα οσοι παραλαβετε καινουργια κοματια τσεκαρετε το firmware οτι ειναι τελευταιο και δεν χρειαζετε να το αλλαξετε γιατι θα την παθετε σαν και μενα.
Καλο βραδυ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Eυχαριστω, αλλα πμ δεχομαι (τσεκαρισμενο το"Enable Private Messaging" !) - κι εχω παρει αρκετα

Τσεκαρισμένο σήμερα Σαββατο 10:25 το πρωί .......

evam7.jpg

Για προσπάθησε και εσύ να στείλεις Private Message στον εαυτό σου να δεις τι θα σου εμφανήσει ....

New Software PATCH of DARKMANIA V2 - 5 June 2010

1. Channel list view: We need to be able to list channels by provider, Ideally this should work with a button press like satellites and favorites do now.

2. Sorting lists: PS ) Sort by provider
- To make it proper works, should be factory setting after update sw ( 0604 version) then re-scan please
- In channel list, Sort by" A-Z", "Frequency", "CAS", "HD-SD", "Provider"

3. Ability to choose the position to which a satellite is to be saved in motor (DiSEqC) control - extremely important for VBox users.
=> Once press Yellow button on the RCU, it’s possible to change the Position”

4. In motor setup, the "motor" option label changed to DiSEqC to avoid a lot of existing confusion among members.
=> If selection by favourites group or satellite is not possible, then the timer must default to the channel currently ( this will be avalble in Next version )

Spiderbox900HD

http://www.spiderbox.tv/forum/attachment.php?attachmentid=426&d=1275704150

Spiderbox7000HD

http://www.spiderbox.tv/forum/attachment.php?attachmentid=427&d=1275704441

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Τσεκαρισμένο σήμερα Σαββατο 10:25 το πρωί .......

evam7.jpg

Για προσπάθησε και εσύ να στείλεις Private Message στον εαυτό σου να δεις τι θα σου εμφανήσει ....
Πραγματι εχεις δικιο!
Η ρυθμιση μου -σωστη δεν ειναι;(V=τσεκαρισμα στο κουτακι):

If you do not want to send or receive private messages, you may disable the private messaging system.
V Enable Private Messaging

Θα μπορούσε κάποιος να μας ενημερώσει ........

Εάν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια σύνδεση με ccam, και μας ρωτάνε τι version EMU χρησιμοποιεί ο Spiderbox 9000HD (με όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις ενσωματομένες) τι να τους απαντήσουμε ;;;;;;

Ανεφερα στο ποστ 851 για αλλους 2 spiderbox 9000 που παρελαβα και παρουσιαζαν προβληματα ενω οχι αυτος που εχω απο τον Δεκεμβριο.
Με αφορμη αυτο γνωστος πρωην χρηστης που μετακομισε σε αλλο φορουμ επειδη εκανε copy το ποστ και εβγαλε και ανακοινωθεν στο οποιο αναφερει οτι ειμαι ασχετος οτι παραπληροφορω τον κοσμο και να μην δινουν σημασια σε αυτα που γραφω.
Επειδη απο εδω αντιγραφηκε το ποστ και πολλα παιδια μπαινουν και στα δυο φορουμ πρεπει να απαντησω και εδω και για αυτο αλλα και για λογους ενημερωσης μια και υπηρξαν εξελιξεις στο θεμα.
Κατοπιν ερευνας επιβεβαιωθηκε οτι κυκλοφορουν νεες παρτιδες spiderbox και 7000 και 9000 στους οποιους υπαρχει μια μικροαλλαγη στο hardware και σε κατασταση standbye η φωτεινοτητα του μπροστινου πανελ μειωνετε αρκετα.
Αυτη η αλλαγη ομως στο hardware τους εκανε τα υπαρχοντα firmware πριν απο τις 6/5 να παρουσιαζουν προβληματα σαν αυτα που ανεφερα με αυτους τους καινουργιους δεκτες.
Οσοι παρελαβαν φυσικα τετια καινουργια κοματια πριν απο τις 5/6 ακολουθωντας την γνωστη διαδικασια εγκαταστασης βαζαμε σαν τελευταιο firmware το 24/5 που ηταν ομως ασυμβατο και ηταν φυσικο να εχουμε προβληματα.
Απο το firmware της 5/6 εχει ληφθει υποψιν αυτη η αλλαγη και δεν υπαρχουν πλεων προβληματα.
Οι υπολοιποι δεκτες που εχουμε παρει παλιοτερα δεν παρουσιαζουν προβληματα οποιο firmware και να τους περασει καποιος αφου δεν εχουν αυτη την προσαρμογη και αυτο ηταν κατι που μπερδευε στο να βρουμε τι συμβαινει.

Η συμβολη για λυση επι του θεματος του γνωστου κουκουλοφορου γιαννακη που υποτιθετε οτι εχει γνωσεις στα δορυφορικα ηταν η ειρωνια και η λασπολογια.
Και το πορισμα του οτι εγω εχω προβληματικη συμπεριφορα και να στειλω τους δεκτες πισω λεει αφου δεν μου αρεσουν και να πω οτι μου το ειπε αυτος.
Οταν πεταει κατι τετιες κοτσανες και βγαζει τετια συμπερασματα συμβουλευομενος την φαντασια του παντως ωφειλω να το παραδεκτω με διασκεδαζει αφανταστα.
Σκεφτειτε να διαβαζε αυτα που γραφει καποιος που δεν τον ξερει περι τινως προκειτε που να ειχε το ιδιο προβλημα να τον επερνε στα σοβαρα και να πακεταριζε να τον στειλη πισω στο αλσατ μια χαρα δεκτη σαν προβληματικο χαχαχαχαχαχαχαχα
Α ρε γιαννακη ζωη ναχεις να μας κανεις να γελαμε με τις γκαφες σου και τις εμμονες σου με συνομωσιες και αορατους εχθρους εναντιον του spiderbox

Πριν την κανω να απευθυνω και απο δω ευχαριστιες στο ατομο με το nick name mouse που πραγματικα βοηθησε στην επιλυση του προβληματος ο ανθρωπος.

Καλο βραδυ σε ολους.

Δηλαδή εννοείς ότι όσοι παραλάβουν καινούργιους δέκτες θα πρέπει να συνεννοηθούν με το κατάστημα από την Αγγλία για να τους στείλουν άλλο firmware;

Δηλαδή εννοείς ότι όσοι παραλάβουν καινούργιους δέκτες θα πρέπει να συνεννοηθούν με το κατάστημα από την Αγγλία για να τους στείλουν άλλο firmware;

Ο φίλος εννοεί πως στην τελευταία παρτίδα δεκτών περνάμε το τελευταίο patch και μόνο διότι πιθανών τα προηγούμενα δεν είναι συμβατά λόγω της συμμόρφωσης των δεκτών στην νέα κοινοτική οδηγία για οικολογικό standby.

Krisak να επαναλάβω και απο εδώ πως προτεραιότητα αποτελεί να απολαμβάνουμε όλοι μας όσο περισσότερο μπορούμε τα μηχανήματα μας.
Καλές θεάσεις λοιπόν!!!

Καλημερα.
Εχεις δικιο mouse αλλα νομιζω καταλαβαινεις πως ειναι οταν καποιος ειναι σε ενταση εχοντας προβλημα και αναζητωντας λυση και βοηθεια να υπαρχουν καποια ατομα που παγιως ο νους τους ειναι πως θα εκμεταλευτουν την κατασταση εκεινη την ωρα που εχεις προβλημα ωστε να ειρωνευονται και να σε κατηγορησουν με μονο σκοπο να σε εκνευρησουν αντι να βοηθησουν.
Επι της ευκαιριας να ευχηθω και εγω καλη θεαση σε ολους και ειδικα στα hd καναλια που εχουν αρχισει και πεφτουν βροχη τελευταια απο πολlους providers που τρεχουν να προλαβουν το μουντιαλ.

Φίλε Krisak τέλος καλό όλα καλά.
Γνώμη μου πως έπρεπε να πάρεις από την πρώτη στιγμή τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο και να του ζητήσεις να σου δώσει λύση.*
Καλό μουντιάλ !

*Τώρα διάβασα ότι λες ότι πήρες, τελικά τι εξήγηση σου δώσανε από κει !
Μήπως κι αυτοί δεν γνωρίζαν για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, το οποίο οφείλω να πω πως αντιμετωπίσανε αισίως τελικά.

Last edited: