Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Κατά τη δική μου γνώμη αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον είναι σίγουρα το πλήρες implementation του HDMI 2.1 και σε ό,τι αφορά τα features οι μεγάλοι κατασκευαστές γνωρίζουν από τώρα τι θα φορεθεί στο μέλλον από τις streaming υπηρεσίες και γι' αυτό δεν βιάζονται να παρουσιάσουν αλλαγές στα μεγάλα μοντέλα.
Και έχουν έτοιμο το "καλάθι" για εκείνα που θα προκύψουν ανά πάσα στιγμή.

Σίγουρα η Dolby κέρδισε τον πόλεμο στο φορμά για τον κινηματογράφο, και ετοιμάζεται να τον κερδίσει και στο ηχητικό φορμά του streaming μουσικής πλέον. Διότι όταν μιλάμε για Dolby, Universal και Amazon τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις να πληρώσεις τα δικαιώματα για τους Beatles και τον Martin να εμφανίζεται στις διαφημίσεις... :o

Τα πιο ενδιαφέροντα και πιο πλήρη μηχανήματα πάντως για έναν απλό μέσο χρήστη φέτος είναι σίγουρα τα δύο αδελφάκια της D&M SR6014 και AVR-X3600H, καθώς δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνουν και το κάνουν καλά.

@K.ROMPOTIS
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Κάτι τέτοιο;

Όσοι έχετε marantz AV receiver, το airplay σας δουλεύει κανονικά; Εμένα ουσιαστικά ποτέ δε δούλεψε καλά και σωστά και σπάνια το βλέπει το iPhone μου.
τα ίδια και το app με το remote...
θέλει συχνά reset ο ενισχυτής για να "δει" το τηλέφωνο και έχω βαρεθεί να ασχολούμε. είναι λίγο ότι να ναι...

Δεν έχω iPhone αλλά όσες φορές χρησιμοποίησα το Airplay με το itunes στο PC, δούλεψε κανονικά. Αν και έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που δοκίμασα.

Οι καινούργιοι υποστηρίζουν Airplay 2 πλέον.

Φέτος έχει και δικάναλους AV η γκάμα.

DSC08551_o.jpg

DSC08553_o.jpg

NR1200, παρουσίαση από το AVWatch, με πολλές πληροφορίες όπως πάντα από τον φίλο μου τον Kentaro Yamazaki (θα χρειαστεί να κάνετε ένα google translate)

https://av.watch.impress.co.jp/docs/review/review/1210831.html

Re: Απάντηση: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Αν προορίζεται για ταινίες κυρίως, Denon.
Αν θες όμως και καλύτερη ποιότητα σε απόδοση μουσικής Marantz.

Αυτό έχω καταλάβει.

Εγώ ακούγοντας τον τελευταίο χρόνο 3 διαφορετικούς Marantz κατάλαβα ότι όποιος παίζει καλύτερα τη μουσική, θα παίξει καλύτερα και τις ταινίες, ισχύει και για τα ηχεία κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.

Εγώ ακούγοντας τον τελευταίο χρόνο 3 διαφορετικούς Marantz κατάλαβα ότι όποιος παίζει καλύτερα τη μουσική, θα παίξει καλύτερα και τις ταινίες, ισχύει και για τα ηχεία κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.

ισχυει 100% αυτο που λες. οτι παιζει καλα μουσικη τις ταινιες τις εχει για πρωινο.
τι θα γινει με αυτον τον καφε που λεγαμε;;;;;

Re: Απάντηση: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Αν προορίζεται για ταινίες κυρίως, Denon.
Αν θες όμως και καλύτερη ποιότητα σε απόδοση μουσικής Marantz.

Αυτό έχω καταλάβει.

Αυτή είναι και η τοποθέτηση των προϊόντων στο γκρουπ με τη Marantz να είναι πιο premium και λίγο ακριβότερη σε σχέση με τη Denon. Ειδικά ψηλά στη γκάμα του ενός και του άλλου που τα Marantz γίνονται seperate pre και τελικοί.
Αλλά και στην απτή ποιότητα των μηχανημάτων πιο κάτω. Ανοίγεις το κουτί και βλέπεις ότι η πλάτη του 6014 έχει επίχρυσα βύσματα ενώ του 3600Η όχι. Το ίδιο και η πρόσοψη που στους Marantz πάντα θα υπάρχει στο κέντρο αλουμίνιο.

Έχει ένα ωραίο interactive tour στο Sound united University στο εργοστάσιο στην Ιαπωνία που φτιάχνονται τα πιο ακριβά μοντέλα. Στο SHIRAKAWA AUDIO WORKS. Έχει τη διαδρομή καθώς κατασκευάζεται ένας SR8012.
Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη σε ό,τι αφορά την κατασκευή επιμέρους εξαρτημάτων, όμως η συναρμολόγηση είναι χειροποίητη. Και δεν είναι μόνο η τελική συναρμολόγηση αλλά και η τοποθέτηση των κυρίως πυκνωτών του μηχανήματος επάνω στην πλακέτα που γίνεται και αυτή με το χέρι.
Είναι μεγάλο το tour και ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε κάθε στάδιο της παραγωγής αλλά πολύ δύσκολο να το μεταφέρω εδώ. Μόνο ένα μικρό screenshot.

Sharikawa Audio Works.jpg

Μερικά ακόμη...

Οι κύριοι πυκνωτές μπαίνουν με το χέρι και ευθυγραμμίζονται.

Έχει και ένα ωραίο bonus στο τέλος της διαδρομής στο εργοστάσιο. Πριν βγεις, σε πηγαίνουν στο ειδικό δωμάτιο που φτιάχνονται οι κεφαλές της Denon... Αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν νήμα. :o

Μακάρι να μπορούσα να βάλω όλη τη διαδρομή για να δείτε πως φτιάχνονται αλλά δεν γίνεται δυστυχώς.

M.C. insert 1.jpg M.C. insert 2.jpg
M.C. insert 3.jpgM.C. insert 4.jpg

γιατι δεν γινεται;;;; με τον πονο μου παιζεις;;;
βαλε τις κεφαλες please!!!!!!!!!!!!!!!

Θα πρέπει να ανεβάσω δεκάδες screenshot για να περιγράψω τη διαδικασία. Άσε να τα πούμε από κοντά να στο δείξω όλο το interactive tour. Πάντως να ξέρεις είναι ένα δωμάτιο με δύο χώρους το cartridge studio εκτός της υπόλοιπης γραμμής παραγωγής.

Επειδή είναι 360 tour και επιλέγεις τι να δεις, είναι πραγματικά δύσκολο να το μεταφέρω εδώ. Έχει σε κάθε βήμα κι από ένα βίντεο.

Πάντως η διαδικασία έχει ως εξής.
1. Stylus coiling
2. Stylus soldering and assembly
3. (Στο δεύτερο χώρο) Alignment and measurement.

Όλα στο χέρι προφανώς με διαφορετικό άνθρωπο στα τρία στάδια.

Attachments

• Denon Cartridge studio 1.jpg
    Denon Cartridge studio 1.jpg
    116.4 KB · Views: 307
  • Denon Cartridge studio 2.jpg
    Denon Cartridge studio 2.jpg
    112.8 KB · Views: 304
Λεωνίδα αφού είναι δύσκολο να μας το δείξεις υπάρχει τρόπος να μπούμε εμείς ή είναι αποκλειστικά για εμπόρους;

Λεωνίδα αφού είναι δύσκολο να μας το δείξεις υπάρχει τρόπος να μπούμε εμείς ή είναι αποκλειστικά για εμπόρους;

Είναι για trained personnel να το πούμε διαφορετικά.

Επίσης να ξέρετε ότι ο σχεδιασμός στο μέλλον σε ό,τι αφορά τη Marantz τουλάχιστον θα προϋποθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό με διαβάθμιση στα καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι για την επίδειξη των προϊόντων, αναλόγως κατηγορίας προϊόντων, μια από τις προϋποθέσεις θα είναι εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα κατέχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενδεχομένως. Εγώ έχω ολοκληρώσει σχεδόν τα μισά μαθήματα, αλλά είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Όσο μπορώ, τα μοιράζομαι μαζί σας, όσο είναι δυνατό και εφικτό βέβαια μέσα από ένα forum, αναλόγως και διαθέσιμου χρόνου ο οποίος ως γνωστόν είναι είδος πολυτελείας.

Γι' αυτό Κώστα λέω να πάμε ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία.... είσαι; :p

Να δεις πως δοκιμάζουν διαφορετικά εξαρτήματα οι sound engineers για να πετύχουν τον ήχο που θέλουν. Εμένα και μόνο στη σκέψη... μου σηκώνεται η τρίχα... . Κάποιοι άνθρωποι βλέπεις είναι σαν να δουλεύουν στην Disneyland... :o

Την επόμενη φορά που θα έρθεις και θα έχουμε χρόνο, θύμισε μου να στα δείξω live όλα αυτά.