Εγω δεν διαφωνω πουθενα με σενα λεωνιδα.
Ειπα οτι εχει Flag οπου αυτοματα μπαινει και αν θες το κανεις και Off.
Ειπα οτι πλεον σου δινει την επιλογη κοροσοβερ να αλλαξεις τα 70hz.
Ειπα οτι βγαινει το odyssey off κατα την αναπαραγωγη του imax enhcancer.
Δεν διαφωνησες με κανενα απο αυτα.
Διαφωνησες επειδη το βαφτισα DSP.? Δεν το ειπα με την στενη εννοια του ορου οτι το κανω on-off σε ολα τα αρχεια οποτε θελω.
Το ειπα υπο την εννοια οτι ενα dsp δεν σου αλλαζει π.χ. την πληροφορια στα διακριτα καναλια. Δεν σου δινει καποιο εξτρα πληροφορια.
Απλως παει και κανει μια επεξεργασια στον ηχο οπου αυξομειωνει καποιες συχνοτητες και προσθετει συνηθως και καποιες καθυστερησεις/αντιχησεις κλπ για να δημιουργησει και αισθηση μεγαλυτερης αιθουσας κλπ.
Υπο αυτη την εννοια ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ οτι το Imax ΔΕΝ προσθετει καποια εξτρα πληροφορια απο το αρχικο dts-master. ΔΕΝ αλλαζει την πληροφορια μεταξυ των καναλιων με το να στειλει τον ηχο καπου αλλου σε αλλο ηχειο. Δεν ειναι ενας νεος codec οπου εχει αλλο δυναμικο ευρος ή κατι νεο.
Τι μενει να κανει. ? Πολυ απλα πηγαινει και αλλαζει το συχνοτικο περιεχομενο(ή και τη σταθμη ?) του ιδιου ηχητικου αρχειου που υπαρχει στο κανονικο dts.
Tι προσπαθει να κανει. ? Να σου δωσει ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ οτι ακους ηχο απο IMAX αιθουσα. ΤΙ ΗΧΟ ακους σε μια ΙΜΑΧ αιθουσα. ?
ΠΟΙΑ η διαφορα του ηχου στην IMAX αιθουσα απο το κανονικο dts. ?
Στο οτι ο ηχος απλα φανταζει πιο "μεγαλος" επειδη τα ηχεια παιζουν ΟΛΟ το συχνοτικο περιεχομενο ΜΑΖΙ με την πληροφορια του LFE.
ΤΕΧΝΙΚΑ λοιπον....ΤΕΧΝΙΚΑ....ΤΙ ακριβως κανουν στον ηχο του imax enhanced για να εισπραξω εγω μια παρομοια εμπειρια. ?
Πηγαινουν και αλλαζουν συχνοτητες και σταθμες. Πουσαρουν π.χ. τα μπασα ως πληροφορια, οπως και τις μεσαιες για να ακουστουν οι διαλογοι πιο Large.
Tα ηχεια στις ΙΜΑΧ αιθουσες παιζουν 20hz-20khz και φτιαχνονται οι καμπινες τους για τις αναγκες της καθε αιθουσας ειδικα. Μπαινουν σε συγκεκριμενες αποστασεις. Το NΕXOS της odyssey φροντιζει να υπαρχει πολυ καλο ακουστικο αποτελεσμα σε ολη την αιθουσα.
Αυτο ειναι το IMAX βασικα,ενας πολυ προσεγμενος ηχος σε ενισχυτικα, ηχεια full range και καλο room setup και απλως θελουν να μεταφερουν την αισθηση του να ακους ενα βαρβατο ηχειο απο εναν βαρβατο ενισχυτη και στο σπιτι πειραζοντας λιγο τον ηχο. Αναλογως τα ηχεια σου και το αποτελεσμα.
Το οτι υπαρχει flag σημα για να αλλαξει αυτοματα ο ενισχυτης για να μην πατας εσυ κουμπακι δεν εχει να κανει τωρα με την κουβεντα περι ηχου. Επισης για να παρω την αισθηση που θελουν, πρεπει το κροσοβερ να παει στα 70hz. Τι νοημα εχει τωρα επειδη τα ηχεια μου δεν κατεβαινουν εκει, να παω εγω και να το κανω 100hz. ? Αυτοματως δεν χαλαω την εμπειρια ΙΜΑΧ. ?
Αρα εχασα το room correction του odyssey, εχασα και την εμπειρια ΙΜΑΧ επειδη παω και κροσαρω αλλου.
ΟΜΩΣ αν θελω παω και απενεργοποιω το ΙΜΑΧ αν με χαλαει η ολη φαση και ακουω DTS με odyssey και τελος.
Δεν ξερω τι δεν εχεις καταλαβει απο αυτα που γραφω και θεωρεις οτι υπαρχει διαφωνια. Νομιζω οτι τα ιδια λεμε τοση ωρα.
Ο καθενας παιρνει νεο ενισχυτη, εχει ταμπελα IMAX και αν του κατσει καλα καλως, αλλιως...Off.
Eιναι το τριτο σεντονι που γραφω ακριβως τα ιδια. Αν καποιος δεν τα καταλαβε τις πρωτες δυο φορες, δεν ξερω γιατι να τα καταλαβει τωρα. Προφανως στην συγκεκριμενη περιπτωση, εχω προβλημα εκφρασης, αλλα δεν μπορω να το εξηγησω και διαφορετικα.
Aν εχω ολα μου τα ηχεια που κατεβαινουν μεχρι τα 35hz δαπεδου σε ολα τα καναλια (τρελλος ειμαι οτι θελω κανω) και εχω κανει σπιτι μου ενα πολυ καλο room correction και εχω απο πλευρας οδηγησης και εναν βαρβατο ενισχυτη....στην ουσια εχω μια εμπειρια ΙΜΑΧ.
Αν εχω σπιτι μου τσουτσεκο-ενισχυτη με σαραβαλα ηχεια ή δορυφορακια, παω σε μια αιθουσα ΙΜΑΧ να ακουσω ωραια.
Με το να μου αλλαξεις τον ηχο στο σημα στα δορυφορακια μου...παλι ενα ματσο χαλια θα ακουσω.
Κι αν εχω ενα νορμαλ συστημα. ? Αν εχω ενα νορμαλ συστημα, θα κλειδωσω σε ΙΜΑΧ και θα πουσαριστουν καποιες χαμηλες και μεσαιες για να ακουστει το συστημα λιγο παραπανω LARGE.
Δεν εχω ακομη ο ιδιος εμπειρια, περιμενω να διαβασω απο εσας οταν το ακουσετε.
Περι ΙΜΑΧ αιθουσων:
https://www.homecinemachoice.com/content/sound-imax