Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

ενας συναδερφος/φιλος εχει σπασει ακιδα σε μια DL160 και στελεχη σε αλλη DL160 και σε DL110.
να υπηρχε τροπος να περναγαν απο εκει μια βολτα (παλι) οι κεφαλες.. :laugh:

ενας συναδερφος/φιλος εχει σπασει ακιδα σε μια DL160 και στελεχη σε αλλη DL160 και σε DL110.
να υπηρχε τροπος να περναγαν απο εκει μια βολτα (παλι) οι κεφαλες.. :laugh:

Και που να δεις πόσο λεπτό είναι το σύρμα που έχει για να φτιάξουν το πηνίο. 5 φορές πιο λεπτό από ανθρώπινη τρίχα.

Στο πρώτο screenshot από το βίντεο το τύλιγμα γίνεται με τη μηχανή ενώ στο δεύτερο ο τεχνίτης τραβάει το επιπλέον σύρμα και αυτό είναι τόσο λεπτό που δεν φαίνεται στο screenshot.

Attachments

• S.C. 1.jpg
    S.C. 1.jpg
    58.5 KB · Views: 392
  • S.C. 2.jpg
    S.C. 2.jpg
    52.1 KB · Views: 391
Είναι για trained personnel να το πούμε διαφορετικά.

Επίσης να ξέρετε ότι ο σχεδιασμός στο μέλλον σε ό,τι αφορά τη Marantz τουλάχιστον θα προϋποθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό με διαβάθμιση στα καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι για την επίδειξη των προϊόντων, αναλόγως κατηγορίας προϊόντων, μια από τις προϋποθέσεις θα είναι εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα κατέχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενδεχομένως. Εγώ έχω ολοκληρώσει σχεδόν τα μισά μαθήματα, αλλά είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Όσο μπορώ, τα μοιράζομαι μαζί σας, όσο είναι δυνατό και εφικτό βέβαια μέσα από ένα forum, αναλόγως και διαθέσιμου χρόνου ο οποίος ως γνωστόν είναι είδος πολυτελείας.

Γι' αυτό Κώστα λέω να πάμε ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία.... είσαι; :p

Να δεις πως δοκιμάζουν διαφορετικά εξαρτήματα οι sound engineers για να πετύχουν τον ήχο που θέλουν. Εμένα και μόνο στη σκέψη... μου σηκώνεται η τρίχα... . Κάποιοι άνθρωποι βλέπεις είναι σαν να δουλεύουν στην Disneyland... :o

Την επόμενη φορά που θα έρθεις και θα έχουμε χρόνο, θύμισε μου να στα δείξω live όλα αυτά.

Japan ε; Μέσα με τα μπούνια, να το συνδυάσουμε με διακοπές, θα πω στη γυναίκα ότι πάω για δουλιά και θα γυρίσω και με ένα δωράκι, Marantz για μένα, κανά σεσουάρ για τη γυναίκα. :flipout:

pleο, να σε ρωτήσω που φαίνεται να ξέρεις αρκετά για τους marantz...
για μέτριες εντάσεις σε ένα μικρό χώρο (διαμέρισμα) η σειρά NR που είναι compact είναι καλή; αν κάποιος δεν πρόκειται να πάει σε κάτι πάνω από 5.1 αξίζει η χάνει σε ποιότητα ήχου;

Πιστεύω ότι η απάντηση σ αυτό είναι ότι χάνει σε ισοστάθμιση πρωτίστως, σε ισχύ, features και συνδεσιμότητα. Είχα ακούσει ένα μοντέλο απ αυτή τη σειρά, νομίζω, ο Pleo θα θυμάται σίγουρα ποιο ακριβώς μοντέλο ακούσαμε, σαν ήχος εμένα με άφησε εντυπωσιασμένο όπως και στην κάλυψη χώρου που ήταν ο ανοιχτός χώρος της Ultimate audio, θυμάμαι είχα πει συγκεκριμένα, "αν δεν είχα σύστημα, αυτό θα το παιρνα τυφλά όπως είναι".

pleο, να σε ρωτήσω που φαίνεται να ξέρεις αρκετά για τους marantz...
για μέτριες εντάσεις σε ένα μικρό χώρο (διαμέρισμα) η σειρά NR που είναι compact είναι καλή; αν κάποιος δεν πρόκειται να πάει σε κάτι πάνω από 5.1 αξίζει η χάνει σε ποιότητα ήχου;

Πρέπει να υπολογίσεις ότι έχει μικρή ισχύ αυτή η σειρά και με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι δυνατότερο σε Denon. Εάν όμως τίθεται θέμα slim ενισχυτή τότε δεν έχεις την επιλογή σε Denon. Η επιλογή φυσικά θα είναι για μικρά ηχεία τύπου ραφιού ή βάσης.
Επίσης η σειρά αυτή είναι η μόνη σειρά που δεν έχει HDAM.

δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων όσο ότι δεν θα πιάσουν τόπο ούτε τα 7 κανάλια ούτε και οι εντάσεις γιατί ακούω σε σχετικά χαμηλό volume.
(έχω ενισχυτή σειράς nr και δεν ξέρω αν ο επομένως θα είναι πάλι από την ίδια σειρά ή αν θα πάω σε σειρά 5 ή 6)
σ' ευχαριστώ για την απάντηση

δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων όσο ότι δεν θα πιάσουν τόπο ούτε τα 7 κανάλια ούτε και οι εντάσεις γιατί ακούω σε σχετικά χαμηλό volume.
(έχω ενισχυτή σειράς nr και δεν ξέρω αν ο επομένως θα είναι πάλι από την ίδια σειρά ή αν θα πάω σε σειρά 5 ή 6)
σ' ευχαριστώ για την απάντηση

Η λογική της σειράς NR είναι πρωτίστως για όσους θέλουν slim ενισχυτή. H ισχύς περνάει σε δεύτερο πλάνο. Αν παρατηρήσεις μάλιστα στους NR υπάρχει έξοδος προενίσχυσης για τα δύο εμπρός κανάλια, για να παίξει με τελικό και μεγάλα ηχεία που θα χρειαστούν ισχύ.
Αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα χωροταξίας ή κάποιο θέμα αισθητικής επιλογής, τότε η σειρά 5 δεν έχει σχέση με τη σειρά NR σε ήχο.
Δεν είναι μόνο τα HDAM στη σειρά 5 αλλά και το καλύτερο Audyssey (το μεσαίο). H διαφορά είναι ότι στη μεν σειρά NR υπάρχει το Audyssey MultEQ με τις 6 θέσεις μέτρησης, ενώ στη σειρά 5 το MultEQ XT με τις 8.

Πιστεύω ότι η απάντηση σ αυτό είναι ότι χάνει σε ισοστάθμιση πρωτίστως, σε ισχύ, features και συνδεσιμότητα. Είχα ακούσει ένα μοντέλο απ αυτή τη σειρά, νομίζω, ο Pleo θα θυμάται σίγουρα ποιο ακριβώς μοντέλο ακούσαμε, σαν ήχος εμένα με άφησε εντυπωσιασμένο όπως και στην κάλυψη χώρου που ήταν ο ανοιχτός χώρος της Ultimate audio, θυμάμαι είχα πει συγκεκριμένα, "αν δεν είχα σύστημα, αυτό θα το παιρνα τυφλά όπως είναι".

Ναι όντως αλλά εκεί υπήρχε "στρατηγική" επιλογή στα ηχεία με τα εμπρός ηχεία δαπέδου. Ήταν ο NR1509 και έπαιζε με τα ηχεία της σειράς T αν θυμάσαι που είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις και subwoofer το PSW110. Επί της ουσίας τα T50 έχουν ένα γούφερ, τα άλλα δύο είναι παθητικοί ακτινοβολητές.
Βέβαια δεν λέει κάτι αυτό, το συνολικό αποτέλεσμα μετράει.

Ναι όντως αλλά εκεί υπήρχε "στρατηγική" επιλογή στα ηχεία με τα εμπρός ηχεία δαπέδου. Ήταν ο NR1509 και έπαιζε με τα ηχεία της σειράς T αν θυμάσαι που είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις και subwoofer το PSW110. Επί της ουσίας τα T50 έχουν ένα γούφερ, τα άλλα δύο είναι παθητικοί ακτινοβολητές.
Βέβαια δεν λέει κάτι αυτό, το συνολικό αποτέλεσμα μετράει.

Ναι εγώ μιλάω σαν ηχητική ταυτότητα του Marantz, ακούγεται ακόμα και στα entry level, έχει συγκεκριμένη υπογραφή και παρόλο που δεν έχω την άμεση αντιπαράθεση σε σχέση με τον Denon μου την αντιλαμβάνομαι ακουστικά αυτή τη διαφορά.

Αυτό που αναφέρεις πάντως Κώστα είναι και το πιο δύσκολο να γίνει κατανοητό καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχύει άλλη λογική που δεν πολυενδιαφέρεται για την ποιοτική αναβάθμιση αλλά για την... feature-ική αναβάθμιση.

Και μου δίνεις καλή πάσα να πω ότι αν για παράδειγμα ένας μέσος αγοραστής που ψάχνει ας πούμε στην κατηγορία των 700 ευρώ ενισχυτή AV, ειδικά στην Ελληνική αγορά, θα είναι κάπως δύσκολο να προτιμήσει τον ας πούμε DRA-800H που είναι δικάναλος αλλά σαφώς πιο audiophile μηχάνημα, από τον AVR-X2600H που πέφτει τιμολογιακά ακριβώς εκεί.

Κατανοητό βέβαια ως ένα βαθμό ότι θέλει να τα χωρέσει όλα σε ένα δεδομένο budget, συνεπώς θα πάει για τα πολλά κανάλια, το immersive/surround κλπ. Ωστόσο όταν το πράγμα πάει στην άμεση σύγκριση των πολυκάναλων και φυσικά όλο αυτό σε ένα επίσης δεδομένο budget που πρέπει να χωρέσει και ηχεία και sub, τότε εκεί είναι καλοσκέφτεται τον Denon.
Τα παραπάνω σε απόλυτα νούμερα του μεριδίου αγοράς, εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά το πράγμα εκεί που συναντιέται η τσέπη με το συναίσθημα και κερδίζει ο πιο audiphile χαρακτήρας της Marantz (στη δική μου περίπτωση).

Και που να δεις πόσο λεπτό είναι το σύρμα που έχει για να φτιάξουν το πηνίο. 5 φορές πιο λεπτό από ανθρώπινη τρίχα.

Στο πρώτο screenshot από το βίντεο το τύλιγμα γίνεται με τη μηχανή ενώ στο δεύτερο ο τεχνίτης τραβάει το επιπλέον σύρμα και αυτό είναι τόσο λεπτό που δεν φαίνεται στο screenshot.

απο τετοιους τεχνιτες αρχισε εδω και καιρο να στερευει η παγκοσμια "βιομηχανια" κατασκευης κεφαλων. γι'αυτο οι τιμες εχουν τρελαθει.
( δεν γινοταν να'χω κολλητο φιλο εκει μεσα γμτ;; αχ..! )
σορυ που σας γυρισα το νημα πισω......

Τις κρατάνε τις παραδόσεις οι Ιάπωνες Βλαδίμηρε. ΟΚ εγώ από πικάπ έχω περασμένα μαύρα μεσάνυχτα η ώρα τρεις, αλλά το άθλημα του crafting και της δοκιμής και αλλαγής εξαρτημάτων το διατηρούν ακόμα όπως ξέρω στα κομμάτια που κάνουν τη διαφορά στον ήχο. Η επιμονή τους σε αυτό το σημείο είναι αξιοθαύμαστη.

Και μην ανησυχείς, καθόλου πίσω δεν πάει το νήμα. Στην είσοδο του εργοστασίου στην Ιαπωνία έχει ανθισμένες κερασιές και για να μπεις στο εργοστάσιο βγάζεις τα παπούτσια σου και φοράς παντόφλες που σου δίνουν εκεί. Και τα δυο ευθείες αναφορές στην Ιαπωνική παράδοση (συν το ότι οι παντόφλες βοηθούν στην αποφυγή στατικού ηλεκτρισμού μαζί με τον υπόλοιπο ειδικό ρουχισμό, πράγμα που είναι απαραίτητο όταν μπαίνεις σε χώρους κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων).

Λίγο μάτι καθώς φτάνεις στην είσοδο...

Sharikawa 1.jpg

Attachments

• Sharikawa 2.jpg
    Sharikawa 2.jpg
    175.4 KB · Views: 286
  • Sharikawa 3.jpg
    Sharikawa 3.jpg
    125.6 KB · Views: 286
  • Sharikawa 4.jpg
    Sharikawa 4.jpg
    130.9 KB · Views: 283
Προ λίγο καιρού έτρεχε μια προσφορά με 5 ετη εγγύηση στην Marantz.
Τρέχει ακόμη?

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Η προσφορά ήταν 2+2 χρόνια και έτρεξε μέχρι τέλος Μαϊου και έγινε μια επέκταση μέχρι το τέλος Ιουνίου για συγκεκριμένα μοντέλα που αγοράστηκαν έως εκείνο το διάστημα. Και ήταν ενέργεια της Ελληνικής αντιπροσωπείας και μόνο. Προφανώς σε αυτά τα πράγματα αποφασίζει η ίδια τι πότε και πως.

Η σελίδα με την φόρμα είναι ακόμη ανοικτή και μόλις έκανα αίτημα.
Αν θελήσουν θα το κάνουν.

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk