Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Με γεια και welcome to the club. :D

Θα ανακαλύψεις σιγά σιγά τη φιλοσοφία του ήχου του και τις κρυμμένες χάρες του.

Καλορίζικος και καλοάκουστος Nemesis, η αλήθεια είναι ότι αυτόν κυνηγάω κι εγώ αν μπορέσω λόγω οθόνης, αλλά πολλά τα λεφτά για ενισχυτή, θα περιμένω βέβαια και την B.F. μήπως γίνει τίποτα καλύτερο, αν επιτρέπεται από που και πόσο;

Καλορίζικος και καλοάκουστος Nemesis, η αλήθεια είναι ότι αυτόν κυνηγάω κι εγώ αν μπορέσω λόγω οθόνης, αλλά πολλά τα λεφτά για ενισχυτή, θα περιμένω βέβαια και την B.F. μήπως γίνει τίποτα καλύτερο, αν επιτρέπεται από που και πόσο;

Σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι να μπορέσεις να τον αποκτήσεις κι εσύ, πραγματικά αξίζει.
Τις λεπτομέρειες στις έστειλα με pm.

@Pleo Σε ευχαριστώ, τώρα πρέπει να βρω χρόνο να τον απολαύσω..:laugh:

Σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι να μπορέσεις να τον αποκτήσεις κι εσύ, πραγματικά αξίζει.
Τις λεπτομέρειες στις έστειλα με pm.

@Pleo Σε ευχαριστώ, τώρα πρέπει να βρω χρόνο να τον απολαύσω..:laugh:

Σε ζηλεύωωωωω, πότε είπες κερνάς καφέ στο χώρο σου; :tongue:

Review του SR6014.

Ασχολείται επισταμένα με το Dolby Height Virtualizer (σχεδόν όλη η δεύτερη σελίδα είναι γι' αυτό) και τις διαφορές του σε σχέση με το DTS Virtual X και καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα που κατέληξα κι εγώ. Δηλαδή ότι δεν αλλάζει την τονική ισορροπία όπως το δεύτερο και πως επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών δεν χρησιμοποιεί ηχεία OH, είναι ένα χρήσιμο feature. Χρήσιμο επίσης και για όσους θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία της ακρίβειας τοποθέτησης που χρειάζονται τα συστήματα με upfiring ηχεία.

https://hometheaterreview.com/marantz-sr6014-92-channel-av-receiver-reviewed/

Να δηλώσω και εδώ οτι από τον περασμένο Φεβρουάριο,είμαι ευτυχής κάτοχος του Marantz 7013 και οτι είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί του.

Είναι εκπληκτικός ενισχυτής (τον δουλεύω και σαν προ και τα σπάει!

Σε μουσική και σινεμά..:)

Review του AV8805.

Συνοπτικά, ένας προενισχυτής AV με εξαιρετικές μετρήσεις που πλησιάζουν ακόμα και Hi-End DAC.

The SNR of the Marantz works out to be 120.5 dB. This figure is actually a touch better than the AK4490 chip’s worst-case listed figure in the AKM datasheet. It’s also an indication that this part performs a little better than how AKM specs it, as we saw a similar result when we tested the Bryston BDA-3 which uses two AK4490 chips in a mono configuration. The BDA-3’s SNR was better than 123 dB which is the practical limit of my sound card.

To end on a positive note, the worst-case THD we got on the digital side was 0.003% which is well below the range that can be detected by human hearing. The 18kHz – 19kHz IM results were also impressive if not state of the art. To our mind when distortion gets to these levels, the Signal to Noise ratio and line linearity are far more important and for these measurements, the AV8805 has passed all previous AVR products in these measurements.

The AV8805 is a significant engineering achievement, both in the complexity of the design (look at that back panel!) and in its measured performance.

If you are looking for a new 13.2 channel processor, put the Marantz AV8805 on your short list for an audition. Its primary competition currently comes from other products in the Marantz and Denon product lineup, but that gives the consumer some choice in terms of feature-set and budget. The Anthem AVM 60 is also a competitor but doesn’t match the AV8805 in terms of connectivity and overall feature set.

https://hometheaterhifi.com/reviews/receiver-processor/processors/marantz-av8805-processor-review/

SR6014 review

Marantz SR6014 verdict

Marantz's SR6014 is a mouthwatering AV receiver. As premium kit, you would expect it to boast an expansive specification, and this is indeed one of the most satisfyingly specified AVRs currently available (the lack of Auro-3D support, previously found on Marantz's SR7013 and SR8012 models, is hardly a deal-breaker). But it’s also a glorious performer. It's splendidly dynamic, with a clarity here that’s clinical and musical in equal measure.

Connectivity is class-leading (both regards HDMI and analogue), there’s provision for system expansion if required, and it’s a dream to use. This really is the AV receiver upgrade you’ve been waiting for. Marantz clearly doesn’t just do hi-fi anymore.

We say: This superbly specified nine-channel AV receiver is a storming home cinema performer. Your neighbours might not love it quite as much as you will, though.

https://www.homecinemachoice.com/content/marantz-sr6014-av-receiver-review

Είχα ένα δυσάρεστο εχθές, παρέδωσε πνεύμα ο 3600 μου, ακριβώς μετά από μια βδομάδα μετά την αγορα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει... μεγάλη ατυχία. Μόλις άνοιξα τον ενισχυτή και τον γύρισα στο input του PS4 ακούστηκε ένα δυνατό ΤΣΑΦ από τον ενισχυτή (σαν του ρελε αλλά δυο φορές δυνατότερο). Από τότε, μόλις ανοίγει ξανακλεινει και δεν έστρωσε ούτε με reset.

Επικοινώνησα με το κατάστημα και θα τον επιστρέψω αύριο για σφραγισμένο κομμάτι...

Είχα ένα δυσάρεστο εχθές, παρέδωσε πνεύμα ο 3600 μου, ακριβώς μετά από μια βδομάδα μετά την αγορα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει... μεγάλη ατυχία. Μόλις άνοιξα τον ενισχυτή και τον γύρισα στο input του PS4 ακούστηκε ένα δυνατό ΤΣΑΦ από τον ενισχυτή (σαν του ρελε αλλά δυο φορές δυνατότερο). Από τότε, μόλις ανοίγει ξανακλεινει και δεν έστρωσε ούτε με reset.

Επικοινώνησα με το κατάστημα και θα τον επιστρέψω αύριο για σφραγισμένο κομμάτι...

Ωπα αυτό το τελευταίο που λες "θα τον επιστρέψω για σφραγισμένο κομμάτι" τι εννοείς; Οτι είχες πάρει demo;

Ωπα αυτό το τελευταίο που λες "θα τον επιστρέψω για σφραγισμένο κομμάτι" τι εννοείς; Οτι είχες πάρει demo;

Όχι όχι, και το δικό μου σφραγισμένο ήταν :)