Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Δεν μου φαινεται παραλογο που δε βλεπει αρχεια video. Και οι pioneer δηλαδη βλεπουν;
Και ασχετα με αυτο, ο 2400 ειναι δυο γενιες πισω.

Έχω τον denon x2400h νομίζω είναι του 2019... τωρινός. Αλλά... χτες που δοκίμασα να τον σετάρω με μια 4κ sony τηλεόραση, διαπίστωσα αρκετά που δε μου άρεσαν. Π.χ. έβαλα στην μπροστινή usb είσοδό του, ένα στικάκι διαμορφωμένο σε exfat - και δεν το αναγνώρισε! μετά έβαλα ένα άλλο στικάκι usb... με ταινίες 7.2 klp 4k.. και μουσικά αρχεία flac. Είδε τα μουσικά αρχεία flac (τα έπαιξε) αλλά δεν είδε ποτέ τα βίντεο! ψάχνοντας το μενού διαχείρισής του, μέσω nas ή usb, είδα ότι έχει MONO music server κι όχi videoserver! βρισκόμαστε στο 2020, με το τελευταίο firmware - και ενώ είναι AVR... δεν βλέπει τα βίντεο!!!!! εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, που δεν τις ξέρω! έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι οι avr pioneer είναι πολύ καλύτεροί του!

Μοντέλο του 2017 είναι φίλε μου, Μάιο 2017 ανακοινώθηκε.

Πολύ σωστά και βλέπει μουσικα αρχεία και όχι video, ενισχυτή πήρες.

Εφόσον θεωρείς ότι κάποιο άλλο μηχάνημα είναι καλύτερο, τότε πούλα αυτό που έχεις, και αγόρασε ότι νομίζεις καλύτερο.

Έχω τον denon x2400h νομίζω είναι του 2019... τωρινός. Αλλά... χτες που δοκίμασα να τον σετάρω με μια 4κ sony τηλεόραση, διαπίστωσα αρκετά που δε μου άρεσαν. Π.χ. έβαλα στην μπροστινή usb είσοδό του, ένα στικάκι διαμορφωμένο σε exfat - και δεν το αναγνώρισε! μετά έβαλα ένα άλλο στικάκι usb... με ταινίες 7.2 klp 4k.. και μουσικά αρχεία flac. Είδε τα μουσικά αρχεία flac (τα έπαιξε) αλλά δεν είδε ποτέ τα βίντεο! ψάχνοντας το μενού διαχείρισής του, μέσω nas ή usb, είδα ότι έχει MONO music server κι όχi videoserver! βρισκόμαστε στο 2020, με το τελευταίο firmware - και ενώ είναι AVR... δεν βλέπει τα βίντεο!!!!! εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, που δεν τις ξέρω! έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι οι avr pioneer είναι πολύ καλύτεροί του!

Είναι μοντέλο του 2016-2017 και όπως όλοι οι ενισχυτές AV δεν αναπαράγει αρχεία βίντεο.

Είμαστε στο 2020, πάρε ένα media player να κάνεις τη δουλειά σου.

Οι pioneer είναι αρκετά υποδεέστεροι ενισχυτές AV σε σχέση με αυτόν που έχεις.

Μοντέλο του 2017 είναι φίλε μου, Μάιο 2017 ανακοινώθηκε.

Πολύ σωστά και βλέπει μουσικα αρχεία και όχι video, ενισχυτή πήρες.

Εφόσον θεωρείς ότι κάποιο άλλο μηχάνημα είναι καλύτερο, τότε πούλα αυτό που έχεις, και αγόρασε ότι νομίζεις καλύτερο.

Ορθώς και επαυξάνω.

Ποιός σου είπε ότι θα παίζει αρχεία βίντεο από USB ο οποιοσδήποτε av receiver ?
Κανένας τους δεν παίζει αρχεία από USB stick ( γιατί δεν είναι η δουλειά τους αυτή άλλωστε! ). Ούτε καν θηρία όπως οι Trinnov, Anthem, Mark Levinson, Theta Digital, κλπ.

Δεν μου φαινεται παραλογο που δε βλεπει αρχεια video. Και οι pioneer δηλαδη βλεπουν;
Και ασχετα με αυτο, ο 2400 ειναι δυο γενιες πισω.

Ανεξάρτητα από το πότε ανακοινώθηκε, στη σελίδα της denon τον έχει ακόμη. δεν τον έχει βάλει παραπίσω. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. το θέμα είναι ότι σαν AVR θα έπρεπε να παίζει και αρχεία βίντεο. Εκ των ουκ άνευ, για κάθε avr. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας, αλλά η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε - κι αν το ήξερα αυτό ΔΕΝ θα τον αγόραζα. AVR αγόρασα κι όχι στερεοφωνικό ενισχυτή για μουσική ΜΟΝΟ. Όσον αφορά τους Pioneer, ναι, η εμπειρία μου (από τρεις φτηνούς-μέσους φτηνούς Pioneer κι έναν φτηνό-μέσο φτηνό Denon - πάντα avr - λέει ότι οι Pioneer είναι χiιλιόμετρα μπροστά από τους Denon, με αυτές τις εύκολες - απροβλημάτιστες διασυνδέσεις με άλλα ηλεκτρονικά μέσα. π.χ. σύνδεση hdmi από κάρτα γραφικών AMD υπολογιστή σε avr και μετά σε τηλεόραση me arc.

Συγκρίνοντας (με το δικά μου εμπειρικά κριτήρια) έναν denon x2400h με έναν pioneer vsx 932 που έχω στο ίδιο σπίτι, ο δένον μου φαίνεται σαν τσικρίκι - σαν ταϊβανιά, μπροστα στον 932! Βέβαια αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες!

Ποιός σου είπε ότι θα παίζει αρχεία βίντεο από USB ο οποιοσδήποτε av receiver ?
Κανένας τους δεν παίζει αρχεία από USB stick ( γιατί δεν είναι η δουλειά τους αυτή άλλωστε! ). Ούτε καν θηρία όπως οι Trinnov, Anthem, Mark Levinson, Theta Digital, κλπ.

Οκ απάντησα και σε άλλον συμφορουμίτη για αυτά. Αναφέρομαι πάντα σε AVR. Κι αν δεν έχουν τώρα πολύ ακριβότεροι, όπως αντιπαραθέτεις, αυτη τη δυνατότητα που είναι μια πραγματική ανάγκη, θα την προσθέσουν σύντομα. Οι AVR είναι για να συνδέεις υπολογιστή με ηχοσύστημα και τηλεόραση, όχι μόνο για ήχο. Μόνο για ήχο έχω ανεξάρτητο ηχοσύστημα NAD, με τον πιο γλυκό ήχο!

υγ. στο ίδιο ακίνητο υπάρχουν σε λειτουργία
2 ηχοσυστήματα pioneer
1 ηχοσύστημα denon
1 ηχοσυστημα harman kardon
1 ηχοσύστημα nad

οπότε μπορώ να επικαλεστώ βάσιμα, τι ακούω καλύτερα (στο αυτί μου) αλλά και ποιος avr είναι πιο λειτουργικός (κατά τις ανάγκες μου).

υγ. όλα αυτά στην κατηγορία τιμής ως 400 ευρώ. σε συστήματα με υψηλότερες τιμές, δεν έχω εμπειρία.

Το θέμα αφορά τα νέα μοντέλα σε Denon και Marantz, ούτε τα χρέπια της pioneer που γελάνε και τα τρανζίστορ με την αναιμική τους ισχύ, ούτε τα παλιότερα μοντέλα.

Και πολύ περισσότερο δεν αφορά τι μπορεί να νομίζει κάποιος ότι είναι ένας ενισχυτής AV. Σιγά μην έπρεπε και να έχει ρόδες και να είναι πατίνια... .

Το θέμα αφορά τα νέα μοντέλα σε Denon και Marantz, ούτε τα χρέπια της pioneer, ούτε τα παλιότερα μοντέλα.

Και πολύ περισσότερο δεν αφορά τι μπορεί να νομίζει κάποιος ότι είναι ένας ενισχυτής AV.

οκ έχεις δίκιο.

ερώτηση, αυτοί οι νέοι Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020, έχουν τη δυνατότητα που θέλω να έχουν στο usb τους; Αν όχι, παραγωγή ηλεκτρονικών σκουπιδιών καταλήγουν - στο έτος 2020! (πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση)

οκ έχεις δίκιο.

ερώτηση, αυτοί οι νέοι Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020, έχουν τη δυνατότητα που θέλω να έχουν στο usb τους; Αν όχι, παραγωγή ηλεκτρονικών σκουπιδιών καταλήγουν - στο έτος 2020! (πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση)

Εντάξει τρολλάρεις τώρα απλά. Στο είπαν όλοι. Ξέρεις να παίζουν βίντεο από τη USB οι ενισχυτές AV;

Μην εκτίθεσαι άλλο. Άνοιξε θέμα με τα χρέπια που λες αν θες να δεις πόσο γέλιο θα πέσει με το πως παίζουν με μετρήσεις... . -bye-

trollάρει ή δεν έχει και πολύ εμπειρία στο θέμα.

Κανένας κατασκευαστής δεν θα βάλει media player στον AVR του.
Δεν είναι αυτή η δουλειά του, δεν θα είναι καλοί σε αυτό, και δεν χρειάζεται και άλλη θερμότητα μέσα στο σασί τους ούτε άλλη άνοδο στην τιμή.

Ο ενισχυτής είναι για συγκεκριμένες δουλειές.
Αν είναι να πάρεις ενισχυτή 2000 και να μην έχεις HTPC ή STB media/disc player, κάτι δεν πάει καλά.

trollάρει ή δεν έχει και πολύ εμπειρία στο θέμα.

Κανένας κατασκευαστής δεν θα βάλει media player στον AVR του.
Δεν είναι αυτή η δουλειά του, δεν θα είναι καλοί σε αυτό, και δεν χρειάζεται και άλλη θερμότητα μέσα στο σασί τους ούτε άλλη άνοδο στην τιμή.

Ο ενισχυτής είναι για συγκεκριμένες δουλειές.
Αν είναι να πάρεις ενισχυτή 2000 και να μην έχεις HTPC ή STB media/disc player, κάτι δεν πάει καλά.

Αυτο.
Να την κλεισουμς τωρα την παρενθεση; Ή τουλαχιστον μην χρειαστει να επαναληφθουν τα ιδια απο τους ιδιους.

Επειδή μου ζητήθηκε "εξωκοινωβουλευτικώς", ποια σήματα αναπαράγονται από ποια δηλωμένα ηχεία στον SR7013, αφήνω αυτή την εικόνα εδώ δια πάσα χρήση, καθώς και το link που εξηγεί τους αστερίσκους.

Smode%20&%20Cout%20S73_DRDZILqhdyqgvg.png

http://manuals.marantz.com/SR7013/NA/EN/GFNFSYrvfbzbgs.php

Χρησιμοποιεί κανείς το DAB στον 2600;
Και κάτι που μάλλον είναι λεπτομέρεια που μου διαφεύγει. Στο tuner -> options δεν λέει με τίποτα να γυρίσει σε FM. Μπαίνω στην ρύθμιση, επιλέγω FM κι αυτό παραμένει DAB. Κάτι κάνω λάθος μάλλον, δεν το έψαξα σχεδόν καθόλου.

με το Heos app, ενδεχομένως και με το Denon AVR app είναι πιο εύκολο να αλλάξεις από DAB σε FM και τούμπαλιν. Πιο εύκολο από το να μπαίνεις στο options και να επιλέγεις DAB ή FM και enter για να αλλάξεις τύπο tuner.

Η αλλαγή δοκιμάστηκε και με το τηλεκοντρόλ αλλά και με το app. Επιλέγω FM, πατάω enter, γυρίζει στο προηγούμενο menu με επιλεγμένο το DAB. Στην εφαρμογή μπαίνω στην ρύθμιση, πατάω FM και είναι πάλι σαν να επιλέγει DAB.
Oh well, σήμερα που έχω λίγο χρόνο παραπάνω και θα κάνω πειράματα με το Audyssey app, θα το ξανακοιτάξω.

Εδώ πάντως που έχω έναν NR1200, το ίδιο interface με τον 2600Η DAB, δεν παρουσιάζει τη συμπεριφορά που αναφέρεις. Είτε επιλέξεις DAB από το r/c πατώντας το option, είτε μέσα από το Heos app, κανονικά επιλέγει το DAB και μένει εκεί. Επιλέγεις FM και ακούς FM.
Επίσης το ίδιο και σε ένα Melody X, αν και αυτό δεν έχει video interface.

Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο.

Χρησιμοποιεί κανείς το DAB στον 2600;
Και κάτι που μάλλον είναι λεπτομέρεια που μου διαφεύγει. Στο tuner -> options δεν λέει με τίποτα να γυρίσει σε FM. Μπαίνω στην ρύθμιση, επιλέγω FM κι αυτό παραμένει DAB. Κάτι κάνω λάθος μάλλον, δεν το έψαξα σχεδόν καθόλου.

την κεραια (ο θεος να την κανει...) την εχεις συνδεσει;

Εδώ πάντως που έχω έναν NR1200, το ίδιο interface με τον 2600Η DAB, δεν παρουσιάζει τη συμπεριφορά που αναφέρεις. Είτε επιλέξεις DAB από το r/c πατώντας το option, είτε μέσα από το Heos app, κανονικά επιλέγει το DAB και μένει εκεί. Επιλέγεις FM και ακούς FM.
Επίσης το ίδιο και σε ένα Melody X, αν και αυτό δεν έχει video interface.

Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο.

την κεραια (ο θεος να την κανει...) την εχεις συνδεσει;

Μια που ξέχασα να το αναφέρω νωρίτερα, το θέμα δεν υπάρχει πια μετά από 2 restart (κρατώντας πατημένο το power 1-2 δευτερόλεπτα). Και enter πατούσα και την κεραία είχα βάλει (RTFM ftw). Απλώς δεν ήθελε να επιλέξει το FM, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο από ότι φαίνεται. Τώρα δουλεύει κανονικά.