Υπάρχει ´κόπωση´??
Mήπως υπάρχει η ανάγκη γιά μικρή Ξεκούραση και Χαλάρωση μέ οτι αυτό συνεπάγεται?
Eδώ και 2 1/2 χρόνια εχει παρουσιαστεί(Παρουσιάσεις-νέες κυκλοφορίες-Now Playing) μιά Πληθώρα Δίσκων πού αν τούς συγκέντρωνε κάποιος θα χρειαζόταν τρείς ζωές γιά νά τούς ακούσει ενδελεχώς.
Ψάχνοντας στο Index βρίσκω και ενδιαφέρουσες Συζητήσεις,αντιθέσεις ,και πάμπολλα άλλα.
Ξεκινήσαμε μέ πολλές διαφωνίες,εντάσεις,καυγάδες γιά να γίνουμε Ομάδα και στήν συνέχεια περάσαμε σέ μιά άλλη φάση πιό ώριμη κατά την γνώμη μου...
Η Ομάδα υπάρχει αλλά μέσα απο αυτήν αναδεικνύονται οι Ατομικές ιδιαιτερότητες(χωρίς αυτό να ακυρώνει τήν έννοια τής Ομάδας πού μάλιστα διευρύνεται είτε μέ νέα Σταθερά Μέλη είτε με Ενδιαφέροντες Περαστικούς ή και φίλους πού επανακάμπτουν)και η μείωση τής Εντασης..
Πιθανώς να έχει χαθεί λιγάκι ένα τμήμα και μιάς πιό ´Εφηβικής´Οπτικής πού κάποιες φορές είναι το ´αλατοπίπερο´.
Από την αλλη η Μουσική Κατηγορία δέν είναι δυνατόν να έχει κάθε μέρα και δυό νέα ´μοντελάκια´..
Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι Α-Νόητοι(ευτυχως πλεον μακριά απο εμάς)πού θα απαιτούν συνέχεια ´νέα μοντελάκια´για να θεωρήσουν ´Χρήσιμη´μιά Κατηγορία λές και η Τέχνη είναι Εδώδιμα-Αποικιακά....
Κουκιά σπέρναν ,Κουκιά μολόγαγαν.............Οπαδοί τού fast-food που επιθυμούν τά φόρα νά είναι ´Αλαλα´επί τής ουσίας.
Τα κειμενα θέλουν κόπο χρόνο και πολλαπλές ακροάσεις..
Προσωπικά θεωρώ πώς και η Μουσική Κατηγορία περνά μιά μεταβατική φάση,απο την οποία θα προκύψουν νέα δεδομένα...
Δεν είναι άλλως τε τυχαίο πού όταν μερικοί παλιότεροι ´κουράζονται´για λίγο,όλο και κάποιος άλλος φίλος καλύπτει επάξια το κενό.
Θεωρώ μάλιστα πώς αυτό ισχύει γενικότερα γιά τον Χώρο και μάλιστα η εντύπωση πού έχω αποκομίσει είναι αρκετά αισιόδοξη.
Τo Now Playing στήν αρχή δέν μού άρεσε.
Με τη πάροδο τού χρόνου όμως άλλαξα γνώμη.
Συχνά παρέχει χρήσιμες πληροφορίες,πειράγματα,ταχεία ανταλλαγή αποψεων και πάμπολλα διαμαντάκια.
Νομίζω πώς και αυτό έχει αποκτήσει ´Χαρακτήρα´πού διαμορφώθηκε στό πέρασμα τού Χρόνου.
Προσωπικά αυτή τήν περίοδο δέν μού λείπουν ασαφείς συζητήσεις για την Μουσική.
Χρειάζομαι ησυχία,ξαναδιάβασμα τού Index,μικρές παρεμβάσεις στό Now Playing και λίγες Παρουσιάσεις.
Παρά ταύτα τούς δυό τελευταίους μήνες έχω προσθέσει στην συλλογή μου πολλούς δισκους πού τούς ακούω οσο πιό πολύ μπορώ.
Απλά τούς ´αποτυπώνω´στό ´χαρτί´λιγότερο .
Προσωπικά αυτή ειναι η ανάγκη μου.
Αλλως τε ένα μέρος τής ´ενεργητικότητάς´μου καταναλώθηκε ´αλλού´.
Δεν γινόταν αλλοιώς.
Ηταν θέμα Ζωτικού Χώρου γιά πολλούς απο εμάς...
Περισσότερης Ανάσας .Οταν σού βάζουν το μαξιλάρι στό Πρόσωπο για να σε πνίξουν αντιδράς .
Εν Κατακλείδι δέν υπάρχει ´Κόπωση´κατά την γνώμη μου...
Υπάρχει ένα φυσιoλογικό Plateau και μιά Αναγκαία Ησυχία.
Θα υπάρξει σύντομα η επόμενη φάση.
Ολοι εδω είμαστε άλλως τε.