Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Υπάρχει ´κόπωση´??
Mήπως υπάρχει η ανάγκη γιά μικρή Ξεκούραση και Χαλάρωση μέ οτι αυτό συνεπάγεται?
Eδώ και 2 1/2 χρόνια εχει παρουσιαστεί(Παρουσιάσεις-νέες κυκλοφορίες-Now Playing) μιά Πληθώρα Δίσκων πού αν τούς συγκέντρωνε κάποιος θα χρειαζόταν τρείς ζωές γιά νά τούς ακούσει ενδελεχώς.
Ψάχνοντας στο Index βρίσκω και ενδιαφέρουσες Συζητήσεις,αντιθέσεις ,και πάμπολλα άλλα.
Ξεκινήσαμε μέ πολλές διαφωνίες,εντάσεις,καυγάδες γιά να γίνουμε Ομάδα και στήν συνέχεια περάσαμε σέ μιά άλλη φάση πιό ώριμη κατά την γνώμη μου...
Η Ομάδα υπάρχει αλλά μέσα απο αυτήν αναδεικνύονται οι Ατομικές ιδιαιτερότητες(χωρίς αυτό να ακυρώνει τήν έννοια τής Ομάδας πού μάλιστα διευρύνεται είτε μέ νέα Σταθερά Μέλη είτε με Ενδιαφέροντες Περαστικούς ή και φίλους πού επανακάμπτουν)και η μείωση τής Εντασης..
Πιθανώς να έχει χαθεί λιγάκι ένα τμήμα και μιάς πιό ´Εφηβικής´Οπτικής πού κάποιες φορές είναι το ´αλατοπίπερο´.
Από την αλλη η Μουσική Κατηγορία δέν είναι δυνατόν να έχει κάθε μέρα και δυό νέα ´μοντελάκια´..
Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι Α-Νόητοι(ευτυχως πλεον μακριά απο εμάς)πού θα απαιτούν συνέχεια ´νέα μοντελάκια´για να θεωρήσουν ´Χρήσιμη´μιά Κατηγορία λές και η Τέχνη είναι Εδώδιμα-Αποικιακά....
Κουκιά σπέρναν ,Κουκιά μολόγαγαν.............Οπαδοί τού fast-food που επιθυμούν τά φόρα νά είναι ´Αλαλα´επί τής ουσίας.
Τα κειμενα θέλουν κόπο χρόνο και πολλαπλές ακροάσεις..
Προσωπικά θεωρώ πώς και η Μουσική Κατηγορία περνά μιά μεταβατική φάση,απο την οποία θα προκύψουν νέα δεδομένα...
Δεν είναι άλλως τε τυχαίο πού όταν μερικοί παλιότεροι ´κουράζονται´για λίγο,όλο και κάποιος άλλος φίλος καλύπτει επάξια το κενό.
Θεωρώ μάλιστα πώς αυτό ισχύει γενικότερα γιά τον Χώρο και μάλιστα η εντύπωση πού έχω αποκομίσει είναι αρκετά αισιόδοξη.
Τo Now Playing στήν αρχή δέν μού άρεσε.
Με τη πάροδο τού χρόνου όμως άλλαξα γνώμη.
Συχνά παρέχει χρήσιμες πληροφορίες,πειράγματα,ταχεία ανταλλαγή αποψεων και πάμπολλα διαμαντάκια.
Νομίζω πώς και αυτό έχει αποκτήσει ´Χαρακτήρα´πού διαμορφώθηκε στό πέρασμα τού Χρόνου.
Προσωπικά αυτή τήν περίοδο δέν μού λείπουν ασαφείς συζητήσεις για την Μουσική.
Χρειάζομαι ησυχία,ξαναδιάβασμα τού Index,μικρές παρεμβάσεις στό Now Playing και λίγες Παρουσιάσεις.
Παρά ταύτα τούς δυό τελευταίους μήνες έχω προσθέσει στην συλλογή μου πολλούς δισκους πού τούς ακούω οσο πιό πολύ μπορώ.
Απλά τούς ´αποτυπώνω´στό ´χαρτί´λιγότερο .
Προσωπικά αυτή ειναι η ανάγκη μου.
Αλλως τε ένα μέρος τής ´ενεργητικότητάς´μου καταναλώθηκε ´αλλού´.
Δεν γινόταν αλλοιώς.
Ηταν θέμα Ζωτικού Χώρου γιά πολλούς απο εμάς...
Περισσότερης Ανάσας .Οταν σού βάζουν το μαξιλάρι στό Πρόσωπο για να σε πνίξουν αντιδράς .
Εν Κατακλείδι δέν υπάρχει ´Κόπωση´κατά την γνώμη μου...
Υπάρχει ένα φυσιoλογικό Plateau και μιά Αναγκαία Ησυχία.
Θα υπάρξει σύντομα η επόμενη φάση.
Ολοι εδω είμαστε άλλως τε.
-bye-:grinning-smiley-043

μην μου πειραzεται το know playing οτι πιο δημοκρατικο και ειρηνικο υπαρχει πανσυμπαντικως.
Τα μεγαλυτερα πακετα τα εφαγα απο τις κριτικες δισκων ακομα μου εχει μεινει τραυμα απο την αγορα του negativeland για παραδειγμα, μετα απο κριτικη στον ηχο πριν αμνημονευτων ετων, αλλα εγραφε αυτος, αλλα καταλαβα εγω, αλλα ακουσα .
Καπου εκει μια που με τις κριτικες δεν τα πηγα καλα το τυχαιο εγινε ο οδηγος μου ,με σοβαρες αποτυχιες βεβαια αλλα και με τρομερες εκπληξεις.ΕΞ ου και η εκτιμηση που τρεφω για την λιστα μουσικης τοσων μουσικολφιλων.
Προσωπικα εκτιμω ιδιαιτερα το now playing kai για ενα αλλο λογο, με
γοητευει να παρακολουθω τον μουσικο χαρακτηρα του καθενος την δεδομενη στιγμη αλλα και συνολικα .Επισης ειναι μια γοητευτικη σιωπηλη συνενοχη ακροατων εραστων της μουσικης........

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ NOW PLAYING O .... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
:fahne90::bike:

Last edited:
Απάντηση: Re: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

μην μου πειραzεται το know playing οτι πιο δημοκρατικο και ειρηνικο υπαρχει πανσυμπαντικως.
Τα μεγαλυτερα πακετα τα εφαγα απο τις κριτικες δισκων ακομα μου εχει μεινει τραυμα απο την αγορα του negativeland για παραδειγμα, μετα απο κριτικη στον ηχο πριν αμνημονευτων ετων, αλλα εγραφε αυτοε αλλα καταλαβα εγω αλλα ακουσα .
Καπου εκει μια που με τις κριτικες δεν τα πηγα καλα το τυχαιο εγινε ο οδηγος μου ,με σοβαρες αποτυχιες βεβαια αλλα και με τρομερες εκπληξεις.
Προσωπικα εκτιμω ιδιαιτερα το now playing kai για ενα αλλο λογο, με
γοητευει να παρακολουθω τον μουσικο χαρακτηρα του καθενος την δεδομενη στιγμη αλλα και συνολικα ,επισης ειναι μια γοητευτικη σιωπηλη συνενοχη ακροατων εραστων της μουσικης........

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ NOW PLAYING O .... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
:fahne90::bike:

δεν είπε κανείς να το πειράξουμε βρε Χρήστο . Γνώμες λέμε . Εγώ φερ' ειπείν δεν έχω πάρει , αν θυμαμαι καλά , ούτε ένα δίσκο απ' όσους είδα ( ή θυμαμαι να είδα )να αναφέρονται στο now playing. Αντιθέτως το θεωρώ ενα απολύτως εγωϊστικό θρεντ , όπου ο καθένας μόνος του , σαν να μην υπάρχουν άλλοι , αραδιάζει το ακούει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή , χωρίς καν να μπεί στον κόπο να μας πεί αν του αρέσει . Αλλά γούστα είναι αυτά , ακόμα κι επ αυτού . Εγώ δυστυχώς προτιμώ να διαβάσω πρώτα κάτι και μάλιστα από κάποιον που ξέρω καλά , για να παρακινηθώ να το αγοράσω . -bye-

Re: Απάντηση: Re: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

εγώ Γιώργη μου θα εκτιμούσα ακόμα και την 'αφελή" ερώτηση "τί είναι αυτό;" . Ενδεχομένως θα μούδινε την ευκαιρία να πω περισσότερα πράγματα και μάλιστα πιό χαλαρά , ξεφεύγοντας από το αυστηρό πλαίσιο της παρουσίασης . Και λέγε - λέγε , λέγε - λέγε :flipout: θα γινόταν κουβέντα .

Κάποιες φορές όταν κάποιαν τον έχει χτυπήσει κεραυνός έχεις δύο επιλογές. Η την κάνεις με ελαφρά ή κάθεσαι και περιμένεις πότε θα πέσει και σε σένα., και βέβαια την στιγμή εκείνη ίσως να είναι και "χαζό" να ρωτήσεις τι είναι κεραυνός. :flipout:

Φυσικά και το τι θα κάνεις είναι θέμα επιλογής Όχι μόνο μπορείς να κάνεις την ερώτηση τι είναι αυτό αλλά και να μπουκάρεις με οποιοδήποτε άλλο σχόλιο το οποίο στην συνέχεια λέγε λέγε λέγε όπως λες και εσύ να καταλήξεις μετά από 100 post να μιλάς για απίθανα πράγματα, και στο σημείο αυτό να πω, πως για μένα κάθε άλλο παρά θίγει αυτό τον συντάκτη. Κάπου εκεί ακριβώς είναι που το now playing κάνει "μόκο" κανονικά αφού η δομή του είναι τέτοια που δεν δίνει δυνατότητα συνειρμικής σκέψης και όποτε γίνεται καταλήγει σε μπέρδεμα. τρελό..

Η δική μου η "κόπωση" έχει επέλθει προ πολλού,όχι εξ αιτίας της Κατηγορίας και της Ομάδας φυσικά.(Η έστω εν μέρει μόνο)
Δυστυχώς μερικές καταστάσεις δεν μπορείς να τις κοντρολάρεις εύκολα,με αποτέλεσμα να σε χτυπάνε εκεί ακριβώς που πονάς.!
Είτε αυτό είναι Μουσική είτε κινηματογράφος και παει λέγοντας.

Τελευταία επανακάμπτω σταδιακά,διαβάζω πάλι όλες τις παρουσιάσεις ανελλιπώς,ακόμα και τις εξελίξεις και τροπή στην κουβέντα και με ευχαριστεί πλήρως.

Δυστυχώς δεν είμαι προσωρινά σε φάση "αναζήτησης",οπότε εμπίπτω αναγκαστικά στην κατηγορία της "δίαιτας",όπως εύστοχα διατύπωσε ο Λύμπε.

Τέλος προσφάτως διαβάζω πάλι το Now Playing (δεν γράφω όμως),αν και εξ αρχής ήμουν αντίθετος ως προς αυτό.Υπήρχαν στιγμές που μου θύμιζαν διαγωνισμό του τύπου "ποιός την έχει μεγαλύτερη"..
Συμφωνώ με τον Σπύρο πως στην πορεία άλλαξε αλλά δεν το θεωρώ αγαπημένο μου στέκι..
Οπως και στο οτι όλες η δυναμικές περνούν φάσεις εξάρξεων και υφέσεων.
Ε, λίγη κοπωση ή χαλάρωση δεν την θεωρώ ανησυχητική.

Ισως να πάρουμε μπρος αν κοντράρουμε τις εμμονές μας ,με ότι αυτό συνεπάγεται..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Αρκεί βέβαια η αντίρρηση να διατυπώνεται με καλοπροαίρετο τρόπο, γιατί η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς γραφονται κάποια μηνύματα του τύπου "εγώ ξέρω, κι εσυ ακούς λαλακίες"..

Ειλικρινά, δεν νομίζω να έχεις παρακολουθήσει ποτέ την κατηγορία της Μουσικής. Αυτό που λές δεν στέκει και το θεωρώ μάλιστα συκοφαντικό. Αν έξαιρέσουμε το περιβόητο thread για τον ..."άρχοντα", στο οποίο έγινε σφαγή και απ'ότι αποδείχθηκε δικαιολογημένα, διότι υπήρξε δόλος, φέρε μου ένα παράδειγμα που κάποια μουσική πρόταση αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που περιγράφεις.

Κατ αρχην το κειμενο μου ηταν χιουμοριστικο .....σχεδον (...φαντασου τι θα γινει αν αρχισω και γραφω πιο σοβαρα ).
Εκει που διαφωνω εν μερει ειναι οτι το now playing ειναι εγωιστικο ,το ιδιο μπορω να πω και γω γι αυτους που εχουν γοητευτικη γραφη οτι επιβαλονται .
Δηλαδη εγωισμος υπαρχει παντου και αν θελει κρυβεται καλα.Και δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Τουλαχιστον οσον αφορα την μουσικη.

Ε καλά δεν κατάλαβα..
Απο πού και ως πού τά πάντα ξεκινάνε απο ´μηδενική βάση´ και όλοι είναι ´ίδιοι´??
Ιδιοι σημαίνει ομοιομορφία και εξίσωση πρός τα κάτω.
Πειράζει κάποιος να ξέρει καλύτερα ένα είδος,έστω και ερασιτεχνικά,απο έναν άλλον και ο άλλος καλύτερα ένα άλλο είδος??
Οσο για τήν Προσωπικότητα που αποκτά μιά Κατηγορία αυτή διαμορφώνεται απο όλους τούς συμμετέχοντες (καί τους γράφοντες καί τούς αναγνώστες..).
Νά ξανανοίξω κουβέντα ´μυγιάγκιχτη ´όμως ξανά για εκατοστή φορά ευχαριστώ αλλά δέν.............................

Υ.Γ.
Συμπλήρωσα το πόστ τού Μάριου.

Last edited:
Μιας και σας διαβάζω αρκετά, να πω την άποψη μου πως το now playing είναι αρκετά χρήσιμο αρκεί να συνοδεύεται με 3-4 λόγια για τους συντελεστές, το ύφος κλπ.

Το να βλέπω μέσα σε μισή ώρα 10 posts με μόνο το εξώφυλλο του δίσκου, δε με βοηθάει να "κερδίσω" αυτά που θέλω.

Άλλες φορές μου δίνει και εμένα την αίσθηση του διαγωνισμού. Έχει τύχει να δω (πιο παλιά) να post-άρει κάποιος 2-3 εξώφυλλα μέσα σε 30-35 λεπτά(???).

Πάντως είναι σημαντικό νήμα καθώς υπάρχει και η μουσική κουβεντούλα τύπου καφέ, και ο κόσμος που γράφει σε αυτήν μπορεί να πικάρει, μοιραστεί, προβληματιστεί κλπ.

Αυτά τα ολίγα.-bye-

Κατ αρχην το κειμενο μου ηταν χιουμοριστικο .....σχεδον (...φαντασου τι θα γινει αν αρχισω και γραφω πιο σοβαρα ).
Εκει που διαφωνω εν μερει ειναι οτι το now playing ειναι εγωιστικο ,το ιδιο μπορω να πω και γω γι αυτους που εχουν γοητευτικη γραφη οτι επιβαλονται .
Δηλαδη εγωισμος υπαρχει παντου και αν θελει κρυβεται καλα.Και δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Τουλαχιστον οσον αφορα την μουσικη.

Το κείμενό σου δεν μού φάνηκε Χιουμοριστικό αλλά αντιθέτως ιδιαίτερα περιγραφικό καί εύστοχο..
Η άμιλλα και ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός είναι επίσης αναγκαίος και χρήσιμος..Οταν πρωτομπήκα στο παλιό avforum πριν 3 1/2 χρόνια νόμιζα πώς εχω κατασταλέξει σε πολλά...
Και όμως απο εδώ μέσα έμαθα άλλα τόσα και αναθεώρησα πολλά.Και άδειασε και άλλο η τσέπη μου.:flipout::flipout:
Αλλως τε δεν μιλάμε για Καγιέν.Οπως λές και εσύ για ´Μουσική´μιλάμε.:grinning-smiley-043

Η δική μου η "κόπωση" έχει επέλθει προ πολλού,όχι εξ αιτίας της Κατηγορίας και της Ομάδας φυσικά.(Η έστω εν μέρει μόνο)
Δυστυχώς μερικές καταστάσεις δεν μπορείς να τις κοντρολάρεις εύκολα,με αποτέλεσμα να σε χτυπάνε εκεί ακριβώς που πονάς.!
Είτε αυτό είναι Μουσική είτε κινηματογράφος και παει λέγοντας.

Τελευταία επανακάμπτω σταδιακά,διαβάζω πάλι όλες τις παρουσιάσεις ανελλιπώς,ακόμα και τις εξελίξεις και τροπή στην κουβέντα και με ευχαριστεί πλήρως.

Δυστυχώς δεν είμαι προσωρινά σε φάση "αναζήτησης",οπότε εμπίπτω αναγκαστικά στην κατηγορία της "δίαιτας",όπως εύστοχα διατύπωσε ο Λύμπε.

Τέλος προσφάτως διαβάζω πάλι το Now Playing (δεν γράφω όμως),αν και εξ αρχής ήμουν αντίθετος ως προς αυτό.Υπήρχαν στιγμές που μου θύμιζαν διαγωνισμό του τύπου "ποιός την έχει μεγαλύτερη"..
Συμφωνώ με τον Σπύρο πως στην πορεία άλλαξε αλλά δεν το θεωρώ αγαπημένο μου στέκι..
Οπως και στο οτι όλες η δυναμικές περνούν φάσεις εξάρξεων και υφέσεων.
Ε, λίγη κοπωση ή χαλάρωση δεν την θεωρώ ανησυχητική.

Ισως να πάρουμε μπρος αν κοντράρουμε τις εμμονές μας ,με ότι αυτό συνεπάγεται..

Ας διορθώσει κάποιος χριστιανός αυτό το εξώφθαλμο !:grandpa:

Για το θέμα διαλόγου, πολύ φοβάμαι πως δεν μπορώ να βοηθήσω.
Εγώ γράφω, ας πούν αυτοί που διαβάζουν.

Δηλαδή υπαινίσσεσαι ότι δεν μας διαβάζεις ; :slapface: :flipout:

Δηλαδή υπαινίσσεσαι ότι δεν μας διαβάζεις ; :slapface: :flipout:

Σπανιοτατα σχολιαζει ο Κωστας (εκτος απο κλασικη (και ECM...χεχε)). Υποψιαζομαι πως εχει να κανει με το χαρακτηρα του αυτο.

Όσον αφορά το Now Playing, το είχα ανοίξει με το σκεπτικό να γίνει κάπτι παραπάνω από chat. Συγκεκριμένα, το προόριζα για το "δικό μας" chat.

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο thread αυτό, είναι αλήθεια (δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση).

Ήθελα με κάποιο τρόπο, πιο άμεσο, να περνάμε την ψυχολογία της στιγμής στους υπόλοιπους της παρέας.
Μια παρουσίαση, είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης φαιάς ουσίας, συνήθως δε ο συντάκης αντιμετωπίζει το δίσκο με πιο καθαρό μυαλό, ίσως και αυστηρότερα κριτήρια.
Αντίθετα, ένα post στο Now Playing, είναι κάτι σαν παρόρμηση της στιγμής.

Από τη δική μου οπτική γωνία, πάντα...

Αφού δέν μαστίγωσες τήν Θάλασσα δεν τρέχει τίποτα.:flipout:
Αλλως τε είμαι απο σήμερα σέ έξαρση Ιωσης..:grandpa:
Ηθελα νάξερα ποιός μέ καταράστηκε??:flipout:

Μήπως είσαι σε έξαρξη ??:BDGBGDB55:

Ποιός να σε καταράστηκε μωρέ?

αφού είσαι "rich & famous" εδώ μέσα..
ο σελέμπριτης του Φόρουμ.:BDGBGDB55:

Ο Μπέκαμ της Μουσικής !:grinning-smiley-043:flipout: