Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

ας πούμε πως εσύ και εγώ μπορούμε να ζήσουμε εκατομύρια χρόνια και δεν μας πειράζει να περιμένουμε. Φαντάσου πως έγω φέυγω από την Γή και με κάποια σουπερ-ντουπερ μελοντική τεχνολογία καταφέρνω και φτάνω σε έναν πλανήτη κάποια εκατομύρια έτη φωτός μακρια. Εκεί π.χ. ανακαλύπτω πως υπάρχει ζωή και κατοικείται από δεινόσαυρους. Έτσι τραβάω μία φωτογραφία έναν τυρανόσαυρο και σου την στέλνω στην Γη με την ταχύτητα του φωτός. Όταν εσύ θα λάβεις την φωτογραφία δεν θα υπάρχουν πλέον δεινόσαυροι αλλά άλλα ζώα και νοήμοντα όντα με τα οποποία εγω θα κάνω πλέον πάρέα και θα πίνω μαζί τους μπύρες ενω εσύ να νομίζεις πως είμαι ακόμα με τους δεινόσαυρους. Βλέποντας εσύ λοιπόν την φωτογραφία αποφασίζεις πως θες και εσύ να δεις τους δεινόσαυρους από κοντά, οπότε πάιρνεις το επόμενο διατημόπλοιο και έρχεσαι να με συναντήσεις. Όμως όταν φτάσεις να με βρείς διαπιστώνεις πως εκεί που υπήρχε ο πλανήτης με τους δεινόσαυρους δεν υπάρχει πλέον τίποτα, ο πλανήτης εντομεταξύ έχει καταστραφεί και εγώ έχω φύγει μαζί με τους φίλους μου τους εξωγήινους για κάποιο άλλο άστρο και άντε να με βρείς.

Nαι,αλλά θα μάθεις εάν υπάρχει ζωή εκεί που θα στείλεις το ρομπότ,ή οτιδήποτε άλλο.....δηλαδή,μπορεί στην ουσία η πληροφορία που θα φτάσει στην γή,να μην είναι αντιπροσωπευτική....θα ξέρεις όμως τι υπήρχε όταν έφτασες εκεί την τάδε χρονολογία :p
Οπότε,ίσως και να μπορείς να υπολογίσεις το πως θα έχουν εξελιχθεί....οι εξωγήινοι δεινόσαυροι!! (Αν θα υπάρχει κάτι).

Όπως και να έχει,η πληροφορία θα είναι σημαντική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

τελικα μου φαινεται,τα μεγαλα πνευματα συναντωνται!

Nα ξερες τι γιγαντια πιστη εχω στην ανθρωπινη ευρηματικοτητα και ευστροφια ....
Ο ανθρωπος (ακομα και μονος του να ειναι στον γαλαξια) <ΑΝ> ξεπερασει το σημειο 0 της αυτοκαταστροφης του
ΜΟΝΟ ΛΑΜΠΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ τον αναμενουν .... Δικης του δημιουργιας και επινοησης. Για καποιο λογο ομως
πιστευω οτι ΔΕΝ ειναι μονος του. Απλα, οι εξωγηινοι ΔΕΝ βρισκονται εκει που τους ψαχνουμε (στην βαρυονικη υλη
του ορατου κοσμου).

Αλλα πρεπει να ελεγξουμε, παση θυσια, τον υπερπλυθησμο πσνω στην γη. Και τα παθη των ολιγων !!!

ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ !!!! ....

Nαι,αλλά θα μάθεις εάν υπάρχει ζωή εκεί που θα στείλεις το ρομπότ,ή οτιδήποτε άλλο.....δηλαδή,μπορεί στην ουσία η πληροφορία που θα φτάσει στην γή,να μην είναι αντιπροσωπευτική....θα ξέρεις όμως τι υπήρχε όταν έφτασες εκεί την τάδε χρονολογία :p
Οπότε,ίσως και να μπορείς να υπολογίσεις το πως θα έχουν εξελιχθεί....οι εξωγήινοι δεινόσαυροι!! (Αν θα υπάρχει κάτι).

Όπως και να έχει,η πληροφορία θα είναι σημαντική.

Μα αυτό ακριβώς κάνουμε και τώρα, παρατηρούμε το σύμπαν στο παρελθόν του και συλλέγουμε πληροφορίες για το παρελθόν του. Το ταξίδι στο οποίο αναφερόμαστε δεν έχει να κάνει με την αποστολή κάποιας συσκευής που θα μας στέλνει πληροφορίες στην γη, αλλά με το ταξίδι εκεί του ίδιου ανθρώπινου πολιτισμού προκειμένου να γνωρίσει το παρόν και όχι το παρελθόν σε κάποιο άλλο σημείο του σύμπαντος. Όμως γνωρίζοντας το παρόν σε κάποιο άλλο σημείο χάνεις αυτομάτως το να γνωρίζεις το παρόν στην Γη. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα των διαστημικών ταξιδιών.

Μα αυτό ακριβώς κάνουμε και τώρα, παρατηρούμε το σύμπαν στο παρελθόν του και συλλέγουμε πληροφορίες για το παρελθόν του. Το ταξίδι στο οποίο αναφερόμαστε δεν έχει να κάνει με την αποστολή κάποιας συσκευής που θα μας στέλνει πληροφορίες στην γη, αλλά με το ταξίδι εκεί του ίδιου ανθρώπινου πολιτισμού προκειμένου να γνωρίσει το παρόν και όχι το παρελθόν σε κάποιο άλλο σημείο του σύμπαντος. Όμως γνωρίζοντας το παρόν σε κάποιο άλλο σημείο χάνεις αυτομάτως το να γνωρίζεις το παρόν στην Γη. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα των διαστημικών ταξιδιών.

Τα γνωρίζω όλα αυτά!!
Επειδή αναφέρθηκαν φωτογραφίες,απάστση,γη,κτλπ....Για αυτό ανέφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Η απαντηση ισως δινεται απο την ιδια την Φυση : οποιος γνωριζει τα περισσοτερα και τολμα τα δυσκολοτερα ΜΑΛΛΟΝ του πεφτει λογος
για την επεμβαση/μορφοποιηση κοσμων.

(εγω προσωπικα δεν ασπαζομαι αυτη την φιλοσοφια ... αλλα μετα απο τοσα ντοκυμαντερ που εχω δει στο Nature, η Φυση ετυμηγορει
με εναν εντελως στυγνο και ισοπεδωτικο τροπο απεναντι στους λιγοτερο ικανους ... κατι που παραδεχθηκε και ο Steven Hawking)

Γιατί το λες αυτό; τι σε έκανε να το πιστεύεις;

(Ας βγούμε off topic, μην ανοίξεις άλλο νήμα, και θα μας μαλώνουν και μεις θα χαθούμε, δε θα ξέρουμε που να διαβάσουμε τι... :) )

Οποιος εχει το καρπουζι και το μαχαιρι ... δεν θα κανει ψηφοφορια για τον σφαγιασμο του καρπουζιου.
Το καρπουζι ειναι η αυτοδιαθεση της ανθρωποτητας (το τι θελει να κανει με το μελλον της).

Η (πρωτολεια) μορφη των πραγματων ενος οχι τοσο μακρινου μελλοντος ....

White-Juday Warp Field Interferometer.png

Τι βλεπουμε ?

Την διαταξη (ιντερφερομετρο) με την οποια ο White (a.k.a. Mr. Cochrane) προσπαθει να συλλαβει
και μετρησει την παραμικρη καθυστερηση του φωτος στις δυο (καθετες) δεσμιδες φωτος.
Συγκεκριμενα στην οριζοντια δεσμιδα. Γιατι να μετρησει καθυστερησεις ???

Ας τα παρουμε απο την αρχη :

Η δεσμιδα laser που φευγει απο την γεννητρια παλμων laser (αριστερα) χωριζεται σε δυο ΚΑΘΕΤΕΣ
συνιστωσες απο το ιντερφερομετρο (στο κεντρο). Η καθετη συνεχιζει μεχρι εναν ανιχνευτη που
μετρα τον χρονο που χρειαστηκε η δεσμιδα να διαννυσει την αποσταση απο το ιντερφερομετρο
μεχρι αυτον. Η οριζοντια ... εισερχεται μεσα σε ενα δακτυλιο-πυκνωτη (τασης 20.000 volts !!!)
που προσπαθει να ΜΕΙΩΣΕΙ τις κβαντικες διαμυμανσεις (σε ενα τμημα μολις 1 εκατοστου)
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ωστε ο χωρος να παρουσιασει την συμπεριφορα του κενου στο πειραμα Casimir.
Να ΠΤΥΧΩΘΕΙ, δηλαδη. Να γινει "κοντυτερος" και "μικροτερος". Να "ελξει" τα δυο ακρα της
διαδρομης, σε σημειο που να ανιχνευεται.

ΠΩΣ θα ανιχνευθει ?
Αν η καθετη διαδρομη (απο το ιντερφερομετρο μεχρι τον ανιχνευτη) διαννυεται ΠΙΟ ΑΡΓΑ
απο οτι η οριζοντια διαδρομη (απο το ιντερφερομετρο μεχρι τον καθρεφτη) τοτε .... ειμαι
ο πιο ευτυχης παπαρας στον κοσμο -bye-

Mεχρι στιγμης, εχουν μετρηθει διαφορες αλλα ΔΕΝ ειναι ΔΙΑΡΚΕΙΣ και σταθερες.
Προφανως χρειαζεται μεγαλυτερη ισχυς στο ηλεκτρικο πεδιο ΑΛΛΑ και οργανα που
η ακριβεια στην μετρηση χρονων/αποστασεων θα κατεβει στο 1/100 της ακριβειας που
εχει τωρα.

Ολα του γαμου δυσκολα .... (αν καπου εκανα λαθος στην ερμηνεια ... feel free to level me down :p)

Last edited:
Λοιπον,
οι διαδρομες και αποστασεις που χρονομετρουμε το φως
ΔΕΝ ειναι αυτες που σας περιεγραψα (παραπανω).

Οι σωστες διαδρομες (θελω να πιστευω oτι) ειναι αυτες :->

Πρωτη διαδρομη (Α -> Β -> Γ -> Β -> Δ) :

First path.png

και η δευτερη (Α -> Β -> Γ -> Β -> Δ) :

Second path.png

Τα συνολικα μηκη των δυο διαδρομων ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΙΣΑ
(με μια ακριβεια που μονο εκει στην NASA ξερουν ποση ακριβως ...
διαβαζω οτι η πειραματικη διαταξη μεταφερθηκε σε δωματιο με σεισμικη μονωση
ωστε να μην επηρεαζονται οι μετρησεις απο το βαδισμα και την ομιλια των περαστικων
εξω απο το δωματιο και σε αποσταση 50 μετρων !!!!!)

Last edited:
Τoroid capacitor ring .... (εις την Ν !!!!) .... :laugh:

20110307032245%21Enterprise_XCV-330.jpg

(......)

Βεβαια, εξακολουθω να πιστευω οτι με εκατομμυρια και δισεκατομμυρια volts δεν προκειται να πτυχωσουμε
τον χωροχρονο στον βαθμο που επιθυμουμε (διαστρικο ταξιδι). Καποια στιγμη ΠΡΕΠΕΙ να κατανοησουμε και
χειραγωγησουμε την Αρνητικη Ενεργεια(-Μαζα) .... που υφισταται, αλλα σε ανεπαισθητο βαθμο (πειραμα
Casimir).

Φαντάσου πως έγω φέυγω από την Γή και με κάποια σουπερ-ντουπερ μελοντική τεχνολογία καταφέρνω και φτάνω σε έναν πλανήτη κάποια εκατομύρια έτη φωτός μακρια. Εκεί π.χ. ανακαλύπτω πως υπάρχει ζωή και κατοικείται από δεινόσαυρους. Έτσι τραβάω μία φωτογραφία έναν τυρανόσαυρο και σου την στέλνω στην Γη με την ταχύτητα του φωτός. Όταν εσύ θα λάβεις την φωτογραφία δεν θα υπάρχουν πλέον δεινόσαυροι αλλά άλλα ζώα και νοήμοντα όντα με τα οποία εγω θα κάνω πλέον παρέα και θα πίνω μαζί τους μπύρες ενω εσύ να νομίζεις πως είμαι ακόμα με τους δεινόσαυρους. Βλέποντας εσύ λοιπόν την φωτογραφία αποφασίζεις πως θες και εσύ να δεις τους δεινόσαυρους από κοντά, οπότε πάιρνεις το επόμενο διατημόπλοιο και έρχεσαι να με συναντήσεις. Όμως όταν φτάσεις να με βρείς διαπιστώνεις πως εκεί που υπήρχε ο πλανήτης με τους δεινόσαυρους δεν υπάρχει πλέον τίποτα, ο πλανήτης εντομεταξύ έχει καταστραφεί και εγώ έχω φύγει μαζί με τους φίλους μου τους εξωγήινους για κάποιο άλλο άστρο και άντε να με βρείς.

Φιλτατε Click

Το οτι ΕΜΕΙΣ δεν μπορουμε να ξεπερασουμε την ταχυτητα του φωτος (ως βαρυονικη υλη)
ΔΕΝ σημαινει οτι δεν θα υπαρξει ΠΟΤΕ μεταδοση πληροφοριας που να ΞΕΠΕΡΝΑ την ταχυτητα του φωτος.

Διαβασε το post #307 του Tmjuju, σελιδα 31, νημα "Διαστημικα ταξιδια : Μυθοι και πραγματικοτητα"

Kαι αυτο το λινκ : http://www.nature.com/news/data-teleportation-the-quantum-space-race-1.11958

Φιλτατε Click

Το οτι ΕΜΕΙΣ δεν μπορουμε να ξεπερασουμε την ταχυτητα του φωτος (ως βαρυονικη υλη)
ΔΕΝ σημαινει οτι δεν θα υπαρξει ΠΟΤΕ μεταδοση πληροφοριας που να ΞΕΠΕΡΝΑ την ταχυτητα του φωτος.

Διαβασε το post #307 του Tmjuju, σελιδα 31, νημα "Διαστημικα ταξιδια : Μυθοι και πραγματικοτητα"

Kαι αυτο το λινκ : http://www.nature.com/news/data-teleportation-the-quantum-space-race-1.11958

Για να πω την αλήθεια δεν την πολυκατάλαβα την τεχική που περιγράφει. Από ότι γνωρίζω τα φωτόνια ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός (εξού και το όνομά τους). Αφού η μετάδοση της πληροφορίας που περιγράφεται βασίζεται σε αυτά, πως είναι δυνατόν να επιτύχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτή του φωτός; Και αν ισχύει αυτό, πόσο πιο γρήγορα από το φως;

Απ' όσο κατάλαβα, από τη μία μεριά θεωρητικά το entaglement σημαίνει ότι αλλαγές στην κατάσταση στο ένα σωματίδιο εδώ θα έχουν την ίδια αλλαγή "άμεσα" στο σωματίδιο μακρυά. Αυτό το "άμεσα" είναι η δυνατότητα για επικοινωνία πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός.
Από την άλλη, θα πρέπει κάπως να αποτρέψουμε το σωματίδιο μακρυά από το να χάσει τις ιδιότητές του entaglement με το να το "διαβάσουμε" αν θέλουμε να το χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά για επικοινωνία χωρίς να στέλνουμε κάθε φορά νέο σωματίδιο.

Το πείραμα με τα φωτόνια που στέλνονται μέσω δορυφόρου ή οπτικής είναι ένα κλίκ πίσω και παρατηρεί το πώς επιζεί η κατάσταση του entaglement με την αλληλεπίδραση με την ατμόσφαιρα ή άλλη ύλη.

Click

Εχω ενα ηλεκτρονιο, ΕΔΩ πανω στην Γη, που εχει ενα συγκεκριμενο spin (ας πουμε οτι αυτο το spin αποτελει 1 bit
πληροφοριας) και μεταφερω μεσα στο αστροπλοιο μου μεχρι την Ανδρομεδα (για καπου εκει εγραψες) ενα αλλο
ηλεκτρονιο συσχετισμενο με το πρωτο (η τεχνικη που συσχετιζονται μου διαφευγει και μενα αλλα ΕΙΝΑΙ εφικτη).

Οταν δω τους δεινοσαυρους στην Ανδρομεδα (καποιον πλανητη) θα αλλαξω το spin στο δικο μου ηλεκτρονιο και
ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα αλλαξει το spin στο ηλεκτρονιο ΕΔΩ πανω στην Γη. Aν αυτο μπορω να το κανω για εκατο η χιλια
ηλεκτρονια .... εχω πληρη και ΑΚΑΡΙΑΙΑ ενημερωση της Γης απο το αστροπλοιο μου στην Ανδρομεδα. To θεμα
δεν ειναι ποσο χρονο θα κανει η πληροφορια για να ρθει απο κει εδω, αλλα ποσο χρονος θα περασει εδω στην
Γη, μεχρι να φτασω εγω στην Ανδρομεδα (εκατομμυρια χρονια, μετρημενα απο τον γηινο παρατηρητη αλλα
μερικα χρονια για τον ταξιδευτη που κινειται με 99.9999999% του C).

Δεν θα ταξιδεψει κανενα φωτονιο απο κει, εδω. Τα ηλεκτρονια ειναι συσχετισμενα (entangled) ακομα και
αν τα χωριζει ενα ολοκληρο συμπαν. Οτι αλλαγη συμβει στο ενα θα συμβει και στο αλλο, ΑΚΑΡΙΑΙΑ, σαν να
μην υπαρχει αποσταση. Ειναι επαληθευμενο και υπαρκτο φαινομενο. Και ειναι απο τα λιγα φαινομενα που μας
κανουν να σκεφτομαστε οτι υπαρχουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ διαστασεις που γεφυρωνουν τις γνωστες τρεις του χωρου
χωρις να τις διαννυσουν.

Last edited:
Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό που περιγράφεις. Υπάρχει κάποια λογική θεωρία που να ερμηνεύει πως και γιατί συμβαίνει αυτό ή πρόκειται απλά για ένα αποτέλεσμα κάποιου πειράματος χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα παραπέρα; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε πολύ πιθανό να μας διαφεύγει κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα και τα φαινόμενα να απατούν, ίσως κάποια άλλοι παράγοντες που να επιρρεάζουν το φαινόμενο. Ότι ισχύει σε γίηνες αποστάσεις δεν είναι σίγουρο πως ισχύει και στα ατρονομικά μεγέθη. Προφανώς το πείραμά δεν μπορεί να επαληθευτεί μεταξύ του γαλαξία μας και της Ανδρομέδας για να γνωρίζουμε πόσο "ακαριαίος" είναι ο συσχετισμός των ηλεκτρονίων και αν όντως συμβαίνει.

Συμφωνα με τον καθηγητη Juan Li (που ειναι κατοχος του προηγουμενου ρεκορ αποστασης μεταξυ συσχετισμενων
φωτονιων, δηλαδη στα 15.3 χιλιομετρα, ενω τωρα εχουμε φτασει την αποσταση στα 143 χιλιομετρα !!!) η ταχυτητα
μεταδοσης της πληροφοριας της αλλαγης μια κβαντικης καταστασης φτανει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10.000 φορες αυτην του
φωτος (299.792 χλμ/δλπ). Που σημαινει οτι οσο μεγαλωνει η αποσταση μεταξυ δυο συσχετισμενων σωματιδιων ...
θα ανεβαινει αντιστοιχα και η ακριβεια της μετρησης της "ταχυτητας" μεταδοσης της πληροφοριας ....

http://www.gizmag.com/quantum-entanglement-speed-10000-faster-light/26587/

(προς το παρον, χρησιμοποιουνται ΤΡΙΑ σωματιδια, τα ενα σαν γεφυρα αναμεσα στα αλλα δυο, το οποιο αφου
επιτευχθει η συζευξη απομακρυνεται η αχρηστευεται ως πληροφορια ... η ζευξη δεν χρειαζεται πια γεφυρωση)

Last edited:
Φίλε SR71B, αν αυτό όντως ισχύει για αποστάσεις ετών φωτός μέσα στο σύμπαν, τότε σημαίνει πως αυτή την στιγμή αυτομάτως μου έχεις ακυρώσει ολόκληρη την κοσμοθεωρία περί διαστημικών ταξιδιών και επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς! Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε και οι άλλοι ,αλλά αυτό θα σήμαινε όχι μόνο πως γίνεται εφικτό να ταξιδέψουμε πολύ μακρυά στο σύμπαν αλλά και πως ταυτόχρονα δεν θα χρειαστεί ποτέ να φύγουμε από τον πλανήτη μας για να το επιτύχουμε αυτό!

Έτσι όπως το βλέπω εγώ όλα αυτά που συζητάμε περί τεχνικών προώθησης, επιμήκυνσης της ζωής, τετάρτων διαστάσεων, σκουλικότρυπων κλπ. χάνουν κάθε νόημα, είναι απλά περιττά. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε ποτέ ως φυσική μάζα στην άλλη άκρη του διαστήματος, αρκεί να ταξιδέψουν τα ηλεκτρόνιά μας ή να διεγείρουν τα φωτόνια μας κάποια ηλεκτρόνια στον αμέσως κοντινότερο νοήμονα πολιτισμό. Αν έρθουμε σε τέτοια επαφή ακαριαίας ανταλλαγής πληροφορίας με αυτόν τον πολιτισμό τότε αυτομάτως ερχόμαστε και σε επαφή ακαριαίας ανταλλαγής πληροφορίας και με όλους τους άλλους πολιτισμούς που αυτός ο πολιτισμός έχει ήδη έρθει σε επαφή. Επικοινωνώντας ο ένας πολιτισμός με τον άλλο αλυσιδωτά μπορούμε να γνωρίσουμε μέχρι και τους πιο απομακρυσμένους γαλαξίες χωρίς να έχουμε πάει ποτέ εκεί.

Αν αναλογιστούμε ότι με βάση τις πιθανότητες σε σχέση με το μέγεθος του σύμπαντος πρέπει να υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι νοήμονες πολιτισμοί, πολλοί από αυτούς που θα έχουν τεχνολογικά προχωρήσει πιο μπροστά από μας, τότε μου φαίνεται πολύ πιθανό και απόλυτα λογικό να έχουν με αυτήν την τεχνική του quantum entanglement επικοινωνήσει μεταξύ τους και την στιγμή που μιλάμε να έχουν ήδη αναπτύξει ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφορίας, ουσιαστικά εξελίσσοντας από κοινού έναν ενιαίο διαστρικό-διαγαλαξιακό πολιτισμό.

Το μόνο που έχουμε λοιπόν να κάνουμε είναι να μπούμε σε αυτό το δίκτυο και αυτομάτως θα μάθουμε ότι άλλο χρειαζόμαστε από τους άλλους πολιτισμούς (που ουσιαστικά θα είναι ένας δικτυωμένος πολιτισμός) προκειμένου να φτάσουμε στο ίδιο τεχνολογικό επίπεδο με αυτούς και στην συνέχεια να συμβάλουμε και εμείς από την μεριά μας στην περαιτέρω εξέλιξή του.

Ίσως λοιπόν τα κοντινότερα σε εμάς άκρα του δικτύου αυτού να βρίσκονται σε κάποια άστρα μόνο μερικές δεκάδες έτη φωτός από εμάς και να προσπαθούν εδώ και καιρό να συγχρονιστούν μαζί μας στέλνοντάς μας τα φωτόνια τους.

Μόλις φτάσουμε στο επίπεδο να το αντιληφθούμε αυτό και καταφέρουμε να επιτύχουμε την πρώτη ανταλλαγή πληροφορίας τότε θα λύσουμε και το μυστήριο του σύμπαντος. Αρκεί να προλάβουμε να το επιτύχουμε αυτό προτού αυτοκαταστραφούμε από μόνοι μας.

Ενδιαφέρουσες σκέψεις, αλλά θα προϋποθέτουν την αποστολή ενός από τα 2 συσχετισμένα φωτόνια από εκεί εδώ, να το πιάσουμε χωρίς να καταστρέψουμε τη συσχέτιση και να το διαβάσουμε. Και πάλι θα κάνει αρκετά έτη φωτός να φτάσει εδώ, και δεν ξέρουμε αν θα επιζήσει η συσχέτιση.
Από αυτή την άποψη τα πειράματα με το δορυφόρο κλπ είναι στο σωστό δρόμο.

Απο κει και πέρα, το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι η όλη διαδικασία μας επιτρέπει να ακουμπάμε άμεσα και πειραματικά ίσως για πρώτη φορά μια άλλη διάσταση που φαίνεται να λειτουργεί σαν συντόμευση ή παράκαμψη. Ότι και να μπορεί να σημαίνει αυτό.

Φιλε Click

Kαταρχην, πρεπει να προηγηθει αυτο που περιεγραψε ο Dimkasta.
ΚΑΠΟΙΟΣ ... πρεπει να παει δυο φωτονια απο δω εκει (Α του Κενταυρου, Βεγα, Σειριο, κλπ)
και να κανει την συσχετιση με τα "ακρα" του εκει δικτυου πληροφοριων.

Δευτερον,
ΔΕΝ γνωριζουμε KΑΝ αν υπαρχουν θυρες "interstellar RJ-45 fast ethernet" που μας περιμενουν
(και που). Το θελω να πω : οποιος κανει ενα δικτυο ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ δεν το κανει ανοιχτο σε ολους
παρα μονο σ'αυτους που εχουν αποδειξει την ωριμοτητα τους αλλα και την τεχνολογικη
τους δεινοτητα. Εμεις ... με τι password θα μπουμε ? Με το "hello world" της Turbo Pascal ?
Εχουμε αναπτυξει μια στρεβλη αισθηση περι εξωγηινης νοημοσυνης εξαιρετικα χολυγουντιανης
(ειτε φιλικα μουτρακια με το Close Encounters of the 3rd Kind η τις ακριδες του Independence Day).
Φοβαμαι οτι οι εξωγηινοι (που εμεις ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναγνωρισουμε και επικοινωνησουμε) εχουν
την δικη τους ατζεντα. ΔΕΝ ειναι κατ'αναγκη εχθρικοι αλλα τιποτα ΔΕΝ αποδεικνυει οτι θα ειναι
κατ'αναγκη φιλικοι (ανοιξαμε και σας περιμενουμε στο 120ο χιλιομετρο :laugh:)

Τριτον,
ο Κβαντικος Εναγκαλισμος (η Διεμπλοκη η Συσχετιση η Συζευξη) ειναι ακομα στα ΣΠΑΡΓΑΝΑ.
Συμφωνω οτι το επομενο internet θα εχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ταχυτητες και δικλειδες ασφαλειας
αν αξιοποιησει την πιθανοκρατικη φυση του κβαντικου κοσμου (γιατι εκει στηριζεται το
entanglement, το οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει παρατηρησει το bit πληροφοριας πριν αυτο ζητηθει)
αλλα ... για ζευξεις ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ ... ΜΠΛΟΚΑΡΩ και εγω. Δεν ξερω τι αλλο (εκτος απο αραιοτατο
ψυχρο πλασμα) υπαρχει στον μεσοαστρικο χωρο. Αν δεν υπαρχει τιποτε αλλο, τοτε ΝΑΙ, εχουμε
ηδη πετυχει διαστρικο δικτυο (σε βαθος εκατονταδων χρονων) στερεο και αραγες.
Αλλα ... ποσο αθωος και αδειος ειναι ο μεσοαστρικος χωρος ... Koutsi Marika knows !!!

Τεταρτον,
στις διαγαλαξιακες αποστασεις μπαινουν και αλλες παραμετροι στο παιχνιδι.
Ο ενας ειναι η διαστολη του ιδιου του χωροχρονου. Βεβαια, στα 2.5 εκατομμυρια ετη φωτος
που μας χωριζουν απο την Ανδρομεδα ΔΕΝ ειναι τοσο διεσταλμενος ο χωρος (νομιζω οτι η
διαστολη παιρνει το πανω χερι σε αποστασεις ΠΑΝΩ απο τα 100 εκατομμυρια παρσεκ) αλλα
ισως να περιεχει αλλα μυστηρια οντα, οπως υπερσυμμετρικα σωματιδια (αξιονια, νετραλινα)
που ισως να απαρτιζουν την περιβοητη Σκοτεινη Υλη. Επιδρα το φαινομενο της Κβαντικου
Εναγκαλισμου με αυτα τα (υποθετικα) σωματιδια ? Πανω στην γη, οι κλιμακες ειναι επαρκως
κοντινες ωστε η Σκοτεινη Υλη να θεωρειται σχεδον ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ. Αλλα σε τοσο μεγαλες
αποστασεις και κλιμακες .... ΜΟΝΟ ακυρωμενη δεν ειναι !!!! Αν ενα φαινομενο χρησιμοποιει
παραπανω διαστασεις τοτε ισως να ΜΗΝ τις εχει κατ'αποκλειστικοτητα. Τι γινεται με τους
υπολοιπους "ενοικους" αυτης της διαστασης ? Συνεργαζονται ... η ... μαχονται ?

Πιστευω οτι η φραση του πατερα Ted Arroway στην κορη (κατοπινη αστρονομο) Ellie Arroway
στο προφητικο Contact ... ειναι ο βηματισμος που ΜΟΙΡΑΙΑ θα αναγκαστει να ακολουθησει
η τεχνολογικη εξελιξη της ανθρωποτητας στην χιλιετια που μολις μπηκε ...

Small moves, Ellie ... small moves ... this is how it's being done for millions of years !!!

-bye-

Last edited:
Φιλε Click
Δευτερον,
ΔΕΝ γνωριζουμε KΑΝ αν υπαρχουν θυρες "interstellar RJ-45 fast ethernet" που μας περιμενουν
(και που). Το θελω να πω : οποιος κανει ενα δικτυο ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ δεν το κανει ανοιχτο σε ολους
παρα μονο σ'αυτους που εχουν αποδειξει την ωριμοτητα τους αλλα και την τεχνολογικη
τους δεινοτητα. Εμεις ... με τι password θα μπουμε ? Με το "hello world" της Turbo Pascal ?
Εχουμε αναπτυξει μια στρεβλη αισθηση περι εξωγηινης νοημοσυνης εξαιρετικα χολυγουντιανης
(ειτε φιλικα μουτρακια με το Close Encounters of the 3rd Kind η τις ακριδες του Independence Day).
Φοβαμαι οτι οι εξωγηινοι (που εμεις ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναγνωρισουμε και επικοινωνησουμε) εχουν
την δικη τους ατζεντα. ΔΕΝ ειναι κατ'αναγκη εχθρικοι αλλα τιποτα ΔΕΝ αποδεικνυει οτι θα ειναι
κατ'αναγκη φιλικοι (ανοιξαμε και σας περιμενουμε στο 120ο χιλιομετρο :laugh:)

Σχετικά με αυτό, εγώ θα έλεγα πως το να είμαστε καχύποπτοι ή να θεωρούμε έναν πιο ανεπτυγμένο πολιτισμό καχύποπτο προς εμάς είναι μάλλον η χολιγουντιανή προσέγγυση των πραγμάτων. Ένα πολιτισμός που έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο η λογική λέει πως θα έχει λύσει προ πολλού θέματα μίσους, πολέμων, κυριαρχίας του ενώς έναντι του άλλου κλπ. Και φυσικά δεν πιστεύω πως θα έχει να φοβηθεί τίποτα από τον προτόγωνο για αυτούς ανθρώπινο πολιτισμό. Είναι σαν να λέμε πως ο άνθρωπος φοβάται τον σκύλο κατά την εκπάιδευσή του. Σίγουρα ένας τέτοιος πολιτισμός θα ξέρει πολύ καλά πως να μας διαχειριστεί και μόνο καλό θα μπορέσει να μας κάνει η επαφή μαζί του. Θα μας βοηθήσει να ωριμάσουμε και να απαλλαγούμε από τα ελατώματά μας μια ώρα νωρίτερα.