Cosmic Wonder
AVClub Addicted Member
- 24 October 2012
- 2,859
ας πούμε πως εσύ και εγώ μπορούμε να ζήσουμε εκατομύρια χρόνια και δεν μας πειράζει να περιμένουμε. Φαντάσου πως έγω φέυγω από την Γή και με κάποια σουπερ-ντουπερ μελοντική τεχνολογία καταφέρνω και φτάνω σε έναν πλανήτη κάποια εκατομύρια έτη φωτός μακρια. Εκεί π.χ. ανακαλύπτω πως υπάρχει ζωή και κατοικείται από δεινόσαυρους. Έτσι τραβάω μία φωτογραφία έναν τυρανόσαυρο και σου την στέλνω στην Γη με την ταχύτητα του φωτός. Όταν εσύ θα λάβεις την φωτογραφία δεν θα υπάρχουν πλέον δεινόσαυροι αλλά άλλα ζώα και νοήμοντα όντα με τα οποποία εγω θα κάνω πλέον πάρέα και θα πίνω μαζί τους μπύρες ενω εσύ να νομίζεις πως είμαι ακόμα με τους δεινόσαυρους. Βλέποντας εσύ λοιπόν την φωτογραφία αποφασίζεις πως θες και εσύ να δεις τους δεινόσαυρους από κοντά, οπότε πάιρνεις το επόμενο διατημόπλοιο και έρχεσαι να με συναντήσεις. Όμως όταν φτάσεις να με βρείς διαπιστώνεις πως εκεί που υπήρχε ο πλανήτης με τους δεινόσαυρους δεν υπάρχει πλέον τίποτα, ο πλανήτης εντομεταξύ έχει καταστραφεί και εγώ έχω φύγει μαζί με τους φίλους μου τους εξωγήινους για κάποιο άλλο άστρο και άντε να με βρείς.
Nαι,αλλά θα μάθεις εάν υπάρχει ζωή εκεί που θα στείλεις το ρομπότ,ή οτιδήποτε άλλο.....δηλαδή,μπορεί στην ουσία η πληροφορία που θα φτάσει στην γή,να μην είναι αντιπροσωπευτική....θα ξέρεις όμως τι υπήρχε όταν έφτασες εκεί την τάδε χρονολογία

Οπότε,ίσως και να μπορείς να υπολογίσεις το πως θα έχουν εξελιχθεί....οι εξωγήινοι δεινόσαυροι!! (Αν θα υπάρχει κάτι).
Όπως και να έχει,η πληροφορία θα είναι σημαντική.