Δίκτυο Οπτικών Ινών ΟΤΕ | Cosmote Fiber

Ναι ακριβώς αυτό ποστάρω όλη μέρα σήμερα. Τιμή και μετρήσεις για FTTH 100Mbps.
Έγραψα κάπου κάτι διαφορετικό;

Re: Απάντηση: Re: Δίκτυο Οπτικών Ινών από "ΟΤΕ"

Αυτή η τιμή είναι με την επιδότηση για οπτική.

Μα με επιδότηση fiber έβαλα και εγώ στον OTE, και πληρώνω 33 το μήνα

Το avatar του μέλους mankon7Ο/η mankon7 έγραψε: 07-11-20 12:01
Καλημέρα παιδιά
Ψάχνωντας στο ίντερνετ βρήκα αυτή την σελίδα
https://www.eett.gr/opencms/opencms...coms/VDSLvectoring/assignments/2ndYearly/OTE/

Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να αναφέρεται σε περιοχές που πρόκειται να παραδοθεί η οπτική ίνα

Καλησπέρα.. Σημερινή σύνδεση ftth με πολλα προβληματα.. Η ταχύτητα μέσα στην μερα ανεβοκατεβαίνει.. Αλλαγή router δεν έγινε.. Μήπως φταιει αυτό??

κατεβασμα αρχειου απο speedtest.otenet ουτε ενα 1 mbps...Το wifi σε καποια μερη του σπιτιου σερνεται..

Το speedport plus του ΟΤΕ τελικά είναι για πεταμα.. Αν αγοράσω άλλο θα έχω πρoβλημα με το τηλέφωνο? Συνδέεται στο router.. Άλλαξε κανεις router να πει καμια ιδέα??

Έχει αναφερθεί πολλάκις.

Κρατάς το speedport plus σαν modem και βάζεις Wi-Fi Access Point / Router για τις υπόλοιπες λειτουργίες.
Μπορείς να βγάλεις εντελώς το SpeedPort Plus και να το αντικαταστήσεις με FritzBox το οποίο έχει καλύτερο Wi-Fi όχι όσο καλό τα dedicated Wi-Fi AP.

σκέφτομαι να βάλω και εγώ οπτική ίνα στο σπίτι, αυτή των 28,90 ευρώ/μήνα.
αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μετά το τέλος του συμβολαίου υπαναχωρήσω και θελήσω να πάω σε μικρότερη ταχύτητα γραμμής τι γίνεται?
θα μπορώ να γυρίσω πίσω σε 24αρα γραμμή ή θα πρέπει να παραμείνω στην 100αρα με το αυξημένο κόστος?

σκέφτομαι να βάλω και εγώ οπτική ίνα στο σπίτι, αυτή των 28,90 ευρώ/μήνα.
αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μετά το τέλος του συμβολαίου υπαναχωρήσω και θελήσω να πάω σε μικρότερη ταχύτητα γραμμής τι γίνεται?
θα μπορώ να γυρίσω πίσω σε 24αρα γραμμή ή θα πρέπει να παραμείνω στην 100αρα με το αυξημένο κόστος?

Θα μπορείς να γυρίσεις σε 50αρα.
Στα 2 χρόνια που λήγει η επιδότηση του προγράμματος, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόγραμμα κάτω από 50Mbps ( και φυσικά οι τιμές θα έχουν πέσει ).

Εδώ είναι η ταχύτητες που μπορώ να πιάσω βάση του τηλεφωνικού μου αριθμού και από τι βλέπω δίνουν 50 και μέσω FTTH και μέσω VDSL οποτε εάν και δεν είναι λάθος φαντάζομαι θα μπορείς να πας αργότερα από τα 100 στα 50 μέσω ftth εκτός και αν είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή η έχουν αλλάξει τοτε τα πράγματα

Attachments

• Screenshot_84.png
    Screenshot_84.png
    44.3 KB · Views: 188
Re: Απάντηση: Δίκτυο Οπτικών Ινών από "ΟΤΕ"

Εδώ είναι η ταχύτητες που μπορώ να πιάσω βάση του τηλεφωνικού μου αριθμού και από τι βλέπω δίνουν 50 και μέσω FTTH και μέσω VDSL οποτε εάν και δεν είναι λάθος φαντάζομαι θα μπορείς να πας αργότερα από τα 100 στα 50 μέσω ftth εκτός και αν είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή η έχουν αλλάξει τοτε τα πράγματα

Τα μπλέκουν τα πράγματα επικοινωνιακά οι πάροχοι.
Δεν υπάρχει 50 μέσω FTTH, είναι από 100 και πάνω.
100 υπάρχει μέσω vdsl και FTTH (σε περιοχές κοντά σε καμπίνα παρόχου)
200 υπάρχει σίγουρα μέσω FTTH, δεν θυμάμαι αν δίνεται και από vdsl, νομίζω πως όχι.

Re: Απάντηση: Δίκτυο Οπτικών Ινών από "ΟΤΕ"

Τα μπλέκουν τα πράγματα επικοινωνιακά οι πάροχοι.
Δεν υπάρχει 50 μέσω FTTH, είναι από 100 και πάνω.
100 υπάρχει μέσω vdsl και FTTH (σε περιοχές κοντά σε καμπίνα παρόχου)
200 υπάρχει σίγουρα μέσω FTTH, δεν θυμάμαι αν δίνεται και από vdsl, νομίζω πως όχι.

50 μέσω VDSL (FTTC) αποκλειστικά.
100 υπάρχει είτε VDSL (FTTC) είτε FTTH
200 υπάρχει είτε VDSL (FTTC) για όσους είναι κοντά σε καμπίνα παρόχου είτε μέσω FTTH

Τα πάντα μπορούν να δώσουν.
Απλά δεν τους "συμφέρει" ούτε έχουν όρεξη να έχουν στο λογιστήριο 15 διαφορετικά πακέτα με τα 7 εξ' αυτών π.χ. να είναι "δίδυμα".

Όπως μπορείτε να δείτε και στη σελίδα του ΟΤΕ,ο ΟΤΕ δεν έχει διαφορετικά πακέτα για VDSL και διαφορετικά για FTTH.´Εχει τα εξής δυο ίδια,είτε αυτά παρέχονται μέσω VDSL είτε μέσω FTTH:

cosmote Double Play Fiberspeed 100 XL στα 41,90 ευρώ/μήνα με 24μηνη δέσμευση
cosmote Double Play Fiberspeed 200 XL στα 56,90 ευρώ/μήνα με 24μηνη δέσμευση

Ένα από τα παραπάνω πακέτα παίρνεις ανεξάρτητα αν τα πάρεις μέσω υποδομής FTTH ή μέσω VDSL (από υπαίθρια καμπίνα).Αν η περιοχή σου συμπεριλαμβάνεται στο sfbb.gr τότε με το κουπόνι που πέρνεις έχεις επιπλέον έκπτωση 13 ευρώ/μήνα για 24 μήνες.Επομένως στην περίπτωση αυτή σου έρχεται το μεν 100 XL στα 41,90 - 13 = 28,90 ευρώ/μήνα και το 200 XL στα 56,90 - 13 = 43,90 ευρώ/μήνα για τους πρώτους 24 μήνες.Από την άλλη αν παίρνεις το 100 XL ή το 200 XL μέσω VDSL τότε οι τιμές είναι οι παραπάνω αρχικές.

Τι θέλω να ρωτήσω εγώ αν και το έχω ξαναρωτήσει: Για να τερματίζει μια 200αρα μέσω VDSL από υπαίθρια καμπίνα, μέχρι πόση μέγιστη απόσταση καμπίνας - σπιτιού (κατανεμητή) πρέπει να έχουμε? Αν έχω την νέα καμπίνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου από το σπίτι μου,και άρα υπολογίζω καλωδιακή απόσταση 60-80 μέτρα (ίσως και λίγο λιγότερο) είμαι καλυμμένος λέτε?

Ρωτάω ξανά γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέχρι τα 100 μέτρα παίρνεις τα μέγιστα και τερματίζει η 200αρα αλλά έχω ακούσει και γνώμες από άτομα που αναφέρουν ότι με καμπίνα ακριβώς απέξω από το σπίτι,μπορεί να κλειδώνει π.χ. 180 Mbps.
Αν το παλιό ΚΑΦΑΟ δεν είναι ακριβώς δίπλα από τη νέα εγκατεστημένη καμπίνα,τότε την απόσταση από που πρέπει να την υπολογίζουμε? Από το παλιό ΚΑΦΑΟ ή από τη νέα καμπίνα?

Επίσης εκτός από τις παραπάνω τιμές "καταλόγου" για 100 XL,και 200 XL έχει κανείς υπόψιν του να του έχουν γίνει κάποιες καλύτερες προσφορές από τον ΟΤΕ? Είτε για αναβάθμιση γραμμής π.χ. από ADSL σε 100 ή 200 XL ή μέσω "απειλής" για φορητότητα προς άλλο πάροχο?