Δημιουργία αξιοπρεπούς συστήματος Home Cinema 5.1

Erwdios

Senior Member
17 July 2014
430
Καλησπέρα.Τον τελευταίο καιρό αγόρασα μία Samsung UE55 F6500 και επειδή ο ήχος της είναι κάτι λιγότερο από απαίσιος, άρχισα να ψάχνω λύσεις.

Η επιλογή soundbar απερρίφθη γρήγορα, καθότι ήθελα κάτι καλύτερο. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να κοιτάζω λύσεις all in one 5.1 αλλά σε κάθε αντίστοιχο νήμα συναντώ την πρόταση "καλύτερα φτιάξτο μόνος σου"

Είπα λοιπόν, επειδή το budget μου είναι στα πατώματα, να ξεκινήσω να ψάχνομαι για να συνθέσω σιγά, σιγά ένα σύστημα 5.1. Σε πρώτη φάση ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν οικονομικό ενισχυτή και δύο μπροστινά ηχεία και αργότερα να κοιτάξω για ένα ενεργό sub, ένα κεντρικό και δύο πίσω.

Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι περίπου 30 τετραγωνικά (τα 20 σαλόνι και τα 10 εννιαία κουζίνα) και η χρήση του θα είναι ταινίες, αθλητικά γεγονότα, video gaming μέσω PC και μουσικούλα μέσω PC, γι' αυτό κοιτάζω κάτι με DLNA για να μπορώ να στέλνω τα αρχεία προς αναπαραγωγή στον ενισχυτή. Επίσης θα ήθελα να μπορώ τα mp3 του κινητού να τα αναπαράγω μέσω του ενισχυτή επίσης. Για BRD δεν καίγομαι άμεσα.

Από ενισχυτή, στο λίγο που έψαξα, βρήκα τον παρακάτω http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=27526&catid=304 και μου φαίνεται αρκετός και θα ήθελα απόψεις σχετικά με τον ενισχυτή ή όποιον άλλο έχετε να προτείνετε, όπως επίσης και για L-R ηχεία.

To αρχικό budget είναι στα 500 .

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Γενικά ο χώρος δεν είναι και μικρός, το budget δυστυχώς είναι.
Από λίγο ψάξιμο που έκανα, και προσπαθώντας να βάλω ηχεία κολώνες στον προυπολογισμό και ένα ενισχυτή που θα αγκομαχάει πάλι, αλλά αναγκαστικά πάμε σε χαμηλή κατηγορία λόγω budget είδα αυτά:

http://www.skroutz.gr/s/3603407/Pioneer-VSX-828.html
http://www.skroutz.gr/s/341448/Pioneer-S-H240.html

Τουλάχιστον είναι ομόσταυλα οπότε κάποιο ματσάρισμα θα υπάρχει. Δεν είναι κουφοί εκεί στην pioneer. Τώρα το πως θα παίζουν δεν το ξέρω.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η λογική είναι να χτίσω κομμάτι, κομμάτι ένα αξιοπρεπές σύστημα ήχου και αν κάποια στιγμή τα οικονομικά μου μου το επιτρέψουν, να αναβαθμίσω (κυρίως τον ενισχυτή) Για τον παραπάνω λόγο δεν με πολυκαίνε οι λύσεις 7.1 και θα προτιμούσα το μεγαλύτερο βάρος να το ρίξω σε πρώτη φάση στα ηχεία. Ούτως ή άλλως είμαι τόσο άμαθος από ήχο, που και τον χειρότερο ενισχυτή να πάρω, θα μου φανεί διαμάντι.

Έλεγα λοιπόν να επιλέξω τον Denon AVR-X 1000 που έχει κατέβει στα 278 και να επιλέξω δύο καλύτερες μπροστινές ηχοστήλες όπως οι παρακάτω

Πρώτη επιλογή: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2413

Δεύτερη επιλογή: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240000863

Αντιρρήσεις, ενστάσεις?

Last edited:
Το δεύτερο σετ ηχείων είναι πολύ δύσκολο φορτίο με 88db ευαισθησία και 6 Ωμ αντίσταση, το πρώτο σετ έχει καλύτερη ευαισθησία αλλά και πάλι δεν ξέρω με 6,5άρια γούφερ αν θα μπορέσει ο ενισχυτής να τα κουνήσει γιατί λέει μεν για 145 watt ανά κανάλι αλλά δεν λέει πουθενά αναλυτικά πόσα watt σε δικάναλη ακρόαση και πόσα σε 5κάναλη. Οπως και να χει το δεύτερο σετ θα το απέρριπτα. Για δες αυτά, έχουν πιο εύκολο φορτίο κι είναι στο μπάτζετ σου.

Ευτυχώς είναι κομματάκι πιο μάτσο από τον 475 ο Ντένον αλλά θα είσαι οριακά με ηχεία δαπέδου και δυο παράλληλα γούφερ.

DLNA είπες; Ξεχνάς τα flac δηλαδή. UPnP χρειάζεσαι. Εύκολο βέβαια, κατεβάζεις ένα πρόγραμμα δωρεάν, εγκατάσταση στο PC και βλέπει ο ενισχυτής δεύτερο server με περισσότερες δυνατότητες streaming πλέον.

Τα mp3 από το κινητό μαζί με δημιουργία λίστας τα κάνεις από την εφαρμογή που συνοδεύει κάθε ενισχυτή. Google play και την κατεβάζεις, υποθέτοντας ότι έχεις Android.

Κάτι προσιτό σε ηχεία, σε αυτόν τον ενισχυτή?

Ο VSX 828 δεν είναι ίδιος με τον 528 με 2 κανάλια επιπλέον?

Ευτυχώς είναι κομματάκι πιο μάτσο από τον 475 ο Ντένον αλλά θα είσαι οριακά με ηχεία δαπέδου και δυο παράλληλα γούφερ.

DLNA είπες; Ξεχνάς τα flac δηλαδή. UPnP χρειάζεσαι. Εύκολο βέβαια, κατεβάζεις ένα πρόγραμμα δωρεάν, εγκατάσταση στο PC και βλέπει ο ενισχυτής δεύτερο server με περισσότερες δυνατότητες streaming πλέον.

Τα mp3 από το κινητό μαζί με δημιουργία λίστας τα κάνεις από την εφαρμογή που συνοδεύει κάθε ενισχυτή. Google play και την κατεβάζεις, υποθέτοντας ότι έχεις Android.

Ναι, δεν έχω καμία μούρλα με ήχο. Flac να καταλάβεις δεν έχει περάσει από τα χέρια μου, όλα είναι σε mp3, γι' αυτό και αρκούμαι σε απλά πραγματάκια και δίνω βάρος στα features του ενισχυτή, παρά στις δυνατοτητές του.
Περισσότερο Video, παρά Audio με ενδιαφέρει, αλλά είπα να κάνω την υπέρβαση με τα ηχεία, μπας και μου έρθει η μούρλα και ασχοληθώ μελλοντικά. (αν και στα 33 δύσκολο να κολλήσω ξαφνικά το μικρόβιο)

Να προσθέσω ότι υπάρχει iOS, αλλά θεωρώ ότι η τηλεόραση μου μπορεί να λύσει όλους τους παραπάνω περιορισμούς με το Samsung AllShare, ή μήπως όχι? :nounder:

Ναι, δεν έχω καμία μούρλα με ήχο. Flac να καταλάβεις δεν έχει περάσει από τα χέρια μου, όλα είναι σε mp3, γι' αυτό και αρκούμαι σε απλά πραγματάκια και δίνω βάρος στα features του ενισχυτή, παρά στις δυνατοτητές του.
Περισσότερο Video, παρά Audio με ενδιαφέρει, αλλά είπα να κάνω την υπέρβαση με τα ηχεία, μπας και μου έρθει η μούρλα και ασχοληθώ μελλοντικά. (αν και στα 33 δύσκολο να κολλήσω ξαφνικά το μικρόβιο)

Τότε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από ένα καλώδιο στο router προς τον ενισχυτή.

Μην ανησυχείς για το μικρόβιο. Πες πως το κόλλησες ήδη.

Τότε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από ένα καλώδιο στο router προς τον ενισχυτή.

Μην ανησυχείς για το μικρόβιο. Πες πως το κόλλησες ήδη.

Το μόνο εύκολο. Κολλητά θα είναι :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δεύτερο σετ ηχείων είναι πολύ δύσκολο φορτίο με 88db ευαισθησία και 6 Ωμ αντίσταση, το πρώτο σετ έχει καλύτερη ευαισθησία αλλά και πάλι δεν ξέρω με 6,5άρια γούφερ αν θα μπορέσει ο ενισχυτής να τα κουνήσει γιατί λέει μεν για 145 watt ανά κανάλι αλλά δεν λέει πουθενά αναλυτικά πόσα watt σε δικάναλη ακρόαση και πόσα σε 5κάναλη. Οπως και να χει το δεύτερο σετ θα το απέρριπτα. Για δες αυτά, έχουν πιο εύκολο φορτίο κι είναι στο μπάτζετ σου.

Πολύ ωραία ηχεία, αλλά μήπως στο link της Audioshow η τιμή είναι ανα τεμάχιο? Γιατί μετά ψιλογίνονται απλησίαστα με τα ψιλά που (δεν) υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο πορτοφόλι μου

Επιπλέον το setup με τον Denon και τα Magnat το είδα στο παρακάτω video και θεώρησα ότι τα σηκώνει:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Οχι βέβαια γιατί όταν είναι ανά τεμάχιο το έχει σε παρένθεση όπως αυτά. Δεν αμφιβάλλω όμως από βίντεο δεν μπορείς να ξέρεις αν ζεστάθηκε ο ενισχυτής, τι εντάσεις έπιασε και για πόση ώρα καθώς και πως πραγματικά ακούστηκε. Δεν λέω ότι δεν ταιριάζει, μπορεί και να παίζει καλύτερα κι απ τα ηχεία που εγώ σου προτείνω, όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν έχουμε άμεσο άκουσμα και δεν μπορώ να εμπιστευτώ το youtube ως μέσο ακρόασης και χρήση συμπερασμάτων.

Last edited:
Διαβάζοντας εδώ μέσα σχετικά νήματα, θα απέφευγα τον Pioneer λόγω πολλών βλαβών και πολύ μα πολύ κακό σέρβις, πολλά παράπονα από πολύ κόσμο που δεν τα χω δει από άλλες εταιρίες, ούτε από Denon, ούτε από Yamaha, ούτε από harman Kardon, ούτε από Marantz. Για δυνατότητες δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη δεν έχω ακούσει κανέναν απ τους δύο.

Νόημα θα είχε αν ρωτούσες μεταξύ yamaha 475 και denon 1000. Με τον 528 η απόσταση είναι αρκετή. Σε όλα.

Marantz και Harman Kardon δεν παίζουν σε αυτά τα χρήματα. Είναι σε άλλη λίγκα.

Ρώτησα, καθότι ο Pioneer είναι ο πιο ακριβός και σε εμένα που είμαι και άπειρος στο χώρο, ο πλέον γνωστός (μαζί με τον Yamaha). Denon, μόνο κασέτες είχα πιτσιρικάς :D

Απλά δεν περίμενα να μαζέψει τόσο κράξιμο.

Ρώτησα, καθότι ο Pioneer είναι ο πιο ακριβός και σε εμένα που είμαι και άπειρος στο χώρο, ο πλέον γνωστός (μαζί με τον Yamaha). Denon, μόνο κασέτες είχα πιτσιρικάς :D

Απλά δεν περίμενα να μαζέψει τόσο κράξιμο.

Δεν μάζεψε κράξιμο. Επειδή έκανα το συγκριτικό στον ήχο μερικούς μήνες πριν μεταξύ denon 1000, yamaha 475, pioneer 528 και sony 540, τυχαίνει να γνωρίζω.

Απλά μου κάνει εντύπωση που τον denon τον έχουν 100 ευρώ πιο κάτω από την τότε τιμή. Μήπως είναι καμία limited προσφορά που έχει τελειώσει και συζητάμε τσάμπα;

Δεν μάζεψε κράξιμο. Επειδή έκανα το συγκριτικό στον ήχο μερικούς μήνες πριν μεταξύ denon 1000, yamaha 475, pioneer 528 και sony 540, τυχαίνει να γνωρίζω.

Απλά μου κάνει εντύπωση που τον denon τον έχουν 100 ευρώ πιο κάτω από την τότε τιμή. Μήπως είναι καμία limited προσφορά που έχει τελειώσει και συζητάμε τσάμπα;

Υπάρχει κάποιο link για το συγκριτικό σου?

Τα πρώτα 8 αποτελέσματα πάντως τον φέρνουν στην ίδια τιμή (280 )

http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html?from=autocomplete&keyphrase=denon+avr-x1000

Η τιμή του στο Amazon είναι στα 278 δολάρια, συνεπώς ίσως να πρόκειται για ματσάρισμα, ίσως να ήθελε να χτυπήσει και τον ανταγωνισμό. Δε νομίζω να είναι limited προσφορά και σίγουρα δεν έχει τελειώσει.

Απλώς η τιμή του πρέπει να έπεσε χθες ή προχθες, μιας και πριν 3 μέρες έπαιζε γύρω στα 330 και σε αυτή την τιμή κοιτούσα Pioneer VSX 828 για τα 2 επιπλέον κανάλια

Επειδή μιλάμε για μοντέλα 2013 μπορεί και να είναι θέμα ξεστοκαρίσματος. Ο φετεινός 1100 είναι επτακάναλος νομίζω, έχει wi-fi και ξεφεύγει.

Link για το συγκριτικό δεν υπάρχει, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Μπορώ να σου πω τις διαφορές αν θέλεις. Εφ' όσον μιλάμε για Pioneer του 2013 μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τη μαγεία των ενισχυτών της ξεκινά από τον 923. Οι 528/828 απλά δεν έχουν καμία σχέση.

Από κει και πέρα, ο 1000άρης ο Denon ήταν ένα σκαλοπάτι επάνω σε τιμή, κάμποσα σκαλοπάτια πιο πάνω από τον 528 ηχητικά. Και ο yamaha επίσης. Βασικά ο συγκεκριμένος Denon πετάει πολλά μπιχλιμπίδια και επικεντρώνεται στην ουσία. Μην περιμένεις θαύματα σε αυτή την κατηγορία. Για να έχεις καλύτερο σύστημα ισοστάθμισης όπως το Audyssey XT σε σχέση με την έκδοση φάντασμα MCACC του 528 πρέπει να κάνεις οικονομία εδώ κι εκεί. Απλά στον Denon την έκαναν επιτυχημένα.

Τώρα έχει τιμή 100 ευρώ πιο κάτω. Δεν ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τα καταστήματα για να δεις αν όντως υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια.