Δημιουργία αξιοπρεπούς συστήματος Home Cinema 5.1

Νόμιζα ότι έκανες το συγκριτικό και το ανήρτησες κάπου, my bad ;)

Δεν περιμένω θαύματα, αν και στο δικό μου άμαθο αυτί και ένας δικάναλος θαύματα θα έκανε :)

Ίσως να επίκειται και πτώση τιμής του επτακάναλου 1100 που προανέφερες και γι' αυτό να ξεστοκάρουν, ίσως να περιμένουν και νέο μοντέλο, who knows.

Πάντως σε όλα τα σχετικά e-shops, υπάρχει η ένδειξη «σε απόθεμα». Ίσως κάνω μια βόλτα από κάποιο σχετικό κατάστημα τη Δευτέρα.

BTW μπορεί κάποιος να μου στείλει σε pm κάποιο κατάστημα της προτιμησής του? (Βρίσκομαι Αργυρούπολη)

Last edited:
Δεν περιμένω θαύματα, αν και στο δικό μου άμαθο αυτί και ένας δικάναλος θαύματα θα έκανε :)

Μουσική θα έπαιζε καλύτερα από όλους αυτούς. Να μια διαφορά πολύ χαρακτηριστική μεταξύ του 1000 και του 528. Ο ένας πέπλο και ο άλλος περισσότερη διαφάνεια.

Δηλαδη το τροφοδοτικο του 528 και του 828 ειναι το ιδιο;

Το ποιο; Το τροφοδοτικό; Για τις δυνατότητες λέω. Δύο ηχεία επιπλέον ή πίσω κεντρικά ή εμπρός ύψους. Τίποτε άλλο. Ούτε καν ξεχωριστό cross/ηχείο. MCACC χωρίς παραμέτρους, DSP που δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα έξτρα ηχεία, άλλο μενού εντελώς βασικό σε σχέση με τον 923, τυπική ρύθμιση φάσης κι αυτή μόνο για το sub και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος. Ακόμα και το app δεν είναι το ίδιο!

Last edited:
Οι απορίες μου λύθηκαν. Πήγα σε σχετικό κατάστημα και μου ανέφεραν ότι ο Denon AVR-X 1000 αποσύρεται και τον διαδέχεται ο 1100 W, εξού και η τόσο χαμηλή τιμή του. Η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. (καμιά δεκαριά κομμάτια συνολικά σε όλα τα καταστήματα μου ανέφεραν, ο αντιπρόσωπος δεν έχει ούτε κομμάτι). Τα qacoustics που προτάθηκαν δεν υπάρχουν και από λάθος υπήρχαν ανεβασμένα στο skroutz και ο ιδιοκτήτης εκεί με παρότρυνε να πάω σε taga harmony. Όταν του ανέφερα τα magnat supreme 802, μου είπε ότι είναι υποδεέστερα των Taga, αλλά θα πάω την Πέμπτη το απόγευμα να δοκιμάσουμε μερικά σετ ηχεία πάνω σε ενισχυτή, για να κρίνω μόνος μου ποιο με καλύπτει. Καμία άποψη για τα Taga Harmony TAV 606?

[Ευλογία γενιών]Ε, καλά τώρα, χρόνια στο κουρμπέτι, το μυρίστηκα[Ευλογία γενιών/]

Επάνω σε ποιον ενισχυτή θα τα δοκιμάσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν; Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι θα πρέπει να είναι με τον ενισχυτή που σε ενδιαφέρει.

Είπε θα τα βάλει πάνω σε 1 δικάναλο και έναν πολυκάναλο, χειρότερο από τον AVR - X 1000. Στην χειρότερη, επειδή τον ενισχυτή τον κράτησα, τον ανοίγουμε και βάζουμε τα ηχεία πάνω και αναλόγως δοκιμάζουμε.

Παρατηρώ ότι οι ηχοκολώνες της Taga έχουν 265 και με 320 παίρνει κανείς όλο το σετ των Taga Harmony 606 V3. Έχει κανείς εικόνα από αυτά? Με παραξένεψε που είπε ότι τα Magnat Supreme 802 είναι υποδεέστερα πάντως

Ο μόνος λόγος να έχεις δαπέδου για τα εμπρός είναι όταν ακούς 2.0 και δεν θέλεις να έχεις το sub να παίζει σε stereo καταστάσεις με τα προβλήματα στη φάση που θα έχει το 2.1 κλπ χωρίς να σου λείπει το κάτω άκρο συχνοτήτων. Μπορεί ο Denon να έχει ξεχωριστή ρύθμιση cross για κάθε σετ ηχείων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει και την επάρκεια για να τα οδηγήσει. Δηλαδή εκεί που πας να κάνεις ένα καλό, εμφανίζονται άλλα θέματα.
Για μένα με εισαγωγικούς ενισχυτές 5.1 τα δαπέδου είναι no go.
Ψάξε για σετ με ηχεία βάσης, ή δαπέδου με ένα γούφερ αν σώνει και καλά θέλεις δαπέδου. Το γουφεράκι στο πλάι των jamo είναι οκταράκι; Μάλλον ζητάς πολλά από τον Denon.

Βασικά δεν ζητάω τίποτα από τον Denon, απλά ζητάω με τα χρήματα που διαθέτω αυτή τη στιγμή να πάρω τις καλύτερες δυνατές επιλογές και εφόσον τα οικονομικά μου το επιτρέψουν εν καιρώ, μπορώ να αντικαταστήσω τον ενισχυτή με κάτι καλύτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που κοιτάζω κάτι καλύτερο σε ηχεία, ούτως ώστε σε μελλοντική αναβάθμιση να μου μείνουν. Για να καταλάβεις πόσο μεγάλο άλμα είναι αυτό για εμένα, απλά να σου αναφέρω ότι η αρχική επιλογή ήταν ένα σετ all in one της LG με 270 , ποσό μικρότερο απ'όσο κάνει ο Denon μετά τη μείωση.

Χρειάζομαι μία βοήθεια. Επειδή πρέπει να περιμένω να πληρωθώ, για να αγοράσω ηχεία, έβγαλα 2 6Ω που είχε ένα παλιό Hi - Fi της Panasonic και τα έβαλα πάνω για να ξεκινήσω να σετάρω τον ενισχυτή, να μην κάθεται στο κουτί του.

Σύνδεσα μέσω HDMI την HDMI 2 θύρα της τηλεόρασης (Samsung Smart UEF6500 θυμίζω) με την ARC του ενισχυτή. Κατόπιν, σύνδεσα τον PVR 865 της Nova μέσω HDMI πάλι στον ενισχυτή. Εικόνα μια χαρά.

Σε κάποια κανάλια όμως HD, όπως Novacinema 1 και National Geographic HD και σε συγκεκριμένα προγράμματα παίρνω μουσική, αλλά δεν ακούω ήχο. Δηλαδή ο παρουσιαστής δεν ακούγεται στο NG και στο NC1 δεν ακούγεται η φωνή των ηθοποιών.

Φταίει το καλώδιο του HDMI γι´αυτό?

Επιπλέον όταν ενεργοποιώ τις εφαρμογές του Smart Hub, ο ήχος εξάγεται από τα ηχεία της τηλεόρασης και όχι του ενισχυτή.

Εαν δεν έχεις συνδέσει κεντρικό ηχείο (διαλόγων ) και έχεις συνδέσει μόνο δεξί αριστερό ηχείο ,
Μόνο σε λειτουργία στερεο θα ακούς ομιλίες .

Ευχαριστώ. Συνεπώς επιτακτική η ανάγκη αγοράς δυο μπροστά και κεντρικού για αρχή.

Ποια η διαφορά μεταξύ ηχείων δαπέδου από τα κανονικά? Τα ηχεία δαπέδου αποδίδουν καλύτερα?

Τα Roister Emphasis 5, είναι καλή επιλογή για τον ενισχυτή μου?

Τον ενισχυτη δεν τον εχεις σεταρει γι αυτο δεν ακους σωστα. Του λες ποσα και τι ηχεια εχεις και παιζει στερεο. Εκτος απο το downmix σε στερεο που μπορει να κανει ακομα και με περισσοτερα ηχεια.

Τον ενισχυτη δεν τον εχεις σεταρει γι αυτο δεν ακους σωστα. Του λες ποσα και τι ηχεια εχεις και παιζει στερεο. Εκτος απο το downmix σε στερεο που μπορει να κανει ακομα και με περισσοτερα ηχεια.

Η αλήθεια Pleo είναι ότι δεν τον έχω σετάρει καθόλου. Απλά του έβαλα αυτά τα ηχειάκια πάνω και παρέκαμψα όλες τις ρυθμίσεις στην εκκίνηση. Ούτε το μικροφωνάκι του Audyssey δεν έχω συνδέσει, καλά, καλά.

Το μικροφωνακι θα βρει τι εχεις αλλα θα κανει και ισοσταθμιση ταυτοχρονα. Αν δεν βαριεσαι ορισε τα ηχεια απο το μενου. Αλλιως ασε το μικροφωνο να τα βρει.

Όρισα πρωτίστως τα ηχεία και μετά, επειδή δεν είχα τι να κάνω, καθώς έχω ξεμείνει Αθήνα, έβαλα και το μικροφωνάκι να κάνει την ισοστάθμιση. Μακράν καλύτερος ήχος, ευχαριστώ Pleo.

Μήπως ξέρεις τώρα πώς μπορώ να κάνω και το PC μου να δει τον ενισχυτή μέσω DLNA? Δοκιμάζω να streaμάρω μέσω WMP, αλλά η ο ενισχυτής πουθενά στις συσκευές

Περιεργο. Εγω οταν δοκιμασα τον 1000 τον ειδε αμεσως. Και ο ενισχυτης εβλεπε το pc και το αναποδο.