Δημιουργία αξιοπρεπούς συστήματος Home Cinema 5.1

Ναι εκει. Και επειδη στο pc εχω εγκαταστησει uPnP το βλεπει δυο φορες. Αυτο ομως μου δινει τη δυνατοτητα να παιζω flac που δεν παιζει μεσω dlna. Ισχυει για ολους τος ενισχυτες οχι μονο για denon. Την πρωτη φορα μπορει να θελει λιγη ωρα μεχρι να αναγνωριστει δικτυακα ο ενισχυτης. Δεν εχει υπαρξει μηχανημα που να ειναι δικτυακο και να μην φαινεται στο δικτυο παντως.

Αρχίσαμε να καταλήγουμε σιγά, σιγά. Ψάχτηκα λίγο με κάποια Roister, τελικά δεν έκατσε και βλέπω ότι τα Magnat Supreme 802 έχουν κατέβει στα 248 τα LR και το κεντρικό στα 68 , σύνολο 316 , μπορώ να τα αγοράσω άμεσα.

Μαζί όμως έπεσαν και τα 1002, με ένα 50άρικο παραπάνω. Το θέμα είναι, αξίζει? Δεύτερον, θα τα σηκώσει ο ενισχυτής ή θα έχουμε τίποτα απρόοπτα?

Επανέρχομαι, γιατί απέκτησα τελικά τα Magnat 802. Από το λίγο που πρόλαβα να τα ακούσω, θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος σε σχέση πάντα με τα λεφτά που διέθεσα.

Καλώδιο για τα ηχεία, μου προτάθηκε το Q Acoustics Harmony. Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιπλέον στο σπίτι που νοικιάζω υπάρχει προεγκατάσταση για Home Cinema. Πώς θα συνδέσω τον ενισχυτή με τα καλώδια στον τοίχο και μετά τα ηχεία με τον ενισχυτή?

Off topic, αλλά πολύ μερακλής ο σπιτονοικοκύρης σου!
Εγώ τα έχω με μπόρνες (για γρήγορη αφαίρεση, χρειάζεται και καθάρισμα) και η άλλη πλευρά στην πρίζα με λίγο γυμνώμα του καλωδίου. Στα ηχεία απλά γύμνωμα και στις 2 πλευρές.

Off topic, αλλά πολύ μερακλής ο σπιτονοικοκύρης σου!

Είχε επιλέξει μόνος του τα εξτρά, όταν χτιζόταν το σπίτι (ντουλάπια, πλακάκια κλπ) γιατί σκόπευε να μείνει ο ίδιος μέσα και δεν το αγόρασε απλά για να το νοικιάζει. Μετά έκανε οικογένεια και δεν χωρούσαν σε 2άρι.
Πέρα από την προεγκατάσταση του Home Cinema, έχει βάλει προεγκατάσταση για δορυφορική, προεγκατάσταση για συναγερμό και τα πάντα είναι ηλεκτρικά (τέντες, ρολά). Αν μου άφηνε και τα εντοιχισμένα ηλεκτρικά θα ήταν θεός, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. :D

Εγώ τα έχω με μπόρνες (για γρήγορη αφαίρεση, χρειάζεται και καθάρισμα) και η άλλη πλευρά στην πρίζα με λίγο γυμνώμα του καλωδίου. Στα ηχεία απλά γύμνωμα και στις 2 πλευρές.

Αν μπορείς να εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά. Π.χ. εγώ στον ένα τοίχο, πίσω από την τηλεόραση, έχω μία πρίζα με μία αρμαθιά καλώδια εκεί μέσα (υποθέτω ότι έχει 5 ζεύγη καλώδια για να συνδεθούν στις αντίστοιχες μπόρνες του ενισχυτή) και στον τοίχο πίσω από τον καναπέ μου βγαίνουν 2 ζευγάρια καλώδια για τα surround προφανέστατα. Το θέμα είναι, από την αρμαθιά με τα καλώδια, πώς ξέρω ποιο πρέπει να πάει που, μιας και δεν βλέπω να γράφουν τπτ τα καλώδια πάνω.

Τα ηχεία έχουν μπόρνες.

Αν υπάρχει πολύμετρο, ενώνεις τις δύο επαφές του ενός ξεύγους με ένα καλωδιάκι στον τοίχο πίσω από τον καναπέ και με το πολύμετρο κοιτάζεις στον τοίχο πίσω από την τηλεόραση ποιό ζεύγος έχει όχι άπειρη αντίσταση. Το μαρκάρεις και συνεχίζεις με την επόμενη πρίζα.
Χωρίς πολύμετρο γίνεται και με μπαταρία και φωτάκι από φακό, αλλά πιό δύσκολο στις μέρες μας.

Επαναφέρω το συγκεκριμένο θέμα, γιατί χρειάζομαι εκ νέου βοήθεια.

Λοιπόν, με το δώρο Χριστουγέννων θέλω να πάρω το κεντρικό και τα δύο Surround. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει ήδη ο Denon AVR 1000-X και ένα ζευγάρι μπροστινά Magnat Supreme 802.

Στο δια ταύτα, για κεντρικό θα πάρω το Magnat Supreme C252 και το δίλημμα που έχω αφορά τα surround. Τα Magnat Suprreme 102 βγαίνουν στα 90 , ενώ τα 202 με μία σχετική έκπτωση στα 132 .

Σαν ηχεία ξέρω ότι τα 202 είναι ότι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, αλλά τελικά αξίζει το 40αρι παραπάνω για το συστημά μου, ή τσάμπα θα τα δώσω επειδή δεν θα μπορεί ο Denon να τα εκμεταλλευτεί καταλλήλως?

Επιπλέον μπορείτε να μου προτείνετε και ένα Sub με ταβάνι τα 250 ?

Λοιπόν, με το δώρο Χριστουγέννων θέλω να πάρω το κεντρικό και τα δύο Surround. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει ήδη ο Denon AVR 1000-X και ένα ζευγάρι μπροστινά Magnat Supreme 802.

Στο δια ταύτα, για κεντρικό θα πάρω το Magnat Supreme C252 και το δίλημμα που έχω αφορά τα surround. Τα Magnat Suprreme 102 βγαίνουν στα 90 , ενώ τα 202 με μία σχετική έκπτωση στα 132 .

Σαν ηχεία ξέρω ότι τα 202 είναι ότι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, αλλά τελικά αξίζει το 40αρι παραπάνω για το συστημά μου, ή τσάμπα θα τα δώσω επειδή δεν θα μπορεί ο Denon να τα εκμεταλλευτεί καταλλήλως?

Οπως τα χεις συμφωνώ, πας για το κεντρικό που προτείνεις, εννοείται ότι αξίζει να πάρεις για περιφερειακό το 202 μιας κι είναι εύκολο φορτίο απ τα χαρακτηριστικά του και με μεγάλη ευαισθησία, όσο για υπογούφερ θα προτιμούσα την πρώτη επιλογή απ αυτό που σου προτείνει ο φίλος πιο πάνω, το Yamaha δηλαδή.

Τα ειχα ψαξει και εγω τη ηχεια αυτα. Εχω ηδη το 250 ως κεντρικο και μου αρεσε. Δεν σου φαινεται οτι τα 202 ειναι overkill για surround? Εχω δει αλλους που τα εχουν για μπροστινα ή ακομα και πανω σε δικαναλο ενισχυτη. Ψηνομαι για τα 100αρια εγω (για surround) αλλα φοβαμαι οτι ειναι λιγο βαρια για τις βασεις μου.

Με ενδιαφέρει να πάρω με τα λιγότερα χρήματα το καλύτερο αποτέλεσμα. Εγώ θέλω να σκάνε οι πυροβολισμοί δίπλα στα αυτιά μου και να χέζομαι στα πόδια μου :music-smiley-005:

Και μελλοντικά, εφόσον πάω σε μεγαλύτερο ενισχυτή, να επιτύχω και καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, να επιλέξω 8άρι sub? Βλέπω συνήθως οι περισσότεροι πηγαίνουν σε 10αρι, γι' αυτό ρωτάω.

Last edited by a moderator:
Το κεντρικό και τα surround αποκτήθηκαν και ήδη το κεντρικό τοποθετήθηκε. Το δηλώνω ως Large ή ως Small ως έχει?

Επιπλέον, παρατήρησα ότι η συνολική ένταση των ηχείων μειώθηκε. Γιατί συνέβη αυτό?

Τέλος, πήρα πολύμετρο, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορώ να βρω πώς να συνδέσω τα surround στα καλώδια του τοίχου. Να συνδέσω τα καλώδια με τα ηχεία και μετά να αρχίσω να δοκιμάζω ζεύγη καλωδίων πάνω στον ενισχυτή?

Εκτός αν είχες κάποιον AVR που δεν χρειάζεται να δηλώσεις small τα ηχεία για να ανοίξει η ρύθμιση του σημείου αποκοπής των χαμηλών, τότε βάλ'τα small.

νο 1λογος απδοσησης χρηματα προς ποιοτητα ειναι Wharfedale στα ηχεια της ακρια
Ενα AV center χριαζεσαι 1500 γιουρια. ριξτε μια ματια στις ωδες ενα σουπερ πλαισιο βαλαντι που μας βγαινει μολις παμε Home.

20 επι 10 ηχειο και καλυπτει ενα σαλονι 5 επι 6 μ στεκονται flat και ακριβες νοτες με σαμπακι 2.1 αυτο εναι φυσικος ηχος και ειναι το σημερινο μου setup.

νο 1λογος απδοσησης χρηματα προς ποιοτητα ειναι Wharfedale στα ηχεια της ακρια
Ενα AV center χριαζεσαι 1500 γιουρια. ριξτε μια ματια στις ωδες ενα σουπερ πλαισιο βαλαντι που μας βγαινει μολις παμε Home.

20 επι 10 ηχειο και καλυπτει ενα σαλονι 5 επι 6 μ στεκονται flat και ακριβες νοτες με σαμπακι 2.1 αυτο εναι φυσικος ηχος και ειναι το σημερινο μου setup.

καταλαβε κανενας τιποτα απο οτι γραφει ο φιλος;

Εμένα μου μυρίζει google translate. Ωραία τα Wharfedale που αναφέρει, δεν διαφωνώ, αλλά πλέον έχω όλη τη σειρά των Magnat και είμαι ικανοποιημένος απόλυτα.

Κατάφερα τελικά να συνδέσω και τα surround στην προεγκατάσταση και είμαι έτοιμος, μου λείπει μόνο το Sub το οποίο το βλέπουμε προσεχώς προς το παρόν.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι έχω καναπέ γωνία και είναι κολλημένος στον τοίχο, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω τα ηχεία πίσω από το κεφάλι μου και προσανατολίζομαι να τα βάλω στον τοίχο, δίπλα στο κεφάλι μου (μια απόσταση μισό μέτρο από τη μία και ένα από την άλλη) Είναι λάθος αυτό?

Δεν έχεις sub; Τα εμπρός τουλάχιστον large τότε. Να πηγαίνει κάπου η πληροφορία του χαμηλού. Ίσως γι' αυτό σου τα έβγαλε large. Εννοείται ότι θα χρειαστείς ένα... δεκαράκι καλό. Όχι ότι δεν υπάρχουν και καλά στις 8 ίντσες, απλά ο γενικός κανόνας είναι ότι τα 8αράκια συνοδεύουν ηχεία δορυφόρους, κι εσύ έχεις κανονικά ηχεία.

Τα εμπρός Large είναι και ρύθμισα όλα τα άλλα Small, αν και θα ήθελα και λίγο μπάσο από τα surround πιστεύω, αλλά μου φαίνεται θα αφήσω το Audyssey να κάνει τη δουλειά του και ότι αποφασίσει.

Για 10άρι θα πήγαινα ούτως ή άλλως απλά βλέπω ότι οι επιλογές κοντά στα 250 που κοιτάζω είναι περιορισμένες. Το 12άρι είναι υπερβολή?