Δημιουργία αξιοπρεπούς συστήματος Home Cinema 5.1

Δεν έχεις sub; Τα εμπρός τουλάχιστον large τότε. Να πηγαίνει κάπου η πληροφορία του χαμηλού. Ίσως γι' αυτό σου τα έβγαλε large. Εννοείται ότι θα χρειαστείς ένα... δεκαράκι καλό. Όχι ότι δεν υπάρχουν και καλά στις 8 ίντσες, απλά ο γενικός κανόνας είναι ότι τα 8αράκια συνοδεύουν ηχεία δορυφόρους, κι εσύ έχεις κανονικά ηχεία.

Pleo, ποια ειναι η διαφορα ενος 8' απο 10'. υπαρχει διαφορα εκτος ηχητικης δυναμης που εμενα δεν με ενδιαφερει (μικρος χωρος 11.5 τ.μ) και στο τρανταγμα?
εγω εχω ενα 8 αρι οπως βλεπεις στην υπογραφη μου,θεωρητικα εαν εκανα μεταβαση σε 10 η 12αρι που θα κερδιζα?
επισης υπαρχει καποιο υλικο που μπαινει κατω απο τα sub για καλυτερη αποδοση? αν ναι, οντως κανει δουλεια κατι τετοιο?

Εξαρτάται πάντα από το sub. Ποιο 8 και ποιο 10 και ποιο 12; Έχω ένα δεκάιντσο που απλά το προηγούμενο 12άιντσο δεν θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του σε καμία περίπτωση, σε όλα τα επίπεδα.
Εγώ ένα γενικό κανόνα ανέφερα.

Σε ό,τι αφορά το τι έχω από κάτω, τα βιδωτά πόδια του sub για το πάτωμα και τις βιδωτές ακίδες όταν ο χώρος έχει χαλί. Μιλάμε για σεισμογόνο χαμηλό που σε κάθε ευκαιρία κουνά τον καναπέ. Τι να βάλεις από κάτω;

Κοιτούσα για αυτό το 12άρι που είναι κοντά στις δυνατότητές μου οικονομικά:

http://www.emimikos.gr/MONITOR-SUPREME-SUB-301A/

Αλλά και αυτό το 10άρι μου φαίνεται καλό

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia.../crystal-audio-thx-10subt-10q-wenge-timi.html

Είναι κοντά τα χρήματα και γι' αυτό έλεγα και για 12άρι. Τα ηχεία καλύπτουν χώρο 17-18 τετραγωνικών.

Last edited:
Σε ό,τι αφορά το τι έχω από κάτω, τα βιδωτά πόδια του sub για το πάτωμα και τις βιδωτές ακίδες όταν ο χώρος έχει χαλί. Μιλάμε για σεισμογόνο χαμηλό που σε κάθε ευκαιρία κουνά τον καναπέ. Τι να βάλεις από κάτω;

κοιτα δεν γνωριζω πολλα,απλα βλεπω στο e-bay κατι περιεργες επιφανειες που μπαινουν κατω απο το sub για καποιους κολους που δεν γνωριζω και ετσι γινεται καλυτερο.
τα'χω δει στα 50 ευρω περιπου και αναρωτηθηκα εαν εσυ γνωριζες κατι και αν αξιζουν τα χρηματα για κατι τετοιο.

κοιτα δεν γνωριζω πολλα,απλα βλεπω στο e-bay κατι περιεργες επιφανειες που μπαινουν κατω απο το sub για καποιους κολους που δεν γνωριζω και ετσι γινεται καλυτερο.
τα'χω δει στα 50 ευρω περιπου και αναρωτηθηκα εαν εσυ γνωριζες κατι και αν αξιζουν τα χρηματα για κατι τετοιο.

Κώνους εννοείς;

Προτείνω μόνο όταν το sub δεν έχει τα απαιτούμενα κιλά, κόλλα. :HTEHETH63:
Έχω δει κάμποσα να περπατάνε ή ακόμα και να σηκώνονται σούζα. Από κει και πέρα οι ακίδες προσφέρουν μηχανική γείωση και τα ποδαράκια μηχανική απομόνωση. Άντε το πολύ πολύ τίποτε αντιολισθητικά ποδαράκια. Για παραπέρα, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι.

Καμία πρόταση για Sub τελικά με αυτόν τον ενισχυτή, αλλά και με την προοπτική σε κανένα χρόνο να αλλάξω τον ενισχυτή? (με καταστρέψατε και δεν μου περισσεύουν κιόλας :p )

Μην πάρουμε δηλαδή κάτι οριακό, αλλά κάτι που θα κρατήσει.

Για το Tannoy mercury mx sub 10 έχουμε άποψη ή να επιμείνω στο Magnat 301 που είναι 12άρι (αν και το βλέπω ογκωδέστατο)

καλησπέρα σε όλους και συγνώμη αν είμαι offtopic,αλλά είμαι καινούριος στην παρέα σας και πρωτάρης στο αντικείμενο.
αν και ο τίτλος του θέματος αναφέρεται σε αξιοπρεπές σύστημα, η ερώτηση μου έχει να κάνει με παλιά μοντέλα που βρέθηκαν στην κατοχή μου.
έχω πλέον έναν ενισχυτή pioneer vsx-c100 και ένα σύστημα ηχείων 5.1 panasonic sb-tp20.
η ερώτηση μου είναι αν αυτά τα δυο είναι συμβατά μεταξύ τους καθώς τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:
ενισχυτης: (6Ω) , 5 x 40 W RMS
ηχεία : (6Ω) , 100W (DIN) το καθένα (συμπεριλαμβανομένου και του woofer)

Δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να τα συνδέσεις κανονικά.

ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου.
φοβόμουν μήπως κάψω τπτ απο τα δυο..