Διόδια

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

εχει αναφερθει οτι αν υπηρχε αυτην την στιγμη αναλογικη χρεωση στα χιλιομετρα..θα μειωνονται τα υπολογισμενα εσοδα απο τα διοδια οπως εχουν προβλεφθει με τους μετωπικους και παραπλευρους σταθμους. Εφοσον ισχυει αυτο να υποθεσω οτι αν εφαρμοστει η αναλογικη χρεωση, θα καλυφθει το χασιμο των εσοδων ειτε με παρατερω αυξηση της χιλιομετρικης χρεωσης είτε με καποιας μορφης επιδοτηση απο το κρατος?

Όχι. Στην σύμβαση προβλέπεται καθαρά και ξάστερα ότι η μέγιστη χρέωση ανά χιλιόμετρο είναι 4 λεπτά το χιλιόμετρο, χωρίς ΦΠΑ, σε τιμές 2003. ΤΕΛΟΣ.

Αναλογική χρέωση υπάρχει και τώρα. Απλά είναι χοντροκομμένη. Με κλειστού τύπου διόδια η χρέωση θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ αναλογική και τα έσοδα από τα διόδια προφανώς λιγότερα. Όχι εξωφρενικά λιγότερα αλλά λιγότερα.

Ένα παράδειγμα είναι η Αττική Οδός. Μπαίνεις από την έξοδο της Κηφισίας και βγαίνεις στην Δουκίσσης Πλακεντίας και πληρώνεις 2,80 ευρώ. Μπαίνεις από την αρχή της Αττικής Οδού μέχρι το αεροδρόμιο και πληρώνεις πάλι 2,80 ευρώ. Δεν στέκει.

Τα διόδια κλειστού τύπου είναι για εμένα το μοναδικό λάθος στις συγκεκριμένες συμβάσεις Σουφλιά. Τους τα χάρισε γιατί τους είχε ζορίσει πολύ σε όλα τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι θα μπορούσε να το είχε περάσει.

Υπάρχει βέβαια ένα θέμα με τα διόδια κλειστού τύπου στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολλοί οι κόμβοι και το κόστος τους είναι πολύ μεγάλο. Δείτε πόσα διόδια έχει η Αττική Οδός. Η Αττική Οδός ας πούμε που έχει διόδια σε κάθε κόμβο θα μπορούσε σε δύο μήνες να εφαρμόσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναλογική χρέωση. Ενώ έχει την υποδομή, δεν το κάνει, γιατί θα έχει μεγάλη μείωση στον τζίρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Όχι. Στην σύμβαση προβλέπεται καθαρά και ξάστερα ότι η μέγιστη χρέωση ανά χιλιόμετρο είναι 4 λεπτά το χιλιόμετρο, χωρίς ΦΠΑ, σε τιμές 2003. ΤΕΛΟΣ.

Αναλογική χρέωση υπάρχει και τώρα. Απλά είναι χοντροκομμένη. Με κλειστού τύπου διόδια η χρέωση θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ αναλογική και τα έσοδα από τα διόδια προφανώς λιγότερα. Όχι εξωφρενικά λιγότερα αλλά λιγότερα.

Ένα παράδειγμα είναι η Αττική Οδός. Μπαίνεις από την έξοδο της Κηφισίας και βγαίνεις στην Δουκίσσης Πλακεντίας και πληρώνεις 2,80 ευρώ. Μπαίνεις από την αρχή της Αττικής Οδού μέχρι το αεροδρόμιο και πληρώνεις πάλι 2,80 ευρώ. Δεν στέκει.

Τα διόδια κλειστού τύπου είναι για εμένα το μοναδικό λάθος στις συγκεκριμένες συμβάσεις Σουφλιά. Τους τα χάρισε γιατί τους είχε ζορίσει πολύ σε όλα τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι θα μπορούσε να το είχε περάσει.

Υπάρχει βέβαια ένα θέμα με τα διόδια κλειστού τύπου στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολλοί οι κόμβοι και το κόστος τους είναι πολύ μεγάλο. Δείτε πόσα διόδια έχει η Αττική Οδός. Η Αττική Οδός ας πούμε που έχει διόδια σε κάθε κόμβο θα μπορούσε σε δύο μήνες να εφαρμόσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναλογική χρέωση. Ενώ έχει την υποδομή, δεν το κάνει, γιατί θα έχει μεγάλη μείωση στον τζίρο.

Τέλος, δεν υπάρχει λέμε.
Προτείνω να κλειδωθεί το τόπικ και το ποστ αυτό να γίνει μνημείο. Να υποχρεούται ο κάθε χρήστης να το διαβάζει 5 φορές πριν μπει στο avclub.
Τέλος ο χρήστης gordonas να ανακηρυχτεί σε Επίτιμος Πόστερ του avclub

Τα σέβη μου, respect και τα μυαλά στο μπλέντερ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Τέλος, δεν υπάρχει λέμε.
Προτείνω να κλειδωθεί το τόπικ και το ποστ αυτό να γίνει μνημείο. Να υποχρεούται ο κάθε χρήστης να το διαβάζει 5 φορές πριν μπει στο avclub.
Τέλος ο χρήστης gordonas να ανακηρυχτεί σε Επίτιμος Πόστερ toy αωψλθβ.

Τα σέβη μου, respect και τα μυαλά στο μπλέντερ.

Βάλε τα μυαλά στο μπλέντερ και ρίξε και λίγο κρεμμύδι...

Προφανώς είσαι από αυτούς που για να υπολογίσουν τα έσοδα της Αττικής Οδού πολλαπλασιάζουν το 2,80 με τις 300.000 διελεύσεις την ημέρα και λένε ότι ο δρόμος έχει αποπληρωθεί.

Θα μπορούσες να γίνεις ήρωας στην δευτέρα δημοτικού με τις ατάκες και τα μαθηματικά σου...

Υ.Σ. Με το avatar που έχεις, τι ψάχνω να βρω βέβαια...επιχειρήματα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Βάλε τα μυαλά στο μπλέντερ και ρίξε και λίγο κρεμμύδι...

Προφανώς είσαι από αυτούς που για να υπολογίσουν τα έσοδα της Αττικής Οδού πολλαπλασιάζουν το 2,80 με τις 300.000 διελεύσεις την ημέρα και λένε ότι ο δρόμος έχει αποπληρωθεί.

Θα μπορούσες να γίνεις ήρωας στην δευτέρα δημοτικού με τις ατάκες και τα μαθηματικά σου...

Υ.Σ. Με το avatar που έχεις, τι ψάχνω να βρω βέβαια...επιχειρήματα?

Στα μαθηματικά ήμουν αρκετά καλός, μέχρι την Α Δημοτικού που έβγαλα (με την τρίτη φορά). Μετά σταμάτησα το σχολείο και έσπαγα πλάκα με άτομα σαν εσένα.

ΥΓ Αχ, σε φαντάζομαι να παρακαλάς να ζούσες σε άλλες εποχές, που άτομα με το άβαταρ μου δεν προλάβαιναν καν να πάνε στα ξερονήσια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Στα μαθηματικά ήμουν αρκετά καλός, μέχρι την Α Δημοτικού που έβγαλα (με την τρίτη φορά). Μετά σταμάτησα το σχολείο και έσπαγα πλάκα με άτομα σαν εσένα.

ΥΓ Αχ, σε φαντάζομαι να παρακαλάς να ζούσες σε άλλες εποχές, που άτομα με το άβαταρ μου δεν προλάβαιναν καν να πάνε στα ξερονήσια.

Χμμμ...και μανία καταδίωξης...και προσπαθούσα να θυμηθώ τι είδα στον ύπνο μου χτες. Α ναι, έχεις δίκιο, ήμασταν σε άλλες εποχές και εσύ ήσουν ένας κατατρεγμένος κομμουνιστής που σε κυνηγούσα. Εγώ ήμουν ο Τσάρος...

Τα επιχειρήματά σου σε μια άλλη ζωή βέβαια. Από πλάκα όμως, σκίζεις...

Last edited:
Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Πρώτον..Νά ξυρίσει ο Δημήτρης Θ.. τά μούσια τού avatar του..Eδώ δεχόμεθα μόνον φρεσκοξυρισμένους και μέ κολώνια ''Μενούνος''.

Δεύτερον:Πάμε πιο cool..
Τά διόδια τελικά έγιναν θεσμός στό avclub..:D:D

Δεύτερον:Πάμε πιο cool..
Τά διόδια τελικά έγιναν θεσμός στό avclub..:D:D

Ποιός να μου το λέγε ότι θα άνοιγα τέτοιο δημοφιλές thread....!!!!!!:award:

Y.Γ Να δω τον Μήτσο με μαλλιά και ας πεθάνω...!!!!!(μιας και μιλάνε για τρίχες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για

Χμμμ...και μανία καταδίωξης...και προσπαθούσα να θυμηθώ τι είδα στον ύπνο μου χτες. Α ναι, έχεις δίκιο, ήμασταν σε άλλες εποχές και εσύ ήσουν ένας κατατρεγμένος κομμουνιστής που σε κυνηγούσα. Εγώ ήμουν ο Τσάρος...

Τα επιχειρήματά σου σε μια άλλη ζωή βέβαια. Από πλάκα όμως, σκίζεις...

Μην με ξαναβρίσεις, please. Δεν είμαι κομμουνιστής. Το μαρτυρά άλλωστε το άβαταρ μου, το οποί μου απαγορεύει να μιλάω με επιχειρήματα σαν τα δικά σου.

Ποιός να μου το λέγε ότι θα άνοιγα τέτοιο δημοφιλές thread....!!!!!!:award:

Y.Γ Να δω τον Μήτσο με μαλλιά και ας πεθάνω...!!!!!(μιας και μιλάνε για τρίχες)

Ρε αν σου δείξω φώτο απ το σχολείο θα ζηλέψεις. Slash με φώναζαν. Αλλά με εκδικήθηκε ο πατέρας μου, γμτ το DNA

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ρε αν σου δείξω φώτο απ το σχολείο θα ζηλέψεις. Slash με φώναζαν. Αλλά με εκδικήθηκε ο πατέρας μου, γμτ το DNA

χαχαχ!!!Καλά αν σου δείξω εγώ δεν θα ζηλέψεις, θα ξεσκιστείς στα γέλια....
Με φώναζαν ΘΑΜΝΟ....!!!!-bye-

Βρίσκω εξωφρενικό ότι επιδοτήθηκαν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την στιγμή που είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ελληνική κοινωνία.

Με το παραπανω -δυστυχως- δεν μπορω να συμφωνησω με το φιλο gordona... νομιζω ο φαρμακοποιος ειναι απο τις πιο κακοπληρωμενες δουλειες... με ατελειωτα ξενυχτια, δουλεια τα σαββατοκυριακα, χωρια τις επισφαλειες απο τα ταμεια συν του οτι ειναι υποχρεωμενοι να ακουνε τον πονο του καθε ενα...και ολα αυτα για ενα ξεροκοματο (το μαρτυρουν και οι απεργιες τους εδω και μηνες)... οχι σαν κατι τεχνικες εταιρειες που εξασφαλιζουν ενα -εστω- λογικο κερδος... αυτοι (οι φαρμακοποιοι)με φιξ τιμες δουλευουν και ισα ισα ενα ξεροκοματο περνουν στο τελος...δεν βαζω και τις απωλειες λογω ληγμενων (τι τα κανουν αραγε...??? :idea:)...

Νομιζω η παραπανω κριση σου, δεν ηταν σωστη...

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

κανονικά θα έπρεπε σε κάθε διάβαση πεζών να υπάρχει και σταθμός διοδίων ...

δεν κατάλαβα δλδ μόνο οι δρόμοι έχουν έξοδα ????

τα πεζοδρόμια δεν έχουν ??

δεν πρέπει να πληρώνουν και οι πεζοί ??

*το παλάτι έχει πολλά έξοδα ...

θα πρέπει ο καθένας να πληρώνει σε έμμεσους φόρους περισσότερα από όσα βγάζει ....

φόρο για να χρησιμοποιήσει έναν δρόμο, φόρο για να περπατήσει, φόρο για να χέσ&ι (τέλη αποχέτευσης και καλά), φόρο για να αναπνεύσει κ.ο.κ.

και όλοι αυτοί οι φόροι πρέπει να έχουν άλλον συντελεστή ΦΠΑ, θα έλεγα οτι ένα ποσοστό γύρω στο 82,36 % είναι λογικό ....

*το παλάτι έχει πολλά έξοδα ..........

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο

Μην με ξαναβρίσεις, please. Δεν είμαι κομμουνιστής. Το μαρτυρά άλλωστε το άβαταρ μου, το οποί μου απαγορεύει να μιλάω με επιχειρήματα σαν τα δικά σου.

Σου απαγορεύει να μιλάς με επιχειρήματα γενικά γιατί δεν έχω διαβάσει ούτε ένα στις παραθέσεις που έκανες στα μηνύματά μου.

Αποστομωτικό το επιχείρημά σου. Συγκλονίστηκα...

Αγαπημένε μου gordona το παρεξήγησες... δεν έγραψα κάποιο επιχείρημα.
Ένα φιλικό ευχαριστήριο "καλημέρα" σου έγραψα, για το γέλιο που μας χαρίζεις απλόχερα με τα πολλά επαναλαμβανόμενα post στο παρόν θέμα συζήτησης. Ότι τα θεωρείς επιχειρήματα είναι ξεκαρδιστικό και πολύ ταιριαστό με την τρέχουσα αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Ελπίζω να μην παίρνεις πολύ στα σοβαρά τις διαμάχες μας, όπως κάνω κι εγώ, διαβάζοντας τα ...επιχειρήματα που παραθέτεις.

κανονικά θα έπρεπε σε κάθε διάβαση πεζών να υπάρχει και σταθμός διοδίων ...

δεν κατάλαβα δλδ μόνο οι δρόμοι έχουν έξοδα ????

τα πεζοδρόμια δεν έχουν ??

δεν πρέπει να πληρώνουν και οι πεζοί ??

*το παλάτι έχει πολλά έξοδα ...

Εσύ νομίζεις ότι δεν έχεις πληρώσει για την κατασκευή του πεζοδρομίου?

Έχεις πληρώσεις για την κατασκευή και πληρώνεις και για την συντήρηση, που συνήθως δεν γίνεται.

Τα δημοτικά τέλη που πληρώνεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα τα έχεις προσέξει φαντάζομαι. Οι επιδοτήσεις των δήμων από το κράτος ποιανού λεφτά είναι? Δικά σου και δικά μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....

Σου απαγορεύει να μιλάς με επιχειρήματα γενικά γιατί δεν έχω διαβάσει ούτε ένα στις παραθέσεις που έκανες στα μηνύματά μου.

Τα είπες όλα εσύ στο επιχείρημα σου με τον Σουφλιά.
Συνέχισε την διαφήμιση των καλών κατασκευαστικών εταιρειών. Κάτι παραπάνω ξέρεις.

Αγαπημένε μου gordona το παρεξήγησες... δεν έγραψα κάποιο επιχείρημα.
Ένα φιλικό ευχαριστήριο "καλημέρα" σου έγραψα, για το γέλιο που μας χαρίζεις απλόχερα με τα πολλά επαναλαμβανόμενα post στο παρόν θέμα συζήτησης. Ότι τα θεωρείς επιχειρήματα είναι ξεκαρδιστικό και πολύ ταιριαστό με την τρέχουσα αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Ελπίζω να μην παίρνεις πολύ στα σοβαρά τις διαμάχες μας, όπως κάνω κι εγώ, διαβάζοντας τα ...επιχειρήματα που παραθέτεις.

Μην λες τέτοια και μου τον πειράξεις τον gordona. Άσε που μπορεί αμέσως να σε χαρακτηρίσει απ το άβαταρ που έχεις.

πάντως είχα την εντύπωση οτι οι καλοί δρόμοι φτιάχνονται για να γλυτώσει το κράτος λεφτά ....

από τα λιγότερα ατυχήματα, από την ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση των εμπορευμάτων, από την πιο συχνή μετακίνηση του πληθυσμού (τουρισμός) και άλλα πολλά ...

εδώ όμως φτιάχνονται δρόμοι (όσοι και όπως) για να βγάλουν λεφτά .....

αφού μαζί τα φάγαμε ...

γιαυτό λέω φόρο στα πάντα , φόρο στον φόρο, όσο πιο πολύ φόρο πληρώνει κάποιος τόσο πιο πατριώτης είναι ....

Εσύ νομίζεις ότι δεν έχεις πληρώσει για την κατασκευή του πεζοδρομίου?

Έχεις πληρώσεις για την κατασκευή και πληρώνεις και για την συντήρηση, που συνήθως δεν γίνεται.

Τα δημοτικά τέλη που πληρώνεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα τα έχεις προσέξει φαντάζομαι. Οι επιδοτήσεις των δήμων από το κράτος ποιανού λεφτά είναι? Δικά σου και δικά μου.

αυτό δεν είπα ??

διόδια σε κάθε διάβαση πεζών ....... για να γίνεται η συντήρηση τους σωστά ....

αν θες , γιατί βλέπω οτι είσαι και δημοκράτης, να είναι αναλογικά, όσο περισσότερο περπατάει κάποιος τόσο περισσότερο θα πληρώνει .....