Διόδια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Όπως είπανε πριν από πολλές σελίδες κι άλλοι, θα έπρεπε να ξαναδεις λίγο την έννοια του Κράτους.
Κράτος είμαστε όλοι μας στη Δημοκρατία. Αναθέτουμε σε κάποιους την εξουσία να διοικήσουν, δεν εκχωρούμε κάποια εξουσία καταδυνάστευσης και αυθαίρετης λήψης και επιβολής αποφάσεων. Για σένα το Κράτος είναι ο αντίθετος πόλος από το Λαό.

Αυθαίρετο συμπέρασμα είναι αυτό που βγάζεις και το κάνεις απλούστατα γιατί ελλείψει επιχειρημάτων προσπαθείς να με απαξιώσεις είτε ως "αστείο" είτε, προφανώς, ως φασίστα. Γνωστή η τακτική. Όταν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να απαντήσουμε με επιχειρήματα απλά λασπολογούμε.

"Για σένα το Κράτος είναι ο αντίθετος πόλος από το Λαό."

Όχι, έτσι θέλεις να νομίζεις ΕΣΥ για μένα. Δεν το είπα ποτέ εγώ αυτό, ούτε προκύπτει από αυτά που γράφω.

Ας το αφήσω αυτό πίσω. Φυσικά και οι πολίτες είναι το κράτος και εκλέγουν κάποιους για να αναλάβουν την διοίκηση προς όφελος των πολιτών. Τα λεφτά τα οποία θα χρειαστεί το κράτος ποιος τα βάζει? Μήπως οι πολίτες? Λέω μήπως...

Για την ανταποδοτικότητα και το ποιος πρέπει να πληρώνει το δρόμο... ο χρήστης να πληρώνει το δρόμο, ο καρκινοπαθής τα ειδικά νοσοκομεία, οι 20 γέροι στο χωριό τους πυλώνες της ΔΕΗ που θα τους πάνε το ρεύμα, για Μύκονο το ναύλο του πλοίου να διαιρείται στα εκατομύρια επισκέπτες και να κάνει 10 ευρώ, για Γαύδο να διαιρείται αναλογικά και ανταποδοτικά στους κατοίκους-επιβάτες και να κάνει 50.000

Έγραψα για "περισσότερο" ανταποδοτικό. Απόλυτα ανταποδοτικό δεν έχει νόημα να οριστεί κάτι. Στην περίπτωση της υγείας δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα γιατί οι ασθένειες είναι κοινές για όλους. Καρκίνο μπορεί να πάθει ο οποιοσδήποτε και το νοσοκομείο πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι μόνο για αυτούς που έχουν καρκίνο αλλά και για αυτούς που ΘΑ έχουν στο μέλλον.

Οι 20 γέροι πληρώνουν ΔΕΗ οπότε πρέπει να έχουν ρεύμα και ας είναι ασύμφορο για την ΔΕΗ.

Γιατί, ποιος είπε ότι με τα διόδια αποπληρώνεται το έργο μέσα στους χρόνους παραχώρησης? Δεν αποπληρώνεται, βάζει κεφάλαια ΚΑΙ το κράτος, καθώς ΚΑΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς αυτά τα λεφτά τα διόδια θα έπρεπε να είναι ακόμα περισσότερα. Ούτε τα διόδια λοιπόν είναι εντελώς ανταποδοτικά. Είναι όμως σε ένα βαθμό.

Η ανταποδοτικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού, είναι προφανές. Όπου όμως είναι δυνατόν να γίνει δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο επιχείρημα εναντίον της.

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Όσο εμείς μιλάμε χιλιάδες φορτηγατζήδες από το εξωτερικό σηκώνουν την μπάρα γιατί κατάλαβαν τι ΚΟΡΟΙΔΑ είμαστε και ΔΕΝ πληρώνουν.

Τα ίδια ισχύουν και για μεροκαματιάρηδες με Mercedes, BMW, Audi κτλ. Άνθρωποι του μόχθου που δεν έχουν να πληρώσουν για τα διόδια.

Αλλαλούμ συνθήματα. Άλλος λέει να μην υπάρχουν διόδια καθόλου, άλλος να υπάρχουν εκεί που υπάρχει παράδρομος, άλλος λέει για τα Λεωφορεία, άλλος για την κρίση, ότι να είναι δηλαδή αρκεί να μην πληρώνεις διόδια.

Όσο ένας δεν πληρώνει, πληρώνουν άλλοι 7-8-9 για να έχει αυτός δρόμο. Μάλιστα αυτός ο ένας ή και δυο αυτόματα παίρνουν και τον χαρακτηρισμό επαναστάτης. Όμως αυτό δεν γινόταν στην Ελλάδα πάντα? Θα έλεγα μάλιστα ότι η αναλογία είναι συμφέρουσα κιόλας.

Το σύνηθες στην Ελλάδα είναι να πληρώνουν 2-3 "πρόβατα" τους υπόλοιπους 7-8 "επαναστάτες" που φοροδιαφεύγουν του κερατά.

Το αν αυτοί οι 2-3 που πληρώνουν φοβούνται τον μπαμπά τους και τα αφεντικά γενικότερα δεν το ξέρω.

Υ.Σ. Κατά το θεώρημα Andre, όσοι πληρώνουμε διόδια και δεν κάνουμε επανάσταση όπως γουστάρει αυτός, έχουμε κακοποιηθεί από τον πατέρα μας. Αυτό συνηθίζεται σε συντριπτικό ποσοστό σε όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "deksious fasistous" ενώ όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "aristerious epanastatious" εμφανίζουν οπωσδήποτε αλτρουισμό, επαναστατικότητα και παντελή έλλειψη υποταγής. Απόλυτη ένδειξη υπάρξης του χρωμοσώματος "deksious fasistous" σε κάποιο άτομο είναι η πληρωμή διοδίων...

Σε λίγο θα ακούσουμε και για άρια Αριστερή φυλή. Αυτή που έχει την αποκλειστικότητα στην δημοκρατικότητα, στον ανθρωπισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε πολλά άλλα. Φυσικά και δεν πληρώνει διόδια.

Τζαμπα χαλιοσαστε , προσωπικη επιλογη ειναι τωρα πια καλως η κακως.Στην κατασταση που εχουμε φθασει τα παντα προκαλουν καχυποψια η το λιγοτερο δυσπιστια και οσο σοβαρα (αντε')επιχειρηματα και να πεσουν τελικα ολα θα καταληξουν στο μαζι η οχι τα φαγαμε , ποιοι ειναι αυτοι που τα εφαγαν , ποσοι ειναι και ποσοι οι αλλοι και προς τα που θελουμε να παμε (κορυφη η φωτο)

Last edited:
Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Αγαπημένε gordona, ας κάνουμε μια πίπα της ειρήνης γιατί μονοπωλούμε το θέμα. Κι όταν μιλάω γενικά για δεξιούς που ψάχνουν το "μπαμπά" τους, εσύ το παίρνεις προσωπικά και αμύνεσαι και με κατηγορείς.
Λες και γίνεται να απευθύνομαι σε Δεξιούς Πασόκους, αυτοαναιρούμενος όρος, ως γνωστόν ΔΕΝ γίνεται να είναι κάποιος Δεξιός και Πασόκος ταυτόχρονα, από τον Σημίτη και μετά.
Όσον αφορά στο "Για σένα το Κράτος είναι ο αντίθετος πόλος από το Λαό." πράγματι είναι η εντύπωσή μου, αυτό κατάλαβα από όσα γράφεις αλλά δεν είναι κάτι μειωτικό αυτό, απλά η άποψή μου.
Επίσης με κατηγορείς πως " Όταν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να απαντήσουμε με επιχειρήματα απλά λασπολογούμε." και μετά γράφεις ολόκληρη παράγραφο όπου κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο με κατηγορείς!:
"Υ.Σ. Κατά το θεώρημα Andre, όσοι πληρώνουμε διόδια και δεν κάνουμε επανάσταση όπως γουστάρει αυτός, έχουμε κακοποιηθεί από τον πατέρα μας. Αυτό συνηθίζεται σε συντριπτικό ποσοστό σε όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "deksious fasistous" ενώ όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "aristerious epanastatious" εμφανίζουν οπωσδήποτε αλτρουισμό, επαναστατικότητα και παντελή έλλειψη υποταγής. Απόλυτη ένδειξη υπάρξης του χρωμοσώματος "deksious fasistous" σε κάποιο άτομο είναι η πληρωμή διοδίων...

Σε λίγο θα ακούσουμε και για άρια Αριστερή φυλή. Αυτή που έχει την αποκλειστικότητα στην δημοκρατικότητα, στον ανθρωπισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε πολλά άλλα. Φυσικά και δεν πληρώνει διόδια."

Εδώ να σημειώσω πως τα χρωμοσώματα (μάλλον γονίδια εννοείς) δεν ονοματίζονται με λατινικές ονομασίες.
Η θεωρητική ονομασία deksious fasistous θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποιο ζώον.

Λέω μια άποψή μου, την παίρνεις προσωπικά και αμύνεσαι και αντεπιτίθεσαι, προσπαθώ να μιλήσω με χιούμορ, λές πως καταφεύγω στη γελοιοποίηση, τα επιχειρήματά μου τα παρακάμπτεις ή αντιστρέφεις, πουθενά δε σε πιάνω μωρ' αδερφέ μου! Εγώ δεν θέλω να μαλώνω με κανέναν, ούτε αντιπαθώ όσους πληρώνουν διόδια, θέλω να τους κάνω να σκεφτούν διαφορετικά το θέμα, μόνος μου δεν κάνω ...επανάσταση! Πρέπει πολλοί μαζί να σκεφτούμε διαφορετικά τη ζωή στην Ελλάδα.
Ας μην συνεχίζουμε την αντιπαράθεση. Ας συνεχίσουμε την παράθεση επιχειρημάτων και απόψεων μόνο. Οι περισσότεροι εδώ, συμπεριλαμβανομένου και εμού του αιδοίου, είναι ικανότατοι να κρίνουν και να σκεφτούν.

Ενημερώνω επίσης για τα μέλη της Θεσσαλίας:
Αυριανή κινητοποίηση (Σάββατο) στις 12.00πμ στο Μοσχοχώρι. έχουμε προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Βόλου στις 11.20πμ

Από Αλμυρό, Βελεστίνο, Λάρισα βρισκόμαστε κατευθείαν στα διόδια περίπου στις 12.00-12.15.
Ντυθείτε καρναβαλικοί τζαμπατζήδες ή ότι άλλο θέλετε, πάμε για γιορτή εκεί.

Και οι τελευταίες οδηγίες εδώ.

Όσο εμείς μιλάμε χιλιάδες φορτηγατζήδες από το εξωτερικό σηκώνουν την μπάρα γιατί κατάλαβαν τι ΚΟΡΟΙΔΑ είμαστε και ΔΕΝ πληρώνουν.

Τα ίδια ισχύουν και για μεροκαματιάρηδες με Mercedes, BMW, Audi κτλ. Άνθρωποι του μόχθου που δεν έχουν να πληρώσουν για τα διόδια.

1. Από τη μια νομίζω ότι οι κυβερνήσεις μας το έχουν ξεφτιλίσει με τα διόδια. Έχει πλέον χαθεί κάθε μέτρο. Και με το ύψος των διοδίων, και κυρίως με την πυκνότητά τους. Είναι απαράδεκτοι. Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια ώστε να πληρώνει κανείς ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Και βέβαια να φροντίσουν να υπάρχουν πάντα εναλλακτικές, αλλιώς θα έπρεπε να απαγορεύονται τα διόδια.

2. Από την άλλη, κάπου έχει δίκιο και ο gordonas. Για παράδειγμα, ο παππούς που μένει στο χωριό του και δεν έχει καν αυτοκίνητο, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει μέσω του Δημοσίου την κατασκευή δρόμων. Είναι δίκαιο να πέσει ένα μεγάλο βάρος σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Οπότε τελικά το σωστό ίσως να είναι κάπου στη μέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το σωστό και το δίκαιο.

ΠΑΝΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ.

1. Από τη μια νομίζω ότι οι κυβερνήσεις μας το έχουν ξεφτιλίσει με τα διόδια. Έχει πλέον χαθεί κάθε μέτρο. Και με το ύψος των διοδίων, και κυρίως με την πυκνότητά τους. Είναι απαράδεκτοι. Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια ώστε να πληρώνει κανείς ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Και βέβαια να φροντίσουν να υπάρχουν πάντα εναλλακτικές, αλλιώς θα έπρεπε να απαγορεύονται τα διόδια.

2. Από την άλλη, κάπου έχει δίκιο και ο gordonas. Για παράδειγμα, ο παππούς που μένει στο χωριό του και δεν έχει καν αυτοκίνητο, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει μέσω του Δημοσίου την κατασκευή δρόμων. Είναι δίκαιο να πέσει ένα μεγάλο βάρος σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Οπότε τελικά το σωστό ίσως να είναι κάπου στη μέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το σωστό και το δίκαιο.

Ωραία τι πιο απλό στην λύση του λοιπόν.....

Όσοι πληρώνουν το "σήμα", τα τέλη κυκλοφορίας, που σημαίνει έχουν και αυτοκίνητο ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα πηγαίνει και στην αποπληρωμή του κόστους κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων....

Ούτε ο παππούς θα πλήρωνε, εφόσον δεν έχει αυτοκίνητο, ούτε διόδια θα είχαμε.....

Δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο στην υλοποίηση του πια.......

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Το κλειδί με τους αυτοκινητόδρομους είναι να υπάρχει αξιοπρεπής δωρεάν οδικός άξονας που να συνδέει τα μέρη που συνδέει και ο επί πληρωμή αυτοκινητόδρομος. Αν υπάρχει ένας επαρχιακός δρόμος που μπορεί με ασφάλεια να κινηθεί κάποιος με μέσες ταχύτητες 70-110 (πχ ο δρόμος από Ιτέα μέχρι Ναύπακτο) τότε μπορώ να δεχθώ διόδια τσιμπημένα γιατί μου δίνεται η επιλογή. Σήμερα είναι στην ουσία εκβιασμός.

Kαι σε αυτο υπαρχει κοντρα.Ακριβως επειδη στους επαρχιακους δρομους δεν μπορει να κινηθει καποιος τις περισσοτερες φορες με ασφαλεια (γιατι αραγε..) οι μεν λενε πληρωνονται οι αυτοκινητοδρομοι και να τελειωνουν τα εργα οσο γινεται πιο γρηγορα οι δε αντιδρουν...

Ούτε αυτό είναι δίκαιο. Το ότι έχω αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι βγαίνω και στους αυτοκινητόδρομους.

Καλά Δημήτρη έτσι που το θέτεις τίποτα δεν είναι δίκαιο....

Είναι σαν μου λες ότι εγώ δεν θέλω παρακράτηση εισφορών για το σύστημα υγείας, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει και μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω ποτέ. Αν χρειαστεί θα πάω στον ιδιώτη......άρα καλύτερα κατάργηση ενός λαικού συστήματος υγείας....

Συζητάμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να ικανοποιεί το 80% των πολιτών....

Δυστυχώς δεν γίνεται να ικανοποιούνται όλοι...

Έτσι όπως είναι τώρα όμως ικανοποιούνται οι μεγαλοεργολάβοι και μόνον και το ποσοστό όπως καταλαβαίνεις είναι μετρημένο στην μια παλάμη....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ναι δεν είδες, το κράτος έχει γεμίσει πλεονάσματα. Αφού έχει τόσα πολλά λεφτά γιατί ζητάει και άλλα... Α ξέχασα εκείνα τα 300 δις ευρώ που χρωστάει είναι μύθος. Είναι συνωμοσία ενάντια στον λαό. Ψέματα μας λένε. Στην πραγματικότητα λεφτά υπάρχουν.

Για τα πεζοδρόμια είπα ότι υπάρχουν τα δημοτικά τέλη και εισπράττονται μέσω του λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν σου στέλνουν πάλι με την ΔΕΗ να πληρώσεις και 20 ευρώ το δίμηνο για την κατασκευή των νέων εθνικών οδών το προτιμάς? Να καταργηθούν τα διόδια φυσικά και να πληρώνεις ένα τέλος 20 ευρώ ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείς τον δρόμο ή όχι.

Χωρίς λεφτά δρόμοι δεν γίνονται. Όποιος πιστεύει ότι το κράτος έχει λεφτά μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς. Το κράτος δεν έχει λεφτά και για να φτιάξει τους δρόμους πρέπει να βρει από κάπου.

Το περισσότερο ανταποδοτικό είναι να πληρώνουν τον δρόμο οι χρήστες.
Το τι χρωστάει το κρατος μου είναι παντελώς αδιαφορο.
Το κράτος τα χρωστάει όχι εγω ,εκτος και αν εισαι και εσυ της συνομοταξίας που πιστευει πως μαζι τα φαγαμε.
Οι ιδιοι κύριοι που επι δεκαετίες τρωγανε τις επιδοτήσεις από την Ευρωπη και από τους φόρους ( που θα έπρεπε να ανταποδώσουν) ζητουν σημερα εκ νεου και άλλα χρήματα .
Φαγανε, φαγανε, φαγανε, δεν φτιάξανε υποδομες και τωρα πρεπει εμεις να θεωρούμε λογικο που εκ νεου ζητουν περισσότερα χρήματα τη στιγμη μάλιστα που μας μειώνουν τις απολαβές
Εφόσον συμφωνούμε πως τα τελη μεσω ΔΕΗ πληρώνουν τα πεζοδρόμια τοτε και τα τελη κυκλοφορίας πληρώνουν τους δρομους..
Τα επιπλέον που ζητουν είναι αισχροκερδια

Καλά Δημήτρη έτσι που το θέτεις τίποτα δεν είναι δίκαιο....

Είναι σαν μου λες ότι εγώ δεν θέλω παρακράτηση εισφορών για το σύστημα υγείας, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει και μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω ποτέ. Αν χρειαστεί θα πάω στον ιδιώτη......άρα καλύτερα κατάργηση ενός λαικού συστήματος υγείας....

Συζητάμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να ικανοποιεί το 80% των πολιτών....

Δυστυχώς δεν γίνεται να ικανοποιούνται όλοι...

Έτσι όπως είναι τώρα όμως ικανοποιούνται οι μεγαλοεργολάβοι και μόνον και το ποσοστό όπως καταλαβαίνεις είναι μετρημένο στην μια παλάμη....

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν διόδια, με τις προϋποθέσεις:

- Ύπαρξης εναλλακτικής διαδρομής χωρίς διόδια

- Λογικό κόστος, με χρέωση αναλόγως των χιλιομέτρων και με ενιαία σύστημα (συμβατότητα μεταξύ των ηλεκτρονικών συστημάτων)

- Ξεκάθαρες συμβάσεις, με λογικούς όρους

Αυτά βέβαια και αν είναι ουτοπία.. αλλά το να ζητάμε να μην υπάρχουν καθόλου διόδια είναι ακόμα πιο ουτοπικό.

- Λογικό κόστος, με χρέωση αναλόγως των χιλιομέτρων και με ενιαία σύστημα (συμβατότητα μεταξύ των ηλεκτρονικών συστημάτων)

Αυτά βέβαια και αν είναι ουτοπία.. αλλά το να ζητάμε να μην υπάρχουν καθόλου διόδια είναι ακόμα πιο ουτοπικό.

Συμφωνώ σε αυτά που λές Δημήτρη.

Στο τρίτο όμως, που είναι και το ζουμί, θα ήθελα να αναφέρεται ξεκάθαρα επίσης, ότι μετά απο χ διάστημα ο αυτοκινητόδρομος θα περιέλθει στον λαό....

Και φυσικά η σύμβαση να αναφέρει καθαρά και ξάστερα, ότι τα ποσά που θα δίδονται για συντήρηση θα αναφέρονται χωριστά και δεν θα δικαιολογούν χρονική καθυστέρηση ως προς την παράδοση τους στον λαό...

Υ.Γ Τελικά η Τουρκία γιατί δεν έχει διόδια???Απαντήθηκε??

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν διόδια, με τις προϋποθέσεις:

Δεν είναι ουτοπία κάτι που υπάρχει σε τόσες χώρες της Ευρώπης. Είναι σα να λέμε ότι ένα σωστό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες είναι ουτοπία.

Συμφωνώ σε αυτά που λές Δημήτρη.

Στο τρίτο όμως, που είναι και το ζουμί, θα ήθελα να αναφέρεται ξεκάθαρα επίσης, ότι μετά απο χ διάστημα ο αυτοκινητόδρομος θα περιέλθει στον λαό....

Και φυσικά η σύμβαση να αναφέρει καθαρά και ξάστερα, ότι τα ποσά που θα δίδονται για συντήρηση θα αναφέρονται χωριστά και δεν θα δικαιολογούν χρονική καθυστέρηση ως προς την παράδοση τους στον λαό...

Υ.Γ Τελικά η Τουρκία γιατί δεν έχει διόδια???Απαντήθηκε??

Έχει διόδια. Όταν μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο Αδριανούπολη-Κων/πολη πληρώνεις στην έξοδο. Όταν περνάς τις γέφυρες πληρώνεις. Όταν πηγαίνεις από Κων/πολη Άγκυρα πληρώνεις. Αλλά είναι λίγα. Μόνο το πέρασμα στην Ασία που φαίνεται σημαντικό.

Έχει διόδια. Όταν μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο Αδριανούπολη-Κων/πολη πληρώνεις στην έξοδο. Όταν περνάς τις γέφυρες πληρώνεις. Όταν πηγαίνεις από Κων/πολη Άγκυρα πληρώνεις. Αλλά είναι λίγα. Μόνο το πέρασμα στην Ασία που φαίνεται σημαντικό.

Τhanx Βλάση....

Εγώ έκανα την διαδρομή......

Κουσάντασι - Έφεσο - Παμουκαλέ - Κουσάντασι....

Μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα....χωρίς να δώσω φράγκο...πουθενά και επειδή πριν δεν απαντήθηκε, ρώτησα.

Στην Τουρκία υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη δρόμων. Το ένα είναι σύγχρονη εθνική οδός με δυο ρεύματα κυκλοφορίας που χωρίζονται από τάφρο (κι όχι νησίδα) 1,5 μ. φάρδος και οι διασταυρώσεις γίνονται με εισαγωγή σε κύκλο (roundabout) . Συνήθως ακολουθούν την επιφάνεια του εδάφους. Ενίοτε έχουν εκπληκτικό οδόστρωμα, άλλοτε (εκεί που υπάρχουν μετακινήσεις εδαφών, μιλώ για Ανατολία), μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι τη νύχτα. Δεν έχουν διόδια. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι σαν τους δικούς μας. Μάλιστα η διάβαση στο Bolu που παραδόθηκε πρόσφατα, είναι πολύ καλοκατασκευασμένη με τούνελ και πολλές πολλές ηχητικές προειδοποιήσεις για την ομίχλη. Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν διόδια αλλά μόνο στην είσοδο και έξοδο.

Θα εύρισκες διόδια αν πήγαινες από Σμύρνη για Άγκυρα ή για Κωνσταντινούπολη.

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Αγαπημένε gordona, ας κάνουμε μια πίπα της ειρήνης γιατί μονοπωλούμε το θέμα. Κι όταν μιλάω γενικά για δεξιούς που ψάχνουν το "μπαμπά" τους, εσύ το παίρνεις προσωπικά και αμύνεσαι και με κατηγορείς.
Λες και γίνεται να απευθύνομαι σε Δεξιούς Πασόκους, αυτοαναιρούμενος όρος, ως γνωστόν ΔΕΝ γίνεται να είναι κάποιος Δεξιός και Πασόκος ταυτόχρονα, από τον Σημίτη και μετά.
Όσον αφορά στο "Για σένα το Κράτος είναι ο αντίθετος πόλος από το Λαό." πράγματι είναι η εντύπωσή μου, αυτό κατάλαβα από όσα γράφεις αλλά δεν είναι κάτι μειωτικό αυτό, απλά η άποψή μου.
Επίσης με κατηγορείς πως " Όταν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να απαντήσουμε με επιχειρήματα απλά λασπολογούμε." και μετά γράφεις ολόκληρη παράγραφο όπου κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο με κατηγορείς!:
"Υ.Σ. Κατά το θεώρημα Andre, όσοι πληρώνουμε διόδια και δεν κάνουμε επανάσταση όπως γουστάρει αυτός, έχουμε κακοποιηθεί από τον πατέρα μας. Αυτό συνηθίζεται σε συντριπτικό ποσοστό σε όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "deksious fasistous" ενώ όσα άτομα έχουν το χρωμόσωμα "aristerious epanastatious" εμφανίζουν οπωσδήποτε αλτρουισμό, επαναστατικότητα και παντελή έλλειψη υποταγής. Απόλυτη ένδειξη υπάρξης του χρωμοσώματος "deksious fasistous" σε κάποιο άτομο είναι η πληρωμή διοδίων...

Σε λίγο θα ακούσουμε και για άρια Αριστερή φυλή. Αυτή που έχει την αποκλειστικότητα στην δημοκρατικότητα, στον ανθρωπισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε πολλά άλλα. Φυσικά και δεν πληρώνει διόδια."

Εδώ να σημειώσω πως τα χρωμοσώματα (μάλλον γονίδια εννοείς) δεν ονοματίζονται με λατινικές ονομασίες.
Η θεωρητική ονομασία deksious fasistous θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποιο ζώον.

Λέω μια άποψή μου, την παίρνεις προσωπικά και αμύνεσαι και αντεπιτίθεσαι, προσπαθώ να μιλήσω με χιούμορ, λές πως καταφεύγω στη γελοιοποίηση, τα επιχειρήματά μου τα παρακάμπτεις ή αντιστρέφεις, πουθενά δε σε πιάνω μωρ' αδερφέ μου! Εγώ δεν θέλω να μαλώνω με κανέναν, ούτε αντιπαθώ όσους πληρώνουν διόδια, θέλω να τους κάνω να σκεφτούν διαφορετικά το θέμα, μόνος μου δεν κάνω ...επανάσταση! Πρέπει πολλοί μαζί να σκεφτούμε διαφορετικά τη ζωή στην Ελλάδα.
Ας μην συνεχίζουμε την αντιπαράθεση. Ας συνεχίσουμε την παράθεση επιχειρημάτων και απόψεων μόνο. Οι περισσότεροι εδώ, συμπεριλαμβανομένου και εμού του αιδοίου, είναι ικανότατοι να κρίνουν και να σκεφτούν.

Ενημερώνω επίσης για τα μέλη της Θεσσαλίας:
Αυριανή κινητοποίηση (Σάββατο) στις 12.00πμ στο Μοσχοχώρι. έχουμε προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Βόλου στις 11.20πμ

Από Αλμυρό, Βελεστίνο, Λάρισα βρισκόμαστε κατευθείαν στα διόδια περίπου στις 12.00-12.15.
Ντυθείτε καρναβαλικοί τζαμπατζήδες ή ότι άλλο θέλετε, πάμε για γιορτή εκεί.

Και οι τελευταίες οδηγίες εδώ.

Andre για τα χρωμοσώματα/γονίδια έχεις δίκιο αλλά ήμουν ψόφιος εκείνη την ώρα που έγραφα, πέρα του ότι γράφω πολύ γρήγορα και φεύγουν ορισμένα χωρίς check-in. Χιούμορ ήταν εξάλλου, δεν ήταν μεταπτυχιακό...

Κοίτα, υπήρξες ισοπεδωτικός, όπως και εγώ. Αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι προσπαθώ να φέρνω επιχειρήματα που να πατάνε κάπου. Αναφέρω τι λένε οι συμβάσεις, μιλάω για κόστη, χρησιμοποιώ την εμπειρία μου και τις πληροφορίες μου από τον κλάδο.

Σε όλα αυτά πέταξες ένα "γελάσαμε και σήμερα" και καθάρισες. Ας το αφήσω πίσω μιας και μιλάς για "ειρήνη". Ούτε εγώ έχω όρεξη να τσακώνομαι. Άσε που έχει κουράσει το όλο θέμα.

Συνοψίζω. Σε ένα αγώνα με επιχειρήματα που με εκφράζουν θα ήμουν εκεί. Όμως αυτά που σκέφτομαι δεν κολλάνε πουθενά με το "δεν πληρώνω".

Είμαι γενικά υπέρ των διοδίων αρκεί να τηρούνται προϋποθέσεις. Τα έχω γράψει τα θέματά μου με τα διόδια. Το βασικότερο είναι ότι πρέπει να είναι κλειστού τύπου και να υπάρχει στο διαδίκτυο ιστοσελίδα που να αναφέρει τα έσοδα των κοινοπραξιών και το πότε επιστρέφει ο δρόμος στο δημόσιο.

Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο. Να υπάρχει ιστοσελίδα που να μας λέει που πάνε τα λεφτά που εισπράττει το κράτος από το δημόσιο.

Από εκεί και πέρα επιχειρήματα του στυλ "300.000 διελεύσεις την ημέρα Χ 2,90 ευρώ = η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο" απλά με φέρνουν απέναντί σας. Όταν ακούω τέτοια επιχειρήματα καφενείου είναι ότι χειρότερο για εμένα. Σημαίνει ότι αυτοί που φωνάζουν δεν ξέρουν καθόλου τα πραγματικά νούμερα και απλά έχουν οργή που την εκφράζουν τυφλά.

Το επιχείρημα "ας μην φτιαχτούν οι δρόμοι ποτέ" είναι επίσης τραγικό.

Το επιχείρημα "πληρώνουμε τέλη και ακριβή βενζίνη" και να βρουν τα λεφτά από εκεί και ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΙΚΟ. Το κόστος συντήρησης του ΣΥΝΟΛΟΥ του οδικού δικτύου στην Ελλάδα είναι ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ όπως και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος και δεν αρκούν τα λεφτά από τα τέλη. Πόσο μάλλον για να φτιάξουμε καινούριους κλειστούς αυτοκινητόδρομους. Ο φόρος από την βενζίνη δεν πάει στους δρόμους. Αμφιβάλλω αν πάνε και τα τέλη που δεν θα έφταναν έτσι και αλλιώς.

Συμπέρασμα?

Δεν υπάρχει ΣΑΛΙΟ. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ. Ο μόνος τρόπος να γίνουν είναι να τσοντάρουμε, ΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, όσοι τους χρησιμοποιούμε. Εκείνο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα? Η σύμβαση στην ιστοσελίδα του Εθνικού τυπογραφείου έχει την σύμβαση σε PDF. Ωραία θα πει κάποιος. Αμ δεν είναι έτσι. Όλες οι σελίδες της σύμβασης είναι σκαναρίσματα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση, αλλά και πολύ δυσανάγνωστη να την διαβάσεις. Είναι λίγο έως πολύ τριτοκοσμικό αυτό. Μπορεί να φαίνεται παρανυχίδα αλλά δεν είναι.

Όλα πρέπει να υπάρχουν στο διαδίκτυο και με τον αποδοτικότερο τρόπο. Συμβάσεις, έσοδα, έξοδα, διελεύσεις, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οπότε μετά να μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σε μια βάση. Τώρα επικρατεί αλαλούμ. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι γράφουν οι συμβάσεις.

Last edited: