DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Συμφωνώ σε αυτό, αλλά αν κάποιος που δεν γνωρίζει το στερεώσει κάπου όρθιο, πχ στο πάτωμα, θα σπάσει. Η υψηλή αντοχή του είναι στις δυο μεγάλες επιφάνειες του.

Έχω την εντύπωση οτι το ψημένο γυαλί δεν είναι άθραυστο, απλά είναι αρκετά πιο γερό απ´ το κανονικό γυαλί αλλά, όπως λέει κι ο Δημήτρης, πολύ ευαίσθητο στο σόκορο.
Τα άθραυστα γυαλιά, τα αλεξίσφαιρα, είναι σάντουιτς ψημένων γυαλιών και μεμβρανών.

Ακόμη και τα τριπλεξ που λες Μπαμπινο σπάνε αν δεχτούν δυνάμεις στα σοκορα απλα ειναι πιο ασφαλείας οταν σπάσουν (μένουν αυτούσια χωρίς να θρυμματιστουν) .

Παιδιά συγνώμη αλλά κάπου τα έχετε μπερδέψει.
Ούτε αλεξίσφαιρο ούτε εντελώς άθραυστο είναι. Μην ξεχνάτε και τις οθόνες των κινητών που είναι παρόμοιας τεχνολογίας (Tempered).
Το Tempered Glass είναι ψημένο γυαλί, το οποίο θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και έπειτα ψύχεται απότομα, διαδικασία που αυξάνει τη σκληρότητα του γυαλιού.
Το Tempered Glass είναι μέχρι και 5 φορές σκληρότερο από το απλό γυαλί.
Μάλιστα έχω έπιπλο στο σαλόνι που η πόρτα είναι εξ ολοκλήρου τέτοιο γυαλί.

Έχω και κάτι ποτήρια KRONEX Παναγιώτη ... εκ του Duralex ...αυτά πριν την πάρετε εσείς την εταιρία :flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έχω και κάτι ποτήρια KRONEX Παναγιώτη ... εκ του Duralex ...αυτά πριν την πάρετε εσείς την εταιρία :flipout::flipout:-bye-

Πες τους βρε Νικόλα τι ποτήρια είναι. :ciao:

Καλησπέρες και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες ! :)
Η κουβέντα για το γημένο γυαλί μου θύμισε κάτι άλλο πολύ εντυπωσιακό που έχει σχέση καθώς και σε αυτό οι ιδιότητές τους οφείλονται στις δυνάμεις που αναπτύσονται στο γυαλί που κρυώνει γρήγορα, με τη διαφορά ότι σε αυτό είναι τεράστιες και το κάνουν πιο γερό και από το ατσάλι (υπό μία ένοια :) )

https://www.youtube.com/watch?v=xe-f4gokRBs

Ούτε αλεξίσφαιρο ούτε εντελώς άθραυστο είναι. Μην ξεχνάτε και τις οθόνες των κινητών που είναι παρόμοιας τεχνολογίας (Tempered).
Το Tempered Glass είναι ψημένο γυαλί, το οποίο θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και έπειτα ψύχεται απότομα, διαδικασία που αυξάνει τη σκληρότητα του γυαλιού.
Το Tempered Glass είναι μέχρι και 5 φορές σκληρότερο από το απλό γυαλί.
Μάλιστα έχω έπιπλο στο σαλόνι που η πόρτα είναι εξ ολοκλήρου τέτοιο γυαλί.

Τα ίδια λέμε Παναγιώτη . Έχω τραπέζι σαλονιού με τζαμί ψημενο στο οποίο μου εχει πέσει σκυλα-ταναλια και δεν εχει κανει κιχ . Κάποια απο τις στιγμές που το έβγαλα για να καθαρισω την πατουρα του τραπεζιου το άφησα λιγο ατσαλα με το σοκορο στο πάτωμα και κρακ .
Την ίδια διαδικασία θέρμανσης-ψύξης χρησιμοποιούν και στα τριπλεξ τζάμια οροφής που λέει και ο Μπαμπης με τις μεμβρανες ενδιάμεσα , τα οποία ειναι κάπως ευαίσθητα στα σοκορα σε σχεση με την επιφανεια τους επίσης και τα σοκορα τα προφυλασουν με διαφορα προφίλ . Μου έτυχε να φτιάξω τα πλαίσια για να πατήσουν απο σίδερο σε μια τέτοια σκεπή 60 τμ.

Καμία διαφωνία Ηλία. Το όλο σχετικό μπέρδεμα ξεκίνησε από την λέξη "άθραυστο". Γενικά υπάρχουν πολλές τεχνολογίες επεξεργασίας γυαλιού που ανάλογα το ποσοστό των διαφόρων συστατικών του έχει και διαφορετικές ιδιότητες.
πχ το κλασσικό ποτήρι νερού αν μετά την ομογενοποίηση του περάσει από την λεγόμενη "τεμπερα" γίνεται σκληρό και δεν σπάει όπως θα σπάσει αυτό που δεν έχει περάσει αυτή την
επεξεργασία.
Αυτά που ο φίλος μου Νικόλας (osatosa) αναφέρει σαν Kronex.
Πίστεψε με, 25 χρόνια στην παραγωγή σε υαλουργία κάτι ξέρω από γυαλί.

Ναι ρε Πάνο μου αλλά εσύ μας μπέρδεψες γιατι εσύ χρησιμοποίησες τη λέξη "άθραυστο".:flipout:
Άλλο όμως άθραυστο κι άλλο πέντε φορές πιο σκληρό απ´ το κανονικό.

Ναι ρε Πάνο μου αλλά εσύ μας μπέρδεψες γιατι εσύ χρησιμοποίησες τη λέξη "άθραυστο".:flipout:
Άλλο όμως άθραυστο κι άλλο πέντε φορές πιο σκληρό απ´ το κανονικό.

Καλά βρε Μπάμπη, να το πει ο εγγονός μου, εντάξει αλλά και εσύ :flipout::flipout::flipout::flipout:
Έτσι χαρακτηρίζονται...:ciao:

Το ψημένο γυαλί είναι άθραυστο.

Ούτε αλεξίσφαιρο ούτε εντελώς άθραυστο είναι.

Καλά βρε Μπάμπη, να το πει ο εγγονός μου, εντάξει αλλά και εσύ :flipout::flipout:

Τον υποτιμάς τον εγγονό. :flipout:

Τον υποτιμάς τον εγγονό. :flipout:

λες;;;

Έτσι χαρακτηρίζονται...:ciao:

το μονό (άθραυστο) γυαλί ασφάλειας είναι γυαλί που πέρασε από μια διαδικασία σκλήρυνσης. Σπάει πολύ πιο δύσκολα από το συνηθισμένο τζάμι.

http://trikkis.com.cy/tempered-safety-glass/?lang=el

ένα από τα πολλά...

.......Πίστεψε με, 25 χρόνια στην παραγωγή σε υαλουργία κάτι ξέρω από γυαλί.

Μαζι σου !

(Ασχετο...έχω μια μωβ-λιλα κλπ αντιστοιχοι χρωματισμοι σφαίρα Φ10 περίπου μουρανο την οποια μου την έφτιαξαν επιτόπου στο εργαστήριο στην Βενετία με την τεχνοτροποια του φυσιματος-φωτιάς (δεν εχει ουτε μια φυσαλιδα μεσα) , η οποια εχει φάει τόσα πεσίματα και δεν εχει κανει κιχ . Υαλομαστορια τρελά οι μουρανεοι !)

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μαζι σου !

(Ασχετο...έχω μια μωβ-λιλα κλπ αντιστοιχοι χρωματισμοι σφαίρα Φ10 περίπου μουρανο την οποια μου την έφτιαξαν επιτόπου στο εργαστήριο στην Βενετία με την τεχνοτροποια του φυσιματος-φωτιάς (δεν εχει ουτε μια φυσαλιδα μεσα) , η οποια εχει φάει τόσα πεσίματα και δεν εχει κανει κιχ . Υαλομαστορια τρελά οι μουρανεοι !)

Καλά αυτοί δεν παίζονται, αυτούς που φυσάνε τους λέμε τσιμπουκάδες. Είχαν έρθει κάτι Πορτογάλοι γυαλάδες και τους έβλεπες με τσιμπίδα να σου φτιάχνουν αλογάκι στο λεπτό.
Δυστυχώς η μόνη μεγάλη υαλουργία στην Ελλάδα πουλήθηκε.

Εγώ σήμερα τελείωσα μια diy βάση για το dremel της Parkside. Θέλει βελτίωση καθώς πέρα από το ξύλο και τους οδηγούς συρταριων τα άλλα ήταν ότι είχα στο εργαστήριο. Κόστος 25 . Η κίνηση πάνω κάτω γίνεται με δύο τρόπους. Είτε με ντιζα με μικρά βήματα χιλιοστου είτε με λαβή και ελατήριο σαν βάση δραπανου. Βασιστηκα ως ιδέα στο proxxon mf70 αλλά του έβαλα και την δυνατότητα να χαραζει και κύκλους. Προσθεσα και ένα συρτάρι. Αν το είχα σκεφτεί νωρίτερα θα το έκανα από μπροστά. Μένει να βρω λύση να κρατάει τα αντικείμενα προς επεξεργασία σταθερά . Δοκιμές έκανα με ταινία διπλής όψης και σε ευθείες τα πήγε άψογα.
9487831063b47002440495eb2b018dca.jpg
4967c562d0f9239a4b7ed9ca576de320.jpg

8522a7450b40c85f9d0b8e924b9c555e.jpg
home2.gif

Συγχαρητηρια για την κατασκευη, μπραβο!!
Το τεμαχιο πρεπει μαλλον να το πιανεις με μια μικρη μεγγενη κολωνατου και στη συνεχεια αυτη να πιανεται καπως στην βαση.
Το πιασιμο του εργαλειου μονο στο κολλαρο ειναι σταθερο? Εκει ασκουνται οι μεγαλυτερες δυναμεις κατα το ρουταρισμα.

Ναι μονο εκει πιανει. Θα του προσθεσω και πιο ψηλα κατι να το συγκρατει αλλα βαρεθηκα σημερα.. Στην ουσια ειναι βιδωμενο το dremel. Η τρυπα ειναι τοση ωστε ισα ισα να χωραει ο λαιμος και απο κατω βιδωνει το collet που βγαζεις για να βαλεις αλλα εξαρτηματα.
Εδωσες ιδεα τωρα για να φτιαξω και μια ξυλινη μεγγενη κολωνατου :p Η μεγγενη θα πιαστει πολυ ευκολα αφου μπορω να ανοιξω τρυπες και να βαλω μουφες που θα βιδωνω την μεγγενη στην επιφανεια.:ernaehrung004: