DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
Πολύ μ´ αρέσουν αυτές οι "μαστορίστικες" κατασκευές... Αν δουλεύει και σωστά θα είναι τέλεια.

Γέλασα με το "dremel της Parkside"...:flipout: Όπως λέμε "έχω ένα Zodiac της Olympic Hellas" ή "ένα Bic της Parker".

Πρόσεχε μόνο λίγο το εργαλείο στο σφίξιμο του κολετ. Χθες πιυ πήγα να το σφίξω λίγο γερά κόντεψα να το διαλύσω.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    105.9 KB · Views: 305
Μιλας για το μεταλλικο collet που σφιγγεις τα κοπτικα εσυ. Αυτο το επαθα απο το δευτερο σφιξιμο... Ανοιγμα, κολλα στο σπασμενο κοκκινο κουμπακι και δεν το ξαναεπαθε. Θα μπορουσα να το παω πισω, αλλα το ιδιο θα πάθαινε και το αλλο και δεν ειχα ορεξη να δωσω λεφτα για Dremel απο την Dremel :flipout:

ΥΓ Ολα αυτα ειναι rotary tools αλλα ετσι εχουμε μαθει να τα αποκαλουμε αφου η dremel τα καθιερωσε. Σαν τα jeep απο την Jeep...

Τραπέζια & φωτιστικά από ένα μαγαζί στα Λαγκάδια. Mάλλον αυτοί αντιγράφουν τον δικό μας Diavolic.

Ο φίλος μου & επαγγελματίας ξυλουργός που ήταν μαζί μας, μου είπε ότι τα ποδαρικά είναι μεγάλα κλαριά από ευκάλυπτο & το καπάκι του τραπεζιού ήταν κομμάτι από μεγάλο κορμό σφένδαμου κομμένο σε μεγάλο καταρράχτη.

Το φωτιστικό από "κουφάλα" δένδρου.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλό αλλά το τραπέζι στράβωσε.
Αν βαζανε μερικές τραβέρσες από κάτω θα ήταν ίσιο.
τι εννοείς στράβωσε? που?

Καλησπέρα σε όλη την παρέα των μαστόρων! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου "μεγάλες" κατασκευές, για τον τετράποδο της Οικογένειας!

Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή!

f26dc6066be086c1cfd6b6071b537ca3.jpg
c61098eb7f1dc7d3d41d54fea34d3fcd.jpg
b11d92108199952016678d492a967ef8.jpg
4acea82998dded9e8c7c2b194ca40262.jpg
b6ba990535b9ef70820bb8fb168b0058.jpg
0a9f71606b712698da39f0326b8ccdbe.jpg
f875272bd877c5343c98e7115c289e4e.jpg

Πααααρα πολυ καλο!

Να του βαλεις και ασφαλτοπανο στο επανω μερος σαν κεραμμιδι!!!
Επισης και καποιο μονωτικο στα πλαγια ισως ηθελε αλλα και την πορτα στην μια πλευρα!

Ασφαλτόπανο θα πρέπει να βάλω σίγουρα, αν και το έχω περάσει 2-3 χέρια βερνίκι εμποτισμού και έχει μπεί κόλλα σε όλες τις ενώσεις, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα χαλάσει το ξύλο (αν και δε βρέχεται σχεδόν καθόλου).

Τι εννοείς για την πόρτα, δεν το κατάλαβα :(

Last edited:
Πααααρα πολυ καλο!

Να του βαλεις και ασφαλτοπανο στο επανω μερος σαν κεραμμιδι!!!
Επισης και καποιο μονωτικο στα πλαγια ισως ηθελε αλλα και την πορτα στην μια πλευρα!

Καλύτερο μονωτικό από το τρίχωμα του σκύλου δεν υπάρχει.

Ασφαλτόπανο θα πρέπει να βάλω σίγουρα, αν και το έχω περάσει 2-3 χέρια βερνίκι εμποτισμού και έχει μπεί κόλλα σε όλες τις ενώσεις, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα χαλάσει το ξύλο (αν και δε βρέχεται σχεδόν καθόλου).

Τι εννοείς για την πόρτα, δεν το κατάλαβα :(

Τελειο το σκυλοσπιτο σου...πολυ προσεγμενο...
Η πορτα θα πρεπει να ηταν μονοπλευρα ωστε ο τετραποδος φιλος σου να μπορει να προστατευεται απο τον αερα στην κλειστη πλευρα...
Δεν ξερουμε το μεγεθος του αγαπητου τετραποδου καθως και το που θα το τοποθετησεις (και αρα ποσο εκτεθιμενο θα ειναι στον αερα) αλλα αν δεν ειναι μικρος σε μεγεθος τοτε θα τον εξυπηρετουσε πολυ για να κουρνιαζει και να προστατευετε καλυτερα...

δες την φωτο παρακατω...2σανιδες στην μια πλευρα 1 στην αλλη...
pallet-dog-house.jpg

Τελειο το σκυλοσπιτο σου...πολυ προσεγμενο...
Η πορτα θα πρεπει να ηταν μονοπλευρα ωστε ο τετραποδος φιλος σου να μπορει να προστατευεται απο τον αερα στην κλειστη πλευρα...
Δεν ξερουμε το μεγεθος του αγαπητου τετραποδου καθως και το που θα το τοποθετησεις (και αρα ποσο εκτεθιμενο θα ειναι στον αερα) αλλα αν δεν ειναι μικρος σε μεγεθος τοτε θα τον εξυπηρετουσε πολυ για να κουρνιαζει και να προστατευετε καλυτερα...

δες την φωτο παρακατω...2σανιδες στην μια πλευρα 1 στην αλλη...
pallet-dog-house.jpg

Βλέπω ο δικός σου έχει και τζάκι!!

Το σπίτι του δικού μου είναι τοποθετημένο στην αυλή, κάτω από μπαλκόνι με τοίχο δεξιά αριστερά!

Ωραία ιδέα αυτή που έκανες και τώρα κατάλαβα τι εννοούσε και ο φίλος πιο πάνω που είπε για πόρτα στα πλαγιά..Δυστυχώς δεν το είχα σκεφτεί τότε...

Μια εποχή του είχα βάλει κάτι πλαστικές-λαστιχενιες λωρίδες για προστασία στην πόρτα, φυσικά μετά από 1 μέρα τις είχε εξαφανίσει ο φιλος μας!!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα των μαστόρων! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου "μεγάλες" κατασκευές, για τον τετράποδο της Οικογένειας!

Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή!

f26dc6066be086c1cfd6b6071b537ca3.jpg
c61098eb7f1dc7d3d41d54fea34d3fcd.jpg
b11d92108199952016678d492a967ef8.jpg
4acea82998dded9e8c7c2b194ca40262.jpg
b6ba990535b9ef70820bb8fb168b0058.jpg
0a9f71606b712698da39f0326b8ccdbe.jpg
f875272bd877c5343c98e7115c289e4e.jpg

Υπέροχο! :SFGSFGSF:

Πολύ ωραίο Γιώργο και σωστά έκανες την οροφή ανοιγόμενη για εύκολο καθάρισμα.
Μέσα άφησέ το με όσο το δυνατόν λιγότερα βαψίματα και βερνίκια προτιμότερο καθόλου. Εξωτερικά κάνε ότι θέλεις ...δεν παίζει ρόλο.
Αν το γουστάρει και ο σκύλος ... είσαι ΟΚ.

Εκεί που πατάει στα πλαϊνά η οροφή όταν κλείνει βάλε δύο φιλετάκια στην οροφή να κουμπώνουν μέσα τα πλαϊνά για να κοντρολάρεις τις στρεβλώσεις.Και να προβλέψεις και έναν τρόπο να κλειδώνει η οροφή όταν κατεβαίνει γιατί καμιά φορά την σηκώνει ο αέρας που μπαίνει από την πόρτα. Βάλε και κάτι εκεί που πατάνε τα πόδια(μάστορας είσαι κάτι θα σκεφτείς) να μην ανεβαίνουν τα νερά στις ίνες του ξύλου.
Πάντως μου αρέσει και μπράβο σου.:worshippy:

Last edited: