DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα των μαστόρων! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου "μεγάλες" κατασκευές, για τον τετράποδο της Οικογένειας!

Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή!

Έχω να κάνω μία παρατήρηση: Πολύ ωραία κατασκευή, μπράβο.:SFGSFGSF:

Καλησπέρα σε όλη την παρέα των μαστόρων! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου "μεγάλες" κατασκευές, για τον τετράποδο της Οικογένειας!

Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή!

f26dc6066be086c1cfd6b6071b537ca3.jpg
c61098eb7f1dc7d3d41d54fea34d3fcd.jpg
b11d92108199952016678d492a967ef8.jpg
4acea82998dded9e8c7c2b194ca40262.jpg
b6ba990535b9ef70820bb8fb168b0058.jpg
0a9f71606b712698da39f0326b8ccdbe.jpg
f875272bd877c5343c98e7115c289e4e.jpg

Πολύ καλός, μπράβο. Ίσως μόνο να έπρεπε να βάλεις την είσοδο της πόρτας κάπως πιο μονόπλευρα που σου είπαν και παραπάνω για καλύτερη προστασία από τον αέρα. Τα ξύλα πόσο σου κόστισαν συνολικά και τι ξύλο είναι;

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας!

Η κατασκευή αυτή είναι σήμερα 2 χρόνων! Τα ξύλα μου είχαν στοιχίσει αν θυμάμαι καλά περίπου στο 100-ρικο, μαζί με μεντεσεδες, ντιζες, βιδες κτλ, πρέπει να είναι έλατο.

Μέσα υπάρχει καλαθουνα από τα τζάμπο για τις κρύες νύχτες. Όπως είπα όμως είναι προστατευμένο από αέρα και βροχή!

Παρακάτω ο μαιλο, τσεκάρει πριν αγοράσει!

Ενώ στην επόμενη πως το έχει καταντήσει μετά από 2 χρόνια δαγκώματος!! 'Οπως θα βλέπετε, με τις ζέστες οι ενώσεις είχαν ανοίξει οπότε έχω βάλει Ελαστική Μαστίχη στο χρώμα του ξύλου.
1990bcba0b0886e7771627b0d599bc71.jpg
51f95dd6bc4e19e090071bb2469295c8.jpg

Άαααα,λαμπρατόρης ο Μάιλο!Πανέμορφος!
ΥΓ
Θεωρώ πως σε βαρέσανε στην ξυλεία..

Αγαπητέ Νίκο δεν ξέρω αλλά απ´όσο θυμάμαι ήταν αρκετά τα ξύλα..Πλέον να σου πω την αλήθεια δεν ψωνίζω από μάντρες ή ξυλαποθήκες γιατί νομίζω πως είναι όπου σε βρουν...("Όχι πρέπει να αγοράσεις όλο το φύλλο, όχι είναι πολύ μικρό το κομμάτι που θέλεις και μου αφήνεις ρετάλια, κτλ") πλέον, αγοράζω την ξυλεία κυρίως από Πρακτικερ.

Γιωργάκη ....μας μπέρδεψες.... δεν μας είπες εξ´αρχής ότι το έχεις φτιάξει πριν δυο χρόνια.... οπότε οι παρατηρήσεις και συμβουλές είναι μερικώς άκαιρες εκτός και αν σκέφτεσαι να το ξαναφτιάξεις :flipout:...αλλά ούτε και αυτό μας το είπες. -bye-:ernaehrung004:

Εγώ σε ένα μεγαλύτερο που είχα φτιάξει πριν από χρόνια χρησιμοποίησα ξυλεία ραμποτέ που πατάει το ένα ξύλο στο άλλο και δεν αφήνει κενά.

Last edited:
Γιωργάκη ....μας μπέρδεψες.... δεν μας είπες εξ´αρχής ότι το έχεις φτιάξει πριν δυο χρόνια.... οπότε οι παρατηρήσεις και συμβουλές είναι μερικώς άκαιρες εκτός και αν σκέφτεσαι να το ξαναφτιάξεις :flipout:...αλλά ούτε και αυτό μας το είπες. -bye-:ernaehrung004:

Να το ξαναφτιάξω, όχι! Όμως να το τσουρλισω μέσα στο γκαράζ για επισκευή/ συντήρηση άνετα!!

Πολύ ωράια η κατασκευή και μελετημένη, ειδικά η στέγη που ανοίγει.
Ήθελα και εγώ να φτιάξω ένα για την μποχερίνα μου αλλά με απέτρεψαν τα σχόλια του εκπαιδευτή μου, ο οποίος μου είπε ότι τα ξύλινα σπιτάκια μαζεύουν πολύ κουνουπι (ισχύει αυτο απο την εμπειρία σου;) και το άλλο μου πρόβλημα είναι με τι να το περάσω αφού ξέρω πως ο σκύλος θα το μασουλάει, 1ον και 2ον δεν θα είναι προστατευμένο;;;!!!!

Αντώνη για όλα υπάρχουν λύσεις....

κουνούπι μπορεί να μαζεύει, αλλά εγώ αγοράζω (μου φτιάχνει με 5 ένα pet shop) ένα ψεκαστήρι με φάρμακο για τα κουνούπια και διάφορα άλλα και ψεκάζω μερικές φορές τον χρόνο μέσα το σπιτάκι...αν και δεν έχω παρατηρήσει συσσώρευση κουνουπιών στο σπιτάκι περισσότερο από ότι υπάρχει γενικώς.

ο σκύλος μασουλάει όσο είναι μικρός, εμένα έχει σταματήσει να μασουλάει εδώ και 2 χρόνια, αν εσένα μασουλάει έτσι και αλλιώς, υπάρχουν διακοσμητικές μεταλλικές (αλουμινίου ή κάτι άλλο) γωνίες που τις βιδώνεις στις γωνίες που δαγκώνει ο σκύλος για να μην δαγκώνει...δεν ξέρω πως αλλιώς να στο περιγράψω αλλά το έχω δει σε πάρα πολλές φώτο στο ίντερνετ.

προστατευμένο από τον καιρό λες?
εάν χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης και το περάσεις 2-3 χέρια βερνίκι εμποτισμού, δεν θα σου πάθει τίποτα από τον καιρό και απροστάτευτο να είναι το σπίτι σε ήλιο, βροχή, χιόνι κλπ.

Πολύ ωράια η κατασκευή και μελετημένη, ειδικά η στέγη που ανοίγει.
Ήθελα και εγώ να φτιάξω ένα για την μποχερίνα μου αλλά με απέτρεψαν τα σχόλια του εκπαιδευτή μου, ο οποίος μου είπε ότι τα ξύλινα σπιτάκια μαζεύουν πολύ κουνουπι (ισχύει αυτο απο την εμπειρία σου;) και το άλλο μου πρόβλημα είναι με τι να το περάσω αφού ξέρω πως ο σκύλος θα το μασουλάει, 1ον και 2ον δεν θα είναι προστατευμένο;;;!!!!

Καλησπέρα, η ανοιγόμενη στέγη πράγματι με έχει βοηθήσει πολύ στο καθάρισμα. Το ότι το μασουλάει το σπίτι είναι γεγονός, μπορείς άλλωστε να το δείς και στην προηγούμενη φωτογραφία!

Όσον αφορά κουνούπια κτλ το καλοκαίρι, πότε δεν έχω παρατηρήσει κάτι, του έχω βέβαια το ειδικό περιλαίμιο καθώς και τις αμπούλες όποτε πάμε κτηνίατρο, οπότε ίσως και για αυτό δεν πάνε κουνούπια.

Αν ο χώρος που θέλεις να έχεις το σκύλο είναι τελείως ανοιχτός, δεν υπάρχει ούτε υπόστεγο ούτε τίποτα, το καλύτερο είναι να φτιάξεις ένα με τούβλα η μπλόκα. Το ξύλο σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση θα ταλαιπωρηθεί, το ίδιο και το σκυλί καθώς δε θα προστατευεται επαρκώς σε περίπτωση που μπάζει το σπίτι νερά ή αέρα...

017.jpg

αυτό το σπιτάκι είναι εντελώς εκτεθειμένο σε όλους τους καιρούς
έχει έναν εσωτερικό σκελετό από δοκαράκι 5χ5, ο σκελετός είναι σε όλες τις επιφάνειες φαντάσου 6 τετράγωνα εσωτερικά ενωμένα μεταξύ τους.
πάνω στον σκελετό έχω βιδώσει τις επιφάνειες με το κόντρα πλακέ θαλάσσης 21χιλ.

005.jpg

η σκεπή έχει κλίση προς τα πίσω και είναι ανοιγόμενη, πιασμένη με ένα άγκιστρο για να μην κοπανάει από τον αέρα.
στη πίσω αριστερή γωνία (το χαμηλότερο σημείο) έχω ανοίξει 2 τρύπες Φ10 για να απορρέουν τυχόν νερά που έχουν μπει μέσα από την πόρτα.
η πόρτα είναι στην άκρη για να δημιουργεί έναν χώρο στην άλλη μεριά που κουρνιάζει το σκυλί και ζεσταίνεται.

νερό (δοκιμασμένο και με λάστιχο με πίεση) δεν περνάει από τις ενώσεις σε κανένα σημείο

όλη η κατασκευή είναι περασμένη 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού του lidl και 2 χέρια gel του lidl

το ξύλο είναι το καλύτερο υλικό για να φτιάξεις σπιτάκι για το σκύλο, και από μόνωση το καλοκαίρι και από ζέστη το χειμώνα.

Μπράβο Γιώργο πολύ ωραία δουλειά έκανες,καί όπως πολύ σωστά είπε ο Παναγιώτης (panava) υπέροχα όλα καί τό σπίτι καί ο σκύλος.
Αυτό μόνο μέ τήν καλύτερη αδιαβροχοποίηση νά κοιτάξεις.

Χαλασε πριν λιγες μερες η μπαταρια/βρυση στο WC και αγορασα μια αλλη βρυση για να την αλλαξω.
Ολα καλα στην αποσυναρμολογηση μεχρι που κολλησα στην ντιζα με το παξιμαδι, το οποιο ειχε κολλησει και δεν εβγαινει με τιποτα. Ηταν και ο χωρος παρα πολυ στενος για μανουβρες.

Χρειαζοταν ενα σωληνωτο κλειδι για να περασεις μεσα απο την ντιζα και να ξεβιδωσει το παξιμαδι. Δεν ειχα σωληνωτο 10ρι, ειχα μεγαλυτερο, και σημερα πηγα και το πηρα.

Η μεγαλη πικρα ομως ηταν οταν η γυναικα μου με λυπηθηκε που προσπαθουσα τις προαλλες με χιλια εργαλεια τριγυρω, και μου ειπε να φωναξουμε υδραυλικο!!
Μαχαιρια στην καρδια, με τοσα εργαλεια στην πλατη να με ταπεινωσει ενα κλειδακι των 50 λεπτων που δεν ειχα :))
[50 λεπτα στην Αθηνα, 70 λεπτα στο λεροϊ, 1.5 ευρω στο ντοπιο μαγαζι].

31495548483_bbb5faa318_c.jpg

Οταν αγορασα το κλειδακι, χειριστηκα το θεμα σαν αρχοντας:
Πηρα το μπουλονοκλειδακι της μακιτα, του φορεσα ενα καρυδακι που χωρουσε στην αλλη ακρη του σωληνωτου κλειδιου και αργα αργα και απολαυστικα ξεβιδωσα το κολλημενο παξιμαδι :))

Eδω να πω επισης οτι ο 10βολτος φακος της bosch ηταν οτι πιο ιδανικο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να φωτισω αριστα τον χωρο κατω απο τον νεροχυτη.

Αψογα
Χάχάχά χάρηκα πού σέ διάβασα Μιχάλη,μιά από τά ίδια θά ένοιωθα καί εγώ,άν είχα τόσα εργαλεία.
Πώς τό είδες τό μπουλονόκλειδο σέ γενικές γραμμές ?

Στο έχω πει επανειλημένως Μιχάλη ....πάρε και άστο ...θα χρειασθεί κάποια δύσκολη στιγμή :flipout::flipout:
Εκτός αστείου τώρα .... από 2 συλλογές πατρός-υιού να λείπει σωληνωτό δεκαράκι !!!!:chinscratch: