DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κυριάκο γεια στα χέρια σου,Κώστα Επίσης αλλά χωρίς να έχεις το συγκεκριμένο κλιματιστικό που θα μπει στα χέρια σου είναι λάθος να ανοίγεις τρύπα εκ των προτέρων....

Εχεις απολυτο δικιο αλλα εγω δεν ανοιξα αλλα διευρυνα...

Αμα δεις γραφω ...
"επεισης η τρυπα υπηρχε αλλα ο τροπος που ηταν ανοιγμενη ηταν χαλια(κριμα που δεν εβγαλα φωτο να καταλαβαινατε την διαφορα)... "

..τωρα οσο αφορα το που θα τοποθετηθει...οι επιλογες ειναι συγκεκριμενες οποτε δεν ειναι δυσκολο να προσδιορησεις το που θα μπει..

Οι περισσοτεροι ψυκτικοι,απο πελατες το μαθαινω,ρωτους ποιος τους εκανε με αυτον τον τροπο την τρυπα(αυτην ειναι και η ουσια του ποστ που εκανα)..μαλιστα καποιοι το επεφυμουν(προφανως γιατι εχουν ετοιμη την τρυπα)....

Δεν το πρόσεξα,αλλά καλά έκανες και την έφτιαξες αλλοίμονο.
Οι επιλογές δεν είναι συγκεκριμένες γιατί οι διαστάσεις των εσωτερικών ποικίλουν, αν βάλεις και τα κουρτινοξυλα κλπ.,καταλαβαίνεις. Προσωπικά,ούτε στο δικό μου σπίτι δεν μπόρεσα να προκαθορισω την τρύπα,παρότι προσπάθησα...

Την τρύπα στα ενδιάμεσα την πήγες με βελόνι ή έχεις προέκταση του ποτηριού?

Για μενα η μεριμνα για το που θα μπει το a/c απο ολα αυτα τα δευτερευοντα σε μια ανακαινηση ειναι πρωτεύον.......Φυσικά θα πρέπει όλοι παράμετροι όπως λες να ληφθούν υπόψιν....

Το βάθος ήταν γύρω στους 25 πόντους....οπότε πήγε μισο από την μέσα πλευρά και το άλλο από έξω....Η βάση του ποτηροτρυπανου μαζί με την μύτη του πνευματικού είναι γύρω στους 20 πόντους οπότε προέκταση δεν χρειάστηκε...

Κάτι μαστορεψαμε και σήμερα, έναν οδηγό για την πλάνη μιας και ο προηγούμενος που είχα (ανάποδα σε βάση) δεν μου έδινε καλές κοπεσ σε φαρδιά και μακριά ξυλα,η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη με διαστάσεις 1,10χ35εκ πλαναρω άνετα ξύλο 70εκ.και πλάτος μέχρι 25εκ το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν πλαναρουμε την μια πλευρά χρειαζόμαστε παχάκια για την άλλη,στα δοκιμαστικά που έκανα όπως φενεται και στην τελευταία φώτο τα αποτελέσματα ήταν άριστα (μετρημένο με παχύμετρο) μια άλλη μέρα θα δοκιμάσω σε ξύλο μεγαλύτερο από τον οδηγό και θα επανέλθω
fbc2d0b0e9091f4c85f6218384475fcb.jpg
20f890861e505eaa517aad3ed6a340f9.jpg
808986f5cc340e76cf2919cda42854e7.jpg
12ba4f7bbf2abad7bbe0dcf7d85738fb.jpg
7f8e843f836bb32d3d6a1e092087dbfb.jpg

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο παιδια, γεια στα χερια σας!
Κυριακο εχει περιορισμο ο οδηγος στο παχος του ξυλου που θες να πλανισεις?
Γιαννη μου αρεσει οπως επιασες το πριονι απο την ουρα για να το φωτογραφισεις :)) Ξανανιωσε παντως το πριονακι, πολυ καλη δουλεια!

Μπραβο παιδια, γεια στα χερια σας!
Κυριακο εχει περιορισμο ο οδηγος στο παχος του ξυλου που θες να πλανισεις?
Γιαννη μου αρεσει οπως επιασες το πριονι απο την ουρα για να το φωτογραφισεις :)) Ξανανιωσε παντως το πριονακι, πολυ καλη δουλεια!
Σωστή ερώτηση Μιχάλη,ο οδηγοσ είναι για ξύλα μέχρι 2,5εκ.για μεγαλύτερο πάχος θα πρέπει να προσθετω στον οδηγό αλλα παχάκια

Ακόμα μια φωτο
c16709f7ebad05dcc656d1957f234140.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γεια στα χέρια σου μάστορα μου πολύ ωραία δουλειά

Ακόμα μια φωτο
c16709f7ebad05dcc656d1957f234140.jpg

Ευχαριστώ παιδιά Πάνο και ο σφικτήρας μετράει πολλά χρόνια είναι πολύ καλύτερος από κάτι καινούργιους και έχεις δίκιο θα ακούσω τη συμβουλή σου..

Ευχαριστώ παιδιά Πάνο και ο σφικτήρας μετράει πολλά χρόνια είναι πολύ καλύτερος από κάτι καινούργιους και έχεις δίκιο θα ακούσω τη συμβουλή σου..

Συμφωνώ.
Έχω τον ίδιο,για αυτό το είπα...

Ύστερα από ένα κουραστικοτατο τσιμεντομα με τα χαρμάνια όλα στο χέρι (πρέπει να το κοιτάξω για μια μπετονιέρα μικρη)τι χρειάζεται ένας μαστορασ λέμε τώρα για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει?εναν οδηγό κοπής 45 μοιρών, η προεργασια είχε γίνει από χθες με εκ νέου πατενταρισμα ώστε ο οδηγός να "πατάει"σε δυο πηχακια και όχι σε ένα που είχε το δισκοπρίονο παράλληλα διορθωθηκαν και τα δυο χιλιοστά από την προέκταση που είχα κάνει σήμερα κόλλησα τα ξύλα με το τρίγωνο σημαδεματοσ και ξεκίνησα, τολμώ να πω πως το αποτέλεσμα είναι τέλειο
2986ca573794eae08c431e69fbb735b5.jpg
c513e066e67eaffd579274912540e559.jpg
48e536a26951fcfdebf3374c69eef2d1.jpg
a650a473dd33face55479b954ec4ab8f.jpg
bd6d938052ce3df3af3326a53c7a500e.jpg
71edad1f9260157e610b013c85ae8784.jpg

Mπραβο Κυριακο και για το τσιμεντωμα και για τον οδηγο!!!

Εμενα μου ελειψαν σημερα οι σφιγκτηρες για συρματασκοινα και τα ταλουριτ για να μπορεσω να κανω θηλειες στα ακρα σε ενα λεπτο συρματοσκοινο (ντιζα ποδηλατου απο Jumbo).
Θα παει ενα κοπαδι φιλων ταξιδι πολυημερο και ηθελαν μια λεπτη και ελαφρια αλυσιδα για να δενουν τις βαλιτσες τους μαζι οταν τις αφηνουν στα hostels και πανε τις τσαρκες τους.

Ιδανικη λυση ειναι ενα λεπτο συρματοσκοινο (περιπου 1.5-2 μετρα που εχει ελαχιστο ογκο και βαρος) με δυο θηλειες στα ακρα για να μπαινει λουκετο.
Ιδανικος παλι τροπος θηλειας ειναι τα ειδικα σφιγκτηρακια με αλεν η βιδα και ακομα καλυτερα τα αλουμινενια ταλουριτ.

Αν δεν εχεις τετοια σφιγκτηρακια αναγκαζεσαι και ξεπεφτεις σε τσιπικες λυσεις οι οποιες βεβαια ειναι καλυτερες απο το τιποτα, οπως αυτη.

Κολλα μεταλλων δυο συστατικων πανω απο την ντιζα ποδηλατου η οποια στις ακρες εχει δεθει σφιχτα με συρματακι 6μμ.
49525316613_fa363ea742_c.jpg

Μια αηδια οπτικα αλλα οταν στεγνωσει θα ειναι τουλαχιστον μια πολυ αξιοπιστη λυση.
Εδω τα συνδετηρακια των 1.5μμ απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/kigal...-standers-m7xp4mm-gia-diametro-15mm-62041441/

Last edited:

Mπραβο Κυριακο και για το τσιμεντωμα και για τον οδηγο!!!

Εμενα μου ελειψαν σημερα οι σφιγκτηρες για συρματασκοινα και τα ταλουριτ για να μπορεσω να κανω θηλειες στα ακρα σε ενα λεπτο συρματοσκοινο (ντιζα ποδηλατου απο Jumbo).
Θα παει ενα κοπαδι φιλων ταξιδι πολυημερο και ηθελαν μια λεπτη και ελαφρια αλυσιδα για να δενουν τις βαλιτσες τους μαζι οταν τις αφηνουν στα hostels και πανε τις τσαρκες τους.

Ιδανικη λυση ειναι ενα λεπτο συρματοσκοινο (περιπου 1.5-2 μετρα που εχει ελαχιστο ογκο και βαρος) με δυο θηλειες στα ακρα για να μπαινει λουκετο.
Ιδανικος παλι τροπος θηλειας ειναι τα ειδικα σφιγκτηρακια με αλεν η βιδα και ακομα καλυτερα τα αλουμινενια ταλουριτ.

Αν δεν εχεις τετοια σφιγκτηρακια αναγκαζεσαι και ξεπεφτεις σε τσιπικες λυσεις οι οποιες βεβαια ειναι καλυτερες απο το τιποτα, οπως αυτη.

Κολλα μεταλλων δυο συστατικων πανω απο την ντιζα ποδηλατου η οποια στις ακρες εχει δεθει σφιχτα με συρματακι 6μμ.
49525316613_fa363ea742_c.jpg

Μια αηδια οπτικα αλλα οταν στεγνωσει θα ειναι τουλαχιστον μια πολυ αξιοπιστη λυση.
Εδω τα συνδετηρακια των 1.5μμ απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/kigal...-standers-m7xp4mm-gia-diametro-15mm-62041441/
Ευχαριστώ Μιχάλη τι κόλα είναι αυτή?

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πήρες "ζεστά" τον Χειμώνα Κυρ. βλέπω!
Το παλεύω όσο μπορώ μάστορα μου πέρα από το οικονομικό είναι μεγάλη ικανοποίηση να κάνεις πράγματα με τα χέρια σου και να καμαρώνεις αργότερα για αυτα

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ Μιχάλη τι κόλα είναι αυτή?

Ειναι εποξικη παστα/κολλα δυο συστατικων για μεταλλα Κυριακο. Γινεται ενα σωμα με το μεταλλο αμα στεγνωσει.
Η συγκεκριμενη ειναι αμερικανικη JB weld https://www.amazon.de/dp/B0044US7SY...06325&keywords=jb+weld&qid=1581540516&sr=8-11