DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αγγελε μπραβο για την προσπαθεια και το χρονο αφιερώσεις να ανεβάσεις βήμα βήμα την πατέντα...Η στρογγυλή ραβδος μια χαρά έκατσε...
Σε αυτές τις περιπτώσεις το πώς θα φενονται οι κολλήσεις μικρό ρόλο παιζουν αφού τις έβαψες και δεν είναι για φωτογράφιση αλλά για στερέωση...!!!

Για την αντοχή της ραβδου στη γωνια θα μπορούσες να της κάνεις ένα test drive πετοντας την δυνατά κάπου...Εάν δεν ξεκολλαγε θα ήταν οκ...
Το ξέρω αυτό από μικρός που θείος μου που επισκευαζε ηλεκτροκολλοντας μια σιδερένια μπάσκετα που έσπαγε στο γνωστό σημείο με τις 2 μικρές λοξές ράβδους στην εσωτερική περίμετρο του στεφανιου και την τεσταραμε έτσι...

Πολύ καλή προσπάθεια παντως και ήταν όντως ευκαιρία να μάθεις την ηλεκτροκολληση... εύχομαι καλη συνεχεια στα μαστορέματα...

Παιδια ευχαριστω πολυ ολους. Ξερω οτι δεν ειναι κατι σπουδαιο, βεβαια, αλλα και παλι...ειναι κατι :)

Κωστη, καλη ιδεα το...πεταγμα, λυπαμαι μονο τον "στοχο". Αλλα, μπορει να το δοκιμασω :)

Θαναση, ναι σε γενικες γραμμες. Προσπαθουσα να το "τσιμπαω" σταδιακα και και απο τις δυο πλευρες εναλλασσομενα, και να το αφηνω να κρυωνει καθε λιγο.
Λιγακι την ακουσε στα σημεια της κολλησης, αλλα ελπιζω/νομιζω οχι πολυ. Περισσοτερο με φοβιζει οχι αν στραβωσε, αλλα αν "αδυνατισε" το μεταλλο εκει. Θα δειξει.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εκατσε καλουτσικα, οχι τελεια, γιατι ηταν πολυ φαρδια τα νευρα. Κανονικα ηθελε πιο χοντρη ραβδο για να γινει μεγαλυτερο το αυλακι και να εχει και περιθωριο στα πλαγια.
Οντως, μαλλον και με κολλα μονο θα ηταν ενταξει. Αλλα...μ' αρεσει η ηλεκτροκολληση (που θα παει, θα την μαθω) και χρωστουσα και μια δοκιμη της πατεντας στον Kokar :)
Ισως βαλω και κολλα απο πανω, για παν ενδεχομενο. Ή ισως βαλω κολλα στην αλλη γωνια, που θα φτιαξω με τη σωληνα.
Μια δυσκολια, παντως, με την κολλα ειναι οτι δεν εχω τροπο να σφιξω το ολο συστημα μεχρι να πηξει. Μονο να ακουμπανε μπορω, και να ελπιζω.

Αν κατσει και φωλιασει καλα η λαμα (δεν πεφτει δηλαδη απο την γωνια), δεν χρειαζεται σφιξιμο.

Ενδεχόμενος Μιχάλη περιμετρικά της ραφής πριν βάψει θα μπορούσε να βάλει έξτρα και την κόλλα για κρατήσει την κολλήση από το ηλεκτροδιο...

Ισως ναι Μιχαλη, αν καταφερω να την σταθεροποιησω τη σωληνα πολυ καλα, να βαλω κολλα χωρις σφιξιμο. Η σωληνα ισως βολευει και πιο πολυ, γιατι μπορει να παει κολλα και απο μεσα, να κανω δλδ μια μπαλα και μετα να πιεσω τη σωληνα πανω της, ετσι ωστα να παει παντου η κολλα.
Οσο για την πρωτη, μην το λες, μπορει να βοηθησει η κολλα να προστατευτει η κολληση,τοσο απο ξεκολλημα, οσο και απο διαβρωση. Απλως, ισως, ειναι χαραμι τοση ποσοτητα κολλας, αφου ηδη εχει γινει ηλεκτροκολληση.

Εφτιαξα σημερα και τη δευτερη γωνια, τη μεγαλη, με τη σωληνα.
Με παιδεψε πιο πολυ η ηλεκτροκολληση, κυριως λογω ...κουφαλας της (λεπτης) σωληνας. Τρυπαγε σχετικα ευκολα και προσπαθουσα να "χτισω" τα κενα με κολληση λεπτοδουλεια.
Εγινε τελικα, αλλα δεν μου δινει την αισθηση οτι ειναι τοσο στιβαρη οσο η αλλη.
Ετσι κι αλλιως κατι πρεπει να βαλω, ή κολλα ή εστω σιδηροστοκο, για να καλυψω την τρυπα της σωληνα στις δυο ακριες και γενικα να εξομαλυνω καπως τις συνδεσεις.
Μαλλον θα δοκιμασω να βαλω αρχικα jb weld στα κρισιμα σημεια και μετα να το χτισω ολο απο πανω με σιδηροστοκο.
Η δοκιμη στο ραφι (οταν βρω κενο στον τοιχο να το βαλω) θα δειξει τι εκανα :)

Κύριοι τα φώτα σας.

Εχω μια κατασκευή από λευκό plexiglass, μκροκαμομένη μεν αλλά εξαιρετικά πρακτική. Επειδη το άσπρο δεν ταιριάζει καθόλου, πρέπει να γίνει μαύρο.

Ξέρετε εαν βάφεται το plexiglass?

Αν δεν είναι περίπλοκο το σχήμα...
Αυτοκόλλητο μαύρο από μαγαζί με επιγραφές και την ντύνεις

Θεωρητικα μιλωντας, αν χρησιμοποιουσες ηλεκτροδιο <2μμ παχους (1μμ πχ.) με λιγοτερα Aμπερ, η τρυπα θα μπορουσε να εχει αποφευχθει?

Πανο χωρίς ανάλογω ασταρι δεν γίνεται τίποτα....Δεν μπορείς μόνο με μπογιά να κάνεις δουλειά...Δεν κρατάει..
Πολλά υποσχονται δυστυχώς κάποιοι προκειμένου να πουλήσουν...
Μια γυαλιστερή επιφάνεια δεν έχει πόρους....βάζοντας κατευθείαν χρώμα δεν μπορεί να γίνει πρόσφυση...
Οπότε εάν είναι να πιάσει κάτι επανω θα πρέπει πρωτα να δημιουργεί επιφάνεια πρόσφυσης...Φυσικά τρίβοντας/χαδευοντας πιο πριν...
Από το 1995 που χρησιμοποιώ wash primer σε όλες τις γυαλιστερές επιφάνειες δυστυχώς δεν βρεθηκε κανενα χρώμα από τα δεκάδες που χρησιμοποίησα ειτε νευτιου,ειτε διαλυτικου που να αντικαταστήσουν την ισχυρη πρόσφυση του εξ αρχής...
Όλα τα χρώμα σκετα με το νύχι έφευγαν μετά..
Όποιος έχει χρησιμοποιήσει σε γυαλιστερή επιφάνεια wash prime και ασταρι χρωματιστό και χρώμα S-86 της er-lac 2 συστατικών για αυτές τις περιπτώσεις δεν ασχολείται με τίποτε άλλο σε χρωμα ...αλλά φυσικά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη...!!!

Απλώς στην περίπτωση του φίλου δεν αξίζει η όλη διαδικασία καθώς και χρονοβόρα είναι,και δαπανηρή αλλά πάνω από όλα ανθυγιεινή...

Θεωρητικα μιλωντας, αν χρησιμοποιουσες ηλεκτροδιο <2μμ παχους (1μμ πχ.) με λιγοτερα Aμπερ, η τρυπα θα μπορουσε να εχει αποφευχθει?

Δεν ειμαι ειδικος, αλλα θεωρητικα, απο αυτα που εχω διαβασει: Ναι, μεν, αλλα δεν εχω δει πουθενα ηλεκτροδιο 1mm, ασε που θα πρεπει να το εχεις μια ωρα απο πανω, για να κολλησει τοσο μεγαλη επιφανεια. (Και βεβαια, οχι με την parkside, γιατι αυτη εχει μονο 2 ρυθμισεις αμπερ, και το ειχα στην μικρη).
Ισως, ομως, κανω λαθος.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

...
Αυτοκόλλητο μαύρο από μαγαζί με επιγραφές και την ντύνεις

Σας ευχαριστώ πολύ. Με αποθαρρύνατε για την βαφή με τεμηριωμένες απαντήσεις μπορώ να πω.
Θα προχωρήσω τελικά με wrapping του λευκού plexiglass με μαύρη μεμβράνη βυνιλίου 3Μ.

Αν πετύχει αύριο και το wrapping μετά θα σας παρουσιάσω την κατασκευούλα μου.

Καλό βράδυ

Πανο χωρίς ανάλογω ασταρι δεν γίνεται τίποτα....Δεν μπορείς μόνο με μπογιά να κάνεις δουλειά...Δεν κρατάει..
Πολλά υποσχονται δυστυχώς κάποιοι προκειμένου να πουλήσουν...
Μια γυαλιστερή επιφάνεια δεν έχει πόρους....βάζοντας κατευθείαν χρώμα δεν μπορεί να γίνει πρόσφυση...
Οπότε εάν είναι να πιάσει κάτι επανω θα πρέπει πρωτα να δημιουργεί επιφάνεια πρόσφυσης...Φυσικά τρίβοντας/χαδευοντας πιο πριν...
Από το 1995 που χρησιμοποιώ wash primer σε όλες τις γυαλιστερές επιφάνειες δυστυχώς δεν βρεθηκε κανενα χρώμα από τα δεκάδες που χρησιμοποίησα ειτε νευτιου,ειτε διαλυτικου που να αντικαταστήσουν την ισχυρη πρόσφυση του εξ αρχής...
Όλα τα χρώμα σκετα με το νύχι έφευγαν μετά..
Όποιος έχει χρησιμοποιήσει σε γυαλιστερή επιφάνεια wash prime και ασταρι χρωματιστό και χρώμα S-86 της er-lac 2 συστατικών για αυτές τις περιπτώσεις δεν ασχολείται με τίποτε άλλο σε χρωμα ...αλλά φυσικά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη...!!!

Απλώς στην περίπτωση του φίλου δεν αξίζει η όλη διαδικασία καθώς και χρονοβόρα είναι,και δαπανηρή αλλά πάνω από όλα ανθυγιεινή...

Φυσικά ασταρι και μετά καλό χρώμα.