DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Είσαι κοντά σε θάλασσα;

δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω σοβαρά ή όχι, φοβάμαι πως θα πάρω απάντηση "βαψε το μπλε και πέτα το".

Το σπίτι απέχει περίπου 10 λεπτά από το λιμάνι. Δεν είναι "κοντά" σε θάλασσα.

Οτιδηποτε ειναι σε ακτινα ακομη και 2 χιλιομετρων επηραζεται απο την θαλασσα...ο ηπαιτιος...το αλατι...!!!Σοβαρολογω επι αυτου...ειδικα τα μαλακα ξυλα κοντα στην ακτη τα ξετυναζει...
Τα ζακχαρα που βλεπεις μπορει και να ειναι αλατα που συντελουν ακομη και σε σκευωμα...!!!!

Όχι, δεν κάνω πλάκα...
Δεν είμαι βαρελάς αλλά θυμάμαι οτι στο χωριό κάθε χρόνο κάνανε συντήρηση/ανανέωση των βαρελιών λίγο πρίν τον τρύγο.
Έξυναν και καθάριζαν τις δούγιες, και μετά τα πήγαιναν δίπλα στη θάλασσα, τα γέμιζαν θαλασσινό νερό και τα άφηναν περίπου ένα μήνα.
Αυτό σκότωνα τους μήκυτες κι ότι σκουλιίκι σκώρος κλπ είχε προσβάλει το ξύλο.
Κάποιοι χρησιμοποιούσαν και φωτιά βέβαια αλλά γι' αυτό πρέπει να είσαι έμπειρος, θέλει τέχνη, δεν είναι απλό.

Δεν θέλει απλά τέχνη, θέλει μαεστρία. Δυστυχώς όμως τα έχω δει μόνο σε βίντεο. Πάντως δεν αξίζει τον κόπο να το επαναχρησιμοποιήσω για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από γλάστρα, δε βλέπω σωτηρία. Πάντως ρε παιδιά τόσο πλύσιμο με το πιεστικό και τα σακχαρα καθώς και το τρυγικό άλας όπως μου είπε ο πεθερός μου, ακόμα εκεί είναι, έχουν εισχωρήσει μέσα στις ίνες του ξύλου.

Ωραίο πράγμα η βαρελοποιία, παω να βάλω το δεύτερο ουσκάκι και να συνεχίσω τα σκοτσέζικα βιντεάκια.

Δες και τα βαρελια που εχουν για το ουισκι τα οποια ειναι πολυ καλα για να βαλεις κρασι, εχει ενα ο πατερας μου και εβγαζε φοβερο κρασι, διπλα ειχε 1 παλιο βαρελι μιση οκά, του παππου μου, και δεν εβγαζε τοσο ωραιο κρασι.
ωραιες αναμνησεις μου εφερες τωρα

Το βαρελι σου να το κανεις γλαστρα, δεν αξιζει ο κοπος για ενα τοσο παλιο και ταλαιπωρημενο βαρελι.
Το κοβεις στη μεση, τρυπας στεφανι ταβλα και βαζεις περαστη βιδα, μετα εσωτερικα υφασμα και χωμα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολυ καλος Νεκταριε, ωραια ιδεα το σφηνωμα να γινεται στον κομμενο πλαστικο σωληνα. Στον τοιχο πως το στερεωσες?

++++

Γιωργο εδω εισαι
https://www.homecrux.com/30-best-ideas-to-recycle-old-wine-barrels/71101/
https://www.countryliving.com/diy-crafts/g4468/barrel-decor-ideas/

Με δυο στριφωνια. Η κατασκευη πισω εχει καθετο ξυλο που δεν φαινεται στις φωτογραφιες

Aυτα ειναι projects, μπραβο Πανο!! :2thumb22sup:

Tις συνδεσεις του πρασινου σωληνα πως τις εχεις φτιαξει? Και την εισοδο στον μπλε καδο πως την εχεις σταθεροποιησει?

Ειναι χερουλι αυτο που βλεπω στην κιτρινη σκουπα?? :))

Μαστρο Πάνο έχω και εγώ τέτοιο εργαλείο ... η πρώτη μου σκούπα εργαστηρίου. Τώρα την χρησιμοποιώ κυρίως όταν κάνω τρύπες σε τοίχους να τραβάει την σκόνη -bye-

IMG_1817.jpg

Μαστρο Πάνο έχω και εγώ τέτοιο εργαλείο ... η πρώτη μου σκούπα εργαστηρίου. Τώρα την χρησιμοποιώ κυρίως όταν κάνω τρύπες σε τοίχους να τραβάει την σκόνη -bye-

View attachment 169841

Είσαι εγγύηση αλλά είναι πιο καινούργια η δικιά σου χαχα
Αυτή τώρα,την έκανα κυκλωνικη για το λέβητα και για φορητοτητα.

Θανάση η φώτο

Μπραβο Αγγελε, μια χαρα (απο οτι φανταζομαι) το αποτελεσμα και της κολλησης και της τροποποιησης γενικοτερα της γωνιας! Δεν υπαρχει λογος να χαλασεις τωρα την πολυτιμη JB weld :)

Εχω την εντυπωση οτι σε τετοιες περιπτωσεις μικροκολλησεων, η ασημοκολληση θα ειναι πιο βολικος τροπος κολλησης.

(Το ξαναβάζω γιατί, σε εμένα τουλάχιστον, δεν φαινόντουσαν οι φώτο. Δεν είναι δουλειά αυτή να την κάνεις από το κινητό. Μισή ώρα πάλευα, ενώ τελικά από το pc πήρε 3 λεπτά. Αν μπορεί κάποιος ας σβήσει το προηγούμενο).

Μαστορες, θελω να ειστε επικεικεις. Αν μη τι αλλο, επειδη...δεν εχω εργαστηριο, στο πατωμα μιας αποθηκης κανω ο,τι μπορω. Ασε που ειμαι και ασχετος 
Λοιπον, αποφασισα να δοκιμασω να φτιαξω τις ενισχυμενες γωνιες, για τις οποιες ρωτουσα στο "μαστορες τα φωτα σας", αφου δεν ειχα αλλες.
Ο,τι που μου ειχαν μεινει ηταν μονο αυτες:

20200328-191820.jpg

Επισης, τα μονα σιδερα για ενισχυση που ειχα ηταν αυτα:

20200328-191904.jpg

Για αρχη ειπα να φτιαξω τη μικροτερη γωνια (τη μαυρη) με την μασιφ βεργα. Αρχικα, κοψιμο με τον τροχο stanley, να φυγει ο γαντζος, αλλα και στην αλλη πλευρα, γιατι ηταν καπως στραβοκομμενη.

20200328-192305.jpg

Μια χαρα καθαρο κοψιμο, με ενα απλο δισκο απο το leroy.

Στη συνεχεια, αλλαγη δισκου σε πιο παχυ:

20200328-192932.jpg

Για να κανω "αυλακια" και στις δυο πλευρες της ραβδου, ωστε να κατσει πιο καλα στα "νευρα" που εχει εσωτερικα η γωνια.

20200328-212824.jpg

Τελικα, εκατσε αρκετα καλα η ραβδος, και στις δυο πλευρες. Οχι τελεια, αλλα αρκετα σταθερα για να καθεται η ραβδος απο μονη της στη θεση της.

20200328-194447.jpg

20200328-194428.jpg

Μετα, αναλαμβανει η ηλεκτροκολληση του lidl. Απλη, ταπεινη και λιγο σπαστικη, αλλα τη δουλεια την κανει. Και μαλιστα, προσφατα customized απο τον φιλο Κωστα kokar, με εξτρα ανεμιστηρακι στο πισω μερος. Κωστα, εισαι ωραιος. Δυο ηλεκτροδια στη σειρα, τουλαχιστον, τα εβγαλε περα χωρις καθολου να "κοψει":

20200328-194606.jpg

20200328-194612.jpg

(Ειμαι απαραδεκτος. Δεν εχω αδειασει ακομα να βαλω τη σιτα που βρηκα, πισω απο το ανεμιστηρακι. Συντομα, ελπιζω)

Η αληθεια ειναι οτι η κολληση με παιδεψε αρκετα. Ειμαι και ασχετος, ειναι και λεπτη η γωνια...εεεεε, επαιρνε και φωτια το χρωμα της :violent-smiley-030: , δεν μπορω να πω οτι εγινε και τελεια. Αλλα φαινεται να ειναι σταθερη (βαζοντας αρκετη δυναμη δεν μπορουσα να την κουνησω).

20200328-201236.jpg

20200328-201320.jpg

20200328-201316.jpg

Στραβοχυμενη λιγο και ασχημη, αλλα, νομιζω, δουλευει.

Εβγαλα οσο μπορουσα τον βορακα (δεν το χω καθολου αυτο, καποιος πρεπει να μου το δειξει καποτε), ετριψα καμπόσο με βουρτσα και ετοιμο για βαψιμο. Αρχικα με ενα ασταρι σε σπρει:

20200328-202353.jpg

Ιδιαιτερη εμφαση στα σημεια της κολλησης (ισως περασω και δευτερο χερι ασταρι εκει).
Επειδη οπωσδηποτε ταλαιπωρηθηκε η γωνια απο την θερμοκρασια, την ετριψα και αυτη, ειδικα εκει, αφου ειχε φυγει (πηρε φωτια, οπως ειπα) η μπογια της και περασα σε ολοκληρη το ασταρι.

Μετα, κρεμασμα να στεγνωσει και θα ακολουθησει βαψιμο (με την ευκαιρια, μαλλον θα την κανω ασπρη):

20200328-203319.jpg

Εδω εγινε και λιγο...μαλ#&#*@ια: Ημουνα σιγουρος οτι υπηρχε ενα καρφι για το κρεμασμα στο ραφι, αλλα ηταν αφαντο. Ετσι, ενω την κρατουσα στο ενα γαντοφορεμενο χερι....εγινε μοντα αναγκης με το αλλο:

20200328-203343.jpg

Κι η ιδια κολληση απο κοντα βαμμενη:

20200328-203413.jpg

Σηκωνε λιγο γυαλοχαρτισμα ή ενα περασμα με τον τροχο λειανσης, αλλα ok, ενταξει ειναι και ετσι. Στην αποθηκη θα πανε, ετσι κι αλλιως.

Αυριο θα την βαψω και μετα, για καλο και για κακο, και για να χαρει κι ο Χιωτης, ισως βαλω και κολλα δυο συστατικων jb weld απο πανω.

Μετα εχει σειρα η αλλη, μεγαλυτερη, γωνια. Μαλλον θα γινει με τη σωληνα, ή κατι αλλο αν βρω.

Οταν με το καλο μπουν σε ραφια και φορτωθουν, θα ενημερωσω αν κρατανε ή μου ηρθαν ολα μαζι στο κεφαλι.

Σορρυ για το σεντονι.

Μεγαλη επιτυχια να κατσει η ραβδος απο μονη της καλα, οπως ειπες. Εκει δεν χρειαζοταν τιποτε αλλο εκτος απο JB weld. Κριμα που ταλαιπωρηθηκες με ηλεκτροκολληση!!

Πολυ καλη η προσπαθεια τωρα που βλεπουμε και τις φωτο, μπραβο:a0210:

Μεγαλη επιτυχια να κατσει η ραβδος απο μονη της καλα, οπως ειπες. Εκει δεν χρειαζοταν τιποτε αλλο εκτος απο JB weld. Κριμα που ταλαιπωρηθηκες με ηλεκτροκολληση!!

Πολυ καλη η προσπαθεια τωρα που βλεπουμε και τις φωτο, μπραβο:a0210:

Εκατσε καλουτσικα, οχι τελεια, γιατι ηταν πολυ φαρδια τα νευρα. Κανονικα ηθελε πιο χοντρη ραβδο για να γινει μεγαλυτερο το αυλακι και να εχει και περιθωριο στα πλαγια.
Οντως, μαλλον και με κολλα μονο θα ηταν ενταξει. Αλλα...μ' αρεσει η ηλεκτροκολληση (που θα παει, θα την μαθω) και χρωστουσα και μια δοκιμη της πατεντας στον Kokar :)
Ισως βαλω και κολλα απο πανω, για παν ενδεχομενο. Ή ισως βαλω κολλα στην αλλη γωνια, που θα φτιαξω με τη σωληνα.
Μια δυσκολια, παντως, με την κολλα ειναι οτι δεν εχω τροπο να σφιξω το ολο συστημα μεχρι να πηξει. Μονο να ακουμπανε μπορω, και να ελπιζω.