DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απλώς στην περίπτωση του φίλου δεν αξίζει η όλη διαδικασία καθώς και χρονοβόρα είναι,και δαπανηρή αλλά πάνω από όλα ανθυγιεινή...

Που το στηριζεις αυτο ρε Κωστη???
Χρονοβορα ?
Σε μερικες ωρες εχει τελειωσει ειδικα με τα σπρει που στεγνωνουν για πλακα
Δαπανηρη?
Με 6 ευρω παιρνεις ασταρι, που ακομα και με 3 εφερε το λιντλ, και απο 3 ευρω ξεκινανε τα σπρει χρωματος.
Ανθυγιεινη?
Με μια μασκα FFP2 των 2 ευρω στο μπαλκονι η την ταρατσα ξεμπερδεψε.

Μην αποθαρρύνουμε τον κοσμο ετσι απλα δεν ειναι και καμια πυρηνικη φυσικη.

Κυριακο τα υλικα που λες ειναι πολυ ελαφρια και αγνωστης αντοχης...γενικος αυτα που λες δεν θα έχουν ιδιαίτερες οσμές και με βάση τα υλικά που παραθέτεις όχι δεν είναι χρονοβόρα..
Έχεις δοκιμάσει ομως να το ζεστάνεις με θερμοπιστολο να το τεσταρεις αυτό που έκανες οταν εχει στεγνωσει η όχι...;
Πολύ πιθανό πως όχι....Κατά 99% θα στο σηκωσει αμέσως γιατί είναι παρα πολύ μαλακο....

Επειδή έχω βάψει ολόκληρο μπάνιο πάνω από 4-5 φορές σου λέω δεν είναι εύκολη υπόθεση....πυρηνική φυσική όχι αλλά έχει μπελά του..

Τα χρώματα που αναφέρω είναι ανθυγιεινή και δεν ειναι εύκολο να τα περάσεις... Εάν ποτέ πέσει στα χέρια σου S-86 θα καταλάβεις...

Φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει και αφιερώνει το χρόνο που εκείνος νομίζει ότι χρειάζεται να πράξει..

Εγω παντως εχω βαψει plexi απο διαφανο σε μαυρο χωρις ασταρι, με το μαγικο σπρευ BAUFIX του Lidl 2σε1 (φινο ασταρακι + βαρβατο χρωμα μαζι).
Και χωρις να αγριεψω καν την επιφανεια με ατσαλομαλλο/ψιλο γυαλοχαρτο ~800grit. Kαι με ενα χερι μαλιστα.

Επιπλέον η μάσκα FFP2 έχει φτάσει να κοστίζει παραπάνω από το αστάρι και την μπογιά σε σπρέι :furious3:
70 πήρε κουτί δέκα τεμαχίων FFP1 φίλη φαρμακοποιός Πλέον δεν βρίσκει ούτε σε τέτοια τιμή :bang:

Εγω παντως εχω βαψει plexi απο διαφανο σε μαυρο χωρις ασταρι, με το μαγικο σπρευ BAUFIX του Lidl 2σε1 (φινο ασταρακι + βαρβατο χρωμα μαζι).
Και χωρις να αγριεψω καν την επιφανεια με ατσαλομαλλο/ψιλο γυαλοχαρτο ~800grit. Kαι με ενα χερι μαλιστα.

Μιχάλη έχεις δοκιμάσει με το νύχι σου να δεις εαν το ξεκολλάει...;

Παναγιώτη την προηγούμενη εβδομάδα μου φεραν 6 στα 15 ευρώ λογω της περιστασης...2.5 ευρώ ή μια...τόσο πολύ τις βαράνε ποια...;

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιχάλη έχεις δοκιμάσει με το νύχι σου να δεις εαν το ξεκολλάει...;

Φυσικα και εχω δοκιμασει και φυσικα ξεκολλαει... :)
Οπως ακριβως ξεκολλαει εαν εχεις βαλει ασταρι, μονο λιγο δυσκολοτερα.

Εαν το ειχα τρψει με 800αρι γυαλοχαρτο και το ειχα περασει δυο χερια σπρευ ισως θα ειχε περισσοτερη αντοχη.

Άρα δεν μπορεί να κατσει....Αυτό είναι το ζητούμενο..
Αναφέρω τα παραπάνω γιατί το κύριο μέλημα δεν είναι η εμφάνιση αλλά η τριβή,η καταπόνηση και η αντοχή στο χρόνο...οποτε μεσα μερικες ωρες εργασιας δεν μπορεις να εχεις άριστα αποτελέσματα..

Σε ορισμενες περιπτωσεις αυτο που βαφεις δεν εχει καταπονηση ουτε ταλαιπωρια οποτε δεν σε πειραζει αν φευγει η μπογια με το ξυσιμο.

Δεν ξερω τι θελει να βαψει ο φιλος αλλα μπορει να μην εχει απαιτησεις για αντοχη της μπογιας στην φθορα και στον χρονο.

Έτσι...και άσε link που ανέβασες να λέει τα δικά του...!!!

Δεν κατάλαβες,συμφωνούμε για το ότι με ασταρι θα είναι καλύτερα,αλλά και ένα καλό χρώμα από πάνω θα αυξήσει τις αντοχές.
Προσωπικά πολλά πλαστικά που δεν είναι έξω στον ήλιο,τα έχω βάψει με σπρέι απ το lidl και είναι μια χαρα καιρό τώρα .
Τώρα αν έχει κάποιος χρόνο,χρήμα και όρεξη,βάζει ασταρι,χρώμα και μετά βερνίκι...σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...

Βρε κουβέντα που ξεκίνησε!

Το plexiglass που έφτιαξα θα μπει στην μοτοσυκλέτα οπότε πρέπει να αντέχει στην βροχή, στις ακτίνες UV, στα πλυσίματα με πειστικό, στις πολύ υψηλές ταχύτητες (λέμε τώρα! ).

Πες το αδελφέ από την αρχή τι θες να κάνεις ...γιατί ..... Θες μια συμβουλή ....ψάξε για μαύρο πλεξιγκλάς :flipout:-bye-

Και.... "να αντέχει στην βροχή, στις ακτίνες UV, στα πλυσίματα με πειστικό, στις πολύ υψηλές ταχύτητες"
Περιμένω με αγωνία να το δω.

Θα το δεις αύριο. Κάνε λίγο υπομονή.

Βέβαια το κίνητρο ήταν η πλήξη από την κλεισούρα.. αλλά ευτυχώς είχα όλα τα υλικά στην αποθήκη.. βρήκα ακόμα και μεμβράνη βυνιλιου 3Μ 1080 scotchprint μαύρο!

Βρε κουβέντα που ξεκίνησε!

Το plexiglass που έφτιαξα θα μπει στην μοτοσυκλέτα οπότε πρέπει να αντέχει στην βροχή, στις ακτίνες UV, στα πλυσίματα με πειστικό, στις πολύ υψηλές ταχύτητες (λέμε τώρα! ).

Καλά είπες εσύ για την μεμβράνη τις 3Μ...
Δεν υπάρχει τίποτα το καλύτερο από αυτό...
Αν και εχω ασχοληθεί 2 φορες με plastic dip σε κάποια συγκεκριμένα σημεία στο αυτοκίνητο εντούτοις θεωρώ την μεμβράνη πολύ καλύτερη και ανθεκτικοτερη....

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε ορισμενες περιπτωσεις αυτο που βαφεις δεν εχει καταπονηση ουτε ταλαιπωρια οποτε δεν σε πειραζει αν φευγει η μπογια με το ξυσιμο.

Δεν ξερω τι θελει να βαψει ο φιλος αλλα μπορει να μην εχει απαιτησεις για αντοχη της μπογιας στην φθορα και στον χρονο.

Δεν κατάλαβες,συμφωνούμε για το ότι με ασταρι θα είναι καλύτερα,αλλά και ένα καλό χρώμα από πάνω θα αυξήσει τις αντοχές.
Προσωπικά πολλά πλαστικά που δεν είναι έξω στον ήλιο,τα έχω βάψει με σπρέι απ το lidl και είναι μια χαρα καιρό τώρα .
Τώρα αν έχει κάποιος χρόνο,χρήμα και όρεξη,βάζει ασταρι,χρώμα και μετά βερνίκι...σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...

Για light περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα δεν θα εκτεθουν η δεν θα εχουν καταπονηση καλά κάνετε και βαζεται τα παραπάνω...
Προσωπικά επειδή έχω ασχοληθεί με πιο σκληρές καταστασεις έχω αλλά προσωπικά βιώματα...
Οπότε το ζήτημα είναι που προορίζεται και γιατι χρηση το αντικείμενο η το σημειο για να σκεφτεις πως θα το κάνεις...

Σημερα το πρωι ειχα μια γειτονικη παρακληση για κοψιμο παγωμενου τεμαχιου κιμα στη μεση. Επειδη γνωριζουν οτι υπαρχουν εργαλεια "δια πασαν νοσον και πασαν.. κοπην" :)

Παρουσιαζω λοιπον μια εναλλακτικη κοψιματος παγωμενου κιμα, χωρις να ξεπαγωσει, με σπαθοσεγα!
Αιχμη του δορατος η λαμα για μεταλλα της Parkside της οποιας βρηκα επιτελους χρηση την οποια μπορει να την φερει εις περας με σχετικη ανεση!

Εδω το τεμαχιο παγωμενου κιμα πιασμενο γερα στην μεγγενη Powerfix του Lidl. Aξιζει το μεγγενακι αυτο ολα τα λεφτα του για ερασιτεχνικη χρηση!!
49715984971_859dfe0968_c.jpg

Εδω το επιτυχημενο αποτελεσμα μετα απο λιγο παραπανω απο ενα λεπτο κοπης! Νομιζω οτι η λαμα της Dewalt θα εκανε λιγο κατω απο ενα λεπτο αλλα λυπηθηκα να την δοκιμασω.
49715984626_c6e37531ff_c.jpg

Η χρηση της πριονοκορδελας αποκλειστηκε πριν καν σκεφτω οτι το κιμαδακι θα κοσμουσε ολο το εσωτερικο της, το τραπεζαι και την λαμα της :))
Το προβλημα ηταν ο μετεπειτα καθαρισμος και απολυμανση της μεγγενης, του παγκου και του εργαλειου..

Για την ιστορια, η κοπη παγωμενου κρεατος θυμιζει λιγο την δυσκολια κοπης σε μαλακο ξυλο αντιστοιχης διατομης, οπως πχ πευκο η ελατο.