Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
Ευχαριστώ για την άμεση και παραστατικη απάντηση. Έτσι θα το κάνω αν και το σκεφτόμουν για διπλό τζαμι οποτε ηθελα μια ενδιάμεση πατουρα. Πιχακια πως? Από που?
Απο το 2:15 εως 2:30 χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο με την ηλεκτρική πλάνη;
απίστευτο εργαλείο.
Επίσης το σκαρπέλο κάνει πολύ δουλεια!
Θελω να κοψω μια πορτα συμπαγης ξυλου ενα τμημα της στο κεντρο για να βαλω παραθυρο.
Ερωτηση1: μπορω να ξεκινησω το κοψιμο με δισκοπριονο? με σεγα ξερω και μπορω, αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει να γινει κατι παρομοιο.
Ερωτηση2: πατουρα για να "κατσει" το τζαμι, μπορω να κανω με αλλο τροπο εκτος απο χρηση ρουτερ, που δεν εχω?
Θελω να κοψω μια πορτα συμπαγης ξυλου ενα τμημα της στο κεντρο για να βαλω παραθυρο.
Ερωτηση1: μπορω να ξεκινησω το κοψιμο με δισκοπριονο? με σεγα ξερω και μπορω, αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει να γινει κατι παρομοιο.
Ερωτηση2: πατουρα για να "κατσει" το τζαμι, μπορω να κανω με αλλο τροπο εκτος απο χρηση ρουτερ, που δεν εχω?
Εννοείς 9:15 και 9:30?
Ναι είναι το λεγόμενο ροκάνι
Ωραία εργαλεία. Έχω 3 της στάνλεϊ και δυστυχώς κάθονται λόγω έλλειψης χρόνου. Είναι εργαλεία που θέλουν ενασχόληση και τα ίδια. Να τα στήσεις σωστά, να ακονίσεις σωστά τη λάμα και στη σωστή γωνία, να την ευθυγραμμίσεις πάνω στο ροκάνι όπως πρέπει κλπ.
Από τότε που πήρα το ηλεκτρικό το σκέφτομαι να τα πουλήσω. Μόνο το 10άρι έχει πλέον αξία για μένα μιας και δεν έχω ξεχονδριστήρα. Και λίγο το μικρούλι για γρήγορες ψιλοδουλειές.
Το πιο συνηθισμένο είναι το 4άρι, αλλά άποψή μου ότι το 10άρι κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά λόγω του βάρους του που βοηθάει να έχεις ομαλή κίνηση. Το 4άρι είναι εύκολο να μαγκώσει άν δεν είναι καλοστημένο και δεν έχεις τα χέρια του ποπάι.
Χέρια θέλει και το 10άρι όμως... μη λέω βλακείες...
Αντρικά εργαλεία... για μας τις χορεύτριες καλό είναι και το fatmax της stanley(ή το αντίστοιχο parkside)
Θα παιδευτεις. Το έχεις το φύλλο ήδη ή θα το αγοράσεις;
image upload without registration
Να τωτησω πως ξεκιναμε τη κοπη αυτων των τεμαχιων, με δισκοπριονο, απο ενα μεγαλο κοντραπλακε?
Θα παιδευτεις. Το έχεις το φύλλο ήδη ή θα το αγοράσεις;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Έφτιαξα ένα πάγκο για το δισκοπριονο. Περισευαν κάτι ρετάλια από συνθετική Πεύκη (όχι καλή ιδέα) και ορίστε. Χωρίς Φυσικά ούτε μια βίδα!
![]()
![]()
Και εδώ με το δισκοπριονο τοποθετημένο![]()
![]()
Απο τη στιγμη που εχεις μονο ευθειες ειναι ευκολο με το δισκοπριονο. Αν οργανωσεις λιγο καλυτερα τα κομματια μπορεις να τα βγαλεις πιο ευκολα κοβοντας μεγαλυτερα κοματια στην αρχη και μετα τεμαχιζεις τα μικροτερα . Παντα να αφηνεις ενα περιθωριο που θα σου φαει το εργαλειο. Στην δικη μου περιπτωση σε ενα project ο δισκος ετρωγε περιπου 3 χιλιοστα και η σεγα περιπου 1.
image upload without registration
Να τωτησω πως ξεκιναμε τη κοπη αυτων των τεμαχιων, με δισκοπριονο, απο ενα μεγαλο κοντραπλακε?
Μοιάζει με το δωρεάν Google sketchup.Νεκτάριε, μία ερώτηση: το διάγραμμα κοπής το βρήκες κάπου έτοιμο ή το έφτιαξες εσύ με κάποιο ειδικό πρόγραμμα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.