DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιατί είναι πεπιεσμένο χαρτί το κάδρο και αν του βάλω οτιδήποτε υγρό θα γαριασει... Απο την αλλη λογο κουμπάρου έχω δωρεάν πλεξι !!!

Πουβτις βρισκετε αυτες τις παλλετες σε αυτη τη ποσοτητα και ποιοτητα...

Υπάρχουν κάτι ωραίες μεταλλικές τάπες που μποΡέις να βάλεις να μην φαίνονται οι βίδες. Σε ασημι και χρυσάφι χρώμα. Και σε διάφορα μεγέθη. Έχουν τρία μυτερά ποδαράκια και τις καρφωνεις στο ξύλο πάνω από την βίδα.

Ωραιος ! θα κοιταξω αυριο στον δεσποτοπουλο !

Πουβτις βρισκετε αυτες τις παλλετες σε αυτη τη ποσοτητα και ποιοτητα...
Τις πήρα απο πρωην εργοδότη μου δωρεάν.. Αν ψαξεις θα βρεις υπαρχουν αρκετοί που πουλάνε μεταχειρισμενες απο πεντε έως 10 ευρώ..

Το περασα και ενα χερι κερι.. πριμενω να τραβηξει και θα το περασω με τον αλοιφαδορο..

http://www.bormawachs.com/el/cere/60-holzwachs-cera-d-api-in-pasta.html
holzwachs-cera-d-api-in-pasta.jpg

Δημητρη το τραπεζακι εδειξε με το λαδι και το κερι. :)
Το κερι απο που το βρηκες; Η σελιδα που εβαλες δινει στοιχεια επικοινωνιας καπου στην Ιταλια.
Βλεπω οτι ειμαστε και κοντα, εαν θυμασαι το καταστημα θα με βοηθουσες.

μαστορια SOS !! εχω μια αντλια επιφανειας στο πηγαδι μου πηγα να την δουλεψω σημερα τιποτα κανει ενα γρρρρρ.... αλλα δεν περοστρεφεται η αντλια εβγαλα το καπακι της φτερωτης πισω και του εδωσα ωθηση και δουλεψε κανονικα ,την σβηνω δινω ρευμα παλι τιποτα παλι το γρρρρ-γρρρ αλλα τιποτα ,τι λετε να φταιει:

Έχω μια υποβρύχια αντλία νερού στην ταράτσα για να έχω πίεση στο δίκτυο. Η αντλία δούλευε κανονικα για 15 μήνες οταν ξαφνικά μια μέρα έριξε την ασφάλεια. Την σηκώνω και συνεχίζει να δουλεύει κανονικα. Μετά από 5 μήνες κανει το ίδιο. Μόνο που οταν τη σηκώνω μου ρίχνει το ρελε! Εχει ιδέα κανεις τι μπορεί να είναι;

Ελεξτε και αυτη την περιπτωση.
Πολλες αντλιες εχουν στην εισοδο του νερου, ενα ταυ (Τ) μαστο πανω στον οποιο βιδωνει μια ταπα με μεταλικη ακιδα. Απο εκει φευγει ενα καλωδιο και πηγαινει στο aquastop, ενα συστημα που διακοπτει την κινηση της αντλιας οταν δεν εχει νερο στην εισοδο.
Αυτη η ακιδα ειναι απο ανοξειδωτο, πιανει "μάκα" επανω, και δεν κλεινει κυκλωμα. Η λυση ειναι την βγαζουμε και ριχνουμε στην ακιδα ακουαφορτε (υδροχλωρικο καθαρισμου τουαλετας), ωστε να καθαρισει και να δουλεψει η αντλια κανονικα.

Δημητρη το τραπεζακι εδειξε με το λαδι και το κερι. :)
Το κερι απο που το βρηκες; Η σελιδα που εβαλες δινει στοιχεια επικοινωνιας καπου στην Ιταλια.
Βλεπω οτι ειμαστε και κοντα, εαν θυμασαι το καταστημα θα με βοηθουσες.

Thanks Πάνο. Ειναι ο Δεσποτοπουλος, Αγίου Δημητρίου 199. Στο λινκ εχει χαρτη τηλ, κλπ. παρτον τηλ καλυτερα πριν πας ομως γιατι στο φυσικο ηταν το τελευταίο αν δεν κανω λαθος ..

http://www.vrisko.gr/details/01b00bc_5a47a4074ja_ae6j56_d6k6h

Να κοιτάξεις να κάνεις κάτι με τις παλέτες στην βεράντα για την βάση τους να μην βρεχονται όταν πλένεις την βεράντα!

Σωστός...
Θα πρότεινα κατι σε ροδάκια η κατι τέτοιο...
Και θα προστατεύετε το ξυλο απο τα νερά και η βεράντα θα καθαρίζετε...

Για μένα λέτε ?? Δεν τα έχω βάλει ακόμα γιατί κάνω κάτι πειράματα. Υπαρχουν τα ροδάκια...

Ωραιοτατο το γωνιακο καναπεδακι Αντωνη, μπραβο φιλε!!

Αν βαλεις ροδακια θα καταστρεψεις την εικονα. Ειναι πολυ ωραιο οπως το βλεπω ετσι, σκετο. Το βερνικι ειναι αρκετο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα σε όλους! Αν και εκτός θέματος δε μπορώ να μη σας ευχαριστήσω για τις λύσεις και τις ιδέες που μου έχετε δώσει διαβάζοντάς σας.

Στο θέμα....
Το project είναι η κατασκευή μιας βάσης για αιώρα. Έχω διαβάσει αρκετές ιδέες και σχέδια απο ξένα sites αλλά αποφάσισα να ξεκινήσω απο την αρχή το σχεδιασμό για να βγει ακριβώς στις διαστάσεις που το χρειάζομαι. Στο link θα βρείτε το σχέδιο σε αρχείο SketchUp για όποιον θα ήθελε να φτιάξει κάτι παρόμοιο και στο τέλος του post φωτογραφίες απο το σχέδιο. (https://www.dropbox.com/s/awj44dft76eznvq/hammock_pmentis.skp?dl=0)

Όλα τα σχόλια σας είναι πολύτιμα για τη βελτίωση της κατασκευής αλλά εκεί που πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια είναι στη μηχανική αντοχή των υλικών! Όχι εξισώσεις με συντελεστές αντοχής κτλ. Απλά τι λέει η εμπειρία σας.
Στο σχέδιο χρησιμοποιώ δοκάρια 5cm x 10cm και έλεγα για έλατο (Με πιο σκληρά ξύλα θα φύγει η τιμή. Ελπίζοντας οτι θα βρώ αυτή τη διάσταση ή κάποια παρόμοια στο εμπόριο, προτάσεις για αποθήκες ξυλείας δεκτές!). Η αιώρα προορίζεται για 2 άτομα (περίπου 150kg σύνολο). Θα αντέξει ή να φροντίσω να είναι σφουγκαρισμένο το πάτωμα;
Οι σύνδεσμοι θα είναι όλοι με ντίζες Μ10.

Τέλος εκεί που πραγματικά δε το έχω καθόλου είναι το φινίρισμα της επιφάνειας στο τέλος. Φαντάζομαι οτι θα πρέπει να περαστεί με κάποιο προστατευτικό για προστασία απο παράσιτα του ξύλου. Θα ήθελα να αποφύγω το βερνίκι (αυτό τέλος πάντως που κάνει τη σκληρή κρούστα στην επιφάνεια του ξύλου). Έβλεπα το τραπεζάκι του Lyngas το οποίο έγινε υπέροχο. Τέτοιο αποτέλεσμα θα ήθελα. Αρκεί εμποτισμός με λάδι και κέρωμα;

hammock_pmentis_b.jpghammock_pmentis_a.jpg

Last edited:
Επειδη ακριβως δεν ειμαστε μηχανικοι και δεν ξερουμε με συντελεστες αντοχης και προγραμματα εξομοιωσης και επειδη το ξυλο ειναι ζωντανο υλικο, μπορει να βρεις σκληρη ξυλεια, μπορει οχι, μπορει να εχεις κομματι με αποπιπτωντες ροζους που εχουν χαμηλη αντοχη (ξεραμενους ροζους σχεδον αποκομενους απο το υπολοιπο ξυλο).
Και χωρις να ειμαι ξυλουργος θα ελεγα. Τα διαγωνια τμηματα να τα κανεις διπλα. Θα εβαζα καροβιδες με το κεφαλι εμφανες, και χωνευτο το παξιμαδι απο την αλλη μερια.
Εαν η κατασκευη θα ειναι εκτεθειμενη στον καιρο θα ελεγα να ψαξεις για εμβαπτισμενη ξυλεια (εχει το χαρακτηριστικο πρασινοπω χρωμα).

Last edited:
Καλησπέρα!
Πολύ ωραία η κατασκευή που επέλεξες να κάνεις.
Γα το θέμα της αντοχής θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις καδρόνια σύνθετης ξυλείας αντί για απλά.

Επειδη ακριβως δεν ειμαστε μηχανικοι και δεν ξερουμε με συντελεστες αντοχης και προγραμματα εξομοιωσης και επειδη το ξυλο ειναι ζωντανο υλικο, μπορει να βρεις σκληρη ξυλεια, μπορει οχι, μπορει να εχεις κομματι με αποπιπτους ροζους που εχουν χαμηλη αντοχη (ξεραμενους ροζους σχεδον αποκομενους απο το υπολοιπο ξυλο).
Και χωρις να ειμαι ξυλουργος θα ελεγα. Τα διαγωνια τμηματα να τα κανεις διπλα. Θα εβαζα καροβιδες με το κεφαλι εμφανες, και χωνευτο το παξιμαδι απο την αλλη μερια.
Εαν η κατασκευη θα ειναι εκτεθειμενη στον καιρο θα ελεγα να ψαξεις για εμβαπτισμενη ξυλεια (εχει το χαρακτηριστικο πρασινοπω χρωμα).

Αισθητικά μου άρεσε περισσότερο με ντίζα και τυφλά παξιμάδια στο τέλος.
Ναι, για εμποτισμένο κοιτάω (αν και το χειμώνα θα μαζεύεται η κατασκευή). Το εμποτισμένο μόνο με λάδι μετά είναι οκ;

Καλησπέρα!
Πολύ ωραία η κατασκευή που επέλεξες να κάνεις.
Γα το θέμα της αντοχής θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις καδρόνια σύνθετης ξυλείας αντί για απλά.

Δυστυχώς ξεκινάνε από πλάτος 8cm και βγαίνει χοντροκομμένο το αποτέλεσμα και η τιμή ξεφεύγει αρκετά. Έχεις δίκιο όμως, θα ήταν σίγουρη λύση για μηχανική αντοχή.

Υπάρχουν και σε 50Χ135.
http://modawood.gr/product_detail.php?id_product=1281&product_detail_title=ΞΥΛΕΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ
Από θέμα τιμής είναι όπως είπες και εσύ ακριβότερα.
Κάπου έχω δει και λεπτότερα αλλά δεν θυμάμαι που.

Χμμ.. μάλλον η έρευνά μου δεν ήταν καλή! Thnx, θα μάθω τιμές από εβδομάδα μήπως και...! thnx